Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Members
  • Περιεχόμενα

    138
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

  1. Καλησπέρα, Σε ποια τροποποίηση του ΠΔ 78/88 ορίζεται ότι η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια συνεργείου συντήρησης και επισκευής μηχανικών μερών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών πρέπει να είναι 60 τ.μ ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Σύνολο πληθυσμού φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης: [ 56 ] άτομα. 2 έξοδοι προς κλιμακοστάσιο 1ου ορόφου πλάτους 1,10 m και ύψους 2,20 m έκαστη προς 1 τελική έξοδο ισογείου πλάτους 1,20 m και ύψους 2,20 m. Επιτρέπεται μία τελική έξοδος κινδύνου σύμφωνα με την παράγραφο 2.1.3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 71/88.
  3. Το υπόδειγμα ανέβηκε πάλι στα downloads στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.michanikos.gr/files/file/1035-%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%97-%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3/
  4. Γιατι που είναι το πρόβλημα? Να ζεσταθείς οικονομικά δεν θέλεις? Ότι λέβητα και να αγοράσεις θα καίει περισσότερο καύσιμο από μία σόμπα.. Επίσης θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα από σωληνώσεις και εργασία.. Μη κάνετε παράθεση των αμέσως προηγούμενων μηνυμάτων. Ευχαριστώ, hkamp.
  5. Μαλλον καλύτερα να προσανατολιστείς σε σόμπα πέλλετ νερού για σύνδεση με τα σωματα του καλοριφερ..
  6. Μου αρέσει να είμαι σωστός επαγγελματίας, αγαπώ αυτό που κάνω αλλά δεν θέλω να το ξεφτιλίσώ διότι κάποια στιγμή θα περάσουν αυτές οι εποχές και τότε άντε να ζητήσεις ξανά το 300αρι αν τους έχεις μάθει αλλιώς.. Ο γυναικολόγος που πλήρωσα πέρσι σε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν μας έκανε κάποια ιδιαίτερη έκπτωση σε σχέση με τις τιμές προ κρίσης. Δεν είδα κανέναν υδραυλικό να έχει ξεφτιλίσει σε τέτοιο βαθμό τα μεροκάματα του.. Είμαι υπέρ για μία καλύτερη τιμή λόγω κρίσης αλλά όχι να το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Στο τέλος θα καταντήσουμε οι καρπαζοεισπράκτορες του επιστημονικού κλάδου.. 50€ όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. 3 ΠΕΑ την ίδια μέρα έχω περάσει στο σύστημα αλλά δεν τα μελέτησα όλα την ίδια ημέρα, ούτε έκανα αυτοψία και μελέτη σε μία ημέρα και για τα τρία.. Αν και χρησιμοποιώ παράλληλα και πρόγραμμα του εμπορίου με έτοιμες βιβλιοθήκες που έχω φτιάξει.. Υ.Γ. Αυτό με το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σε μία ελεύθερη αγορά..
  7. Είπε κάποιος ότι μπορεί να γίνει?? το copy paste ή στο περίπου τροποποίηση ενός ήδη εκδοθέντα στα τετραγωνικά που θέλουμε πόσο χρόνο χρειάζεται?? 1 ώρα.. Οπότε βγαίνουν άνετα τα 5 ΠΕΑ..
  8. Πάντως προσωπικά θεωρώ πολύ χαμηλές τις τιμές των ΠΕΑ εκεί που έχουν φτάσει.. Όλοι έρχονται πλέον με υφάκι ότι στοιχίζει 90-100€ όσα τετραγωνικά και να είναι, ακόμα και χωρίς κατόψεις όπου πρέπει να κάνω πλήρη αποτύπωση.. Δεν συμφέρει να ασχολούμε πλέον με ΠΕΑ και να αφήνω άλλες δουλείες πίσω δίοτι ως γνωστόν όλοι σχεδόν τα βιάζονται άλλα δεν θέλουν και να τα πληρώσουν... Γραφεία όμως που μπορούν να πληρώνουν έναν υπάλληλο να ασχολείται μόνο με ΠΕΑ καθημερινά βγάζουν παραγωγή 5 ΠΕΑ Χ 80 = 400, 100 το κόστος του υπάλληλου και 300€ στο ταμείο του γραφείου..
  9. http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/12851 Αναστέλλεται η υποβολή των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών (έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044) και των καταστάσεων έγγραφων συμφωνιών των δικηγόρων και μηχανικών
  10. 103 τ.μ 900000€ με κατώτερη ενεργειακή κατηγορία .. τζάμπα πράγμα!!!
  11. Από την στιγμή που θα είχε χρήση κατοικίας ο κάτω όροφος και δεν είναι γιαπί (δηλαδή χωρίς κουφώματα, ασοβαντιστο κλπ) δεν θα λάμβανα καθόλου υπ' όψη μου το δάπεδο..
