Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apostolos131

Members
  • Περιεχόμενα

    176
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Apostolos131

  1. Καλησπέρα, έχω κάνει Η.Τ.Κ. για δύο όμορα αδόμητα οικοπέδα. Ο ιδιοκτήτης του ενός ήθελε να αγοράσει και το άλλο και να τα συνενώσει για να βγάλει οικοδομική άδεια στο όλον. Η συμβολαιογραφική πράξη της συνένωσης βρίσκεται προς το τέλος της στο κτηματολόγιο/υποθηκοφυλάκειο. Πρέπει να γίνει νέα Η.Τ.Κ. για το νέο οικόπεδο που θα προκύψει. Τι θα κάνω με τις προηγούμενες δύο Η.Τ.Κ. στο σύστημα? Τις αφήνω όπως είναι? Περιγράφεται κάπου η διαδικασία?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Το βάζω εδώ το ερώτημα γιατί δεν ήξερα που αλλού να το θέσω. Γνωρίζει κάποιος πως περνάμε στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ την αμοιβή μας για κάθε ταυτότητα που κάνουμε? Προσπαθώ να το περάσω και βλέπω ότι το ΤΕΕ δεν έχει καταχωρήσει πουθενά την Η.Τ.Κ. στην επιλογή της κύριας εργασίας!
  3. Ναι χρησιμοποιούσα επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αλλά μόλις μου εβγαλε το πρόβλημα τις άλλαξα με κανονικές γιατί μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι οι μπαταρίες που φταίνε. Δεν είδα όμως κάποια αλλαγή.
  4. Καλησπέρα Είμαι κάτοχος Leica D3a απο το 2010. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Απόλυτα ευχαριστημένος. Σήμερα όμως δεν ανοίγει πατώντας το On. Μόλις βγάλω τις μπαταρίες και τις ξαναβάλω ανοίγει αυτόματα μόνο του και δουλεύει αλλά είναι λίγο πιο αργό στις μετρήσεις και το βλέπω ότι έχει θέμα. Πήρα τηλ την εταιρεία που το αγόρασα και μου είπαν ότι η Leica μετά την πενταετία παύει να υποστηρίζει τα αποστασιόμετρα. Γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί που να μπορεί να επισκευάσει αποστασιόμετρα Leica?
  5. υπάρχει ο κοινόχρηστος διάδρομος του ορόφου Έχω επέκταση των κοινοχρήστων σε βάρος του διασμερίσματος μόνο όσον αφορα το σχέδιο της άδειας. Στην σύσταση δείχνει την πραγματική κατάσταση. Σωστά! Όχι. Το χώρισε στα δύο αλλά δεν υπάρχει διάδρομος μεταξύ τους. Υπάρχει μόνο ο κοινόχρηστος διάδρομος του ορόφου. Το διαμέρισμα είχε δύο εισόδους και τώρα που το χώρισε, το κάθε διαμέρισμα χρησιμοποιεί την δική του είσοδο από τον κοινόχρηστο διάδρομο. Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα συμφωνώ με την ChristinaK. Το παραχωρώ δείχνοντας στο σχέδιο την πραγματική κατάσταση η οποία συμφωνεί και με την σύσταση. Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση!
  6. Παρακαλώ αγνοήστε το προηγούμενο post καθώς έχει υπάρξει τροποποίηση της Σ.Ο.Ι. και πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον έχω δύο απορίες που θα ήθελα να ακούσω γνώμες συναδέλφων για πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν. 1) Τμήμα του κοινόχρηστου διαδρόμου στην άδεια φαίνεται ότι ανήκει στο διαμέρισμα του πελάτη μου αλλά στην σύσταση και στην πράξη είναι τμήμα του διαδρόμου. Χρειάζεται συναίνεση από το 51% των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας ή το παραχωρώ χωρίς συναίνεση? (Πιστεύω το δεύτερο) 2) Έχω διαμερισμάτωση. Ο νόμος μου ζητάει κάτοψη όλου του ορόφου. Ο ιδιοκτήτης του διπλανού διαμερίσματος όμως δεν θέλει να μπω και να αποτυπώσω το διαμέρισμά του. Αν ανεβάσω κάτοψη μόνο του διαμερίσματος του πελάτη μου είμαι καλυμμένος?
  7. Καλησπέρα, Έχω κάτοψη στον Α' όροφο πολυκατοικίας η οποία δείχνει στην άδεια (1979) και στην σύσταση (1978) 3 διαμερίσματα, 1)60,60τμ 2) 60,70τμ και 3) 74,30τμ. Στην πράξη εκ κατασκευής συνενώθηκαν το 1 με το 2 και τμήμα από το 3 σε ένα μεγάλο 161,80τμ (4) και έμεινε το υπόλοιπο του 3 μόνο του 33,80τμ (5). Έχω πελάτη τον ιδιοκτήτη του μεγάλου ο οποίος το 2005 χώρισε το διαμέρισμα σε δύο ξεχωριστά, 61,50τμ (6) και 100,30τμ (7). Το 6 έχει την μεσοτοιχία με το 5. 1) Όταν κατασκευάστηκε το 4 άφησε ένα τμήμα εμβαδού 1,68τμ στον κοινόχρηστο διάδρομο ενώ στην σύσταση φαίνεται δικό του. Χρειάζεται συναίνεση από το 51% των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας ή πάω με το άρθρο 98, παρ. 8 και το παραχωρώ χωρίς συναίνεση? (Πιστεύω το δεύτερο) 2) Ο ιδιοκτήτης του 5 μου δίνει συναίνεση για να προχωρήσω στην δήλωση της διαμερισμάτωσης. Ο νόμος μου ζητάει κάτοψη όλου του ορόφου. Ο ιδιοκτήτης του 5 όμως δεν θέλει να μπω και να αποτυπώσω το διαμέρισμά του. Αν ανεβάσω κάτοψη μόνο των 6 & 7 διαμερισμάτων είμαι καλυμμένος?
  8. Apostolos131

