Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mateoste

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mateoste

  1. Pushover. Αρχικά όταν ορίζω τις ιδιότητες των στοιχείων στο set modifiers προφανώς (?) δεν βάζω τις τιμές του πίνακα Σ4.1 ΚΑΝΕΠΕ αφού η ανάλυση δεν είναι ελαστική. Οι τιμές παραμένουν όλες 1 ή βάζω 0,5 πλην Cross sextion 1 κ΄Torsional 0.1 ?
  2. Κατασκευές από ωπλισμένο σκυρόδεμα - Σημειώσεις από τις παραδόσεις του μαθήματος στο Δ΄έτος ΠΟΛ.ΜΗΧ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καραμπίνης Ξάνθη 2002 Υπάρχει λυμένη άσκηση με όπλιση βεντάλιας. Τριπλασιάζει την μέγιστη ροπή από τους δύο προβόλους και υπολογίζει τον αριθμό του οπλισμού τον οποίο και τοποθετεί στη γωνία σε βεντάλια 15Φ14
  3. Το βασικό ερώτημά μου είναι το πρόγραμμα πως δουλεύει όταν δεν υπάρχει διαφραγματική λειτουργία. 3.2.1 Ελευθερίες κίνησης ΕΑΚ 3. Σε κτίρια στα οποία δεν είναι εξασφαλισμένη η παραπάνω διαφραγματική λειτουργία, απαιτείται η εισαγωγή ικανού αριθμού ελευθεριών κίνησης, με κατάλληλη διακριτοποίηση, για την απόδοση της παραμόρφωσης των πλακών μέσα στο επίπεδο τους. Σ3 Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η χρήση κατάλληλων επιφανειακών πεπερασμένων στοιχείων με μεγάλο αριθμό ελευθεριών κίνησης.
  4. Έστω κτίριο με ισόγειο και 2 πλάκες. Παραγωγή ορόφου όπως το συνημμένο αρχείο. Λογικά στον 1ο όροφο δεν υπάρχει διαφραγματική λειτουργία.Στον πίνακα 205.2 έχει αποδοθεί ο ίδιος αριθμός ομάδας δ σε όλους τους κόμβους των υποστυλωμάτων. 1.Το πρόγραμμα κάνει επίλυση με διαφραγματική λειτουργία σε όλους τους ορόφους? Εκτιμώ πως ΝΑΙ. 2.Μπορώ να αλλάξω τον συντελεστή δυσκαμψίας των δοκών Δ1.2, Δ4.1, Δ2.2 ? Οι δοκοί αυτοί δεν λειτουργούν ως πλακοδοκοί ΄άρα έχουν συντελεστή 0.50 και σίγουρα όχι 10000. 3. Έχει νόημα να δώσω άλλη αρίθμηση στην ομάδα δ των Κ2 και Κ4? (ίδιος ή διαφορετικός για τα Κ2 κ΄Κ4, πάντως διαφορετικοί από του ορόφου) και να μου βγάλει το γνωστό μήνυμα "Δεν έχει νόημα ο προσδιορισμός του πλασματικού άξονα. Προτείνεται 1)να διορθώσετε τις ομάδες δ και 2)αν είναι απαραίτητη η χρήση διαφορετικών ομάδων στον ίδιο όροφο να μην υπολογιστεί ο πλασματικός άξονας" για το 2)Θα κάνω επίλυση με στροφικά ζεύγη? Τι σημαίνει στον ίδιο όροφο διαφορετικές ομάδες?
  5. Περιοχή συνάφειας II ΕΚΟΣ h>250 κάτω και h>=600 κάτω EC2GR h>250 πάνω και h>=600 κάτω EC2 h>250 πάνω και h>=600 πάνω ΙΓΝΑΝΤΑΚΗΣ EC2 h>250 πάνω και h>=600 πάνω (έχει ενδιαφέρον η ερμηνεία της περιοχής με την πορώδη στρώση του θύλακα τσιμεντοπολτού 2.4.3 έκδοση2) Κάποια γνώμη?
