Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Free Bird

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Free Bird's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. αργά το βράδυ της Κυριακής κατάφερα να εκδόσω άλλο ένα ΠΕΑ (που είναι μια βελτίωση σε σχέση με όλο το Σ/Κ που δεν μπορούσα να κάνω τίποτε), και έκτοτε είτε λειτουργεί σαν χελώνα (να ανεβάσεις ένα αρχείο την φορά) είτε καθόλου. Οι φήμες λένε ότι το ΥΠΕΝ δεν θα δώσει παράταση γενική, αλλά μόνο ''για όσους αποθηκεύσουν ανολοκλήρωτη αίτηση μέχρι και την 15η Μαρτίου''
  2. Και εγώ ξενύχτι αλλά τίποτα. Μπορώ να ''ανοίξω'' νέες επιθεωρήσεις και να καταχωρίσω στοιχεία όπως διεύθυνση, όνομα κτλ, αλλά δεν γίνεται να ανεβάσω κανένα αρχείο, κατευθείαν βγάζει error.
  3. Kαλησπέρα Συνάδελφοι Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Πελάτισσα που έχει στην κατοχή της 3 από τα 4 διαμερίσματα που απαρτίζουν το υπόγειο μιας οικοδομής, θέλει να νομιμοποιήσει την χρήση τους (ως κατοικία) με τον 4178. Μετά από αυτοψία που διενέργησα στο ακίνητο διαπίστωσα ότι η οικοδομή έχει μεγαλώσει ομοιόμορφα (1 μέτρο σε κάθε μεριά) με αποτέλεσμα να είναι συνολικά 30 τ.μ. μεγαλύτερα από αυτή που αναγράφει η οικοδομική άδεια. Η οριζόντιος που έγινε το 1995 πάντως έγινε με βάση τα ΣΩΣΤΑ (δηλ. τα υφιστάμενα) μέτρα, ακριβώς όσα βλέπω και εγώ. Και η πράξη της οριζοντίου μεταγράφτηκε κανονικά στο κτηματολόγιο. Όπως και όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις που έγιναν στο ακίνητο. Με δεδομένο λοιπόν ότι ΔΕΝ χρειάζεται τροποποίση της οριζοντίου (ρώτησα στο κτηματολόγιο), αλλά απλή ''συμπληρωματική'' ενημέρωση οικοδομής στο κτηματολόγιο (μόνο το υπόγειο) , χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις των συνιδιοκτητών για υποβολή της δήλωσης στο 4178? Σημείωνω ότι εγώ θα δηλώσω όχι μόνο την αλλαγή χρήσης, αλλά και το ''μεγάλωμα'' της οικοδομής. Αλλά εφόσον η οριζόντιος ισχύει, γιατί χρειάζομαι συνυπογράφες των άλλων ιδιοκτητών? Ευχαριστώ. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Didonis. Μεταφέρθηκε εδώ. yian
  4. Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας συνάδελφοι, είστε κατατοπιστικότατοι!
  5. Καλησπέρα στο φόρουμ και καλώς σας βρήκα. Είμαι νέος Πολιτικός Μηχανικός, και βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης εργασίας. Διάβασα με ενδιαφέρον όλο το thread ''Μηχανικοί στο Λιμενικό Σώμα!'' και θα ήθελα πολύ να ποστάρω κάποιες απορίες αλλά το θέμα με την τροπή που πήρε ορθώς κλειδώθηκε. Για να μην τα πολυλογώ, σκέφτομαι να καταθέσω και εγώ τα χαρτιά μου για την συγκεκριμένη προκήρυξη....καταλαβαίνετε την απελπισία μου Όχι, δεν θέλω να... ''βολευτώ'' στο δημόσιο, ούτε με εξιτάρει η ιδέα να γίνω καραβανάς, ούτε να πάρω από τα 50 σύνταξη. Απλά, σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο ειδικά για νέους μηχανικούς, το τρίλλημα Γραφείο-Τεχνική εταιρεία στην Αθήνα-Εξωτερικό έχει κάνει την μια σκέψη να αναιρεί την άλλη, οπότε και αποφάσισα να ''την ψάξω'' για ΟΛΑ ΜΑΖΙ ταυτοχρόνως, και ό,τι κάτσει...ή ό,τι είναι το τυχερό μου που λένε. Έτσι και αλλιώς, στο υποθετικό σενάριο που γίνομαι δεκτός, δεν έχω σκοπό να κάτσω ούτε μια μέρα παραπάνω από τα 6 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στο Λιμενικό Σώμα... (αλήθεια υπάρχουν ''κυρώσεις'' αν φύγεις?) Εκτός αν η κατάσταση στη χώρα παραμείνει τόσο απελπιστική αλλά και πάλι... Θα ήθελα λοιπόν να κάνουμε μια κόσμια συζήτηση περί του θέματος (ggeorge θα εκτιμούσα πολύ αν συμμετείχες, μιας και έχεις φίλους στο Λιμενικό), χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις. Οι ερωτήσεις εκ μέρους μου είναι: -Πρέπει να περάσεις κάποιον καιρό ως ''Δόκιμος'' πριν γίνεις σημαιοφόρος? Μου λένε ότι μπάινεις στην σχολή ναυτικών δοκίμων ως τεταρτοετής (τελευταίο έτος σχολής)...Ισχύει?? Άλλος ένας ''χαμένος'' χρόνος δεν λέει...είμαι ήδη 27. -Η συγκεκριμένη επαγγελματική προοπτική δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ σχέση με το επάγγελμα του μηχανικού? Δεν θα μπορούσα να αποκομίσω κάτι αυτά τα 6 χρόνια? Σημείωνω ότι κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στα υδραυλικά έργα. -Ο πρώτος μισθός πόσο κυμαίνεται περίπου? Συμπεριλαμβάνει ασφάλιστρα ή εσύ πληρώνεις το ΤΣΜΕΔΕ? -Υπηρεσίες τον μήνα? -Ισχυεί το ασυμβίβαστο? Δεν θα μπορώ να αναλαμβάνω άλλες δουλειές? (σόρρυ για την ΠΟΛΥ ΧΑΖΗ ερώτηση, απλά γνωρίζω στρατιωτικό ιατρό ο οποίος διατηρεί και δικό του ιατρείο τα απογεύματα, just wondering...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.