Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimitrispsi

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.407
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dimitrispsi

  1. Όπως είπε κι ο @akis73 μπορείς να προσθέσεις στα σχέδιά σου οδηγούς για το πού πρέπει να διπλώνεται το σχέδιο.

    Βέβαια αυτό συνδυάζεται άριστα με ένα κοπτικό με πάγκο για να κόβεις και περιμετρικά τα λίγα χιλιοστά χαρτιού που είναι μη εκτυπώσιμα. (εγώ πχ έχω kw-trio με πόδια και το είχα πάρει πολύ πιο φτηνά απ' όσο πουλιέται τώρα).

    Αν όντως τυπώνεις πολλά σχέδια και όντως θέλεις να είναι διπλωμένα στην εντέλεια (γιατί όμως?) θα σου πρότεινα να πάρεις και κοπτικό.

    • Thanks 1
  2. 50 λεπτά πριν, TheoX said:

    Διάβασες το ποστ; Δεν είπα να το θεωρήσω τροχήλατο να το θεωρήσω κάπως σαν προσωρινή κατασκευή.  Τροχήλατο είπα να πάω να αν δεν βγάλω άκρη . Ρωτήσα Ήδη στο συγκοινωνιών δεν γίνεται ακόμα και με κατασκευή να πάρει εγκριση

    Αυτό που αγόρασες είναι "κτίριο". Δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση.

    Όπως κι αν το πεις, καντίνα, περίπτερο, τροχόσπιτο, διαστημόπλοιο, θα πρέπει να έχει είτε άδεια οικοδομής είτε άδεια κυκλοφορίας ως όχημα.

    • Like 1
  3. Δεν χρειάζεται κανένα κόλπο...
    Εκτυπώνεις σε pdf με κάποιον εικονικό εκτυπωτή με τις ρυθμίσεις που θέλεις και είσαι έτοιμος.

    Εγώ χρησιμοποιώ το cutepdf writer και παλιότερα το pdfcreator

  4. 1) Είναι παράθυρο, ξεκάθαρα. Το ότι κατά το άνοιγμά του εξέχει του επιπέδου της στέγης δεν ενοχλεί, όπως και τα απλά παράθυρα οροφής, όταν ανοίγουν είναι εκτός επιπέδου.

    2) Και οι 3 περιπτώσεις αφορούν κατασκευές εκτός της στερεομετρίας της στέγης, οπότε όχι, δεν επιτρέπονται.

    • Like 1
    • Upvote 1
  5. Μην περιμένετε μια ιστοσελίδα να υποκαταστήσει τις γνώσεις και την ικανότητα ερμηνείας των μηχανικών (ιδιωτών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων), ειδικά όταν υπάρχουν αναρίθμητες ελλείψεις (πχ τροποποιήσεις ρυμοτομικών που έχουν χαθεί οριστικά τα σχέδια, κλπ).

    Εγώ εστιάζω στην απαράδεκτα ταχύτητα λειτουργίας της σελίδας, σημάδι ότι το τρέχουν σε χαμηλών δυνατοτήτων υλικοτεχνική υποδομή αλλά και στην πληθώρα επιλογών που πολλές φορές δεν "τρέχουν".

    Υγ: Έχει καταλάβει κανείς τα αρχεία tiff (σχέδια) που είναι σε ΕΓΣΑ, πώς τα διαχειριζόμαστε; Πέραν της στροφής δεν θα έπρεπε να δίνονται και οι κορυφές των αρχείων;

  6. Κοινοτικό κατάστημα (δηλαδή χώρος γραφείου σε οικισμό) πρόκειται να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 για να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης.
    Απαιτείται η πληρωμή παραβόλου σύμφωνα με το άρθρο 114 ή όχι;

  7. Τόση φασαρία για να αυξηθεί μαζί με το γόητρο και ο μισθός -σε δεύτερη φάση- των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών, ίσως και των ιδιωτικών που είναι ακόμα τυχεροί και δεν έχουν πέσει στο μπλοκάκι...

