Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

johntz74

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

johntz74's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. - Αρχαιολογία απαιτείται αν ο οικισμός είναι κηρυγμένος ως αρχαιολογικός χώρος. Αν ο οικισμός είναι κηρυγμένος ως παραδοσιακός, ιστορικός τόπου, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικός χώρος χρειάζεται έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (άρθρο 21 παρ.1.α Ν.4030/2011). - Έγκριση δόμησης και άδεια δόμησης πιθανώς εκδίδονται ταυτόχρονα με χρονική ισχύ ένα έτος, παρόλο που ο νόμος 4030/11 δεν αναφέρει την περίφραξη στην παρ. 1 του άρθρου 6. Από το σκεπτικό της διάταξης, η έγκριση δόμησης εκδίδεται ξεχωριστά προκειμένου να κατοχυρωθεί το δικαίωμα δόμησης κτιρίων με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. - Υποβάλονται τα αρχιτεκτονικά για την περίφραξη, αν η άδεια δόμησης αφορά μόνο περίφραξη. Διαφορετικά η περίφραξη περιλαμβάνεται στην άδεια δόμησης για την ανέγερση της οικοδομής.
  2. Μπορεί να κατασκευαστεί πισίνα ύψους 2 μ. μαζί με το πάχος της βάσης του πυθμένα (1μ. πάνω από το έδαφος και 1μ. μέσα στο έδαφος) εφόσον όμως δεν χρησιμοποιηθεί οπλισμένο σκυρόδεμα για τα τοιχία.
  3. Καλό είναι να μην φτάνεις ποτέ σε ακραίες καταστάσεις με δυσάρεστες για όλους επιπτώσεις. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται προσεκτικά και βήμα, βήμα. Αρχικά πιστεύω, μπορείς να αρχίσεις με μια υπενθύμιση του συγκεκριμένου νόμου και του νόμου 2690/1999 "Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας" περί χρόνου διεκπεραίωσης αιτημάτων των πολιτών. Θέλει υπομονή και επιμονή. Όσο πιο τσιμπούρι γίνεσαι, τόσο ο υπάλληλος θα σου κάνει τη δουλειά για να σε ξεφορτωθεί...
  4. Είναι υποχρεωμένη η Υπηρεσία Δόμησης να διαβιβάσει την ένσταση στο ΣΥΠΟΘΑ (παρ. 1 άρθρου 34 ν.4030/11), αλλιώς επιβάλλονται οι ποινές της παρ. 2 του ίδιου άρθρου και πιάνουν δουλειά οι δικηγόροι...
  5. Είναι δυνατή η άσκηση αιτήσεως θεραπείας κατά της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ. Επειδή στη συγκεκριμένη διαδικασία, η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ δεν έχει αποφασιστικό αλλά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, προσβάλλεται και η απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα διοικητικά δικαστήρια στις προβλεπόμενες προθεσμίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.