Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

s.korovesis

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από s.korovesis

  1. Και εγω σκεφτομαι να κινηθω συμφωνα με το σκεπτικο το δικο σου nikoscivil, και αυτο οχι γιατι διαφωνω με τα λεγομενα του terry (τα βρισκω πολυ σωστα) αλλα περισοτερο για να ειμαι εγω καλυμενος σε τυχον ελεγχους. Στο κουτακι της οικοδομικης αδειας να βαλω οτι υπαρχει Ο.Α. σωστα? Επισης η Μελετη Στατικης Επαρκειας μπορει να γινει εντος 4ετιας και οχι απαραιτητα απο εμενα σωστα?

    Σας ευχαριστω και παλι παρα πολυ για τον χρονο και τις σκεψεις σας.

  2. Καλησπέρα συνάδελφοι.
    Αφού αναζήτησα και δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό θέμα, θα ήθελα να θέσω το εξής.

    Εχω περιπτωση ισογείου καταστήματος το οποίο σύμφωνα με την στατική μελέτη της Ο.Α. θα έπρεπε να εχει διαστασεις 5*8 και να ειναι κατασκευασμενο με κολωνες,δοκαρια οπλισμενου σκυροδεματος και τουβλα. Αντι αυτου ομως οι διαστασεις του ειναι 5*10 και εινα εξ ολοκληρου κατασκευασμενο απο πετρινη φερουσα τοιχοποιια.

    Η ερωτηση μου εχει ως εξης: θεωρω ολο το κτιριο αυθαιρετο λογω αλλαγης της στατικης μελετης και προχωραω σε τακτοποιηση αυτου η μόνο το κοματι εκεινο το οποιο βγαινει εκτος του νομιμου περιγραματος??

    Ευχαριστω.

  3. Συνάδελφοι, εξ'ολοκλήρου αυθαίρετο το έβαλα στον 4178 και έχει πληρωθεί παράβολο και ΤΕΕ. Για το ακίνητο έχει πληρωθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου, στα διπλότυπα της εφορίας όμως αναφέρεται όχι το όνομα της ιδιοκτήτριας του αυθαιρέτου (στης οποίας το όνομα έγινε και η υπαγωγή) αλλά του συζήγου αυτής. Μπορώ να τα λάβω υπ'όψιν μου κατα των συμψηφισμό?? Εάν ναι πρέπει να πάρω και κάποιο άλλο εγγραφο απο πολεοδομια η εφορία η μονο με τα διπλοτυπα ειμαι οκ παρ'ολο που ειναι σε διαφορετικο ονομα απο αυτο του ιδιοκτητη της δηλωσης??

    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

  4. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Το μόνο λοιπόν που απαιτείται απο εμένα ως μηχανικός είναι Τ.Ε. με την περιγραφή των εργασιών σωστά? Η μήπως δεν απατείται καθόλου Τ.Ε?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  5. Καλησπέρα, σε οικόπεδο μή άρτιο και μή οικοδομήσιμο έχω στην μία του πλευρά κατοικία προυφιστάμενη του έτους 1955 (χωρίς Οικοδομική Αδεια) και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων απο αυτήν έχω κατάστημα-ταβέρνα επίσης χωρίς οικοδομική άδεια (Αυθαίρετα κτίσματα και τα δύο). Στο κουτάκι της Οικ.Αδ. τι βάζω?

  6. Δηλαδή για να καταλάβω, εάν ερχόταν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ακινήτου στο γραφείο σας μετά απο 10 χρόνια με σκοπό την έκδοση βεβαίωσης και βλέπατε ότι εγώ κατά την ρύθμιση είχα αναφέρει ότι τακτοποίησα το κτίριο πλήν του ενός δωματίου αυτού διότι είχε κατασκευαστεί το 2012 και εσείς κατα την αυτοψία βλέπατε ότι το δωμάτιο αυτό το είχε γκρεμίσει τελικά με αποτέλεσμα την απόλυτη ταυτοποίηση των ρυθμισμένων χώρων με αυτόυς που βλέπατε κατά την αυτοψία. Τι θα κάνατε? Θα την δίνατε ή όχι? Επίσης να προσθέσω κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατα την γνώμη μου, δέν είναι επιλογή του ιδιοκτήτη να αφήσει εκτός ρύθμισης το δωμάτιο αυτό της οικίας του αλλά ο νόμος δεν του επιτρέπει να το συμπεριλάβει.

