Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis3

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

giannis3's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πριν από λίγο έκανα την 1η τροποποιητική στην πλατφόρμα "ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ" για να δηλώσω τα έσοδα του Νοεμβρίου. Επιλέγοντας "Οριστικοποίηση" μου την έκανε αποδεκτή. Οπότε θεωρώ πως αυτός είναι ο τρόπος που θα ακολουθήσω για να δηλώσω και τα έσοδα του Δεκεμβρίου.
  2. Πείτε μου έναν λόγο που θα πρέπει να έχουμε συνεχώς τον θερμοσίφωνα ανοικτό και να έχουμε συνεχώς απώλειες. Τον θερμοσίφωνα τον ανάβουμε όταν θέλουμε να ζεστάνουμε το νερό. Το να μένει ανοιχτός συνεχώς είναι σπατάλη ενέργειας.
  3. Φυσικά και μπορεί να το υλοποιήσει! Απλώς, ο ένας ιnverter που θα πάρει πλαίσια και απο τους δύο προσανατολισμούς θα πρέπει να έχει 2 Mppt. Η άλλη λύση είναι ένας τριφασικός των 10KW με 2 Mppt. Εγώ όμως θα ξαναθέσω την απορία μου. Δεν απευθύνθηκες σε κάποιον για να σου κάνει την εγκατάσταση; Τί σου πρότεινε; Γιατί από αυτά που διαβάζω μου δίνεται η εντύπωση ότι νομίζουν όλοι ότι μπορούν μόνοι τους να κάνουν την μέλετη και διαστασιολόγηση για μία εγκατάσταση ΦΒ. Καλό είναι να απευθυνόμαστε σε ειδικούς. Δεν μπορούμε να είμαστε πολυτεχνίτες (και ερημοσπίτες)!
  4. Αγαπητέ alexispap, επειδή δεν έχω εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα γι αυτο και δεν μπορώ να κρίνω. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποια ιδέα ως μη εφαρμόσιμη ή ως τέλεια εαν δεν γνωρίζω τα δεδομένα. Επειδή είδα ότι σχολιάσες με μεγάλη σιγουριά, θεώρησα ότι είσαι σχετικός με το θέμα και σου ζήτησα να διαφωτίσεις και εμάς που δεν γνωρίζουμε περί των οικονομικών και περί των διαφόρων δυσκολιών -εφόσον υπάρχουν- στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας.
  5. Ο μηχανικός που απευθύνθηκες για να σου κάνει την εγκατάσταση τί σου είπε περί τούτου;
  6. Εαν έχεις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτεις παρακαλώ διαφώτισε και εμάς. Εαν πάλι δεν έχεις τις απαντήσεις, τότε το σχόλιο περί "ιδεών κατάλληλων για δελτία τύπου" είναι παντελώς άκυρο. Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας παρακαλω.
  7. Οι θερμοκρασίες στις οποίες βγαίνουν τα στοιχεία που δίνουν οι καταστευαστές είναι στους 25 βαθμούς κελσίου. Το καλοκαίρι που θα πάρουμε την μεγαλύτερη ενέργεια απο τα ΦΒ οι θερμοκρασίες λειτουργίας τους είναι 40 με 45 βαθμούς πιο πάνω. Μιλάμε δηλαδη για μια διαφορά στην απόδοση που φτάνει το 1.35%. Η ποσότητα αυτή ΔΕΝ είναι αμελητέα. Θα πρέπει να λάβεις υπόψιν και την διαφορά στο κόστος των πανελς, καθώς και το γεγονός ότι το 1.35% θα υφίσταται ως "απώλεια" για 20 ή 25 χρόνια.
