Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Waverider

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Waverider's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ερώτηση: Σε μεζονέτα νομίμως υφιστάμενης, προστέθηκε εκτός περιγράμματος του κτιρίου 'pilotis' εμβαδού 25τ.μ. Δηλαδή έγινε μια κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα 5Χ5, 4 υποστυλώματα, δοκάρια, πλάκα εφαπτόμενη στη μια πλευρά με το κτίριο και έμεινε έτσι. Εφόσον δεν υπάρχουν τοίχοι έχουμε υπέρβαση μόνο κάλυψης???
  2. Δεν μπορείς να βγάλεις την άδεια στο όνομα του ενός ιδιοκτήτη και να έχεις Υ.Δ. συναίνεσης συνιδιοκτητών?
  3. Καλημέρα σας, Ερώτηση: σε κτίριο κατασκευής του '70 αποδεδειγμένα, με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, δεν υπάρχει Ο.Α. Πρέπει υποχρεωτικά να πάω προς έκδοση Ο.Α. για το σύνολο του κτιρίου ή έχω τη δυνατότητα για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία Φ.Κ. κατηγορία 1 κτλ κτλ?
  4. Ερώτηση: Σε 4οροφη οικοδομή με άδεια προ του '83 ο ιδιοκτήτης κατά την φάση της κατασκευής αποφάσισε να τον Γ και Δ όροφο να τους ενώσει με εσωτερική σκάλα, οπότε δημιούργησε μια μεζονέτα. Ως εδώ καλά( κατ.3 αναλυτικός κτλ) Όμως στον 4ο όροφο έκλεισε το κλιμακοστάσιο και δημιουργήθηκε δωμάτιο στο οποίο καταλήγει και ο ανελκυστήρας.. Πως αντιμετωπίζω αυτή την αυθαιρεσία?
  5. Έδωσαν καλά καλά κίνητρα και αγόρασε μεγάλο μέρος του πληθυσμού diesel και τώρα θα τα απαγορεύσουν. Να μου πεις το ίδιο είχε γίνει και πριν μια δεκαετία με τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού..
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω μια περίπτωση αυθαιρεσίας, ισόγειας οικίας με υπόγειο(σύμφωνα με την ΟΑ), το οποίο υπόγειο όμως έχει ξεμπαζωθεί από τις 3 πλευρές και ουσιαστικά η οικία από την πίσω όψη δείχνει σαν διώροφη. Εκτός της αυθαιρεσίας του ξεμπαζώματος (υπολογισμός με αναλυτικό κτλ κτλ) προκύπτει κάποια άλλη αυθαιρεσία από τη στιγμή που το πρώην υπόγειο και νυν ισόγειο παραμένει βοηθητικός χώρος?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω μια περίπτωση αυθαιρεσίας, ισόγειας οικίας με υπόγειο(σύμφωνα με την ΟΑ), το οποίο υπόγειο όμως έχει ξεμπαζωθεί από τις 3 πλευρές και ουσιαστικά η οικία από την πίσω όψη δείχνει σαν διώροφη. Εκτός της αυθαιρεσίας του ξεμπαζώματος (υπολογισμός με αναλυτικό κτλ κτλ) προκύπτει κάποια άλλη αυθαιρεσία από τη στιγμή που το πρώην υπόγειο και νυν ισόγειο παραμένει βοηθητικός χώρος?
  8. Υπόγειο θα είναι το μισό περίπου και η στέγη ας υποθέσουμε ότι θα είναι βατή ως σοφίτα. Ακριβώς επειδή είναι μικρή η δουλειά θέλω να είμαι σωστός στους υπολογισμούς μου και για την αποφυγή μελλοντικής ''γκρίνιας''
  9. Καλησπέρα! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. Χονδρικά για μια νέα κατασκευή πως υπολογίζεται το κόστος?? Π.χ. Έχουμε προς κατασκευή μια ισόγεια κατοικία με στέγη συνολικού εμβαδόν 70τ.μ. Έχοντας ρωτήσει συναδέλφους λαμβάνω διαφορες απαντήσεις.. από 1500€/τ.μ. εως 1000€/ τ.μ. Έχω ακούσει και την άποψη '' Υπολόγισε τα μπετά, είναι το 1/3 του κόστους.
  10. Ευχαριστώ τον Pavlos33 και τον Agios για τις άμεσες απαντήσεις. Με βοηθήσατε πολύ!
  11. Αναφέρω τους 800 κατοίκους, διότι αναφέρεται στο Π.Δ. της 2/13-3-81ΦΕΚ 138Δ για Οικισμούς προ '23, άρθρο 4: ''Ειδικώς οικόπεδακείμενα εντός οικισμών απομεμακρυσμένων εκ των αστικών κέντρων,....., με πραγματικό πληθυσμό κάτω των 800 κατοίκων θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, εφ όσον έχουν εμβαδό 500τ.μ. και πρόσωπο επί υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου.'' Να σημειώσω ότι ο οικισμός αυτός έχει χαρακτηρισθεί ως κατολισθαίνοντας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.