Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

maragkosa

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by maragkosa

  1. Όλη η Ευρώπη υπολογίζει τις αποδώσεις των σωμάτων σε θερμοκρασία 75/65/20 και οι Έλληνες εισαγωγείς στα φυλλάδια κάνουν μετατροπές με ανύπαρκτους συντελεστές! ΠΧ ένα Τούρκικο σώμα πανελ (μαζικής παραγωγής) δίνει απόδοση στην διάσταση 22/900/700->1986Kcal/h ενώ το αντίστοιχο Buderus 1750Kcal/h. Αναφέρομαι στην Buderus επειδή είναι γνωστή σε όλους μας και προσωπικά εμπιστεύομαι τις μετρήσεις των αποδόσεων σε σύγκριση με κάποιο Τούρκικο εργοστάσιο. Ακόμα και την μετατροπή των Watts σε Kcal/h μπαλαμουτιάζουν προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερες αποδόσεις και αυτό συμβένει γιατί υπάρχουν μερικοί Μηχανικοί οι οποίοι ζητούν κοστολόγιο σωμάτων σε ευρώ/θερμίδα !! Τα περισσότερα εργοστάσια δίνουν πίνακες με correction factors. Υπάρχει ένα αρχείο σε excel που μπορείτε να κατεβάσετε από την KORADO. http://www.korado.com/en/databases/radik-calculation-heat-output.shtml
  2. Όταν όμως η Πολαιοδομία σου ζητάει και μελέτη Ενεργητικής σε Ψητοπωλείο με αριθμό ατόμων 28 < 50 όπως λέει η Π.Δ, τότε τι κάνεις?
  3. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει καμία ΜΠΕ για συγκρότημα ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
  4. Αυτό ισχύει για έναν ηλιακό Τριπλής Ενέργειας. Στην περίπτωση που έχουμε το boiler στο Λεβητοστάσιο και τους Συλλέκτες στην ταράτσα, οπότε υπάρχει Υψομετρική διαφορά, χρειαζόμαστε για το κλειστό κύκλωμα Κυκλοφορητη Ηλιακών και Διαφορικό Θερμοστάτη με 2 αισθητήρια. Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. Χειρίζομαι το πρόγραμμα περίπου 8 χρόνια, δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλο πλήρες πακέτο (σχεδιαστικό & υπολογιστικό). Θα σου πρότεινα να πάρεις το FINE και το πλήρες πακέτο εφαρμογών ADAPT. Από τα 27 προγράμματα θα χρησιμοποιείς τα 15 κατά κόρων αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι δουλεία μπορεί να φανεί στον ορίζοντα!!
  6. Προσπάθησε εδώ http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Genika/XORHGHSH_PISTOPOIHTIKOY.csp
  7. Τα διπλά τούβλα είναι 9x12x19 cm Τα μονά 6x9x19cm τα εναμισάρια 6x12x19cm τα 9οπα περιμου 0,13-0,15 http://www.xalkis-sa.com/greek/index.php?pN=bricks&txtProductID=12
  8. 0,13 με 0,17 ανά τεμάχιο τα διπλά τούβλα με ΦΠΑ, ανάλογα το εργοστάσιο παραγωγής. Τα κεραμίδια εάν δεν κάνω λάθος 0,55 το τεμάχιο
  9. Για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης χρειάζονται νέες μελέτες πυροπροστασίας. Μου έτυχε περίπτωση όπου από γραφείο έγινε Σχολή Οδηγών και η Πυροσβεστική ζήτησε να κατατεθεί νέος φάκελος στην Πολεοδομία για την αλλαγή χρήσης.
