Μετάβαση στο περιεχόμενο

fnick

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

fnick's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, η προθεσμία της 08/02/16 αφορά προσωρινή υπαγωγή? Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που υπάρχει περιθώριο να ανεβούν τα στοιχεία της δήλωσης θα είναι δυνατό να γίνουν τροποποιήσεις με πιθανή μεταβολή του προστίμου? Ευχαριστώ
  2. 1. Το γεγονός ότι το ξεμπάζωμα φαίνεται στα σχέδια της σύστασης ( τα οποία έχουν αποδεχθεί οι συνιδιοκτήτες ) δεν αποτελεί συναίνεση? 2. Λογικά δε θα το δήλωνα αφού δεν ανήκει στη συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αλλά πιθανόν να έχω πρόβλημα στη βεβαίωση αφού η κατοικία - ορ.ιδιοκτησία εφάπτεται του κοινόχρηστου χώρου που έχει ξεμπαζωθεί με αποτέλεσμα την αύξηση του ύψους στη πλευρά αυτή.
  3. Σε συγκρότημα κατοικιών έχω ξεμπαζωμένο υπόγειο από μία πλευρά. Ο περιβάλλον χώρος στον οποίο βρίσκεται το ξεμπάζωμα που επηρεάζει τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία (υπόγειο) είναι κοινόχρηστος. Επειδή δε πρόκειται να γίνει συνολική ρύθμιση των κοινοχρήστων σκέφτομαι να δηλώσω το ξεμπάζωμα στη δήλωση του υπογείου με αναλυτικό. (έχω και εγκατάσταση κύριας χρήσης στο υπόγειο που τη δηλώνω ως Υ.Δ.Β.Χ. και θέλω να βρω τρόπο να δηλώσω κάπως και το ξεμπάζωμα για την ολοκλήρωση της δήλωσης βάση της λογικής ΥΔΒΧ+ αναλυτικός ). Στα σχέδια της σύστασης φαίνεται η πραγματικότητα οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητη η συναίνεση. Συμφωνείτε ότι η δήλωση θα είναι πιο ισχυρή εάν περιληφθεί και το ξεμπάζωμα η καλύτερα να το αφήσω έξω με τη λογική ότι δε με αφορά αφού είναι σε κοινόχρηστο χώρο ? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω επειδή δεν έχω ολοκληρώσει καμία δήλωση (όλες σε προσωρινή υπαγωγή) και επειδή προέκυψε μία περίπτωση που πρέπει να προχωρήσω άμεσα (για υπογραφή συμβολαίων) μπορώ ακόμα να πάω σε οριστική υπαγωγή δηλώνοντας ότι έχω όλα τα στοιχεία στη κατοχή μου και θα τα υποβάλλω αργότερα η πρέπει πλέον να ανεβάσω όλα τα δικαιολογητικά πριν προχωρήσω ? Ευχαριστώ
  5. Η βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις τι είναι ? Εάν εννοεί τη δήλωση ένταξης Ν.4014 όπως την εκτυπώνουμε από το σύστημα τότε σε ποιο στάδιο θα πρέπει να είναι η δήλωση ? Αρκεί να είναι σε προσωρινή υπαγωγή ?
  6. Στις περιπτώσεις αυτές σε πολυκατοικία δεν απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών? Επίσης όσον αφορά τη μεταβίβαση νομίζω ότι μπορούν να μεταβιβαστούν και ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες.
  7. Μανώλη καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά την δήλωση και εγώ θεωρώ καλύτερα να δηλωθεί στο διαμέρισμα (με συναίνεση) αλλά νομίζω ότι μπορεί να πάει και σε μία συγκεντρωτική δήλωση που θα περιλαμβάνει όλες τις αυθαιρεσίες του περιβάλλοντος χώρου. Εκεί που έχω αμφιβολία είναι το κατά πόσο μπορώ να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση. Δεν μου φαίνεται λογικό να θεωρήσω ότι δεν επηρεάζει δόμηση - κάλυψη διαμερίσματος διότι παρόλο που η αυθαίρετη εξωτερική κλίμακα βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο αποτελεί τη μόνη πρόσβαση στο διαμέρισμα άρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του.
  8. Σε συγκρότημα κατοικιών διαμέρισμα του ισογείου ενώ στην άδεια φαίνεται να έχει είσοδο από τον ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο στη πραγματικότητα λόγω εκχωμάτωσης (αποκάλυψη κάτωθι υπογείου-άλλη οριζ. ιδιοκτησία) έχει κατασκευασθεί αυθαίρετη εξωτερική κλίμακα ευρισκόμενη στο κοινόχρηστο χώρο η οποία αποτελεί και τη μοναδική πρόσβαση για το διαμέρισμα. Ερώτηση 1. Μπορώ να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση ? Ερώτηση 2. Εάν προχωρήσω σε τακτοποίηση θα εντάξω το κλιμακοστάσιο σε δήλωση για κοινόχρηστους χώρους η σε δήλωση για το διαμέρισμα ?
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά. Θέλω να ρωτήσω αν εξωτερική μπετονένια σκάλα που οδηγεί στη κύρια είσοδο ισογείου κατοικίας υπολογίζεται με αναλυτικό ? 1. Η ανάγκη να κατασκευασθεί σκάλα για να φτάσω στη στάθμη ισογείου προέκυψε λόγω αποκάλυψης (εκχωμάτωσης) υπογείου. 2. Η σκάλα αυτή αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση στο διαμέρισμα.
  10. Αυτό συνεπάγεται ότι κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης τους εμφανίζεις όλους τους συνιδιοκτήτες με τα αντίστοιχα ποσοστά τους. Εγώ θα προτιμούσα για διάφορους πρακτικούς λόγους ( να μην έχω απευθείας σχέση με τρίτους ) να πάρει ο πελάτης μου συναίνεση - εξουσιοδότηση από τους συνιδιοκτήτες να μου αναθέσει την ένταξη στο 4014 (φόρμα υπεκα) και στη δήλωση που θα υποβάλλω θα αναφέρεται μόνο αυτός (ως πληρεξούσιος με ποσοστό ιδιοκτησίας 100%) γεγονός που θα αναλύσω στη τεχνική έκθεση.
  11. Θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει συντάξει υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης - εξουσιοδότησης ενός εκ των ιδιοκτητών πολυκατοικίας για να ρυθμίσει τους κοινόχρηστους χώρους ? Ευχαριστώ
  12. Που ακριβώς τσεκάρεις ότι το πρόστιμο αφορά τη παράβαση που τακτοποιείς ?
  13. Σε δήλωση που έκανα προσωρινή υπαγωγή σήμερα. Ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 24/02. Ημερομηνία προσωρινής υπαγωγής 14/03. Το σύστημα δίνει λήξη εφάπαξ πληρωμής 13/04. Οπότε και επίσημα πλέον 1 μήνα από προσωρινή υπαγωγή άσχετα με το πότε πληρώθηκε το παράβολο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.