Μετάβαση στο περιεχόμενο

glf

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κοζάνη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

glf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η δικαιολογία για τα επισκευασμένα ήταν ότι αυτά τα modules δεν τα βγάζει τώρα πια το εργοστάσιο Πάντως έχουν κάνει επιδιόρθωση κανονικά, απλά δεν μπορεί να αντέξει. Δλδ, στο πίσω μέρος φαίνεται ότι έχουν βγάλει το προστατευτικό φιλμ, έχουν ξανακολλήσει όλα τα bus bars καλού κακού και στο τέλος το ξανακλείσανε με νέο κομμάτι προστατετικό φιλμ. Το λευκό στο πίσω μέρος. Είναι φανερό ότι έχει "ανοιχτεί" η περιοχή πίσω από τα bus bars. Το θέμα είναι οτι αυτό το μοντέλο είδα και το internet ότι έχει βγάλει θέματα.
  2. Για να επανέλθω στο θέμα. Έκανα claim και μου έστειλαν 7 επισκευασμένα πανελ ίδιου τύπου. Επισκευασμένα από τη Γερμανία, από συνεργάτη προφανώς του εργοστασίου. Και τους έστειλα πίσω τα 7 δικά μου πανελ που ειχαν προβλημα. Εν τέλει μετά από 5-6 μήνες άρχισαν ένα ένα να ξαναχαλάνε, τα επισκευασμένα Χάνουν το 1/3 της ισχύος και κάποια και τα 2/3 της ισχύος. Να ναι καλά ο Solaredge που δίνει πλήρες ιστορικό και φαίνεται πότε χάνει κάθε πανελ. Να μη τα πολυλογώ, από τα 7 πανελ που μου έστειλαν, τα 5 έχουν πρόβλημα... Να χαρώ επισκευή.... Θα πάρω να τα αλλάξω να τελειώνουμε.
  3. Αυτό το είδες; Έχουν γνωστό θέμα τελικά στα bus bar τα S-Energy SM2xxPA8 Εγώ είχα θέμα με 7 πάνελ στα 41.
  4. Οι δίοδοι μετρήθηκαν και είναι εντάξει. Είχε ξεκολλήσει το bus bar. Επισκευάστηκε και δεν έχει πρόβλημα. Έχω άλλα 5 προς έλεγχο, τα υπόλοιπα παράγουν πιο πολύ όπως είπα και θα δω τι θα βρω σε εκείνα.
  5. επανέρχομαι στο θέμα γιατί με τη βοήθεια του Solaredge είδα ότι κάποια πάνελ SM240PA8 έχουν πτώση απόδοσης σε σχέση με τα γειτονικά τους. Επειδή είδα ότι τα προβληματικά πανελ έχουν τάση ίση με τα 2/3 ή και το 1/3 ακριβώς σε σχέση με τα διπλανά τους υπέθεσα οτι έκαψαν κάποια δίοδο bypass. σήμερα που κατέβασα από τη στέγη ένα που σχεδόν δεν παρήγαγε είδα ότι κάηκε η κόλληση εσωτερικά της γραμμής που πάει στο καλώδιο. φαίνεται οπτικά από το τζάμι, ενώ στο πίσω μέρος "φούσκωσε" και το άσπρο πλαστικό πανελ που πατάνε οι κυψέλες. Εγκαταστάθηκαν το 2011 και το 17 ξεκίνησαν να χαλάνε... So much για κορεάτικη και καλά τεχνολογία....
  6. !!! ναι! και αναρωτιώμουν πως γίνεται τα κάτω ακριανά να βγάζουν πιο πολύ από τα.. επάνω!! που βλέπουν λίγο περισσότερο ήλιο από τις τελευταίες σκιές της ημέρας..