  10. Θεωρητικά θα πρέπει ότι περνάς στα έξοδα σου να βρίσκονται στην έδρα σου! Στην πράξη όμως, μπορείς να τα κόψεις στην έδρα σου και να τα πάς σπίτι σου, δεν ξέρω όμως εάν η εταιρεία που θα σου τα φέρει με το φορτηγό μπορεί να έχει στο Δελτίο Αποστολής την διεύθυνση της έδρας σου και να σου τα φέρουν σε άλλη διεύθυνση, είναι ρίσκο για αυτούς. Εάν τα μεταφέρεις με δικό σου ΙΧ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Σε κάποιον όμως έλεγχο θα έχεις πρόβλημα!!
  11. CostasV, εγώ πιστεύω ότι ξέρει κανείς να κάνει είναι πάντα καλό! Αλλά, δεν δέχομαι το γεγονός ότι εάν κάποιος μηχανικός δεν έχει πιάσει κατσαβίδι στα χέρια του ΔΕΝ είναι μηχανικός Δεν μπορώ να αποδεκτό το "ΠΡΕΠΕΙ" που λες εσύ. Αυτό που θέλω να πω με όλα τα post μου είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ΜΟΝΟ μελέτες ή ΜΟΝΟ έρευνα και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με χειρωνακτικές εργασίες. Αυτοί δεν θεωρούνται δηλαδή απο την πιάτσα μηχανικοί ?
  12. 1. Λίγοι μηχανικοί ασχολούνται με την έρευνα και αυτό οφείλετε στα "καρτελ" που επικρατούν μέσα στα Πολυτεχνία και τα ερευνητικά κέντρα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ερευνητών βρίσκεται στο εξωτερικό. Έχω γνωρίσει αρκετούς στην Αγγλία όπου βρισκόμουν και εγώ! 2. Έχω περάσει και εγώ κατά την διάρκεια των σπουδών μου απο την χειρωνακτική εργασία δουλεύοντας στα ναυπηγεία του Περάματος και της Χαλκίδας. Χρήσιμο ήταν, αλλά δεν είναι το ΠΑΝ που θα πρέπει να έχει ένας μηχανολόγος κατά την προσωπική μου άποψη. 3. Στην Ελλάδα αυτό που λείπει από την πλειοψηφία των Μηχανικών ανεξαρτήτου ειδικότητας είναι ο επαγγελματισμός, οι περισσότεροι προσπαθούν να πάρουν την δουλεία κατηγορώντας τους συναδέλφους τους γιατί απλά δεν έχουν επιχειρήματα να προβάλουν! Επειδή ασχολούμαι και με μελέτες, και με εγκαταστάσεις αλλά και με εμπόριο καθημερινά ακούω ουκ ολιγα κουφά απο συναδέλφους! Δεν κάνω σε κανέναν τον έξυπνο, απλά είναι η φύση της δουλεία μου τέτοιας που έρχομαι καθημερινά σε επαφή με μεγάλη "γκάμα" ανθρώπων και "λαμβάνω πολλά μηνύματα απο την αγορά".
  13. Μηχανολόγοι δεν είναι ΜΟΝΟ αυτοί που είνε όλη μερα σε μια οικοδομη και σενα εργοτάξιο, αλλά και αυτοί που είναι σενα γραφειο μπροστά απο ένα PC και κάνουν μόνο μελέτες αλλά και αυτοί που είναι χωμένοι στα εργαστήρια και κάνουν πειράματα ή μετρήσεις! Η "πιάτσα" όπως λές και εσύ διαφέρει απο κατηγορία σε κατηγορία, για αυτούς που είναι σε εργοτάξιο πιάτσα μπορεί να είναι τα μαστόρια της οικοδομής, για τους ερευνητές και θα σου μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο είναι πιάτσα τα παγκόσμια συνέδρια που πηγαίνεις και παρουσιάζεις την εργασία σου και την έρευνα σου. Για να μας "σφύξουν τις βρύσες και τα μπουλόνια" είχαμε το τεχνικό προσωπικό όπου έκαναν όλες τις τεχνικές εργασίες κάτω από δική μας καθοδήγηση. Το αν μπορώ να το κάνω και εγώ ή όχι είναι άλλο θέμα και αυτό δεν εξαρτάτε από το επάγγελμα σου αλλά από το άν πιάνουν τα χέρια σου!
