Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΑΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΑΣ

  1. Ιάσονα ευχαριστώ. Η συναίνεση του ψιλού κυρίου στον πλήρως κύριο όχι μόνο υφίσταται αλλά ο πλήρως κύριος (50%) εγώ δηλαδή, έχουμε κάνει από κοινού δήλωση με τον ψιλό κύριο(50%) πράγμα που αμέλησα να επισημάνω. Άρα είναι νόμιμη? και, "προσθέστε σε αυτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία υφίσταται στο γεωτεμάχιο " Εννοείς να προσθέσουμε και αυτά που έχει δηλώσει ο επικαρπωτής? (Η δήλωσή μας έχει εξοφληθεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί)
  2. Στην οικοδομική άδεια 200 τ.μ. ο ψιλός κύριος με τον επικαρπωτή (Α) κατέχουν τμήμα ισόγειο+ όροφος =50 τ.μ. +50 τ.μ. και ο πλήρους κυριότητας (Β) 100 τ.μ. ισόγειο.Έχει συσταθεί οριζόντιος επί κτισμάτων. Οι υπερβάσεις του (Α) αφορούν πισίνα και επεκτάσεις στο ισόγειο (αύξηση πλάτους οικοδομής) Οι επεκτάσεις του (Β) είναι στο κοινόχρηστο γήπεδο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.Ει δυνατόν κάποια αναφορά σε συγκεκριμένο άρθρο νόμου ή εγκύκλιο? Ο καταγγέλων είναι ο επικαρπωτης.
  3. Αγαπητέ  dimitris GM αντιμετωπίζω ένα θέμα για την απαίτηση συναίνεσης συνιδιοκτητών σε γήπεδο και μάλιστα προσωπικό και θα ήθελα την γνώμη σου.

     

    Γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση 2.232 τ.μ. εντός ζώνης.

     Τρείς συνιδιοκτήτες εξ αγοράς:

     Α...50% πλήρους κυριότητας..

    Β....50% ψιλής κυριότητας και

     Γ....50% επικαρπίας.

     Εκδόθηκε οικ. άδεια το έτος 2000 για επιφ. 200 τ.μ. και συστάθηκε οριζόντιος μεταξύ τους κατά τα ως άνω ποσοστά.

     Ο επικαρπωτής (του 50%) τακτοποίησε τα αυθαίρετα του κατ΄έκταση εντός  κοινοχρήστου χώρου με τον Νόμο 4014/11 χωρίς να λάβει συναίνεση εκ των υπολοίπων

     Ο 50% πλήρους κυριότητας ομοίως τακτοποίησε τα αυθαίρετα του κατ΄έκταση εντός  κοινοχρήστου χώρου με τον Νόμο 4495/17 με την συναίνεση μόνο του ψιλού κυρίου(50%).

     Προέκυψαν έριδες μεταξύ των και απειλείται καταγγελία για έλλειψη συναίνεσης.

     Παρακαλώ θερμώς επειδή λόγω ειδικότητας (Μηχ Ηλεκ) αγνοώ τα περί των νόμων των αυθαιρέτων κάποιον συνάδελφο να με βοηθήσει περί απαιτήσεων συναίνεσης καθότι τυγχάνω ο 50% πλήρους κυριότητας.

    1. dimitris GM

      dimitris GM

      ηταν ενα γηπεδο εμβαδου...τμ

      εχτισαν 200 τμ.

      εκαναν διανομη και συσταση ΟΙ και ελαβαν

      ο Α

      ο Β

      ο Γ

      δεν λες τι εκανε ο καθε ενας στο δικο του.

      Ωρισαν ή οχι,  αποκλειστικες χρησεις

      Η τακτοποιηση με τον 4014 πρεπει να ξαναγινει

      Οι τακτοποιησεις του 4495, στηριζονται στο αρθρο 98, εχουν ισχυ  με τους ορους που ισχυαν στην αρχη ή μετα την τροποποιηση του.

       

       

       

  4. Γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση 2.232 τ.μ. εντός ζώνης. Τρείς συνιδιοκτήτες εξ αγοράς: Α...50% πλήρους κυριότητας.. Β....50% ψιλής κυριότητας και Γ....50% επικαρπίας. Εκδόθηκε οικ. άδεια το έτος 2000 για επιφ. 200 τ.μ. και συστάθηκε οριζόντιος μεταξύ τους κατά τα ως άνω ποσοστά. Ο επικαρπωτής (του 50%) τακτοποίησε τα αυθαίρετα του κατ΄έκταση εντός κοινοχρήστου χώρου με τον Νόμο 4014/11 χωρίς να λάβει συναίνεση εκ των υπολοίπων Ο 50% πλήρους κυριότητας ομοίως τακτοποίησε τα αυθαίρετα του κατ΄έκταση εντός κοινοχρήστου χώρου με τον Νόμο 4495/17 με την συναίνεση μόνο του ψιλού κυρίου(50%). Προέκυψαν έριδες μεταξύ των και απειλείται καταγγελία για έλλειψη συναίνεσης. Παρακαλώ θερμώς επειδή λόγω ειδικότητας (Μηχ Ηλεκ) αγνοώ τα περί των νόμων των αυθαιρέτων κάποιον συνάδελφο να με βοηθήσει περί απαιτήσεων συναίνεσης καθότι τυγχάνω ο 50% πλήρους κυριότητας.
  5. 1.776 downloads

    Όλες οι κοινές εντολές excel με παραδείγματα. Πολύ βοηθητικό για τους χρήστες εντολών excel
  6. Διαβάστε το ΦΕΚ 1405Β_2008 . Εδώ αναφέρονται όλα τα σχετικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.