    Νόμος 4495/2017

    Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συνεχίζεις να κάνεις! Μας έχουν τρελάνει στις αλλαγές επί αλλαγών λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν όλη μέρα από το να δυσκολεύουν την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού. Το αρχείο που ανεβάζεις ενημερωμένο κάθε φορά είναι πραγματικά σωτήριο. Πρακτικά κάνεις αυτό που θα έπρεπε να κάνει μετά από κάθε αλλαγή το ίδιο το κράτος! Να ενημερώνει τον νόμο σε ένα ενιαίο αρχείο και όχι αποσπαματικά να μας δίνει αλλαγές στις διατάξεις. Χίλια ευχαριστώ!!!
  9. Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά ήμουν εκτός γραφείου για δουλειά. Ιάσονα ναι είναι αποθήκες, κατασκευής 1987 παρόλη την καλή κατάσταση των κουφωμάτων (προφανώς τα κουφώματα αλλάχτηκαν από τότε). Έχω και εγώ την ίδια απορία που διατύπωσε ο zazeng εάν οι απλές αποθήκες είναι κατηγορία Σ1 κατά ΕΑΚ. Με την αιτιολόγηση που έδωσε ο Pavlos33, πιστεύω πλέον ότι και οι μη αγροτικές αποθήκες μπορούν να μπουν Σ1. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω περίπτωση αυθαίρετου κτιρίου 3 αποθηκών εμβαδού 31,05τμ το οποίο βρίσκεται στον ακάλυπτο του οικοπέδου και σε επαφή με το κτίριο κατοικιών το οποίο εξυπηρετεί. Απαιτείται Μ.Σ.Ε.?
  11. Καλησπέρα. θα ήθελα την γνώμη σας. Όταν έχουμε αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου σε δώμα, υπολογίζουμε με αναλυτικό μόνο το 'κουβούκλιο' της απόληξης και το κλιμακοστάσιο μεχρι το δώμα με τετραγωνικά ή και τα δύο με αναλυτικό?
  12. Την υπολόγισα κανονικά με το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης στο οικόπεδο. Η Υ.Δ. είναι μεγαλύτερη από 40%. ChristinaK σε ευχαριστώ για την απάντηση!
  13. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση διώροφης κατοκίας με υπόγειο εντός πόλης. Το ακίνητο συμβολαιογραφικά είναι ένα χωρίς οριζόντιες. Στην άδεια προβλεπόταν ισόγεια κατοικία με υπόγειο. Στην πράξη το ισόγειο δομήθηκε το μισό περίπου (είσοδος οικοδομής, κλιμακοστάσιο και γκαρσονιέρα) και ο υπόλοιπος χώρος έμεινε υπόστυλος (πιλωτή). Ο όροφος ανεγέρθηκε ως η κυρίως κατοικία. Το υπόγειο έχει μικρή Υ.Δ. εντός περιγράμματος κτιρίου, το ισόγειο έχει μερικά τετραγωνικά και αυτό Υ.Δ. εκτός εγκεκριμμένου περιγράμματος και ο όροφος που είναι όλος αυθαίρετος, οδηγεί όλη την οικοδομή σε κατηγορία 5. Η ερώτησή μου είναι αν όλα τα φύλλα καταγραφής θα δηλωθούν ΚΑΤ 5 ή μόνο το φύλλο καταγραφής που αφορά τον αυθαίρετο όροφο θα δηλωθεί ΚΑΤ 5 και τα υπόλοιπα ΚΑΤ 4? Πιστεύω ότι επειδή το κτιρίο είναι ενιαίο ισχύει το πρώτο αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.