  6. Δημήτρη καλημέρα. Πριν τη σύσταση πιστεύω ότι η μικτή επιφάνεια που δηλώνεται στο ε9 είναι χωρίς φωταγωγό. Δεν είναι δυνατόν να φορολογείται αέρας κοπανιστός ένα κατακόρυφο διαμπερές άνοιγμα για κάθε οροφοδιαμέρισμα και μάλιστα ακάλυπτος χώρος. Για το κλιμακοστάσιο το καταλαβαίνω είναι καλυπτόμενος χώρος του κτηρίου ο οποίος μετά τη σύσταση διαχωρίζεται αφού δεν είναι κύριος χώρος και δεν φορολογείται όπως φυσικά και ο φωταγωγός που ούτε ως βοηθητικός χώρος μπαίνει όπως μια αποθήκη χωρίς χιλιοστά ή μια θέση στάθμευσης σε πιλοτή ως παρακολούθημα. Για τους ενδοιασμούς σου για το 500 500 είναι η πρόταση που μου έκανε ο ίδιος ο σ/γ έτοιμο χαρτί που θα πάρει από μένα με υπογραφή δική μου. Γιαυτό και έθεσα το ερώτημα αν στέκει νομικά 500 500 όταν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης
  7. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες με το συμβολαιογράφο για 2όροφο διαμέρισμα ανά όροφο. Ο ακάλυπτος του οικοπέδου είναι προσβάσιμος μόνο από τον ιδιοκτήτη του ισογείου. Φωταγωγός (εσωτερικός ακάλυπτος χώρος εντός του κτιρίου) διαπερνά και τους 2 ορόφους και προσβάσιμος μόνο από το ισόγειο. Στα συμβόλαια παίζουν οι όροι κοινόχρηστοι και κοινόκτητοι χώροι για τους οποίους υπάρχουν ερμηνείες σε σαιτς χωρίς όμως αναφορές σε νομοθεσία. Κάποια βοήθεια(?) Η απλή λογική λέει ότι όλοι οι χώροι αυτοί ανήκουν στους συνιδιοκτήτες αλλά οι κοινόχρηστοι είναι προσβάσιμοι από όλους. Ο Σ. πιστεύει ότι ο φ/γ είναι κοινόχρηστος άρα θα πρέπει σαν όγκος να μπει στους κ/χ μαζί με το κλιμακοστάσιο για να προκύψουν αναλογικά οι δαπάνες κ/χ. Επί της ουσίας είτε τους βάλω είτε όχι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Γιατί να τους βάλω αφού δεν είναι κ/χ. Ο Σ. ζητάει βεβαίωση ΕΝΦΙΑ που επειδή δεν υπήρχε παλιά σύσταση είχε δηλωθεί η συνολική επιφάνεια κάθε ορόφου - (μείον) ο φωταγωγός ως μικτή επιφάνεια. Είναι δυνατόν (?) να θέλει βεβαίωση με το σύνολο της επιφανείας κάθε ορόφου μαζί με φ/γ (?). Άλλο το κ/χ κλιμακοστάσιο που είναι μέρος του κτιρίου καί άλλο ο φ/γ που ως επιφάνεια δεν είναι κτίριο αλλά ακάλυπτος χώρος
  8. Από συζήτηση με τα δύο αδέλφια δεν υπάρχει σκέψη για αξιοποίηση, πιθανότατα στο μέλλον γκρέμισμα και ανέγερση με κοινή αφετηρία 500 και 500 επί του οικοπέδου. Άπλα με προβληματίζει ο πίνακας που ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης δεν θα του δώσω χιλιοστά. Νομικά στέκει (?)
  9. dimitris GM σε ευχαριστώ προκαταβολικά για την άμεση απάντηση. Αναφέρθηκα πριν για όλες τις δυνατότητες καλές ή κακές, που αφορούν ανόητους ή έξυπνους ιδιοκτήτες και συναδέλφους που σεβόμενοι το ρόλο τους οφείλουν να ενημερώσουν. Γίνομαι τώρα πιο συγκεκριμένος. 2όροφη οικοδομή από φέρουσα τοιχοποιία (τούβλο όχι μπετόν) έτους κατασκευής 1971 ιδιοκτησία μητέρας που πρόκειται να κάνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας για τα δύο παιδιά της.Υπάρχουσα δόμηση 75+90 διαμέρισμα ανά όροφο και υπόλοιπο 95. Πρόθεση τα παιδιά της να κάνουν προσθήκη δεν υπάρχει διότι θα απαιτηθούν πολλά χρήματα κυρίως στην ενίσχυση . Σκέφτομαι να τους προτείνω 2 επιλογές. 1. χιλιοστά ισόγειο 500 και α όροφος 500 χωρίς μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν ένα για κάθε παιδί 2. χιλιοστά ισόγειο 400 και μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν 100 για το ένα παιδί και α όροφος 500 για το άλλο παιδί. Ο συμβολαιογράφος που ρώτησα μου πρότεινε την 1 για την οποία δεν θα χρειαστεί να δηλωθεί το υπόλοιπο στο Ε9 άρα λιγότερος φόρος. Η επιλογή αυτή με καλύπτει στον πίνακα χιλιοστών αφού ρεαλιστικά υπάρχει υπόλοιπο δόμησης.(?) Ο συμβολαιογράφος θα πάρει ότι του δώσω.
