Jump to content

jim

Members
 • Content Count

  165
 • Joined

Community Reputation

10 Ουδέτερη

About jim

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Συνάδελφοι ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας... Οι απόψεις διίστανται ως συνήθως... Να πω την αλήθεια κάνα δυό φορές το έχω εφαρμόσει σε περιπτωσεις που αν πήγαινα με μικρής διαμέτρου σίδερα (12αρια λόγω μη επαρκούς πλάτους) θα είχα αμφιβολίες για την σωστή σκυροδέτηση στο συγκεκριμένο σημείο. Προτίμησα λοιπόν να χσρησιμοποιησω οπλισμο μεγαλύτερης διαμέτρου, να τον "τρέξω" συντηρητικά στην πλάκα. ΔΕΝ έβαλα τσέρκια. Steelman καταλαβαίνω αυτό που γράφεις και ένας λόγος που τράβηξα αρκετά τα σίδερα της δοκού μέσα στην πλάκα είναι για να δώσω στον οπλισμό τη δυνατότητα να αγκυρωθεί στη θλιβόμενη περιοχή της πλάκας.
 2. Σε περίπτωση κόμβου με δοκό επι δοκό οπού υπάρχει πλάκα πίσω απ τον κόμβο και σε περίπτωση κόμβου υποστυλώμτατος-δοκού με πλάκα πίσω απ τον κόμβο (βλεπε Δ1 Δ2 και Π3) μπορούμε να αγκυρώσουμε ευθύγραμμα στην πλάκα τον άνω οπλισμό της δοκού (Δ1και Δ2)? Απ΄ όσο έχω ξέρω ο ΕΚΩΣ και ο ΕΚ2 δεν το απαγορεύουν. (Συγχωρέστε με αν έχει απαντηθεί ήδη)
 3. Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί ήδη αλλά τι περιέχει η μελέτη στατικής επάρκειας στην περίπτωση ρύθμισης με το Ν 4178/13? Εννοώ συμπεριλαμβάνονται ξυλότυποι με οπλισμούς ή αρκεί το τεύχος υπολογισμών με μια τεχνική έκθεση του πορίσματος?
 4. Επιβεβαιώνω ότι πραγματοποιώντας την πληρωμή ΛΗΞΙΠΡΌΘΕΣΜΩΝ οφειλών εισφορών (αναδρομικών) μέσω intenret banking Εθνικής τράπεζας ΕΤΕ η πληρωμή έγινε αποδεκτή και πλέον στο site του ΕΦΚΑ δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα παραπάνω και στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τους εμφανίζονται "ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2016" ακολούθησα την παρακάτω διαδικασία Πήγα αρχές Μαϊου 19 στο ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας στο ισόγειο, πήρα νουμεράκι και στον κισσέ δίνοντας το μητρώο ΤΕΕ (ή τον αρ. δύναμης ΤΣΜΕΔΕ) ζήτησα να μου τυπώσει την οφειλή ληξιπρόθεσμων αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών. Στο χαρτί αναγράφεται πέρα από το ποσό (και την ανάλυση αυτού) αριθμός ειδοποιητηρίου πχ 12345678-9 Η πληρωμή μπορεί να γίνει στο ταμείο τράπεζας Αττικής ή ΕΤΕ και μέσω e-baniking από την επόμενη μέρα έκδοσης. Πλήρωσα 2 μέρες μετά μέσω internet banking ETE επιλέγοντας το πεδίο Πληρωμές -> Ασφαλιστικών Ταμείων -> ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Εισφορές Ελευθέρων Επαγγελματιών Εκεί έβαλα τον αριθμό ειδοποιητηρίου χωρίς την παυλα " - " και όλα τα ψηφία κολλητά δηλαδή πχ 123456789. Μόλις πήγα να συμπληρώσω το ποσό οφειλής είδα ότι από κάτω είχε συμπληρωθεί αυτόματα το όνομα μου. Έκανα την πληρωμή και ύστερα από 25 ημέρες περίπου ανανεώθηκε η σελίδα του ΕΦΚΑ και δεν υπάρχουν πλέον (για την ώρα) ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2016.
