Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dionisis1960

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως λέω, δεν εμφανίζεται πουθενα η σοφίτα σε συμβόλαια ή στην οριζόντια σύσταση. Επομένως τι να βρει ο δικηγόρος; Κτίστηκε κάτω από τη στέγη μια αυθαίρετη κατασκευή πριν χρόνια που συνδέεται με το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Ποιος κρίνει σε ποιον ανήκει; Γνωρίζω ότι οι στεγη σύμφωνα με τον νόμο είναι κοινόχρηστη, κάτω από τη στέγη τι γίνεται;
  2. Σε νησί, πολυκατοικία 3όροφη οικογενειακή ιδιοκτησία αρχικά και τώρα έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα πριν του τελευταίου ορόφου (διατηρητέο κτήριο, 200 ετών), με ανακαίνιση της στέγης μετά από άδεια που έγινε το 2003 δημιουργήθηκε κάτω από την κεραμοσκεπή σοφίτα (που δε φαίνεται στην άδεια)κατοψη Γ΄ ορόφου.pdf χαμηλοτάβανη 2 με 2,5 μ. ύψος μιας που η στέγη είναι επικλινής αμφίπλευρα και χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο και έχει και τουαλέτα, επικοινωνεί με το διαμέρισμα του 3ου Γ1 και τελευταίου ορόφου με εσωτερική ξύλινη σκάλα και είναι 30 περίπου τ,μ. (το κάτω είναι 50 τ.μ.) (Υπάρχει και διπλανό Γ2 διαμέρισμα μικρότερο με τα ίδια χαρακτηριστικά και πρόβλημα, ιδιοκτησίας αδελφού) και αυτός ο συνδυασμός δίνει την εντύπωση μεζονέτας και ενιαίου διαμερίσματος. Η σοφίτα δε φαίνεται πουθενα στην οριζόντια σύσταση και ούτε στην γονική παροχή. Προκειμένου να πουληθεί θελήσαμε να προβούμε σε τακτοποίηση της σοφίτας που οι ειδικοί την αποκαλούν υποστέγη. Εδώ και ένα χρόνο έχω ρωτήσει πολλούς μηχανικούς και ο καθένας μου λέει διαφορετικά. Άλλος λέει ότι είναι κοινόχρηστη η υποστέγη και θα πρέπει, αφού νομιμοποιηθεί, να γίνει αλλαγή σύστασης, να αποδοθούν ποσοστά σε όλους τους νυν ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας και στη συνέχεια να παραχωρήσουν τα ποσοστά τους σε μένα (...μπλέξαμε!) άλλος ότι με νεότερο νόμο η υποστέγη ανήκει στον τελευταίο όροφο και θα νομιμοποιηθεί αυτοτελώς (που το προτιμάμε φυσικά). Άλλοι λένε επίσης να τακτοποιηθεί ως αποθήκη άλλοι ότι δε γίνεται αυτό. Όλοι λένε πάντως ότι θα περάσει από αρχαιολογική υπηρεσία και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Τα ερωτήματα είναι Υπάρχει νόμος που να λέει ότι η υποστέγη ανήκει στον τελευταίο όροφο και ποιος είναι αυτός; Ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος τακτοποίησης χωρίς πολλές "φασαρίες"; Επισυνάπτω και κάτοψη του Γ ορόφου και κάτοψη της σοφίτας Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον με διαφωτίσει σχετικά! κατοψη Γ΄ ορόφου.pdf κάτοψη πατάρι.pdf
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και μια διόρθωση που δεν νομίζω να έχει σημασία: τα πλακάκια είναι 20Χ50.
  4. Έχω πάρει για ένα εξοχικό κεραμικά πλακάκια κουζίνας για τοποθέτηση σε τοίχο επιφάνειας περίπου 10 τ.μ.. Κάθε πλακάκι είναι 20Χ25 εκ. και επειδή έχουν όψη ξύλου και αισθητικά δεν θα ήθελα να διακόπτονται με αρμό, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τα βάλω χωρίς αρμό ή έστω αρμό 1mm.
  5. Έχω ένα αγροτεμάχιο 1000 μ., εκτός σχεδίου, στην περιοχή Μαραθώνα Αττικής. Εάν αγοράσω και 3 διπλανά και συνολικά έχω 4000 μ., μπορώ να τα συνενώσω και να πάρω άδεια οικοδομής; Σημειωτέον είναι δίπλα σε δρόμο επαρχιακό, χωματόδρομο.