    Ευχαριστώ ειλικρινά για τον χρόνο και για την σκέψη σας.

  7. πολύ   σωστά

    [apier καλημερα]

     

    και

     

     δεν μας είπε αν πρόκειται για εκτος σχεδιου αρτιο και οικοδομησιμο  ...ή οχι..

     

    ή αν ειναι μονος του ή με αλλους εξ αδιαιρέτου...

    Είναι εκτός σχεδίου μή άρτιο και μή οικοδομήσιμο, και ένας ιδιοκτήτης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά να παίζουν κάποιο ρόλο ως προς την ερώτηση την οποία έθεσα. Ευχαριστώ.

  8. Καλησπέρα, έχω αυθαίρετη κατοικία (ισόγειος και πρώτος όροφος) χωρίς οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή με έτος κατασκευής 2001 (έχω στην κατοχή μου Α/Φ). Ο ιδιοκτήτης το 2012 έκλεισε ένα απο τα μπαλκόνια του ορόφου και το μετέτρεψε σε υπνοδωμάτιο της κατοικίας. Μπορώ να τακτοποιήσω το προ του 2011 τμήμα του κτηρίου αφήνωντας ''απ'έξω'' το ένα του δωμάτιο το οποίο εγινε το 2012??

    Ευχαριστώ.

  9. Καλησπέρα, σε κατοικια δυο οροφων το ισογειο φαινεται στην αδεια ως γκαραζ ενω στην πραγματικοτητα ειναι κατοικια. Η Οικοδομική άδεια είναι του 78 και το γκαραζ μετρησε στον συντελεστη δομησης. Μπορώ να κανω την αλλαγη χρησης με Αναλυτικο? Η έχω πρόβλημα διοτι εχω μετατροπη χωρου Β.Χ σε χωρο Κ.Χ.?? Ευχαριστώ.

  10. Συναδελφοι Καλησπερα. Εχω την εξης απορια σε Οριζοντια Ιδιοκτησια με αδεια του 1982 πρεπει να ανεβασω μονο την μετρημενη κατοψη με τις αυθαιρεσιες (προσφατη αποτυπωση) η επισης και την κατοψη και το διαγραμμα καλυψης της αδειας με σημειωμενες τις παραβασεις??? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

  11. Καλησπέρα, μια ερώτηση γιατι όσο και εαν έψαξα τίποτα δεν βρήκα.....

    Εχω Οικοδομική Άδεια Μάρτιο του 82, οι αεροφωτογραφείες που βρίσκω ειναι του 83 οπου δύσκολα βγάζεις άκρη τι βλέπεις και τι όχι (εννοειται πως το κτίριο στο σύνολο του φαίνεται) στο Ε9 ο ιδιοκτήτης δηλώνει έτος κατασκευής το 80. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ώς αποδεικτικό κατασκευής τα ένσημα του ΙΚΑ όπου και φαίνεται ότι ο Φ.Ο. της οικοδομής ολοκληρώθηκε Νοέμβριο του 82??

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  12. Καλησπερα. Εχω κανει υπαγωγη σε αυθαιρετο προ 5μηνου (εχουν πληρωθει κανονικα παραβολο και ανταποδ. και κανονικα οι δοσεις εως τωρα) για να ανεβασω σχεδια εχω μονο εναν μηνα στην διαθεση μου η μεχρι το τελος ισχυος του νομου??

    Ευχαριστω.

  13. Σε κτιριο τριων οροφων (οροφοδιαμερισματα) ενας ιδιοκτητης εχει στην κατοχη του και τα τρια ως ανεξαρτητες ιδιοκτησιες (εχει γινει συσταση οριζοντιων για καθε ενα απο αυτα) τωρα θελει να μεταβιβασει μονο το εναν οροφο σε μια απο τις κορες του. Για την εκδοση βεβαιωσης μη αυθαιρεσιας πρεπει να δω τι παιζει μονο στον προς μεταβιβαση οροφο η και στα κοινοχρηστα μερη του κτιριου απο την στιγμη που εχω εναν και μονο ιδιοκτητη??