    Καμία άλλη ουσία απο το ΦΕΚ, μόνο η οικονομική, σχεδόν προεκλογική χροιά...

    Για τον ελεύθερο επαγγελματία καμία βοήθεια απο την κυβέρνηση...

  8. Εγώ πιστεύω ότι το τεύχος πρέπει να είναι ένα, αφού ένα ακίνητο εκτιμάς.

    Θα δώσεις και τις επιμέρους αξίες υπό την παραδοχή ότι θα μπορούσαν να αποτελούν ανεξάρτητες οριζόντιες, αλλά η αξία του ακινήτου είναι μία!

     

  9. 2 ώρες πριν, jimis9497 said:

    Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3017/Β/26-7-2018 η Υπουργική απόφαση

    σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων

    FEK_3017_B_2018.pdf

    Και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω 100%...

    Τοπογραφικό Ιουνίου 2018 πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά για να γίνει συμβόλαιο τώρα ή όχι;

  10. Θα μπορούσε να εμφανιστεί μια περιμετρική ζώνη πλάτους 60cm (εξώστης) μόνο και μόνο για να μετρήσει στη δόμηση, άρα το ισόγειο τμήμα διωρόφου να γίνει εσωτερικό.

    Ε, μετά η συζήτηση πέφτει σε άλλο επίπεδο.

    Δεν τον κατασκευάζεις καθόλου αυτό τον εξώστη ή μάλλον (και πλέον) τον κατασκευάζεις για να περάσει ο ελεγκτής δόμησης και τον αφαιρείς μετά και να επανέλθεις στην επιθυμητή αρχιτεκτονική μορφή...

    (και μετά τον ξανατοποθετείς αν χρειαστείς βεβαίωση για κάποια μεταβίβαση, κλπ. Τα έχω δει να γίνονται όλα αυτά)

    • Upvote 1
  11. Υπάρχουν 1002 πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν...

    Για παράδειγμα, προκειμένου να δημιουργηθεί σοφίτα, πρέπει όλο το κτίριο (ή έστω η οριζόντια ιδιοκτησία στην οποία ανήκει κατά κυριότητα -κι όχι απλά αποκλειστική χρήση- το άνωθεν δώμα) να αναθεωρηθεί και να είναι σύμφωνο με το ΝΟΚ.

    Γενικά, η σοφίτα-bonus που εννοείται δεν είναι απλή υπόθεση σε υφιστάμενο κτίριο...

    Χρειάζεσαι έναν καλό μηχανικό για έλεγχο ιδιοκτησιακό, νομιμότητας κτίσματος, συμβατότητας με ΝΟΚ, κλπ...

  12. Το μονώροφο τμήμα διωρόφου δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με καμία όψη, δηλαδή στην κάτοψη του ορόφου να δημιουργείται μια τρύπα γύρω από την οποία "μπορείς να περπατήσεις" (να υπάρχει κτίριο).

    Αυτό που έβαλες δεν ικανοποιεί αυτή την απαίτηση...

    • Like 1
  13. On 14/6/2018 at 1:18 ΜΜ, grmaster said:

    Mike για πες περιοχές.

    Και dimitri ποιος σου είπε ότι οι τιμές που έβαλε ο ΣΤΕ είναι σωστές?

    Το ΣτΕ δεν έβαλε τιμές, το ΣτΕ ανάγκασε το υπουργείο να στήσει ειδικές επιτροπές για να εισηγηθούν νέες τιμές...

    Και φυσικά, παρά τις εισηγήσεις, το υπουργείο έκανε του κεφαλιού του...

  14. 20 ώρες πριν, mikegad said:

    Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι μέσω ΣΤΕ ...

    Εννοείται πως γίνεται, αλλά θέλει κόπο, χρήμα και πολύ χρόνο...
    http://www.amfissapress.gr/index.php/enimerosi-2/topiki-epikairotita-link/topic-news/19354-meionontai-anadromika-oi-antikeimenikes-aksies-se-polydroso-eptalofo-kai-lilaia

  15. O χώρος που έγινε η σκάλα στο επίπεδο του υπογείου δεν είναι κοινόχρηστος, ανήκει στην οριζόντια ιδιοκτησία του υπογείου.

