Jump to content

jja

Core Members
 • Content Count

  1,158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jja last won the day on January 18 2015

jja had the most liked content!

Community Reputation

234 Πολύ καλή

4 Followers

About jja

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανικός πρέπει να είναι καλυμμένος από τις ΥΔ του ιδιοκτήτη και τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο ιδιοκτήτης (αεροφωτογ. ή δημόσια έγγραφα). Ο ιδιοκτήτης παίρνει την ευθύνη ανάλογα με το τι προσκομίζει οπότε έχει 2 επιλογές είτε να δηλώσει πως η αποθήκη είναι πριν την άδεια με ότι και αν σημαίνει αυτό σε μια πιθανή μελλοντική διένεξη, ή να πει πως είναι μετά την άδεια και να επικαλεστεί ότι ο ο ίδιος νομίζει εάν και όταν αποκαλυφθεί (την παλιά αποθήκη την πήρε ο αέρας και την ξαναέχτισα το 2003). Διαλέγει και παίρνει. Ο μηχανικός εφόσον έχει δημόσια έγγραφα που του έχουν προσκομιστεί (άδεια, τεκμήριο νομιμότητας έως ότου ανακληθεί, Ε9 ειλικρινής δήλωση μέχρι αποδείξεως του εναντίον) προχωράει. Η περίπτωση με την εξαίρεση από την κατεδάφιση είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Η εξαίρεση δεν είναι οικ. άδεια. Τότε μπορούσε να γίνει μερική υπαγωγή αυθαιρέτων, οι αξίες των ακινήτων δεν είναι συγκρίσιμες. Κατοικία προ του 75 σε κάθε περίπτωση μπορεί να εξαιρεθεί με 250 Ευρώ.
 2. Eαν πεις πως η αποθήκη ειναι προ του 2000 δίνεις στεγνά (και με σφραγίδα) την άδεια.
 3. Θα πρέπει να ψάξεις για αεροφωτογραφίες να δεις τι φαίνεται. Ξεκίνα απο το site της ΓΥΣ.Δες και στον αντίστοιχο χάρτη γυσ 1:5000 να δεις τι φαίνεται.
 4. Το ή τμημάτων τους υπάρχει και στον 4495 το έχεις διαγράψει.
 5. Πρόκειται για επεξήγηση της παρ 10 του άρθρου 100 για το πως αντιμετωπίζουμε την υπέρβαση ύψους παρά μόνο σε επιφάνειες χωρίς υπέρβαση δόμησης κατά την άδεια. Π.χ. για κατοικία με άδεια 50 τ.μ. με ύψος άδειας 3 μέτρα και με επιτρεπόμενο ύψος 4 μέτρα πχ έχουμε επέκταση 10 τ.μ. με ύψος για όλα τα μέτρα στα 3,5 μέτρα. Τα 50 τ.μ. της κατοικίας έχουν υπέρβαση ύψους 0,5 μέτρα και το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό (ενεργοποιείται η παρ 10 του άρθρου 100 νόμιμα μέτρα με ΥΥ μικρότερη του επιτρεπόμενου), ενώ για τα 10 τ.μ. έχουν υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και ύψους 0,5 μέτρα όπου η ΥΥ υπολογίζεται με τις γενικές διατάξεις (σύγκριση με τα επιτρεπόμενα 0,5/4=12,5%<20% κλπ.). Δες το και σε συνδυασμό με τα σχόλια του παραρτήματος Α για να φτάσεις στο συμπέρασμα. Τα παραπάνω από την πλευρά της ασφάλειας μένει να διευκρινιστεί η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης του ακινήτου πως εννοείτε.
 6. να μιλήσεις άμεσα με το ΤΣΜΕΔΕ για να σου πούνε εάν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.
 7. georgaleos Ούτε ξέρουν τι γράφουν. Ανάμεσα στην 6η και 7η δόση τα Αναδρομικά Β εξαμήνου 2014 τα ξεχάσανε.
 8. Ένα ερείπιο προ του 83 ή και του 75 καμιά πολιτεία δεν το εξαιρεί χωρίς κάποιος έστω να υπογράφει για επάρκεια (αντοχή) και κανένα ΣΤΕ δεν το παίρνει αυτό κρίμα στο λαιμό του πόσο μάλλον με τις φασόν εξαιρέσεις εκατοντάδων χιλιάδων αυθαίρετων κτιρίων που θα προκύψουν (πολλά από τα κτίρια θα είναι πραγματικά μαργαριτάρια)
 9. Για να εξαιρεθεί με την Γ φάση του 1337 καταθέτεις από 2 μηχανικούς (ένας υποχρεωτικά πολ.μηχ) δηλώσεις αντοχής. Για να εξαιρέσεις με τον νέο νόμο (για προ 83) δεν καταθέτεις τίποτα για επάρκεια (εξαιρούνται τα πιο επικίνδυνα χωρίς ούτε τα τυπικά, καραμπινάτο για αντισυνταγματικότητα).
 10. Christos Ο μηχανικός θα γράψει στην τεχνική του έκθεση πως πρόκειται για ευμενής περίπτωση αφού ανακουφίζεται η πλάκα από το φορτίο της τοιχοποιίας και δεν επιβαρύνεται το δομικό σύστημα αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων το δοκάρι έχει ήδη υπολογιστεί με φορτίο μπατικής. Αυτονόητα για αυτό και η απαλλαγή. Αυτά ισχύουν όμως στην περίπτωση που έχει τηρηθεί η μελέτη. Στην περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η μελέτη τι θα γράψει στην τεχνική έκθεση ο μηχανικός τα παραπάνω χωρίς να αναφέρει τίποτα (είναι κακούργημα για τον μηχανικό) ή να αναφέρει και τι σημαίνει αυτό για το κτίριο (είναι αυθαίρετο). Με τα ΔΕΔΟΤΑ στις κατοικίες δεν υπήρχαν τέτοια προβήματα ενώ στο ΦΕΚ για την απαλλαγή στα ειδικής χρήσης ήταν αρκετό συγκεκριμένο για το τι ελέγχεται και τι όχι για την απαλλαγή από ΜΣΕ, το ββ δεν λέει απολύτως τίποτα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.