  10. Ακολουθώντας αντίστροφη πορεία με τη συμπλήρωση του ε9 σύμφωνα με την ΠΟΛ 1237 2014 κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για το δικαίωμα υψούν στον πίνακα χιλιοστών υπάρχουν 4 περιπτώσεις. 1.μελλοντικός (οί) όροφος (οι) ως αυτοτελής ιδιοκτησία (ίες) με συμβολαιογραφικό έγγραφο, άρα στον πίνακα εμβαδόν και χιλιοστά επί του οικοπέδου 2.μελλοντικός (οί) όροφος (οι) ως μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν άρα στον πίνακα χωρίς εμβαδόν και μόνο χιλιοστά επί του οικοπέδου 3.μελλοντικός (οί) όροφος (οι) ως μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν , άρα στον πίνακα χωρίς εμβαδόν και χωρίς χιλιοστά επί του οικοπέδου (πιστεύω δεν χρειάζεται να αναγραφεί στον πίνακα) 4.μελλοντικός (οί) όροφος (οι) ως μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν χωρίς όμως υπόλοιπο δόμησης, άρα στον πίνακα χωρίς εμβαδόν και μόνο χιλιοστά επί του οικοπέδου (ως προσδοκία αλλαγής όρων δόμησης) Το θέμα των όποιων χιλιοστών είναι καθαρά θέμα ιδιοκτήτη αφού ο ίδιος αποφασίζει για τους όρους μελλοντικών πωλήσεων. Ερώτηση Η βούληση του ιδιοκτήτη πως κατοχυρώνει τον μηχανικό σε ένα πίνακα χιλιοστών πριν τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας (?)
  11. Ενδιαφέρομαι για το excel αρχείο. Ευχαριστώ προκαταβολικά. [email protected]
  12. Στο διάγραμμα επιλογή κατηγορίας ξεκινάμε με παραβάσεις κατηγορίας 3. Ανεξάρτητα αν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων, αν αποδεδειγμένα έχουν γίνει πριν το 75 είναι δυνατόν (?) να ενταχθούν κατηγορία 3 με πρόστιμο για τον πελάτη 500 ευρώ. Δε συμφωνώ. Κάποια άλλη άποψη (?)
  13. Καλημέρα Στην εφαρμογή όταν δηλώνω πολλαπλή εφαρμογή έστω 2 με περιβάλλοντα χώρο έστω 100 μ2 παρατηρώ στους προυπολογισμούς στο μεν για ΤΕΕ ορθά υπολογίζει τον περιβ.χώρο μια φορά όπως φαίνεται και στα αθροίσματα στο δε για πολεοδομία υπολογίζεται σωστά πλην όμως στα αθροίσματα λαμβάνει το διπλάσιό του.
  14. Δυνατότητα να σώζεται το αρχείο xml στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή για μελλοντική ανάκτηση από εκεί?
  15. Σίγουρα η περιγραφή μου δεν έγινε σωστά. Ξεκινώ τον έλεγχο ενός κτηρίου από την κατηγορία 3. Διαπιστώνω την παράβαση διαστάσεων που ανέφερα προηγουμένως και δηλώνω κατηγορία 3 σε ένα ΦΚ. Σταματώ εκεί (?) ή σε νέο ΦΚ περνάω τις ίδιες παραβάσεις ΥΔ και ΥΚ που ενδεχομένως να έχουν και υπερβάσεις πλάγιων αποστάσεων και ύψους (?) Και μια και το ανέφερα πλάγιες δ και μόνο πλάγιες ή με την έννοια των δ και Δ που αφορούν τις αποστάσεις από όλα τα όρια , πλευρικά και πίσω(τα νεύρα μου)
  16. Καλημέρα σε όλους . Σήμερα ξαναδιάβαζα την κατηγορία 3 και έκανα μία σκέψη. Έστω ότι οι αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος ενός κτηρίου είναι < 5% και η επιφάνεια < 2%. Αλλαγή διαστάσεων και επιφάνειας σημαίνει μεταβολή επιφανείας κάλυψης και δόμησης Θα περάσω σε νέο ΦΚ την ίδια παράβαση ως ΥΚ και ΥΔ για πρόστιμο το οποίο έχει υπολογιστεί 500€ σε άλλο ΦΚ που έχει την κατηγορία 3 (?)
