Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

DawnHdj

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

DawnHdj's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τον κωδικό στην ΔΟΥ για την πληρωμή ΦΕΜ παλιού επιβλέποντα οικοδομικής άδειας που έχει για κάποιο λόγο κλείσει τα βιβλία του (π.χ. λόγω συνταξιοδότησης, διορισμού στο δημόσιο, κ.λ.π) ?
  2. Καλησπέρα, Παρόλο που έχω διαβάσει σχετικά σχόλια με αυτό που θα ρωτήσω παρακάτω, θα μου επιτρέψετε να επαναφέρω το ζήτημα της παράλληλης ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ.. Εγώ, ως μηχανικός (διευκρινίζω νέα για να καταλάβετε ότι προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι παίζει) πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ μου μετρητοίς σαν να ήμουν ελεύθερη επαγγελματίας. Παρόλ' αυτά, βρήκα δουλειά (πλέον θα το θεωρούμε κατόρθωμα) σε μια εταιρεία, η οποία με προσέλαβε ,όμως ως πωλήτρια (με γνώσεις Λυκείου όπως σημειώνουν στην σχετική αναγγελία πρόσληψης) και φυσικά με ασφαλίσαν στο ΙΚΑ. Ένας βασικός λόγος που το κάνανε είναι γιατί θέλανε την επιχορήγηση εισφορών από τον ΟΑΕΔ. Το θέμα είναι ότι έχω ψάξει και μάθει ότι οι μηχανικοί δεν μπορούν να έχουν άλλο κύριο ασφαλ. φορέα πέραν του ΤΣΜΕΔΕ. Επιπλέον όταν είναι μισθωτοί, πληρώνουν ένα μικρό ποσοστό ασφάλισης για ασθένεια σε χρήμα στο ΙΚΑ (ιδανικά φαντάζομαι ότι και αυτό ο εργοδότης θα πρέπει να το καλύπτει). Τέλος, αν δουλέψουν ως μισθωτοί, σε αντικείμενο άσχετο με την ειδικότητα τους, πάλι στο ΤΣΜΕΔΕ, θα πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης τις ασφαλιστικές εισφορές τους, που υπολογίζονται επί τις % του συμφωνημένου μισθού. Τώωωρα...προσωπικά όλα αυτά τα έχω πει στον εργοδότη μου, και παρόλ'αυτά, προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια κίνηση να διορθώσει το μπέρδεμα. Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι εκτός του ότι πληρώνω μόνη μου το ΤΣΜΕΔΕ, η εταιρεία υποτίθεται δίνει εισφορές στο ΙΚΑ για μένα που ουσιαστικά, θα πάνε χαμένες? Και επιπλέον προβληματίζομαι μήπως υπάρξει κάποια κύρωση αν μαθευτεί στα δυο ταμεία ότι συμβαίνει αυτό. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν ξέρει κανείς να μου πει: ''τι επίπτωση θα έχει ο εργοδότης για την διπλή ασφάλιση. Και ενδεχομένως αν θα έχω και εγώ επίπτωση ( εκτός βέβαια του ότι ως κορόϊδο πληρώνω από το μισθό που παίρνω την εισφορά μου, άρα δουλεύω για ψίχουλα )?''. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.