Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

RIGOU

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

RIGOU's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχει προθεσμία, φαντάζομαι μέχρι ο πελάτης να μπορεί να επωφεληθεί το 50% συνάδερφε. Τελικά για τα ενεργειακά πιστοποιητικά ξέρουμε εαν οι ίδιοι που έχουμε κάνει τη δήλωση του Ν.4178/2013 μπορούμε να τα υπογράψουμε;
  2. Μακάρι γιατί αλλιώς δεν είμαστε για εκπτώσεις....
  3. Μόλις έκλεισα το τηλ από το ΤΕΕ και μου είπαν ότι: Επί της ΝΟΜΙΜΗΣ αμοιβής θα καταβάλλεται ΦΕΜ και ΦΠΑ και ΟΧΙ επί της συμφωνηθείσας εφόσον η συμφωνηθείσα είναι χαμηλότερη της νόμιμης.(και μου είπε ειρωνικά: δηλ εάν κάνετε έκπτωση τουλάχιστον πάρτε το ΦΠΑ της νόμιμης αμοιβής του πελάτη) Εκδίδουμε εντολή πληρωμής με τη ΝΟΜΙΜΗ αμοιβή και επιστρέφουμε στον πελάτη (εάν το συμφωνήσαμε) τη διαφορά της έκπτωσης... Ακόμη ΔΕΝ έχουν αποφασίσει τι ποσοστό έκπτωσης δέχεται το ΤΕΕ για να ζητήσει ή όχι αιτιολογία περί χαμηλής αμοιβής.
  4. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γντ όμως από τη στιγμή που απελευθερωθήκαμε....το λογικό θα ήταν ΦΕΜ επί της συμφωνηθείσας
  5. Συνάδερφοι εγώ καταλαβαίνω να πάρει η εφορία το ΦΠΑ της ανάλογης νόμιμης αμοιβής. Για ΦΕΜ γιατί να παίρνει το 10% της νόμιμης? Δεν είναι λογικό να παίρνει της συμφωνηθείσας? Δίνεις ΦΠΑ όσο κοστίζει η αμοιβή αλλά ΦΕΜ όσο παίρνει αμοιβή ο μηχανικός (που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορεί να είναι και πολύ χαμηλή αφού θα περνάς από έγκριση και αιτιολογία του ΤΕΕ)
  6. Έβαλα τοπογραφικό: αποτύπωση και κτηματογράφηση με υψόμετρα αυτό μου είπε να βάλω ο τοπογράφος αυτό λέει είναι του κτηματολογίου που ζητάνε
  7. Συνάδελφοι με μια δοκιμή στο σύστημα αμοιβών που ισχύει στο ΤΕΕ για 40τμ αυθαίρετο εκτός σχεδίου χωρίς άδεια με εργασίες: τοπογραφικό και αποτύπωση ατχιτεκτονικών + 4ημερομήσθια μου έβγαλε 1450+ΦΠΑ 333,33 και το θεωρώ λογικό και προσιτό. παρατηρήσεις: -έβαλα ημερομήσθιο μηχανικού από 1-10 χρόνια(όλοι τόσο θα βάζουμε όπως στους Η/Υ δηλ 2*232,54) -θα εκδίδουμε 1 αμοιβή που θα συμπεριλαμβάνει το τοπογραφικό (γύρω στα 400 έβγαλε σε εμένα για 5 στρ και θα κανονίζεται το θέμα με τον τοπογράφο-αλλιώς θα πάει+1100μόνο του τοπογράφου) πώς σας φαίνεται, κάντε κι εσείς μια δοκιμή.
  8. Πώς προκύπτει αυτό παιδιά είναι άκυρο...ο νόμος λέει ξεκάθαρα: Άρθρο 24, παράγραφος 2 (σελ6233 τησ εφημερίδας της κυβερνήσεως-2η στήλη κάπου στη μέση): "Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους οποίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις" Ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει ξεχωριστή δήλωση για την ιδιοκτησία του συνεπώς μπαίνουν οι αντίστοιχοι συντελεστές για τον καθένα.