  17. Που αναγράφεται (?) ότι οι έλεγχοι γίνονται με τα πολεοδομικά μεγέθη του σήμερα (ΝΟΚ) όταν από την ανάγνωση του νόμου και των 2 εγκυκλίων το σήμερα αναφέρεται στο ύψος και στην κάλυψη -δόμηση των κατηγοριών 4 και 5 Οι πλάγιες αποστάσεις με το Δ από την εφαρμογή του ΤΕΕ οδηγούν την σκέψη μου στον ΓΟΚ αφού ο ΝΟΚ αναφέρεται στο δ και η περίπτωση ελέγχου του πίσω ορίου καλύπτεται με συντελεστές επιβάρυνσης κάλυψης και δόμησης. Ευχαριστώ
  18. Για το ύψος ξεκαθαρίστηκε. Για τους άλλους συντελεστές που αναγράφεται στο νόμο ότι συγκρίνονται με τους σημερινούς όρους δόμησης.(?) Παράδειγμα Οι πλάγιες αποστάσεις σήμερα αναφέρονται ως δ και όχι ως Δ. και στο πεδίο σύγκρισης της εφαρμογής του ΤΕΕ υπάρχει ποσοστό του Δ
  19. "το αποδεικτικο παλαιοτητας βεβαιωνει οτι η αλλαγη εγινε πριν το 83" ε μα τότε η αλλαγή δεν είναι παράβαση τα υπόλοιπα δύο με αναλυτικό και κατηγορία 2 Πάντως θα ήθελα κάποια στοιχεία για το αποδεικτικό παλαιότητας. Σκέψου ότι θέλει να κάνει μεταβίβαση. Στο συμβολαιογράφο ως τι θα το εμφανίσει. Πιστεύω ότι : 1.πρέπει να το δηλώσεις ως κατάστημα γιατί είναι κατάστημα αφού πριν το 83 δεν υπήρχε η αλλαγή κατοικίας 2. στην τεχνική έκθεση να μνημονεύεις την αλλαγή χρήσης με τα αποδεικτικά όχι όμως ως παράβαση 3.ενημέρωση από συμβολαιογράφο για την μελλοντική πορεία, αλλαγή σύστασης, μεταβίβαση.....
  20. Ωστοσο επι του θεματος αν μιλουσαμε πχ για μεταγενεστερη αλλαγη χρησης ειναι σωστο το σκεπτικο του αθροισματος ολων των προυπολογισμων μαζι? PERDA Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία αυθαίρετης κατασκευής προ 01.01.1983 σε αυτοτελή ιδιοκτησία, αν υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μεταγενέστερα του έτους 1983 στο ακίνητο από άλλον ιδιοκτήτη. Αν δεν ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου ότι η αλλαγή αποδεικνύεται πριν το 83 πιστεύω ότι δεν είναι κατηγορία 2 και πρέπει να πας κατηγορία 4 με προϋποθέσεις Για τις άλλες 2 παραβάσεις με αναλυτικό δηλώνοντας κατηγορία 2. Τελικά σήμερα που μιλάμε και ελέγχεται το σπίτι αν είναι μαγαζί μετά το 83 υπάρχει άδεια για αλλαγή χρήσης, και από πότε(?)
  21. αν υπάρχει μεταγενέστερη αλλαγή ξεχναμε την κατηγορία 2 και πάμε 4 με προυποθέσεις. Αν και δεν κατάλαβα απόλυτα το συλλογισμό σου. Σήμερα που μιλάμε τι είναι και από πότε αποδεινύεται ότι είναι(?) για να πάμε ανάποδα Φυσικά δεν ξέρω ακόμα αν είναι σε πολ/κία, διαμέρισμα που είναι τώρα μαγαζί, αν υπάρχει σύσταση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.