Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fstun

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fstun

  1. Η συμφωνηθείσα αμοιβή πρέπει να δηλωθει και στις αμοιβές του τεε? η απλά κοβεις τιμολογιο στο πελατη και εισαι οκ?
  2. Μαρεσει που στην Ελλαδαρα, νέοι μηχανικοί ζητάνε κράνη για να εναρμονιστούν με την νομοθεσία, και οι παλαιοτεροι τους χλευάζουν. Μουχει τύχει και προσωπικά να μου λενε οτι αμα πας με κρανος στην οικοδομή θα γελάνε ολα τα συνεργεια.. Δεν ενδιαφερθηκα. Μεχρι και τα συνεργεια υποχρωσα να φορανε. και δε μιλησε κανεις Αλλα ναι χωρις διαφορετικα χρωματα. Ολα κιτρινα
  3. Καλησπέρα, υπαρχει τελικά νόμος που να απαγορεύει την υπογραφή από αρχιτέκτονα σε εξαρτημενο τοπογραφικό διαγραμμα? αν ναι ποιος?
  4. το ειδα τωρα οτι ο αριθμοσ ειναι 10. ευχαριστω κ παλι
  5. Συνάδελφε Καλημερα! Στο συμφωνητίκό, το κελί που λέει "Σήμερα στη πτολεμαιδα" είναι κλειδωμενο! πως το επεξεργαζομαστε? μου ζηταει κωδικο.. Κατα τα άλλα παραπολυ καλη δουλεία!
  6. Καλησπερα, Θα ηθελα να ρωτησω , διαβαζοντας τα παραπάνω, μπορω να προχωρήσω σε οικοδομική άδεια για τις εργασίες ανακαίνιση διαμερίσματος τακτοποιημένου με τον 4178 (όλο παράνομο-δεν υπαρχει στην ο.α)?Και λεω αδεια κανονική καθώς ανοιγονται νέα ανοιγματα και κλεινονται καποια άλλα (τροποποιηση οψης). θα πρέπει να ενταχθεί στο αρθρ 25 παρ 5?
  7. Ποια ειναι η διαδικασία? μπορεις να μου κάνεις ε΄να printscreen? ευχαρισ΄τω
  8. Καλησπέρα, έχει βρει κανείς τον τρόπο, στην διαστασιολόγηση , να τοποθετεί τη γραμμή των διαστάσεων σε συγκεκριμένη απόσταση , που εχει επιλέξει ο ίδιος , από το αντικείμενο που διαστασιολογεί? Γιατι δεν έχω βρει κατι και με τρελαίνει που δεν μπορώ να έχω όλες τις γραμμές διαστάσεων στην ίδια ευθεια.
  9. Καλησπέρα , Οσω αναφορά τον ΕΔ στην περίπτωση κατεδάφισης, Ενας πελάτης θέλει να προβεί στην αγορά οικοπέδου με ενα μικρό ισογειο λυόμενο.Το κτιριο δεν τον ενδιαφέρει και για λόγους κοστους συμφωνησαν να βγει αδεια κατεδαφισης του κτιριου.. Βγάλαμε άδεια καταδάφισης στο ονομα του ιδιοκτήτη, αλλά ο πελατης βιάζεται να προχωρήσουν στην υπογραφή των συμβολάιων. Στην πολεοδομία μου είπαν οτι αφού βγεί η άδεια και αναρτηθεί στη διάυγεια για 20 μέρες ,τότε μπορουν να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδαφισης. Για να προχωρήσω πιο γρήγορα, μπορώ να καθαιρέσω την οροφή του κτιρίου και να καλέσω τον ΕΔ και να θεωρηθεί κατεδαφισμένο? Ισχύει δλδ σαν ορισμός οτι ασκεπές κτίριο θεωρείται κατεδαφισμενο??! (το ρωτάω γιατί μου το πρότεινε παλαιος μηχανικός)
  10. η 4178 ζηταει το παραβολο 500€ για να μπορεσω να καταθεση αδεια κατεδαφισης ετσι δεν είναι? Νομίζω τα έξοδα της αδειας έιναι λιγότερα. Το γνωριζω για ΣΑ. Ευχαριστώ για την απάντηση!
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση, παρόλα αυτά θα ήθελα την άποψή σας για το πως θα το χειριζόσασταν εσείς..
  12. Σε αντιστοιχη περιπτωση, εχω οικια με βεβαιωση "προ 55" (αρα δεν υπαρχουν σχεδια αδεια κλπ) η οποια εχει 2 αποθηκες εξωτερικες 10 τμ η καθε μια ,αυθαιρετες και κολλημενες πανω στο κτιριο. Επισης εχει και ενα αυθαιρετο wc στο βάθος του οικοπέδου. Δεν υπαρχουν καταγγελιες κλπ, και θελω να βγαλω αδεια κατεδάφισης των αυθαιρετων καθως και της οικιας. Το ρευμα το εχει κόψει η ΔΕΗ εδω και χρόνια καθώς ειναι ακατοίκητο απο το '95. Για να γλυτωσω το 4178 500ρικο, και οποιοδηποτε αλλο πρόστιμο,1: να βγαλω αδεια κατεδαφισης και να τα δέιξω όλα ως νομιμως υφισταμενα προ 55? 2: να μην τα εμφανισω καθόλου και να βγαλω αδεια ατεδαφισης μονο για την οικία? 3: να τα δηλωσω τις αυθαιρεσιες ως ετοιμόρροπες και να παω με αναληψη επιβλεψης . . μηχανικου?και με την οικια? να δηλωθει και αυτη ετοιμορροπη? 4: μου προτείνετε καποια άλλη επιλογη?
  13. Καλησπερα, αλλη μια ερωτηση (με ταλαιπωρει αρκετα..) οταν εχω αυθαιρετο Η/Χ παω με αναλυτικο. οταν εχω αυθαιρετο Η/Χ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ Δ, αλλαζει κατι? παω παλι με αναλυτικο?
  14. και αν κανω μια καινουργια δηλωση, και δεν ασχοληθω με τα προηγουμενα? ο πελατης πληρωνει το παραβολο κανονικα
  15. Στο γηπεδο που ανεφερα, υπαρχει κτιριο με αδεια, χωρις παρανομια. το προβλημα ειναι οτι το οριο του γηπεδου αλλαξε μετα την αδεια,αλλαζοντας το εμβδαδο στο πραγματοποιημενο μεγεθος που αναφερω, με αποτελεσμα ομως να μην τηρουνται τα 15μ αποσταση απο ενα οριο . η αλλαγη ειναι μεσα στο 10%
  16. Καλησπερα και παλι, τελικα, βαζοντας κατω τα τοπογραφικα, και το πραγματοποιημενο μεγεθος του οικοπεδου, η αποκλιση των δυο οικοπεδων ειναι μεσα στο αποδεκτό οριο του 10% (οχι 2στρ οπως ειχα πεισ την αρχη). Θα υπαρχει τωρα παρανομία για το Δ?
  17. Καλησπέρα! , Σε εκτος σχεδιου με οικοδομικη αδεια εχω τα εξής: εμβδαδό οικοπεδου: Βασει συμβολαιου: Ε= 4089τμ Βασει αδειας: Ε= 4640τμ Πραγματοποιημένο Ε= 4220τμ Το Ε πραγματοποιήμένο είναι μεσα στο 10% του Ε της Αδειας. Αρα δεν υπαρχει παρανομια ως προς αυτο? αν υπαρχουν αλλες παρανομίες προχωραω κανονικά να τις τακτοποιησω? σε οποιαδηποτε περιπτωση θα συνταχθει νεο τοπογραφικο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.