Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Ξάνθη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρόκειται για βεβαίωση όρων δόμησης που έχω εκδόσει σε αγροτεμάχιο κατά παρέκκλιση άρτιο για ανέγερση κατοικίας. Το θέμα είναι οτι σίγουρα δεν εμποδίζεται η πρόσβαση προς την παραλία μιας και το τεμάχιο έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό. Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα, αγροτεμάχιο εντός ζώνης ρυμοτομείται όπως φαίνεται στα συνημμένα σκαριφήματα. Έχω συντάξει τοπογραφικό για έκδοση ΟΑ σαν εντός ζώνης (το τμήμα που απομένει είναι πάνω από 2 στρέμματα) Δεν έχει γίνει φυσικά από το 1990 που έχει βγει το ΦΕΚ της συγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης καμία πράξη απαλλοτριώσεων από τον Δήμο και μου ζητήθηκε από τον έλεγχο να αφεθει σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα και να μεταγραφεί η πράξη αυτή για να προχωρήσει η διαδικασία. Επειδή δυστυχώς δεν έχω εμπειρία θα ήθελα τα φώτα σας ως προς τα εξής. Από τη στιγμή που δεν χρειάζομαι πρόσωπο για να οικοδομήσω (υπάρχει από δυτικά σε εκτός σχεδίου δρόμο) μπορώ να προχωρήσω την έκδοση της άδειας με κάποιον τρόπο (σεβόμενος φυσικά τον δρόμο που θα διανοιχτεί) ουτως ώστε στο μέλλον να καταφέρει ο ιδιοκτήτης αν ποτε γίνει κάποια πράξη να αποζημιωθεί για το ρυμοτομούμενο αυτό τμήμα? Αν το αφήσει σε κοινή χρήση με αυτές τις συνθήκες ουσιοστικά το χαρίζει. Έχω ακούσει διάφορα κατα καιρούς για γωνιακά οικόπεδα ή για άρση απαλλοτριώσεων αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Το ρυμοτομούμενο τμήμα είναι 755 τμ και η αντικειμενική του είναι σχετικά μεγάλη. Έχει κάποιος κάτι υπ όψιν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Καλησπέρα, σε άρτιο κατά παρέκκλιση αγροτεμάχιο το οποίο έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό που οδηγεί στην παραλία και στα πλαίσια ανέγερσης κατοικίας μου ζητήθηκαν τα εξής: 1ον να μην κατασκευαστεί περίφραξη λόγω της απόστασης < 500 μέτρων από τη θάλασσα και 2ον Εγκριση εισόδου-εξόδου. Το μεν 1ο απαγορεύει την κατασκευή περίφραξης, ενώ το 2ο την επιβάλλει! Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν προβλέπονται και όλες οι συνοδές κατασκευές όπως βοθροι, περιφράξεις διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου κτλ? Ξέρει κάποιος συνάδελφος κάτι να βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής πρόβλημα.Ενα πρόην αγροτεμάχιο (κλήρος 1666 τμ) το οποίο το 1986 μπήκε στην οριοθέτηση ενός οικισμού (κάτω των 2000 κατοίκων) και το οποίο είχε τότε πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο (συνεπώς ήταν οικοδομήσιμο) απαλλοτριώθηκε από διανοιξη εθνικής οδού με φεκ του 1993 τμήμα του, και απέμεινε 600 τμ (περίπου).Σήμερα έχει πρόσωπο σε δρόμο οικισμού αλλά η αρτιότητα στο αδόμητο τμήμα (όπου εμπίπτει) είναι 1000 τμ. Ρωτώ λοιπόν αν ένα τεμάχιο αρτιο κατα κανόνα εντος οικισμου κατω των 2000 κατοίκων χάσει την αρτιότητα του λόγω απομείωσης χωρίς την ευθύνη των ιδιοκτητών αν μπορεί να υπαχθεί στις παρεκκλίσεις και να οικοδομηθεί. Ευχαριστω
  5. Συνάδελφε γράψε το mail σου να το σκανάρω και να προσπαθήσω να στο στείλω πάντως εν ολίγης λέει απαιτείται πρόσωπο 8 μέτρα και βάθος 12 με εμβαδό 150 τμ στο κεντρικό τμήμα του οικισμού, 12,18 και 300 αντίστοιχα στο υπόλοιπο, ενώ κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα αυτοτελή οικόπεδα με: πρόσωπο 4 μέτρα βάθος 4 και εμβαδό 30 τμ στο κεντρικό τμήμα μπλα μπλα. Υπάρχει συνεπώς απαίτηση προσώπου. Τα λέμε.