  9. Παιδιά αφού στις διευκρινήσεις το λέει ξεκάθαρα: "Σε περίπτωση που ο αναλυτικός προυπολογισμός υπερβαίνει τις 5000 για κάποιο από τα μη νόμιμα έργα το πλήθος των παραβάσεων αυξάνεται κατά μία παράβαση..... Άλλωστε και στα παραδείγματα υπολογίζει κάθε αυθαίρετη κατασκευή χωριστά και βγάζει σε πόσες παραβάσεις αντιστοιχεί η κάθε κατασκευή μόνη της και μετά αθροίζει το σύνολο των πολεοδομικών παραβάσεων όλων των αυθαιρετων κατασκευών.
  10. Φίλε μου ισχύει το εξής: Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να κατωχειρωθεί για το κτίσμα του. Όμως το αδιαίρετο αγροτεμάχιο ΔΕΝ θα μπορεί να μεταβιβασθεί...πωληθεί κτλ γιατί θα υπάρχει μέσα κτίσμα που ΔΕΝ θα είναι τακτοποιημένο. Δηλαδή ο μηχανικός δίνει βεβαίωση για το αγροτεμάχιο ότι δηλαδή ΔΕΝ περιέχει αυθαίρετα κτίσματα και στην περίπτωση εξ αδιαιρέτου για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να τακτοποιήσουν όλοι τα κτίσματά τους. Αυτή είναι η απάντηση που παίρνω από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εάν θέλεις διασταύρωσέ την και από τη γραμμή του ΥΠΕΚΑ.
  11. Εμένα μου είπαν μέσα στη βδομάδα θα βγει ΚΥΑ για νόμιμες αμοιβές
  12. Συνάδερφοι αυτό ακριβώς (κάπου αλλού το συζητάμε κι αυτό αλλά γντ χαμός). 1ον) κάποιοι στείλανε βεβαιώσεις χωρίς τη συμπλήρωση αυτού του πεδίου, ενώ εμένα στο ΤΕΕ μου είπαν να εκδοθεί τουλάχιστον ελάχιστη αμοιβή με εργασίες τοπογραφικού, αποτύπωση, περιβάλλοντα χώρου + κάποια ημερομίσθια για να βγει κοντά στη "νόμιμη" για την περίπτωσή μου (εγώ δεν έκανα τπτ προς το παρόν) απλά με έναν σύντομο υπολογισμό όλο αυτό κοστίζει 2500Ε. Εγώ σκεφτόμουν να πάρω τη δουλειά με 1000+ ΦΠΑ αλλά τλκ δεν με συμφέρει εφόσον θα έχω κρατήσεις και ΦΠΑ για παραπάνω ....θα μπω μέσα....και επι τέλους τι θα γίνει συνάδελφοι???
  13. Συνάδελφε εάν τους εντάξεις στη ρύθμιση και πληρώσουν το παράβολο και μετά δεν μπορούν να συννενοηθούν εσυ θα είσαι οκ με τον εαυτό σου??? Εγώ πάντως όχι...εάν δεν ανακοινωθεί κάτι επίσημα δεν προχωράω με τέτοιου είδους....έχει και άλλα αυθαίρετα....
  14. Χάιδω μακάρι....απλά να το κάνει σύντομα γιατί ο χρόνος τρέχει..
  15. Παιδιά πολύ ωραία τα λέτε αλλά όταν ο άλλος έχει να πληρώσει 15000 πρόστιμο + 2000 μηχανικό πώς σας φαίνεται θα το κάνει??? εγώ δεν το βλέπω. Μια προκαταβολή ζήτησα χθες για εκτός σχεδίου χωρίς Ο.Α. με όλα τα συναφή ...400Ε και μου είπε: Είσαι ακριβή κοπελιά...θα πάω σε κάποιον από τα ΤΕΙ μάλλον....που με 500 θα μου τα κάνει όλα είπε. Και επίσης καλό θα ήταν συνάδελφοι να συνεννοηθούμε να μην υποβάλλει κανείς δηλώσεις ακόμη, για να κάνουν κάτι επιτέλους με τις νόμιμες αμοιβές των κρατήσεων . Μαθανε όλοι και λένε: ελευθερωθηκε το επάγγελμα κατέβασε κι άλλο την αμοιβή σου...και όταν λέω οτι οι κρατήσεις και η εφορία γινονται με βάση της ελάχιστες ξινίζουν και λένε: η τηλεόραση άλλα λέει. Παιδιά ας κρατάμε λίγο αξιοπρέπεια...και ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλον....εγώ αυτό εχω να πω..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.