Μετάβαση στο περιεχόμενο

jja

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.158
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by jja

  1. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανικός πρέπει να είναι καλυμμένος από τις ΥΔ του ιδιοκτήτη και τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο ιδιοκτήτης (αεροφωτογ. ή δημόσια έγγραφα). Ο ιδιοκτήτης παίρνει την ευθύνη ανάλογα με το τι προσκομίζει οπότε έχει 2 επιλογές είτε να δηλώσει πως η αποθήκη είναι πριν την άδεια με ότι και αν σημαίνει αυτό σε μια πιθανή μελλοντική διένεξη, ή να πει πως είναι μετά την άδεια και να επικαλεστεί ότι ο ο ίδιος νομίζει εάν και όταν αποκαλυφθεί (την παλιά αποθήκη την πήρε ο αέρας και την ξαναέχτισα το 2003). Διαλέγει και παίρνει. Ο μηχανικός εφόσον έχει δημόσια έγγραφα που του έχουν προσκομιστεί (άδεια, τεκμήριο νομιμότητας έως ότου ανακληθεί, Ε9 ειλικρινής δήλωση μέχρι αποδείξεως του εναντίον) προχωράει. Η περίπτωση με την εξαίρεση από την κατεδάφιση είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Η εξαίρεση δεν είναι οικ. άδεια. Τότε μπορούσε να γίνει μερική υπαγωγή αυθαιρέτων, οι αξίες των ακινήτων δεν είναι συγκρίσιμες. Κατοικία προ του 75 σε κάθε περίπτωση μπορεί να εξαιρεθεί με 250 Ευρώ.
  2. Θα πρέπει να ψάξεις για αεροφωτογραφίες να δεις τι φαίνεται. Ξεκίνα απο το site της ΓΥΣ.Δες και στον αντίστοιχο χάρτη γυσ 1:5000 να δεις τι φαίνεται.
  3. Πρόκειται για επεξήγηση της παρ 10 του άρθρου 100 για το πως αντιμετωπίζουμε την υπέρβαση ύψους παρά μόνο σε επιφάνειες χωρίς υπέρβαση δόμησης κατά την άδεια. Π.χ. για κατοικία με άδεια 50 τ.μ. με ύψος άδειας 3 μέτρα και με επιτρεπόμενο ύψος 4 μέτρα πχ έχουμε επέκταση 10 τ.μ. με ύψος για όλα τα μέτρα στα 3,5 μέτρα. Τα 50 τ.μ. της κατοικίας έχουν υπέρβαση ύψους 0,5 μέτρα και το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό (ενεργοποιείται η παρ 10 του άρθρου 100 νόμιμα μέτρα με ΥΥ μικρότερη του επιτρεπόμενου), ενώ για τα 10 τ.μ. έχουν υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και ύψους 0,5 μέτρα όπου η ΥΥ υπολογίζεται με τις γενικές διατάξεις (σύγκριση με τα επιτρεπόμενα 0,5/4=12,5%<20% κλπ.). Δες το και σε συνδυασμό με τα σχόλια του παραρτήματος Α για να φτάσεις στο συμπέρασμα. Τα παραπάνω από την πλευρά της ασφάλειας μένει να διευκρινιστεί η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης του ακινήτου πως εννοείτε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.