  6. Καλημέρα συνάδελφε. Κατ αρχήν θέλω να επισημάνω τα εξής: Άλλο πράγμα είναι η διανομή και άλλο ο αναδασμός. Διανομή είναι η παραχώρηση αγροτεμαχίων ή οικοπέδων σε ακτήμονες ή ειδικές κατηγορίες πολιτών για την αγροτική τους αποκατάσταση, ενώ αναδασμός είναι η αναδιανομή της γης και η κατασκευή κάποιων παράλληλων εγγειοβελτιωτικών έργων, με απώτερο σκοπό την καλύτερη γεωργική εκμετάλλευση της. Από τους τίτλους των οικοπέδων ή αγροτεμαχίων που έχεις μέσω των αριθμών τους θα εντοπίσεις που βρίσκεσαι (διανομή συνοικισμού, διανομή αγροκτήματος, αναδασμό). Στο τοπογραφικό σου θα τα λάβεις όλα υπ οψιν. Το ΕΡΣ αν είναι διανομή του υπ γεωργίας θα το πάρεις από την τοπογραφική εάν οχι από την πολεοδομία. Στοιχεία αναδασμών αρχικών διανομών και διανομών συνοικισμών έχουν οι τοπογραφικές. Ξεκίνα παίρνοντας τούς τίτλους από τους ιδιοκτήτες. Πήγαινε στην πολεοδομία να ρωτήσεις τι ισχύει στην περιοχή σου και εδώ είμαστε. Τα λέμε.
  7. Συνάδελφε tirbouson οι απαιτήσεις προσώπου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 12 με 14 μέτρα. Απ ότι καταλαβαίνω από την περιγραφή σου εσύ έχεις συνολικά 20 μέτρα οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν γίνεται κατάτμηση. Δες τους όρους δόμησης της περιοχής. Τα λέμε
  8. Συνάδελφε είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχει έστω και μια δίοδο πλάτους μισού μέτρου για πρόσβαση εφόσον είναι εντός προϋφιστάμενου τμήματος, ψάξ` το λίγο γιατί θαρρώ πως έστω και μια τέτοια δίοδος (παλιό σοκάκι) σε καλύπτει. Τα λέμε
  9. Εφόσον ανήκει σε έναν αντιμετωπίζεται σαν ενιαίο αλλά χτίζει με δυο διαφορετικές διατάξεις άλλες για το εντός τμήμα (αυτές που αναφέρεις) και άλλες για το εκτός (τις εκτός σχεδίου), έχει ξανασυζητηθεί στο forum, κατά τη γνώμη μου μπορείς στην περίπτωση σου να κάνεις αυτό που είπες, να χτίσεις δύο κατοικιες. Τα λέμε.
  10. Συνάδελφε chronism το κληροτεμάχιό σου βρίσκεται σε δύο διαφορετικούς τομείς. Το εντός σχεδίου τμήμα του διέπεται από τους όρους δόμησης της απόφασης νομάρχη που ανέφερες, ενώ το εκτός σχεδίου τμήμα του από τις εκτός σχεδίου διατάξεις. Εάν το εκτός σχεδίου τμήμα είναι > από 2000 τμ, πριν το 1977 και εμπίπτει στην ζώνη των 500 μ τότε μπορείς να χτίσεις σαν εντός ζώνης. Για το εντός σχεδίου τμήμα δες τι ισχύει από πρόσωπα και εμβαδά στην απόφαση Νομάρχη .Τέλος για το τρίτο ερώτημά σου εκτιμώ πως θα μπορούσε να κατατμηθεί και να χτίζεται εφόσον το εκτός σχεδίου τμήμα του μετά την κατάτμηση διατηρούσε το εμβαδό της παρέκκλισης. Επισήμανε μας ποιο τμήμα του κληροτεμαχίου βρίσκεται εκτός σχεδίου. Πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα την πολεοδομία!
  11. Η αλήθεια είναι οτι όταν είδα αυτό το post θορυβήθηκα λίγο αλλά αυτό δεν με αποτρέπει απ το ν ασχοληθώ με την υπόθεση (εξάλλου οι δουλειές μας είναι πολύ λίγες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής). Προς το παρόν θεωρώ ως δεδομένη την υσχή της παρέκκλισης ώσπου σκάσει η βόμβα και αρχίσουν οι χοροί!. Οπότε αν κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει παρόμοια υπόθεση και μπορεί ας βοηθήσει.
  12. Καλησπέρα για ακόμα μια φορά από την όμορφη Ξάνθη. Προκειμένου να αγοράσει πελάτης μου τυφλό αγροτεμάχιο στο οποίο επιτρέπεται η ανοικοδόμηση (σαν εντός ζώνης και προ του 1977), το οποίο είναι "τυφλό" θα ήθελα την γνώμη σας σε κάποιες απορίες που έχω. Κατ' αρχήν να σας θέσω τα δεδομένα της υπόθεσης: Τυφλό αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου του οποίου η μια πλευρά εφάπτεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση τύπου Γ. Ο πελάτης μου θέλει να φτιάξει συνεργείο επισκευής μοτοσικλετών. Οι όροι δόμησης δεν απαιτούν πρόσβαση στα εντός ζώνης αλλά στην άδεια ίδρυσης θα μου ζητηθεί. Η πιο σύντομη και εύκολα υλοποιήσιμη δίοδος προς κοινόχρηστο δρόμο είναι αυτή προς τον επαρχιακό, μέσω του ήδη εγκεκριμένου κόμβου. Έθεσα το ερώτημα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ρωτώντας τους αν εγκρίνουν αυτή την κατά κάποιο τρόπο κοινή σύνδεση των αγροτεμαχίων (με δεδομένη την συναίνεση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου) και μου άφησαν να εννοηθεί οτι είναι κάτι αδύνατο. Ωστόσο μου δίνεται η ευκαιρία να το συζητήσω με τον προϊστάμενο από βδομάδα. Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο; Επισυνάπτω σκαρίφημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.