Μετάβαση στο περιεχόμενο

cubaelibras

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cubaelibras

  1. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Συμφωνώ μαζί σου. "Το αγγούρι άλλος το τρώει και δροσίζεται και άλλος το τρώει και ζορίζεται." Στην προκειμένη όλοι ζοριζόμαστε από τη συμπεριφορά του ΤΕΕ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  2. Ευτυχώς κάποιοι εκεί μέσα σκέφτονται... Έστω και μετά από λίγες μέρες προσπάθησαν να μετριάσουν την εικόνα του νταβατζή. Το πρόβλημα δεν είναι τα 50€ το χρόνο. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ΤΕΕ τα μέλη του. "Το ΤΕΕ, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στο τεράστιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης των πληροφοριακών συστημάτων του, είναι αναγκασμένο να αναζητήσει τη βοήθεια των Μελών του και των εγγεγραμμένων στο βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του Τ.Ε.Ε.". Η φράση, "Μου χρωστάς ενοίκια, αν δε μου τα δώσεις θα σου κάνω έξωση", δεν είναι αναζήτηση βοήθειας.
  3. Φίλε καταναλωτή, πόσες φορές τον τελευταίο καιρό θέλησες να παίξεις ένα στοιχηματάκι, λίγο ιππόδρομο ένα κίνο ρε αδερφάκι μου, αλλά η γυναίκα σου μόλις το καταλάβει σου ρίχνει παντόφλα. Μην κλαις και μην απελπίζεσαι, η επιστημονική ομάδα του υπουργείου οικονομικών σου βρήκε τη λύση. Το φορομπίνγκο. Ένα ειδικό τυχερό παιχνίδι για το οποίο όχι απλά δε θα σας δέρνει η γυναίκα σας αλλά θα συμμετέχει και αυτή. Συγκέντρωσε αποδείξεις από όσους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες μπορείς και πριν ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μάθε αν οι αποδείξεις σου κερδίζουν ένα από τα τρομερά φοροαπαλλακτικά ποσά.
  4. Ευχαριστώ. Μπροστά στα μάτια μου ήταν και δεν το έβλεπα. Φαίνεται υποσυνείδητα ήθελα να το αγνοήσω.
  5. Επειδή ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω πουθενά, από πού προκύπτει ο διαχωρισμός μονόροφης και διόροφης; Στο ΦΕΚ 270Δ/85 απλά αναφέρει μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 7.50 και το πολύ δύο ορόφους.
  6. Σε ερώτηση στο τοπικό ΤΕΕ όσον αφορά τα καταβληθέντα πρόστιμα από προηγούμενο ιδιοκτήτη, μου απάντησαν ότι συνυπολογίζονται κανονικά. Ακολουθούν το κτίριο. Δηλαδή αν η οικοδομική άδεια βγήκε σε όνομα προηγούμενου ιδιοκτήτη και το κτίριο πωλήθηκε, εσείς πως θα το δηλώνατε; Με άδεια ή χωρίς; Είναι το ίδιο πράγμα.
  7. Καλησπέρα, Απ' ότι έχω καταλάβει ένας αγροτικός δρόμος μπορεί να χαρακτηριστεί κοινόχρηστος αν αποδειχτεί ότι προϋφίσταται της 16-4-1924. 1) Αρκεί η απόδειξη ύπαρξης του δρόμου από τη χρονολογία αυτή ή πρέπει ο δρόμος να ήταν τότε κοινόχρηστος; Έχω στα χέρια μου σχέδιο διανομής του 1908 από περιοχή η οποία έχει πλέον αλλάξει κατά πολύ. Οι περισσότεροι δρόμοι του σχεδίου δεν υπάρχουν και πολλά αγροτεμάχια έχουν συνενωθεί. Αγροτεμάχιο, που ανήκει σε πελάτη μου, έχει αγροτικό δρόμο στις δύο του πλευρές, στη βόρεια και στη δυτική. Το τμήμα του δρόμου στη δυτική πλευρά συμπίπτει με τμήμα δρόμου που υπήρχε το 1908. 2) Έχει κάποια ισχύ η σχετική εγκύκλιος, για χαρακτηρισμό οδού ως προϋφιστάμενη του 23, για τμήματα αγροτικών δρόμων ή πρέπει ο δρόμος στο σύνολό του, κατά μήκος, να υπάρχει από τότε;