 5. Ο υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ μου είχε πει ότι μπορώ να κάνω την πληρωμή από την επόμενη μέρα της έκδοσης του ειδοποιητηρίου (και μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα). Μήπως δοκίμασες να πληρώσεις την ίδια μέρα και γι αυτό δε σου έβγαινε το όνομα? Επίσης ως αριθμό ειδοποιητηρίου εισάγουμε μόνο τα νούμερα κολλητά (χωρίς παύλα και κενά).
 6. Ναι το χαρτί που μου εκτύπωσαν στο ΤΣΜΕΔΕ είχε κανονικά Αριθμό ειδοποιητηρίου και αυτόν έβαλα στο internet banking της ΕΤΕ, μόλις τον έβαλα βγήκε από κάτω το όνομα μου αυτόματα και συμπλήρωσα το ποσό. (Δοκίμασα και άλλο τυχαίο αριθμό και μου έβγαζε "Name not found" άρα πιστεύω έγινε οκ η πληρωμή) Θα ενημερώσω εφόσον μου εμφανιστεί στο ΕΦΚΑ ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 7. Εγώ μέσω internet banking Εθνικής τράπεζας ΕΤΕ πλήρωσα τα αναδρομικά που μου εκτύπωσε υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ. Ο υπάλληλος μου είχε πει ότι η πληρωμή μπορεί να γίνει από την επόμενη μέρα της έκδοσης-εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου αναδρομικών είτε μέσω internet banking είτε σε ταμείο Τράπεζας ΕΤΕ ή Αττικής όπως γράφει και το ειδοποητήριο. Το πλήρωσα στο πεδίο Πληρωμές -> Ασφαλιστικών Ταμείων -> ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Εισφορές Ελευθέρων Επαγγελματιών Συμπληρώνοντας τον αριθμό ειδοποιητηρίου (χωρίς το σύμβολο "-" ) βγήκε από κάτω το όνομα μου και συμπλήρωσα το ποσό. Θεωρώ ότι έχει γίνει κανονικά η πληρωμή. Μη σας πάρω στο λαιμό μου δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η σελίδα του ΕΦΚΑ για να καταλάβω αν έχει γίνει σωστά η πληρωμή.
 8. Πρόκειται για αναδρομικά εισφορών προηγούμενων ετών σύμφωνα με το Ν.3986/11 Κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι πληρώναμε κανονικά τα ειδοποιητήρια τότε αλλά σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο θα έπρεπε να πληρώσουμε περισσότερα. Αν τα γράφω καλά (αν ψάξεις στο forum για "αναδρομικά" θα βρεις από συναδέλφους καλύτερη ανάλυση, δεν το έχω ψάξει πολύ) το ΤΣΜΕΔΕ τότε επέλεξε να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις του Ν.3986/11, τα ειδοποιητήρια του 2012-2013 κτλ δηλαδή ΔΕΝ συμπεριλάμβαναν αυτές τις αυξήσεις. Ο νόμος τελικά κρίθηκε συνταγματικός κ έτσι καλούμαστε να πληρώσουμε αυτές τις αυξήσεις.. Βέβαια το ΤΣΜΕΔΕ απ την άλλη αν και έχει στη διάθεση του το mail σου την ταχυδρομική σου διεύθυνση δεν μπήκε στον κόπο να σε ενημερώσει παρά αρκέστηκε σε μια γενική ανακοίνωση στο site του στυλ " αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια αναδρομικών διαφορών Χ' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 20ΧΧ..." κάθε τόσο... Προσωπικά άργησα να το πάρω χαμπάρι... Δεν ήξερα ότι εφόσον έχουμε περάσει στο ΕΦΚΑ από το 2017 όφειλα να επισκέπτομαι το site του ΤΣΜΕΔΕ για τυχόν χρωστούμενα Τον Ιούνιο, όπως με ενημέρωσαν στο ΤΣΜΕΔΕ, θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τα αναδρομικά του Α εξαμήνου 2014.
