Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

FINTEL

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FINTEL's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και πολύ καλά κατάλαβες συνάδελφε. Ενώ λέει καθαρά για τους στεγασμένους χώρους στάθμευσης εντός προκηπίου ότι δεν επιτρέπονται στο άρθρο 11 παρ 2ιγ, επιτρέπει στέγαστρα (αρθρο 2 παρ 79) σε οποιαδήποτε θέση εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων (άρθρο 17 παρ 7ια), ορίζοντας παράλληλα τον χώρο του προκηπίου ως υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο (άρθρο 17 παρ 2β). Για δόμηση, κάλυψη και όγκο δεν το συζητάμε λόγω άρθρου 17 (άρθρο 11 παρ 6ιστ και άρθρο 12 παρ 4δ). Οπότε σου επιτρέπει τα στέγαστρα με μέγιστες διαστάσεις έως 1/4Δ ή δ αρκεί να μην τοποθετήσεις από κάτω θέση στάθμευσης. Ελλάς το μεγαλείο σου...
  2. Η ερώτησή μου συνάδελφοι είναι η εξής : Τι ισχύει τελικά για την κάλυψη όταν έχουμε θέσεις στάθμευσης εντός ακαλύπτου; Το πδ 10-8-1987 ΦΕΚ749 που λέει ότι η επιτρεπόμενη κάλυψη αυξάνεται κατά 10% ή το τεύχος τεχνικών οδηγιών του ΝΟΚ που λέει ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια των υπαίθριων χώρων στάθμευσης πρέπει να είναι έως 10% της επιτρεπόμενης κάλυψης (χωρίς να αναφέρεται τίποτα στον ΝΟΚ) ; Με παράδειγμα : οικόπεδο 300,00m2 κάλυψη 40% άρα επιτρεπόμενη κάλυψη 300*40%=120,00m2 Mε το ΠΔ ο έλεγχος θα γινόταν (κάλυψη κτιρίου)+(κάλυψη parking)<150,00m2=300,00*50% άρα μένει για υπαίθριους χώρους στάθμευσης 30,00m2. Σύμφωνα με το τεύχος τεχνικών οδηγιών του ΝΟΚ ο έλεγχος πρέπει να γίνει (κάλυψη parking)<12,00m2=120,00*10% Ποιό είναι το σωστό; Το ΠΔ που 1)κατά πάσα περίπτωση κατισχύει του ΝΟΚ (άρθρο 1 παρ. 5β του Ν.4067/2012) ή 2)λόγω του ότι δεν αναφέρει τίποτα ο ΝΟΚ οπότε εξακολουθεί να ισχύει, ή η το τεύχος τεχνικών οδηγιών του ΝΟΚ που ορίζει αυθαίρετα το 10%; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Οι καμινάδες χρειάζονται κανονικά άδεια δόμησης. Είχα περίπτωση εστιατορίου που με έβαλαν να βγάλω άδεια οικοδομής (σε εποχή ΓΟΚ) για την υπερύψωσή της και αυτό γιατί φαινόταν στα σχέδια η αρχική. Φαντάσου να μην φαινόταν κιόλας. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΝΟΚ απαιτείται άδεια δόμησης για καμινάδα, είτε γιατί αλλάζει η όψη, είτε γιατί χρειάζονται ικριώματα για την κατασκευή της.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη. Η επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου είναι, όπως είπε ο ggeorge και ο dib, 50db ή 45db όταν βρίσκεται σε επαφή, το ΦΕΚ 2718Β/2012 που αντικατέστησε το παλιό 526Β/1983 γράφει για μελέτη του επαγωγικού συστήματος από μηχανικό και αποδεικτικό συντήρησης και καθαρισμού του, μόνο για τον κτιριοδομικό δεν ξέρω αν συμφωνώ, συνάδελφε dib, γιατί αναφέρεται σε καμινάδες συστημάτων θέρμανσης. Πάντως το υγειονομικό ΦΕΚ γράφει για 0,50μ πάνω από την στέγη τόσο του κτιρίου, όσο και των γειτονικών. Και πάλι thanks.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την νομοθεσία για τις καμινάδες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο), όσων αφορά την στάθμη θορύβου του μοτέρ της καμινάδας. Το φεκ 526Β/83 (αρθρο 27) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος γράφει μόνο για την απόσταση από γειτονικά κτίρια (0,50μ ψηλότερα) και να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά. Έχω κάποιο πελάτη που πρόκειται να χτίσει το σπίτι του και το σκέφτεται λόγω του θορύβου της καμινάδας του διπλανού ψητοπωλείου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.