Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nasos12345

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nasos12345's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επάνω στο δομοστατικό σχεδιασμό. Ενδιαφέρομαι πιο πολύ για περιοχές κάπου στην Καλιφόρνια όπως san diego . Πρόσπαθώ να βρώ εκεί αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Νομίζω οτι θα υπάρχει κάτι έτσι δεν είναι? Μήπως ξέρεις τίποτα?
  2. Γεια σας. Κοιτάζω (είμαι από τει δομικών έργων ) για μεταπτυχιακά σε διάφορες χώρες εκτός Ευρώπης. Ξέρει κάποιος κάποιο καλό πανεπιστήμιο? Σας ευχαριστώ
  3. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας tetris σε ευχαριστώ πολύ για κοίταξε και κάτι άλλο. βρήκα ένα pdf του κυρίου δρίτσου στη σελίδα http://www.episkeves.civil.upatras.gr/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%A3%CE%9F%CE%A3/EC8-3%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%9A%CE%91%CE%9D.%CE%95%CE%A0%CE%95..pdf στην έβδομη διαφάνεια που λέει για τις τοιχοπληρώσεις ''μέχρι τώρα τις αγνοούμε γιατί'' έχει ένα παράδειγμα παρακάτω το πινακάκι που δείχνει τη συμμετοχή στη συνολική αντοχή της κατασκευής για τον φέροντα οργανισμό και για τις τοιχοπληρώσεις. Στον φέροντα οργανισμό βλέπουμε οτι σε καινούριες κατασκευές ο δείκτης είναι πιο μεγάλος από ότι στις παλιές αφού όσο περνάνε τα χρόνια οι αντισεισμικοί κανονισμοί γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί. Στις τοιχοπληρώσεις ο δείκτης παραμένει ο ίδιος. Αυτό δείχνει ότι η συνεισφορά της τοιχοπλήρωσης στη συνολική αντοχή της κατασκευής (και άρα στο σεισμό) σε νέες κατασκευές και σε παλαιές είναι η ίδια. Από εκεί μπορώ να συμπεράνω ότι η ποιότητα της τοιχοπλήρωση και άρα των υλικών της παραμένει σταθερή?
  4. Άστα να πάνε κι όμως είναι εργασία. Έτσι όπως το είπατε με τις πληροφορίες κάτι τέτοιο μου είπε και ο καθηγητής. Πουθενά δε θα βρω την πληροφορία που θέλω. Θα πρέπει να κάνω ένα άθροισμα των πληροφοριών για να συνοψίσω το αποτέλεσμα και να βγάλω την πληροφορία που θέλω. Δηλαδή θα πρέπει να βρω τι συνέβαινε για τις ποιότητες του κονίαμα, των τούβλων κ.ο.κ. στα παλιά χρόνια τι συμβαίνει στα καινούρια χρόνια. Από αυτά που έχω βρει να συνοψίσω τι συμβαίνει για την ποιότητα της τοιχοποιίας στα παλιά και στα καινούρια κτίρια. Και με βάση αυτά που έχω βρει να πω τελικά πώς οι τοιχοποιίες με την αλλαγή της ποιότητας τους επιδρούν στην αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου. Αν ξέρετε κάτι ή μήπως που μπορώ να ψάξω.
  5. Γιατί γελάτε ρε παιδιά? Επειδή δε γνωρίζετε το αντικείμενο? Και η διατύπωση είναι πολύ καλή αλλά δεν είναι και τόσο απλό το θέμα. Πάμε ξανά. Έχω θέμα συμβολή των τοιχοπληρώσεων (από τούβλο, τσιμεντόλιθο και σήμερα ytong που τα συνδέει λάσπη) στην αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έχω βρεί πολλές πληροφορίες αλλά αυτό το οποίο δεν μπορώ να βρώ είναι το εξή: Υπάρχει αλλαγή ποιότητας υλικών (αυτών που ανέφερα επάνω) με τα χρόνια (π.χ σε ένα παλαιό κτίριο και σε ένα καινούριο. Όχι πως αλλάζει η ποιότητα του τοίχου σε ένα κτίριο με τα χρόνια αλλά αν υπάρχει διαφορά σε κτίρια του '40 με το '90 ) ? Κι αν υπάρχει, πώς επηρεάζει αυτή η αλλάγη ποιότητας τη συμβολή της τοιχοπλήρωσης στην αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου. Όποιος γνωρίζει, σας ευχαριστώ
  6. Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Κάνω μια εργασία για τις τοιχοπληρώσεις ( λάσπη, τούβλο ή τσιμεντόλιθο ή σήμερα ytong) σε κτίρια οπλισμένου σκυροδέματος. Μήπως ξέρετε πως αλλάζει η ποιότητας των υλικών τοιχοπλήρωσης (λάσπη, τούβλο ή τσιμεντόλιθο ή σήμερα ytong) με τα χρόνια? Δηλαδή τι ποιότητα είχαμε στα παλαιά κτίρια και τι έχουμε σήμερα. Και αν υπάρχει διαφορά με τα χρόνια στην ποιότητα πως επηρεάζει την αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.