 9. Ναι Fade2Black, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΩΣ 31/12/2016 θα χρειαστεί να πας στοΤΣΜΕΔΕ της περιοχής σου (στο ισόγειο αν είσαι Αθήνα) και με τον αριθμό μητρώου ΤΕΕ ή αρ.δυναμης ΤΣΜΕΔΕ θα ζητήσεις να σου εκτυπώσουν ειδοποιητήριο για τις ασφαλιστικές οφειλές και θα πρέπει να το πληρώσεις μέχρι τέλος του μήνα (μέσα στο μήνα δηλαδή που εκδίδεται το ειδοποιητήριο) ... Αναδρομικά είναι από προηγούμενες χρονιές. Μέχρι τώρα έχουν βγει για το 2012 και το 2013. Θα βγουν και άλλα στην πορεία για επόμενες χρονιές αλλά θα μπορείς (λογικά) να εκτυπώνεις το ειδοποιητήριο από το site του ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να πας εκεί εφόσον το κάνεις εμπρόθεσμα.
 10. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ στο ισόγειο, μου εκτύπωσαν ειδοποιητήριο με το ποσό οφειλής αναδρομικών (2012 και 2013). Η πληρωμή γίνεται μέχρι 31/5 στα ταμεία Εθνικής τράπεζας ή τράπεζα Αττικής είτε με internet banking (κατάθεση στο λογαριασμό ΕΤΕ που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο). Με ενημέρωσαν ότι τον επόμενο μήνα θα "αναρτηθούν" και τα αναδρομικά για το 2014 (φαντάζομαι του Α εξαμήνου)
 11. Ευχαριστώ Homer για την ενημέρωση, μάλλον αναδρομικά θα είναι από το 2013. Έχω δει κατά καιρούς τις ανακοινώσεις στο site του ΤΣΜΕΔΕ περί αναρτήσεων ειδοποιητηρίων αναδρομικών, μπήκα με τα στοιχεία μου αλλά δε μου έβγαζε-βγάζει κάποιο ειδοποιητήριο. Εννοείται δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση μεσώ email ή ταχυδρομικώς Δεν έχω πάει στο ΤΣΜΕΔΕ ακόμα. Όταν πάω θα ενημερώσω.
 12. έχω και εγώ κάποιες ληξιπρόθεσμες έως 31/12/2016 Ξέρει κανείς από που προκύπτουν αυτές οι οφειλές? Δεν έχω αφήσει ειδοποιητήριο απλήρωτο.
 13. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση που λόγω των υπερβάσεων που έχει (λίγο μεγαλύτερους προβόλους και κλείσιμο Η.Χ.) δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε. σύμφωνα με το αρ. 99. Παρ'ολα αυτά κατά την αυτοψία μου παρατήρησα κάποιες διαφορές στις διατομές των υποστυλωμάτων από αυτές του εγκεκριμένου ξυλότυπου που συνοδεύει την οικοδομική άδεια. (πχ υποστύλωμα 25/100 το βρήκα 25/60, κάποιο άλλο 50/25 το βρήκα 80/25). Δηλαδή υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα υποστυλώματα, όχι σε όλα αλλα στο 30% περίπου, χωρίς να αλλάζει όμως το περίγραμμα της οικοδομής και η διάταξη των υποστυλωμάτων δοκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου η αρχική στατική μελέτη έχει υποστεί "τροποποιήσεις" κάνετε Μ.Σ.Ε (βλέπε αρθρο 99 η) γγγ) γγγ) για κάθε αυθαίρετη προσθήκη ή τροποποίηση ή αλλαγή χρήσης .....) ή όχι μιας και οι παραβάσεις ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες που δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε. Προσωπικά θεωρώ πως σε περιπτώσεις με εμφανή τροποποιήσεις θα έπρεπε να πραγματοποιείται Μ.Σ.Ε αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.
 14. Μπροστά μου το'χα και δεν το έβλεπα Σε ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.