  8. Γιατί δεν πληρώνεις την σύνδεση για να σου φέρουν ρεύμα και μετά να γίνεις οικιακός παραγωγός βάζοντας 10KW στην στέγη σου; Εφόσον μάλιστα το σπίτι το χτίζεις τώρα, μπορείς να διαμορφώσεις κατάλληλα την στέγη σου ώστε τα ΦΒ που θα βάλεις να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση. Μία τέτοια εγκατάσταση θα σου κοστίσει περίποθ 45000. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις απόσβεση και της επένδυσης αλλά και των 9000 ευρώ σε 7-8 χρόνια. Τα υπόλοιπα 17 χρόνια θα έχεις κι ένα σταθερό έσοδο. Σε περίπτωση που στραφείς σε αυτόνομο σύστημα θα πρέπει να εξετάσεις τις καταναλώσεις που θα έχεις ώστε να βγάλεις το τελικό κόστος. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν στραφείς σε αυτόνομο θα κάνεις απόσβεση σε 50 χρόνια τουλάχιστον.
  9. Όταν πηγαίνω να κατεβάσω το ΦΕΚ μου βγάζει το εξής μύνημα: "giannis3, δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα από τους παρακάτω λόγους: 1. Ο λογαριασμός σας μπορεί να μην έχει επαρκή δικαιώματα για τη πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα κάποιου άλλου, να έχετε πρόσβαση σε εργαλεία διαχείρισης; " Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει περί του προβλήματος;
  10. Πού ακριβώς μπορούμε να βρούμε το νέο πρόγραμμα αναλυτικά; Μήπως δεν βγήκε επίσημα ακόμη; Στο site του ΟΑΕΔ δεν βρήκα τίποτε.
  11. Φίλε agior το θέμα το έχω διαβάσει αλλά δεν κατάφερα να το συνδέσω με την δικιά μου την περίπτωση γι αυτό ξεκίνησα καινούργιο thread. Αν προσέξεις το σχέδιο που δίνω, το εντός ορίων τμήμα δεν συνδέεται άμεσα με τον επαρχιακό δρόμο και πάνω σε αυτό στηρίζεται ο υπάλληλος της πολεοδομίας και μου λέει ότι δεν είναι οικοδομήσιμο. Το ωραίο είναι ότι ουσιαστικά το θεωρεί το γήπεδο ως 3 ξεχωριστά τμήματα με αποτέλεσμα να τα βγάζει όλα μη άρτια και μη οικοδομήσιμα! Άρα εγώ δεν μπορώ να χτίσω πουθενά, σύμφωνα με αυτόν. Την απάντηση του GRTOPO την θεωρώ λογική και όχι επείδη με βολέυει. Απλώς πρέπει να βρω ακριβώς τις παραγράφους του ΦΕΚ 181/Δ που πρέπει να "πατήσω" ώστε να μην μου λέει ό,τι θέλει ο υπάλληλος της πολεοδομίας.
  12. Γεια σου Sigio και ευχαριστώ που παίρνεις μέρος! Βλέπω ότι έχεις διαφορετική άποψη από τον GRTOPO. Εφόσον, όμως, θεωρείται ενιαίο δεν είναι λίγο παράδοξο να ζητείται το εντός ορίων τμήμα να έχει πρόσβαση στο δρόμο;
  13. Φίλε GRTOPO, σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ και εσένα για την πολύτιμη βοήθεια. Συνάδελφος μηχανικός είμαι, βέβαια, αλλά είμαι ηλεκτρολόγος. Το θέμα είναι ότι παιδεύομαι πολύ καιρό με το εν λόγω ζήτημα. 4 τοπογράφοι σηκώναν τα χέρια ψηλά λέγοντας πως δεν έχουν ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση και ένας 5ος (της πολεοδομίας) αφού μου είπε πως δεν μπορώ να χτίσω, στο τέλος, όλος ειρωνία, μου είπε να το κάνω μπαξέ το γήπεδο!!! Ελπίζω με τις συμβουλές σου να βρω τελικά την άκρη. Από αύριο κιόλας θα ψάξω να βρω τα εν λόγω ΦΕΚ. Βλέπω φως στο τουνελ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.