  8. Η απαγόρευση στις μεταβιβάσεις αυθαιρέτων από τη δημοσίευση του νόμου και όχι από 1-1-12, προφανώς μπήκε ώστε να μην προλάβουν κάποιοι να μεταβιβάσουν τα "αυθαίρετα-άλλης κατοικίας" π.χ. στα παιδιά τους, με σκοπό τη μείωση του προστίμου. Στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου το πρόστιμο μπορούσε έτσι να μειωθεί 50%.
  9. george, Στο 1ο προσθέτουμε αν θέλεις και την ερώτηση: Ποιο είναι το ΤΕΕ, που θα μου δώσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Εδώ με αναγνώρισε ελληνικό πανεπιστήμιο, και έχω ανάγκη το ΤΕΕ? Ας το διαλύσουμε. Στο 2ο η απάντηση είναι προφανής. Ελεύθερη αγορά. Για το 3ο πιπέρι. Το 4ο με έκανε να αναρωτηθώ: Πως θα βάλω φρένο στο παζάρι του πελάτη αν δεν υπάρχει ένα θεωρητικό τουλάχιστον όριο? Ααα, δεν πειράζει τις εισφορές μου σε όλους τους άλλους ας δίνω κανονικά κι έχει ο Θεός. Υ.Γ. Μην το παρεξηγήσεις, αστιεύομαι και λίγο, γιατί έχω πήξει στη δουλειά. χαχαχαχα
  10. Προσπάθησα να βρω το Β.Δ. 239-9/11-10-1972 και το Π.Δ. 29-8/11-9-1996 στη σελίδα του εθνικού τυπογραφείου και δεν τα κατάφερα. Υπάρχει κάποιος που τα έχει ή ξέρει που μπορώ να τα βρω?
  11. Το πρόγραμμα που τρέχει αυτή τη στιγμή είναι του 2009 και 2010. Από τα 90.000.000 του προϋπολογισμού, τα 60.000.000 θα τα έδιναν το 2009 και τα υπόλοιπα 30.000.000 το 2010. Βέβαια, αν μπεις στο σελίδα του ΟΑΕΔ θα δεις ότι έχουν γίνει κάτι τροποποιήσεις. Άλλα όπως είπε και ο terry "Ρωτα στον τοπικο ΟΑΕΔ αν εχουν θεσεις... Αν εχουν θεσεις ρωτα αν μπορεις να κανεις μεταφορα εδρας και να μπεις στο προγραμμα"
  12. Και για 'μένα βγήκε η προέγκριση σήμερα. Άντε παιδιά, με τη νίκη. Άντε μωρέ όνειρο...
  13. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Από την πρώτη μέρα που πήγα στον ΟΑΕΔ για απλή ενημέρωση, ο υπάλληλος μου ξεκαθάρισε ότι η επιδότηση αφορά νέους επιστήμονες που θα δραστηριοποιούνταν στο χώρο τους, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε υπήρχε το πρόγραμμα είτε όχι. Γι' αυτό και το πρόγραμμα απαιτεί να παρουσιάσεις έξοδα 6.000 ευρώ πριν καν σε επιδοτήσουν. Κι εγώ στη φάση της επεξεργασίας βρίσκομαι από 2 Φεβρουαρίου.
  14. Εγώ στο ΦΕΚ άλλα διαβάζω. Συνολική δαπάνη σε βάρος τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ ύψους 90.000.000 ευρώ, -60.000.000 ευρώ για το έτος 2009 -30.000.000 ευρώ για το έτος 2010
  15. Το πρόγραμμα έχει παγώσει και μάλλον θα μείνει παγωμένο τουλάχιστον μέχρι τέλη Μαρτίου, αν κρίνουμε από το ξαδερφάκι του, το ΕΣΠΑ. Όσον αφορά την ηθική πίσω από την όλη φάση, θα πρέπει αρχικά να σκεφτούμε κατά πόσο είναι ηθικό, και λογικό, να ζητάς από έναν νέο άνθρωπο να ξοδέψει 2.000.000 εκ. δραχμές (6.000 ευρώ φαίνονται λιγότερα), χωρίς εγγυήσεις, και να λες ότι του δίνεις και βοήθεια. Για άλλη μια φορά, χωρίς την γενιά τον πενηντάριδων και άνω (γονείς) είμαστε ένα τίποτα, που λέμε και ευχαριστώ. Υπομονή και ηρεμία, τα λεφτά θα δωθούν κάποια στιγμή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.