    Ευχαριστω εκ των προτερων.

  14. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση αλλά αυτό που ρωτάω είναι εάν κατά την γνώμη σας είναι εφικτή η κατασκευή αυτή λόγω υψους η εαν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα κατα την μελέτη αυτής (ΚΕΝΑΚ, κλπ,κλπ)

    'Οσο για το ύψος της στέγης είμαι εκτός σχεδίου οικισμού προυφιστάμενου του έτους 1923 και σύμφωνα με το 707/Δ/1979 αρθρο 3 παραγραφος 5 το υψος της στεγης δεν πρεπει να υπερβαινει τα 2,00 μετρα (ελπιζω να μην κανω καποιο λαθος).

  15. Καλησπέρα,

    Ειμαι νέος μηχανικός και έχω μια ερώτηση προς τους εμπειρότερους απο εμένα συναδέλφους στο συγκεκριμένο θέμα.

    Θέλω να κατασκευάσω μονοόροφο κεραμοσκεπές κτίριο σε εκτός σχεδίου περιοχή (4,00 μέτρα ύψος κτιρίου + 2,00 μέτρα ξύλινη κεραμοσκεπή = 6,00 μέτρα συνολικό ύψος).

    Σύμφωνα με την γνώση και την εμπειρία σας πιστευεται οτι ειναι εφικτό να κατασκευαστεί το κτίριο αυτό απο π'ετρα εξ' ολοκλήρου ετσι ωστε να πάρω το πρίμ του συντελεστή δόμησης?

    (Διαστασεις κτιρίου = 27,00 μέτρα μήκος και 7,50 μέτρα πλάτος).

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  16. Πρωτα πρωτα Ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση.

    Αυτο που ξερω ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα (θα το διερευνησω στην κοινοτητα για να σιγουρευτω) ο δρομος αυτος ειναι κοινοτικος.

    Επισης το Τοπογραφικο που θα συνταξω θα ειναι για την αποδοχη κληρονομιας ενως εκ των δυο γιων.

    Επομενως πιστευεις οτι αν βαλω 651 μονο για το μισο κληροτεμαχιο και οχι για ολο δεν θα εχω προβλημα. Γιατι ηξερα οτι τα κληροτεμαχια δεν μπορουν να κατατμηστουν ουτε να αλαξει η μορφη τους (διαστασεις,εμβαδον,δρομοι περαν απ αυτους της διανομης κλπ).

    Ευχαριστω και παλι.

  17. Καλησπερα, ειμαι νεος στο επαγγελμα και θα ηθελα την βοηθεια καποιων παλαιοτερων διοτι εχω πελαγωσει με ενα θεμα.

    Υπαρχει ενα κληροτεμαχιο διανομης 1926, στον χαρτη της διανομης φαινεται ως ενιαιο με συνολικο εμβαδον 1'000 τ.μ., προ τριακονταετιας ομως περασε στην μεση αυτου ενας δρομος (ο οποιος σημερα ειναι ασφαλτοστρωμενος και του εχει δοθει και ονομασια οδου) και το χωρισε σε δυο τμηματα.

    Ο παππους που το ειχε, εγραψε στην διαθηκη του οτι αφηνει το 1/2 του κληροτεμαχιου στον εναν γιο και το υπολοιπο 1/2 στον αλλον.

    Η συμβολαιογραφος λοιπον μου ζητησε να κανω ενα τοπογραφικο διαγραμμα (για τον εναν εκ των γιων) οπου θα ανεφερεται το 1/2 του κληροτεμαχιου ως ξεχωριστη ιδιοκτησια (δηλαδη ΑΒΓΔΑ συνολικου εμβαδου 500 τ.μ. ιδιοκτησια Ιωαννη .... μη αρτιο και μη οικοδομισημο). Μπορω να το κανω αυτο η θα εχω καποιο προβλημα?

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων,

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.