  6. Μετά από περισσότερες πληροφορίες που πήρα από τους άλλους ιδιοκτήτες, το ασανσέρ δεν πληροι τις προυποθέσεις, Συντήρηση πάντως γίνεται. Επίσης τα κοινόχρηστα φώτα είναι συνδεδεμένα με άλλο διαμέρισμα. Δηλαδή, μπερδεμένα πράγματα. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα και τι φόρμουλα θα βρεθεί, γιατί μπαίνει καινούριος ενοικιαστής.
  7. Μη βαράτε κύριοι! Εγώ δεν ασχολιόμουν, γιατί δε μπορούσα. Το διαμέρισμα είναι σε άλλη πόλη, ο ενοικιαστής πιθανότατα γνώριζε, είχε νοικιάσει και άλλο διαμέρισμα για μέλος της οικογένειάς του, τα άλλα είναι θερινές κατοικίες και είχε την αποκλειστική ενασχόληση με τα προβλήματα του κτιρίου. Έφυγε τελικά με μεγάλα φέσια και σε μένα και στη ΔΕΗ και στη Ύδρευση...Δεν είναι αυτό το θέμα. Από δω και πέρα... Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. Βοηθήσανε.
  8. Σε μια τριόροφη πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα το ασανσέρ (σχετικά μικρό) παίρνει ρεύμα για σειρά ετών από ένα διαμέρισμα (ιδιοκτησίας μου), λόγω μη ύπαρξης κοινόχρηστου ρολογιού. Τώρα το ανακάλυψα. Μέχρι τώρα ήταν νοικιασμένο. Τι θα μπορούσε να γίνει από δω και πέρα για να μη ζημιώνομαι. Τι είδους συμφωνία θα μπορούσε να γίνει με τους υπόλοιπους; Η κατανάλωση αξίζει τον κόπο; Πόσο κοστίζει να μπει κοινόχρηστο ρολόϊ;
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αφού δοκιμασα διαφορα ηλεκτρικά εργαλεία που ξύνουν χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τελικά με τον τροχό εκανα κοφτερο ε΄να πλατύ καλέμι από το κομπρεσέρ και έκανα δουλειά!
  10. Κάνω μόνος μου μια ανακαίνιση μπάνιου, μια που παλαιότερα την έκανα σε άλλο σπίτι επιτυχώς. Το πρόβλημά μου είναι ότι τα πλακάκια (40 ετών) είναι κολλημένα πολύ γερά με λάσπη (κάτι στρογγυλοί γκρίζοι δίσκοι). Τα έβγαλα με κομπρεσέρ αλλά έχουν μείνει υπολείμματα που αν επιμείνω σπάει η παλιά λάσπη. Βέβαια θα ήταν ευκολότερο να βγάλω και την παλιά λάσπη αλλά επειδή είναι καλά αλφαδιασμένη με βολεύει να κολλήσω τα καινούρια πλακάκια πάνω στην παλιά λάσπη. Αν αφαιρέσω τη λάσπη, τα τούβλα αποκάτω δεν είναι και τόσο ευθύγραμμα. Καμμιά ιδέα να αφαιρέσω τα υπολείμματα πλακιδίων που είναι γερά κολλημένα στη λάσπη;
  11. Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις. Ρώτησα ένα υπάλληλο της εταιρίας και μου είπε ότι είναι γεννήτριες. Σκέπτομαι να πάω στην πολεοδομία.
  12. Σε μια πενταόροφη πολυκατοικία, μια εταιρεία που εδρεύει στο ισόγειο έβαλε ξαφνικά στην ταράτσα του κτιρίου 2 τεράστια μεταλλικά κουτιά (πλευρά περίπου 5 μ. Χ 3 Υ , όπως υπολογίζω χωρίς να είμαι σίγουρος) που περιέχουν γεννήτριες. Η ενόχληση που μου προκαλούν είναι ότι μου κόβουν τη θέα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι νόμιμες αυτές οι τοποθετήσεις.
  13. Εννοείται ότι ο τεντάς μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι τα πράγματα.
  14. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάποιος τεντάς μου είπε πως το PVC είναι ανθυγιεινό και μυρίζει με τη ζέστη. Αντιπρότεινε ένα πανί της Bayer ως το πλέον κατάλληλο (αν και ακριβότερο). Επίσης ένα άλλο ερώτημα που έχω είναι κατά πόσο είναι νόμιμο ένα κιόσκι 3,5Χ3,5 στη βεράντα όπου θα στηρίζεται σε 4 μεταλλικούς δοκούς και από πάνω θα έχει τεντόπανο. Ο τεντάς μου είπε πως είναι νόμικη μια τέτοια κατασκευή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.