    Στο επίπεδο του ισογείου ο χώρος κάτω από την κοινόχρηστη σκάλα προς τον όροφο (εκεί δηλαδή που καταλήγει η σκάλα από το υπόγειο) ανήκει στην οριζόντια του ισογείου και φαίνεται και στην άδεια και στη σύσταση.

    Όλα είναι προσμετρημένα στη δόμηση, άρα θεωρώ ότι δεν έχω καμία υπέρβαση. Παράλληλα όλο το κτίριο έχει το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, άρα δεν υπάρχει θέμα συναίνεσης.

    Συνδυάζοντας και την γνώμη σου, έχω μόνο 1 λοιπή παράβαση (?)...

  16. Καλημέρα σας.

    Υπόγειο (οριζόντια ιδιοκτησία Υ) με ανεξάρτητη είσοδο με ράμπα, συνενώνεται με το κατάστημα ισογείου (οριζόντια ιδιοκτησία ΙΣ) μέσω εσωτερικής κλίμακας (κάτω από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο του κτιρίου) που δεν προβλέπεται στην άδεια, ενώ καταργείται η ανεξάρτητη είσοδος και η ράμπα (στη θέση αυτή έχω παράθυρο).

    Επίσης το υπόγειο από ενιαίο που φαίνεται στην άδεια, έχει διαμορφωθεί σε 4 μεγάλα δωμάτια-αποθήκες.

    Έχω 1 διαμερισμάτωση και 1 λοιπή παράβαση;

  17. Μάλλον παρανοήσατε τι είπα (ή τι ήθελα να πω). Δεν είναι αυθαίρετη/λάθος η τακτοποίηση σαν διαδικασία, αυθαίρετη/παράνομη είναι η αλλαγή χρήσης που έγινε (και τακτοποιήθηκε).

    Είναι σημαντικό να θυμόμαστε (ώστε να το εξηγούμε και στους νομικούς) ότι η "τακτοποίηση" δεν είναι σε καμία περίπτωση "νομιμοποίηση", άρα δεν παράγει μόνιμα (εφ όρου ζωής) δικαιώματα ή/και υποχρεώσεις.

    Άρα η κατάργηση της θέσης στάθμευσης παραμένει αυθαίρετη/παράνομη, απλά έχει πληρωθεί ένα πρόστιμο που κατ'ουσίαν είναι μια "προσωρινή αναστολή". Σε 40 χρόνια ο ιδιοκτήτης θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με την κατάσταση αυτή.

    Υγ: Για μένα η με οποιονδήποτε τρόπο κατάργηση/καταπάτηση υποχρεωτικής θέσης στάθμευσης προϋποθέτει συναίνεση των συνιδιοκτητών.

    • Upvote 1
  18. Αν δηλαδή κάποιος έχει χτίσει 100% του οικοπέδου του και το έχει τακτοποιήσει, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα επειδή καταργήθηκε ο υποχρεωτικός ακάλυπτος;

    Ας είμαστε σοβαροί!

    Η αλλαγή χρήσης που περιγράφετε ήταν, είναι και θα είναι αυθαίρετη! Το μόνο που κάνατε είναι να τακτοποιήσετε προσωρινά (λίγες δεκαετίες) την αυθαιρεσία σας εις βάρος μιας άλλης υποχρέωσης (της υποχρεωτικής θέσης στάθμευσης).

    Εξ' ορισμού η τακτοποίηση μιας αυθαιρεσίας παραβιάζει μια άλλη υποχρέωση, αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για αυθαίρετο!

    Όταν τακτοποιούμε κάτι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε παραβιάσει έναν υποχρεωτικό ακάλυπτο, ένα υποχρεωτικό όριο δόμησης, ένα υποχρεωτικό όριο ύψους, έναν υποχρεωτικό περιορισμό χρήσης, κλπ...

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.