  12. πως πιστοποιείται ότι δεν θερμαίνεται το κάτω διαμέρισμα?? Χρησιμοποιείται σαν αποθήκη? έχει γίνει αλλαγή χρήσης?? Είναι υπόγειο?? Ούτε σαν πυλωτή μπορείς να το θέσεις με U/2..Είναι σοβαρό λάθος αν το κάνεις.. Δεν το λαμβάνεις καθόλου υπ' όψη όπως σου απάντησε ο προηγούμενος συνάδελφος..
  13. Μήπως έχεις αναφέρει κάτι παρόμοιο και σε άλλο φορουμ?? Μήπως στην επαφή του γωνιακού με τον τουμποσωλήνα του κοχλία είχε κάποια τσιμούχα για να στεγανοποιεί το σημείο επαφής και να μην παίρνει αέρα και δεν το πρόσεξες όταν έβαλες τον νέο.. Αν συμβαίνει αυτό είναι πολύ πιθανό να σου επιστρέφει καπνό λόγω της μη στεγανοποίησης....
  14. Σε Γενικές Γραμμές η Π.Υ. το έχει ξεφτιλίσει με κάτι υπεύθυνες δηλώσεις.. Να βγουν να κάνουν σωστούς ελέγχους και να μην πετάνε το μπαλάκι στους μηχανικούς... Στην τελική μία υπευθυνη δήλωση ότι πληρούνται οι όροι ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας όπως αυτά ορίζονται από την εγκεκριμμένη μελέτη και την κείμενη νομοθεσία... και τέλος.. Θέλουμε 10 υπεύθυνες δηλώσεις για ένα εστιατόριο 60 καθισμάτων..
  15. KENAK ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010 Β' ΕΚΔΟΣΗ σελ 108 Πίνακας 4.12 Απόδοση εκπομπής τερματικών μονάδων θέρμανσης Θερμοκρασία μέσου π.χ. την δεύτερη στήλη 70-50 0C Άμεσης απόδοσης σε εσωτερικό τοίχο, βαθμός απόδοσης 0,89 Άμεσης απόδοσης σε εξωτερικό τοίχο, βαθμός απόδοσης 0,93 Πως αλλιώς να το τεκμηριώσεις καλύτερα ??? Ποιοί ήταν οι Ενεργειακοί επιθεωρητές που είπαν ότι στιν εσωτερικό τοίχο τα θερμαντικά σώματα έχουν καλύτερη απόδοση??
  16. Και εγώ τα ίδια γνωρίζω από τότε που ήμουν φοιτητής και προχθες κόντευα να πάθω σοκ με αυτό που άκουσα και το χειρότερο είναι ότι έπρεπε να απαντήσω σε ερώτημα στον 'αέρα' σε ραδιοφωνική εκπομπή... Λοιπόν ακούστε τι έγινε. Ίσως γνωρίζετε ότι ο skai έχει ξεκινήσει την εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα την Οικονομική θέρμανση και με υπεύθυνο τον δημοσιογράφο κο Κεραμιτζόγλου.. Με καλούν στο τηλέφωνο με την ιδιότητα που έχω ως ενεργειακός επιθεωρητής ώστε να απαντήσω στον 'αέρα' σε κάποια ερωτήματα με τα λάθη που γίνονται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κατοικιών... Φτάνουμε λοιπόν στην πάρακάτω ερώτηση του δημοσιογράφου: '' Μετά από επικοινωνία που είχαμε με πολλούς συναδέλφους σας μας είπαν ότι ένα από τα συνήθη λάθη που γίνονται στις κατοικίες είναι να τοποθετούνται τα σώματα του καλοριφέρ σε επαφή με εξωτερικούς τοίχους με αποτέλεσμα να μειώνετε η απόδοσή τους.. Είναι σωστο αυτό?? '' Και μένω μαλ..... !!!! 2-3 δευτερόλεπτα χωρίς λέξη.. και ρωτάω: '' Συγνώμη με ρωτήσατε ότι είναι λάθος να τοποθετούνται τα σώματα καλοριφέρ σε εξωτερικούς τοίχους??'' '' Μάλιστα'' μου απαντάει.. Ξαναμένω μαλ.....!!! και προσπαθώ να απαντήσω διπλωματικά ώστε να μην εκθέσω κάποιούς συναδέλφους αν και μετά το τέλος της συνέντευξης αποφάσισα ότι ήταν λάθος. ¨Επρεπε να τους κάνω ρόμπα... '' Ναι. ϊσως να έχει μία βάση άλλα οι απόψεις διαφέρουν στο ερώτημα σας. Θα μπορούσαμε αντίστοιχα να πούμε ότι τοποθετούμε τα σώματα εκεί ακριβώς όπου έχουμε τις μεγαλύτερες θερμικές απώλειες!!''. Κάπως έτσι τελικά απάντησα αλλά μετά από 5 λεπτά το μετάνιωσα που προσπάθησα να καλύψω την μαλα.... κάποιων...
  17. Συνάδελφοι με το Πρόγραμμα αυτό τι γίνεται τελικά?? Μας δουλεύουν ?? Σχεδόν όλοι οι πελάτες μου που έχουν ενδιαφερθεί έχουν 'φάει' πόρτα από την Τράπεζα. Με €22000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και χωρίς ιδιαίτερα δάνεια τους απέρριψαν..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.