  14. Μην τα γενικεύεις τόσο πολύ τα πράγματα δεν είναι όλοι οι μηχανικοί έτσι!! Κάποιος ο οποίος έχει περάσει όλοι του την ζωή στα εργαστήρια ή κάνοντας μόνο μελέτες και τίποτε άλλο, μπορεί να θεωρηθεί και αυτός ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Η χειρωνακτική εργασία και ικανότητα δεν είναι πάντα απαραίτητη για να κάνεις καριέρα σαν μηχανικός, συμφωνώ όμως στο ότι είναι χρήσιμη!
  15. Σε μελέτη ΜΠΕ που είχα κάνει το 2007 για ένα οινοποιείο στη Θήβα είχα γράψει: Στερεά απόβλητα Τα στερεά απόβλητα των οινοποιείων είναι οι βόστρυχοι που προέρχονται από τον αποραγισμό του σταφυλιού, και το κατάλοιπο του πιεστηρίου που ονομάζεται πομάσσα. Οι βόστρυχοι διατίθενται για φυσικό λίπασμα ή εναλλακτικά μετά από ξήρανση για καύσιμη ύλη. Επίσης τα ελαττωματικά υλικά συσκευασίας και τα απορρίμματα διαβίωσης των εργαζομένων, συγκεντρώνονται για διάθεση στους χώρους απορριμμάτων του Δήμου Υγρά απόβλητα Τα υγρά απόβλητα από τη χρήση του νερού στην παραγωγική διαδικασία είναι τα εξής : • Από τον καθαρισμό των μηχανημάτων (εκραγιστήριο, πιεστήριο, κλπ) και των χώρων του οινοποιείου κατά την περίοδο παραλαβής και γλευκοποίησης. • Από το πλύσιμο των δεξαμενών, τις μεταγγίσεις και το φιλτράρισμα του κρασιού καθόλη τη διάρκεια του έτους. • Από τη λειτουργία του εμφιαλωτηρίου, πλύσιμο των φιαλών, των μηχανημάτων και των χώρων. Η μέγιστη ετήσια παραγωγή υγρών αποβλήτων uπολογiζεται σε 25,0 m3. Τα υγρά απόβλητα μέσω συστήματος αποχέτευσης που περιλαμβάνει σωλήνες, φρεάτια συλλογής με εσχάρες συγκράτησης στερεών και αντλίες, οδηγούνται σε δεξαμενές καθίζησης. Στη συνέχεια περνούν από φίλτρα αμμοχάλικου και καταλήγουν σε σύστημα σηπτικού - απορροφητικού βόθρου. Τα στερεά που συγκρατούνται στην εσχάρα του οινοποιείου και αυτά που κατακάθονται στη δεξαμενή καθίζησης, απομακρύνονται σε κάποιο σημείο του κτήματος και μετά τη χουμοποίησή τους χρησιμοποιούνται ως οργανικό λίπασμα στο κτήμα
  16. Φίλε CostasV, θα συμφωνήσω με όσα γράφεις αλλά: 1) Το πρόβλημα με εμάς τους Μηχανολόγους είναι ότι λίγοι δέχονται να σου πληρώσουν την μελέτη εφόσον έχεις αναλάβει την κατασκευή, 2) Εάν δεν έχεις αναλάβει την κατασκευή και δεν υπάρχουν λόγοι άλλοι όπως μακροχρόνια συνεργασία με Αρχιτέκτονα ή Πολ. Μηχανικό, τότε εννοείτε ότι δεν δουλεύουμε για "την ψυχή της μάνας μας¨και πρέπει να πληρωθούμε για την μελέτη! 3) Σε μερικά θέματα όπως ο κλιματισμός που είναι πιο πολύπλοκος και σοβαρός πχ. απο την ύδρευση, πρέπει να γίνονται πιο ορθές επιλογές συστημάτων και μονάδων και κυρίως όταν δεν είναι κατοικία... 4)Στο τέλος για οποιαδήποτε ανωμαλία στην λειτουργία ή μη επαρκή κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση ή ψύξη, τον Μηχανολόγο κυνηγούν και ζαλίζουν, τότε τι θα πείς "ανέλαβα την εγκατάσταση αλλά δεν σου έκανα σωστή μελέτη γιατί δεν με πλήρωσες?" 5) Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται με μεγαλύτερο επαγγελματισμό και με μελέτη, προκειμένου να αποφύγεις γκρίνιες και τρέξιμο στο μέλλον.