  7. οποιοσδήποτε router που συνδεέται στο internet αρκεί! θα πρέπει να έχετε το DHCP ενεργοποιημένο για να μπορεί να πάρει IP διεύθυνση ο inverter. απορώ αν υπάρχει.. επίσημος router από τη Solaredge! τώρα, αν ο router θα συνδεθεί ενσύρματα με το τηλεφωνικό δίκτυο ή ασύρματα από cosmote-vodaphone είναι άλλο θέμα. το γράφω απλά για ξεκαθάρισμα.. δε μιλάμε για ασύρματο zigbee ή RS484 έτσι;
  8. υπάρχει εδώ κάποιος γνώστης εγκαταστάσεων με Α.Θ. της Clivet; Μιλάω για το μοντέλο Gaia
  9. kane η λύση για σκιάσεις είναι ο solaredge inverter, αυτόν πέρασα και σε μένα. είναι πιο ακριβός αλλά πιστεύω ότι τα βγάζει τα λεφτά του, αναλόγως και την περίπτωση. καλύτερα ξεκίνα να πάρεις 3-4 προσφορές και έλα πάλι από εδώ, αρκεί να κάνεις και τα χαρτιά στη ΔΕΗ μέχρι το καλοκαίρι για να εξασφαλίσεις και την σημερινή εγγυημένη τιμή αγοράς της κιλοβατώρας
  10. ξέχασα να το αναφέρω, αλλά έβαλες γάζα στους αρμούς; αν δεις ότι με το πρώτο χέρι έχει γεμίσει καλά και ίσια, ναι, μπορείς να κάνεις κατευθείαν το σπατουλάρισμα με το λεπτόκκοκο στόκο. απλά ο στόκος για φινίρισμα δεν κάνει για βάθος, γιατί στεγνώνοντας μαζεύει. νομίζω πάνω από 2 χιλιοστα θα δεις "λακούβα" την άλλη μερα που θα έχει στεγνώσει.
  11. επειδή και στο άλλο thead λες ότι θα πάρεις τον στόκο της knauff, τότε κάνεις με αυτόν τις ενώσεις και μετά τελειώνεις με στόκο σπατουλαρίσματος. μετά από κάθε χέρι στόκο, κάνεις και ξύσιμο με γυαλόχαρτο. (υπάρχουν τώρα πια και τριβεία τοίχων, αν έχεις να κάνεις πολλές επιφάνειες) παρετίνα είναι νομίζω κατάλοιπο του παρελθόντος, νομίζω το βάζανε για πιο σφιχτή επιφάνεια. τα νέα υλικά δεν έχουν ανάγκες για προσμίξεις. παίρνεις στόκο σε σακκι, βάζεις το νερό που λέει, ανακατεύεις καλά με αναδευτήρα (ή στη χειρότερη με δράπανο χαμηλών στροφών, για μικρές ποσότητες) και ξεκινάς με σπάτουλα σπατουλαρίσματος στο youtube θα βρεις και πολλά βιντεάκια
  12. και γω την ίδια απόρία είχα κάποτε με σένα αν ο μάστορας είναι σωστός δε χρειάζεται ολόκληρη. μιλάμε πάντα για ίσιες κατασκευές όμως. αν υπάρχουν κλίσεις και καμπύλες, τότε αναγκαστικά γίνεται ολόκληρο το σημείο. αυτό είναι για σωστά μαστόρια βέβαια. 95% των περιπτώσεων μιλάμε για ίσιες επιφάνειες, δοκάρια, γείσα κτλ.
