Μετάβαση στο περιεχόμενο

mnmich

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

mnmich's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απ'όσο γνωρίζω οι Power One περιγράφουν μέσα στο εγχειρίδιο του Inverter πως θα κάνεις των παραλληλισμό. Θυμάμαι ότι το έχει στο εγχειρίδιο του 10αρι σίγουρα
  2. Τη βοήθειά σας θα ήθελα, αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία. Έχω δύο τραπέζια με 22 (2*11) και 24 (2*12) πάνελ σε portrait, τοποθετημένα εντός μικρού γηπέδου. Όσον αφορά τη γείωση θα πρέπει να ρίξω περιμετρική ή αρκεί να ρίξω μία ταινία ανάμεσα στα τραπέζια και εκεί να γειώνουν οι βάσεις και τα πάνελ? Ρωτάω επειδή υπάρχει στενότητα χώρου και κατα συνέπεια δυσκολία στη χωροθέτηση ειδάλλως θα έριχνα περιμετρική.
  3. Ας πούμε δηλαδή, με λίγα λόγια, ότι είναι ζήτημα σύμπνοιας κατασκευαστικής και ομοιομορφίας στις εγκαταστάσεις...
  4. Οι inverter δεν είναι μετράνε με ακρίβεια την παραγόμενη ισχύ οπότε καλό είναι στον εκάστοτε πελάτη να ξεκαθαρίζεται πως ότι γράφει ο μετρητής αυτή θα είναι και η παραγωγή του. Παράγοντες όπως διατομή και μήκος παροχικού είναι σημαντικοί παράγοντες λόγω πτώσης τάσης καθώς και η περίπτωση όπου κάποιος έχει κάνει μάτιση (ω ναι!) στο παροχικό. Η διατομή 10mm2 μπορεί να προτείνεται από τη ΔΕΗ στα σκαριφήματα αλλά καλό είναι να ελέγχεται από τον μελετητή-μηχανικό. Εγώ έχω αντιμετωπίσει τέτοιο ζήτημα με PowerOne, να δείχνει παραπάνω 1 kWh τη μέρα σε σχέση με το μετρητή.
  5. Γνωρίζει κανείς σε ποια υπηρεσία μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω μία απάντηση επίσημη όσον αφορά το αυτό το ζήτημα; Στις στέγες απ'όσο γνωρίζω, και έχω δει κιόλας καλώς ή κακώς, όσον αφορά αυτόνομο σύστημα ο καθένας τα βάζει όπως του καπνίσει αρκεί να βλέπουν Νότο.
  6. Οι δύο απαντήσεις που δώσατε είναι και το δίλημμά μου...
  7. Ο AEG PV10 3MPPT (ο παλιός) χρειάζεται μία extra κάρτα δικτύου η οποία έχει είσοδο για RS485 (αν δεις στο κάτω μέρος του inverter θα καταλάβεις που μπαίνει, λίγο δίπλα από εκεί που συνδέεται το δίκτυο) ...στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός καλωδίου RS485 συνδέεται στο Solar Log το οποίο στον αναγνωρίζει αμέσως. Στη συσκευασία του Solar Log δεν υπάρχει το καλώδιο αυτό οπότε πρέπει να το αγοράσεις και αυτό.
  8. Σε περίπτωση όπου θέλει κάποιος να εγκαταστήσει Φ/Β πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της οικίας του (αυτόνομο σύστημα) όχι σε στέγη αλλά σε ένα μικρό χωράφι (γήπεδο) λίγο δίπλα, θα πρέπει να λάβει υπόψη του όλους τους ειδικούς όρους για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων όπως αυτοί ισχύουν για τα διασυνδεδεμένα συστήματα; (δείτε επισυναπτόμενο αρχείο) Ειδικοί_όροι_εγκαταστασης_ΦΒ_Ηλιακών_συστημάτων_εκτός_σχεδίου_περιοχές.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.