Μετάβαση στο περιεχόμενο

mixalio

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mixalio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μεταξυ σοβαρου και αστειου τελικα ακροβατουν ολα!!!Χαχαχα!!!!Σ ευχαριστω!!!Αυτο μαλλον θα κανω....Ας αρχισω να γινομαι ενοχλητικος λοιπον.......Τι σημαινει αυτο το 5(40) στο μετρητη?
  2. Παιδια τη καλημερα μου σε ολους!Θα ηθελα να σας ρωτησω....Τι διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησω για την αντικατασταση της αυτοματης ασφαλειας του μετρητη της ΔΕΗ?Εγινε καινουρια εγκατασταση με νεες γραμμες κουζινα,πλυντηριο κτλ....Ο μετρητης ειχε εγκατασταθει πριν 30 περιπου χρονια!Γινετε να αντικατασταθει ο μετρητης εξ ολοκληρου λογο πολυ κακης καταστασης των εσωτερικων συνδεσεων???Πχ της μπαρας που γινετε η συνδεση της ουδετερωσης???Ολα εχουν σκουριασει λογω ηλικιας....Σας ευχαριστω προκαταβολικα....
  3. Φιλοι σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!Και σε μενα φαινετε καπως πιο λογικο στη κινουμενη επαφη να ειναι η εξοδος χωρις βεβεια να το στοιχειοθετω με καποιο τροπο...Παντως αληθεια ειναι οτι ο καθενας συνδεει οπως τον βολευει....
  4. Τη καλησπερα μου σε ολο το φορουμ..Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τη παρακατω μικρη ιστορια με την ελπιδα να με διαφωτησετε!!Αφορμη σταθηκε η αντικατασταση μιας αυτοματης ασφαλειας σε πινακα συγκεκριμενα 16a στη γραμμη πλυντηριου.Αγοραζοντας τη καινουρια μου δημιουργηθηκε η απορια αν υπαρχει εισοδος-εξοδος στις αυτοματες ασφαλειες.Στο πινακα η παλια ειχε το φορτιο στην πανω πλευρα του αυτοματου την εξοδο ας το πουμε ετσι....Στο καταστημα ρωτοντας τον υπαλληλο δεν γνωριζε και με τη σειρα του ρωτησε καποιον ηλεκτρολογο που ψωνιζε εκεινη την ωρα....Αυτος απλα απλα ειπε"την εξοδος εμεις οι ηλεκτρολογοι την βαζουμε παντα απο πανω....το χουμε σαν κανονα"!!Καθολου ευχαριστημενος και πεπεισμενος απο την απαντηση του αποφασισα να το ψαξω λιγο παραπανω...Βρισκω στο internet τον αριθμο μεγαλης εταιριας στο χωρο και παιρνω τηλεφωνο...Μια ευγενεστατη κοπελα με συνδεσε αμεσα με εναν τεχνικο...Ο τεχνικος ηταν κατηγορηματικος"καμια σημασια πως θα συνδεθει δεν υπαρχει in-out"Μερικες μερες αργοτερα μιλωντας με εναν συνταξιουχο ηλεκτρολογο ηταν απολυτος....παντα out απο πανω αλλιως δε δουλευει!!!Για να μη σας κουραζω αλλο σε μια τελευταια προσαπαθεια να μαθω τη τελικα ισχυει ρωτησα ενα ακομα ηλεκτρολογο στα πλοια αυτη τη φορα....Ο ανθρωπος μου ειπε οτι κοιτας το σχεδιο του διακοπτη και οπου υπαρχει η κινητη επαφη αυτη βαζεις σαν εξοδο....κοιτοντας διαφορων εταιριων αυτοματους ειδα οτι δεν γραφουν ολοι σχεδιο επαφων πανω....Τελικα τι ισχυει απο ολα τα παραπανω????Συγγνωμη για το μεγαλο μου κειμενο ηθελα να μαι οσο πιο κατατοπιστικος μπορουσα...Σας ευχαριστω!!!
  5. Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Το σιγουρο ειναι οτι μου λυσατε οπως και σε αλλους θελω να πιστευω πολλες αποριες.Τη καλημερα μου!!