  17. Η παραγωγικότητα αεροθερμικού αρτοκλίβανου με καρότσι καθορίζετε από την Υπουργική Απόφαση 26811/1072 του 1997 ως 2000 κιλά άρτου ανά κυβικό μέτρο όγκου που καταλαμβάνει το καρότσι. Ο όγκος του καροτσιού υπολογίζετε με βάση τον τύπο V= π x D^2/4 x H όπου D^2 =A^2 + B^2, A& Β Η: είναι το μήκος και το πλάτος και το ύψος της βάσης του καροτσιού Οπότε για ένα καρότσι με διαστάσεις Α=0,61m, B=0,46m H=1,53m η παραγωγή υπολογίζετε στα: 1395,69 kg/24h Δεν ξέρω εάν σε βοηθάω, αλλά μου το είχε στείλει μια εταιρεία που κάνει εισαγωγή τέτοιων μηχανημάτων για μία μελέτη για επέκταση αρτοποιείου το 2007.
  18. Επειδή μου έτυχε μια παρόμοια περίπτωση όπου η γιαγιά του σημερινού ιδιοκτήτη στην δεκαετία του 50 έβαζε στην πισίνα θαλασσινό νερό, ο σημερινός ιδιοκτήτης πήγε να κάνει το ίδιο και δεν του το επέτρεψε το Λιμεναρχείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από την πολεοδομία επεμβαίνει πολύ αυστηρά το Λιμεναρχείο!
  19. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν συνάδελφο, μου φαίνεται αρκετά μπακαλίστικο το παραπάνω. Μπορεί να το κάνεις άνετα για ένα σπίτι, αλλά για την συγκεκριμένη περίπτωση θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψε ο mixalis-g.
  20. Εγώ χρησιμοποιώ ένα freeware το CutePDF Writer όπου είναι ένας εικονικός εκτυπωτής. Μόλις το εγκαταστήσεις θα κάνεις plot το σχέδιο που θες επιλέγοντας ως εκτυπωτή το CutePDF Writer και δίνοντας ένα όνομα στο αρχείο σου το σώζει σαν *.pdf δίχως watermark. Εάν ψάξεις στο google θα το βρεις.
  21. Δεν γνωρίζω να σου πω πως να χειριστείς το θέμα, απλά να προσέξεις γιατί η πυροσβεστική για να του δώσει άδεια λειτουργίας ζητάει από μηχανολόγο υπεύθυνη δήλωση ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά και σύμφωνα με την νομοθεσία! Εάν κάνει καμία "μαϊμουδια" ο ιδιοκτήτης μπορεί να βρεις εσύ τον μπελά σου. Μου έτυχε κάποια παρόμοια περίπτωση με ταβέρνα και είχαμε μπλεξίματα....
  22. Απ΄όσο γνωρίζω στην Ελλάδα λόγω νομοθεσίας επιτρέπονται επίτοιχοι λέβητες αερίου με απόδοση έως 28kW. Εάν σε καλύπτει μόνο ένας λέβητας μπορείς να τοποθετήσεις έναν.
  23. Δεν μπορείς να τα ρίξεις για πότισμα ούτε σε απορροφητικό βόθρο λόγω χλωρίου!! Εμένα για άδεια δεν μου έχει ποτέ ζητηθεί να τους περιγράψω που θα πάνε τα νερά κατά το άδειασμα της πισίνας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.