Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

xrismpou

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xrismpou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η άποψη μου είναι οτι το ΤΕΕ καλό είναι να συμπεριλάβει τους αποφοίτους ΤΕΕ και να κλείσει η ΕΕΤΕΜ , ετσι θα πληρώνουν περισσότεροι το ΤΕΕ και ίσως χαμηλώσουν τα ασφάλιστρα. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/news/PDprosxedioTei.pdf
  2. Φωτοερμηνεία και Επεξεργασία Αεροφωτογραφιών Διάρκεια: 24 ώρες Κόστος συμμετοχής : 120 ευρώ Σύντομη περιγραφή : Βασικός σκοπός του σεμιναρίου «Φωτοερμηνεία και Επεξεργασία Αεροφωτογραφιών» είναι η κατάρτιση σε θέματα και μεθόδους φωτοερμηνείας για την ερμηνεία καλύψεων γης και την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσυνών. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να: - Γεωαναφέρουν αεροφωτογραφίες. - Κατασκευάζουν 3D μοντέλα ως βοήθημα για φωτοερμηνεία. - Ερμηνεύουν χρήσεις/καλύψεις γης (πχ τύποι βλάστησης/καλλιεργειών). - Περατώνουν πραγματογνωμοσύνες και να τεκμηριώνουν χρονολογικά κατασκευές. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη φωτοερμηνεία και φωτοαναγνωριστικά χαρακτηριστικά, μελέτη αεροφωτογραφιών, εξαγωγή ποιοτικής πληροφορίας απο αεροφωτογραφίες, γεωαναφορά αεροφωτογραφιών, έλεγχος ορατότητας μεταξύ σημείων, παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων από αεροφωτογραφίες με χρήση Η/Υ, τεχνικές ενίσχυσης ιστογράμματος, παραγωγή 3D μοντέλων για φωτοερμηνεία, πραγματογνωμοσύνες, χρονολογική τεκμηρίωση κατασκευών, προσδιορισμός τύπου καλλιεργειών). Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως στις ειδικότητες: Τοπογράφος Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Δασολόγος, Γεωπόνος, Γεωλόγος. Η παρακολούθησή του, δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη γνώση φωτογραμμετρίας και τηλεπισκόπησης και χρήση προγραμμάτων τηλεπισκόπησης. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αργυρός Αργυρίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός M.Sc Υποψήφιος Διδάκτορας στο εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ Για περισσότερες πληροφορίες , εδώ : http://www.iekemtee.gr/ .
  3. Γεια σας tasxan206. Θα μπορούσατε να μου περιγράψετε τη διαδικασία αφου κόψεις αποδειξη / τιμολόγιο για μια μελέτη ; Ευχαριστώ.
  4. Γεια σας! Είμαι νέα μηχ. και θέλω καποιες διευκρινήσεις. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα, όλη τη συζήτηση σας και τα έχω μπλέξει. Εφόσον θα έχω έναν εργοδότη, θα φορολογηθώ ως μισθωτή χάνοντας το δικαιωμα να δικαιολογήσω τις δαπάνες μου. Καταργήθηκε η θεώρηση απο την εφορία των βιβλίων και το μπλοκάκι . Οπότε θα κόβω αποδειξη αλλά θα περνάω στο taxinet το ποσό και το παρακρατηθέν φόρο ; Και αυθημερόν θα πρέπει να γίνεται η κατάθεση του φόρου γιατί παίρνει προσαύξηση ; Για να κάνω περιοδική δήλωση ανα μήνα και ανα τριμηνία, τί επιλέγω στο gsis.gr ; Υπηρεσίες προς -> Πολίτες -> Υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Προκαταβλητέου φόρου στις αμοιβές Αρχιτεκτόνων- Μηχανικών -> ΜΕΤΑ ; Για παράδειγμα,17/8/2014 κόβω μια απόδειξη για τοπογραφικό διάγραμμα 600ευρώ. Ποιά είναι η σωστή διαδικασία ; 1) >Υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Προκαταβλητέου φόρου στις αμοιβές Αρχιτεκτόνων- Μηχανικών - 138 ευρώ καθαρή αμοιβή 462ευρω. 2) Καταβολή φόρου 138 ευρώ αυθημερόν με ibanking ή με εντολή πληρωμής στη τράπεζα. 3) Ποια αποδειξη θα συνοδεύει το διαγραμμα στη πολεοδομία η εντυπη ή η ηλεκτρονική; 4) > Προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Φόρου και Τελών Χαρτοσήμου. Τέλος του μήνα Αυγούστου, κάνω τη μηνιαία δήλωση μου ; δηλαδή ξαναπερνάω τις αποδείξεις και τις δαπάνες προς τον οαεε (που πληρώνονται με πάγια εντολή ) ; 5) Τέλος του Σεπτέμβρη κάνω τη τριμηνιαία δήλωση ; Πού είναι η δήλωση στο gsis.gr ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.