  6. Οποτε παιδια παμε στην απλη ταπεινη ραβδο και ο θεος μαζι μας!!!Βαζουμε και μπολικη καρβουνοσκονη!!!!Ενας φιλος παραπανω μιλησε για βηματικη ταση??Πως ερμηνευετε αυτο το φαινομενο?
  7. Παλιο σπιτι στο χωριο τουλαχιστον 50 ετων....
  8. Παιδια πιστευετε οτι υπαρχει προβλημα αν τοποθετηθει σκετη ραβδος?Δηλαδη ειναι απαραιτητο να υπαρχει τριγωνο οπως ειπε ο φιλος παραπανω?
  9. Αυτο ακριβως παιδια αλλο τι ειδους γειωση θα κανεις εξωτερικα και αλλο πως συνδεονται στο ρολοι η και στο πινακα.Το ενα αλλο πραγμα απο το αλλο ετσι?
  10. Παιδια τη καλησπερα μου και παλι σε ολους τους φιλους!!!Θα ηθελα να σας απευθυνω μια ερωτηση την οποια πιστευω να την εχουν και αλλα ατομα σαν απορια...Να κανουμε ενα "ξεκαθαρισμα"...Αλλοπραγμα ειναι ο τροπος που θα γειωσουμε ενα σπιτι-κατοικια-για παραδειγμα-θεμελειακη η απλη ραβδος γειωσεως σε παλαιοτερες περιπτωσεις και αλλο η συνδεση που ακολουθουμε στη συνεχεια??Για παραδειγμα παλι ουδετερωση ειτε αμεση γειωση??Ελπιζω να μη κουρασα με τα πολλα λογια μου!!Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!
  11. Σωστα φιλε milto αυτη θα ειναι η καταληξη απλα το προβλημα μου ειναι οτι λογο οτι ειναι επαρχια και υπαρχει ενας ηλεκτρολογος ολλος κι ολλος ο οποιος δεν ειναι και οτι καλυτερο(παραπονα απο συγχωριανους κτλ)θα ηθελα να γνωριζω ενα δυο πραγματακια πριν τον καλεσω και αρχισει τα πειραματα!!!!Γιατι ειναι σιγουρο αυτο...Σ ευχαριστω για τη παρατηρηση.Την ασπαζομαι....Και παλι συγχαρητηρια για τη πολυ καλη δουλεια σας..Καλο ειναι να γνωριζουμε 5 πραματα εστω και θεωρητικα..
  12. Παντως παιδια θεωρω οτι με τη γειωση θα λυσω το προβλημα...???Αν ηταν κατι αλλο δεν θα αναβαν τα δυο φωτιστικα σωστα???Αν για παραδειγμα ηταν καποιο λαθος καπου...Λειτουργει κανονικα και η κουζινα και η αποθηκη..Επρεπε με το πολυμετρο να χα μετρησει τα δυο που εδειχναν με το δοκιμαστικο οπως πολυ σωστα εγινε επισημανση...
  13. Τωρα αυτο ειναι καλο??Παντως απο τη δικια μου αν περιμενει....!!!!!!!Σωθηκε!!!!Λοιπον ακουστε σχεδιο....Μπετοσιδερο και καρφωμα οσο παει με τη βαρια και ηλεκτροκοληση μετα με τη παλια γειωση!!!!Πλακα κανω παιδια....Αληθεια τι μου προτεινετε να κανω?
  14. Πιστευω οτι ο Νικοστρι ειπε κατι που με βαζει σε σκεψεις.....Προσφατα ειχαν σκαψει το σπιτι και η γειωση φανηκε αρκετα απο το χωμα.....
  15. Παιδια δε ξερω πως να σας ευχαριστησω.....!!!!!!Κανετε φοβερη δουλεια.....Λοιπον..η γραμμη κοβετε στη φαση απο μια ασφαλεια στο πινακα 16a..Οποτε εχει μια ασφαλεια-μια φαση-η γραμμη..Αφου αντικατεστησα το διακοπτη και μπερδεμενος πια για το ποια ειναι η φαση σε καποιο συνδιασμο αναψαν τα φωτα κανονικα!!!!Παντα με κλειστο το ρευμα παιδια απο το ρολοι.Η ασφαλεια πανω απο ολα...Ευχαριστω και παλι...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.