  13. ακόμα δεν έχουμε μπει στο σπίτι, μένουν τα ξυλουργικά. την αντλία την ανάψαμε αρχές Ιανουαρίου, μέσα στο καταχείμωνο. Έκανε 2 μέρες για πιάσει 15 βαθμούς, αλλά δεν έχω και εσωτερικά κουφώματα (υπάρχει και εσωτερική σκάλα για το γκαράζ), οπότε οι απώλειες είναι αρκετές. Ακόμα και τα βράδια που πιάσαμε -15 στην Κοζάνη, αυτό έπαιζε αυτόματα. Κάνει αντιπαγωτική λειτουργία από μόνο του, που κρατάει 5-10 λεπτά, το είχα πετύχει όταν ήμουν εκεί, γιατί παράλληλα δουλεύαμε μέσα για κουζίνα ηλεκτρολογικα κτλ Μετά τις πρώτες μέρες που δούλευε "ασταμάτητα" για να ζεστάνει το κρύο σπίτι, μπήκανε και οι θερμοστάτες και άρχισα τις ρυθμίσεις. Γενικώς είμαι ικανοποιημένος αλλά από την άλλη δεν ήταν για να βγουν συμπεράσματα κατανάλωσης λόγω του κρύου σπιτιού. Ακόμα και το τζάκι να έκαιγα για 5-6 ώρες με αρκετά ξύλα, και δεν έσπαγε το φουλ κρύο να φανταστείς (πριν ανάψω το σύστημα) Από Νοέμβριο μέχρι 13 Μαρτίου το ρολόι της ΔΕΗ έγραψε 1400 ΚWh κανονικό τιμολόγιο και 1000 μειωμένο. Μαζί με ότι κάψαμε σε ρεύμα βέβαια. (η αντλία όπως είπα άναψε αρχές Ιανουαρίου) Αλλά ξαναλέω, αυτό δεν είναι για να βγουν συμπεράσματα κατανάλωσης. Πχ το Φεβρουάριο που είχε ζεστάνει, είχα μια μέση κατανάλωση 22Kwh μειωμένο και καμιά 10αριά κανονικό, τη μέρα, και πάλι χωρίς εσωτερικές πόρτες.
  14. Επειδή το χειμώνα έπαιζα με τη δική μου Α/Θ, το καλό με το μειωμένο ρεύμα είναι ότι το χειμώνα είναι από τις 15:30 - 17:30 (μεσημέρι) και 02:00-08:00 (βράδυ) Άρα και το μεσημέρι κάνεις χρήση. Εγώ έβαλα προγραμματιζόμενους θερμοστάτες και έτσι του λέω να σηκώνει θερμοκρασία "με το ζόρι" και το μεσημέρι, τις ώρες του μειωμένου. βέβαια εγώ το κάνω λόγω υποδαπέδιας, οπότε έχει και αργή απόκριση, αλλά έχω καταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης να είναι στο μειωμένο τιμολόγιο. Τώρα αν δουλέψει και κάποιες ώρες στο κανονικό δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, ιδίως εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο. Αν τώρα κουμπώσεις και δοχείο αδράνειας το πράγμα απλουστεύει, αλλά ξαναλέω, ότι η Α/Θ δεν είναι σωστό να ζεσταίνει νερό για καλοριφερ. (έχουν βγει και μοντέλα ειδικά σχεδιασμένα για καλοριφέρ όμως..) καλά τζάκια σε σύνδεση με τα καλοριφερ σαφώς και υπάρχουν, αλλά να διαλέξεις καλό εγκαταστάτη για να μην.. σκάσουν τα σώματα στην κακιά στιγμή. παλι όμως το κόστος ανεβαίνει και πάλι συζητάμε για στάχτες, φόρτωμα κτλ. υ.γ. για την τηλεθέρμανση. Φέτος οι Πτολεμαϊδιώτες την άκουσαν για τα καλά με τις διακοπές για ώρες και ... μέρες της θέρμανσης μέσα στο καταχείμωνο... άρα είναι σωστό να έχουμε και backup λύση στη θέρμανση. εγώ εκτός από την Α/Θ έχω και το τζάκι, που θα δουλεύει και στα μεγάλα κρύα της Κοζάνης, εκεί που δε θα αποδίδει το μέγιστο η αντλία. η οποία βέβαια ξεκινά να χάνει απόδοση από τους -5, δουλεύει απροβλημάτιστα στους -15 και έχει όριο -20
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.