Μετάβαση στο περιεχόμενο

manolis_tripsianis

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

manolis_tripsianis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι, πώς δεν το σκέφτηκα να προχωρήσω μόνος μου παίρνοντας το ρίσκο, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, αλλά μπήκα σε ένα φόρουμ μηχανικών να ρωτήσω πρώτα την άποψη τους (ΑΠΟΨΗ, την τελική απόφαση φυσικά θα την πάρω εγώ με τα κριτήρια που θα έχω εγώ, για αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί άλλωστε αυτό το ΦΟΡΟΥΜ, για ανταλλαγή απόψεων). Ευχαριστώ συνάδελφε για την προτροπή σου, μου άνοιξες τα μάτια.
  2. Επίσης "ακούω", "βλέπω τριγύρω" και "γράφω" σε αυτό το Forum, περιμένοντας καρτερικά εμπεριστατωμένες απόψεις, ακριβώς επειδή το ψάχνω. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.
  3. Συμφωνώ φίλε μου, αλλά με όλο το σεβασμό, δεν έχεις προτείνει κάτι με επιχειρήματα (πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα). Μόνο θεωρία. Αν δε θες να παραθέσεις συν και πλην, εντάξει, no problem.
  4. Γενικά ακουω προτερήματα του YTONG, όπως για παράδειγμα ευκολία/ταχύτητα στο χτίσιμο ή ότι τα τετραγωνικά χτισίματος δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Αλλά δε γνωρίζω τα μειονεκτήματα. ΚΕΝΑΚ, ΝΟΚ κτλ προφανώς δεν έχεις κάποιο πρόβλημα.
  5. Μόνο για αυτούς τους λόγους προτιμούν YTONG? Γενικά βλέπω τριγύρω αρκετά κτίρια που κατασκευάζονται τώρα με YTONG blocks
  6. Καλησπέρα σας. Είναι να ξεκινήσουμε την κατασκευή μιας μονοκατοικίας κοντά σε θάλασσα. Αμφιταλαντεύομαι να χτίσουμε με τούβλα ή YTONG (Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει YTONG). Κυρίως για την μπατική τοιχοποία (και από έξω θερμοπρόσοψη). Τι προτείνετε όσοι έχετε δουλέψει και τα 2? Ίσως μπορούσατε να παραθέσετε πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα?
  7. Έχει γίνει υπαγωγή στο Ν4495/2017 και το γήπεδο ΔΕΝ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Αφήστε το, μίλησα με Πολεοδομία στο λα είναι.
  8. Υπάρχει μια "Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο Ν.4495/2017" απο το 2020 για το συγκεκριμένο σπίτι των 90τμ, όπου έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα κτλ κτλ. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείτε, με συγχωρείτε.
  9. Σε εκτός σχεδίου γήπεδο υπάρχει ένα πρώην αυθαίρετο σπίτι που έχει νομιμοποιηθεί εξ'ολοκλήρου με τον 4495/2017. Στην αυλή είναι να κατασκευάσουν αυτό. Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας: 6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα για λόγους οικονομίας του forum. jbosdas
  10. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω για αυτά τα κλασικά κιόσκια στους κήπους που είναι με 4 ξύλινα υποστυλώματα, επάνω κεραμίδι και υπάρχουν παγκάκια για τον κόσμο. Για αυτά θέλει κανονική άδεια ή μπορούμε να τα εντάξουμε κάπου για άδεια μικρής κλίμακας? Ευχαριστώ
  11. Δεν υπάρχει ούτε θέμα προσβολής, ούτε τίποτα. Τη δουλειά μας κάνουμε, ερωτήσεις απευθύνουμε και απαντήσεις λαμβάνουμε. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.
  12. Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα που σχετίζεται με το τεχνικό κομμάτι, μιας και είμαι πρωτοεμφανιζόμενος στο Πρόγραμμα. Στο λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, στα σενάρια, στα συστήματα, στην ψύξη, πώς θα "δείξω" τα 3 κλιματιστικά 9000btu το καθένα, που θα ήθελε να τοποθετήσει ο ωφελούμενος? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  13. Μπορεί να κάνει την αίτηση τώρα και, με γνώμονα ότι έχει ένα χρόνο για την περαίωση των εργασιών, να τρέξει ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω που είπατε ή είναι προαπαιτούμενα?
  14. Ευχαριστώ. Όχι, εννοώ 100% πλήρη κυριότητα, έτσι είναι στο Ε9 του, ενώ το σπίτι (όταν με το καλό γίνει η αποδοχή κληρονομιάς) θα είναι σε αυτόν και τον αδερφό του. Πρέπει να γίνει και κάποια αλλαγή στο κτηματολόγιο καθώς τη δήλωση έχει κάνει ο αποθανών θείος? Και αφού γίνουν όλα αυτά που είπατε, μπορεί να κάνει τη διαδικασία με το εξοικονομώ αυτός καθώς ο αδερφός του είναι στο εξωτερικό και δεν πρόκειται να ασχοληθεί? Κι αν ναι, τι έγγραφα χρειάζονται από τον αδερφό του εάν χρειάζονται? Από ότι καταλαβαίνω δε γίνεται να μπει σε αυτόν τον κύκλο έτσι? Ειλικρινά συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά είναι ντόμινο η υπόθεση. Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.