Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ergatikos2011

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ergatikos2011

  1. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Παιδιά θέλω να κάνω μία ερώτηση εκ μέρους ενός γνωστού μου αν μπορείτε να τον βοηθήσετε: Είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ από το 2006 και θέλει να πάρει μέρος σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ όπου πρέπει να συμπληρώσει το ΣΟΧ. Μπορεί να επιλέξει Integrated Master και αφού το επιλέξει για πάρει τα επιπρόσθετα μόρια τι χαρτί πρέπει να προσκομίσει μαζί; Κάποιο ΦΕΚ; Ή πρέπει να ζητήσει χαρτί από την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ από τότε που τελείωσε; Βγαίνει εύκολα το παραπάνω χαρτί; Δεν αρκεί μόνο το αντίγραφο πτυχίο; Αν πρέπει να προσκομίσει κάποιο ΦΕΚ ποιό είναι αυτό το ΦΕΚ συγκεκριμένα; Θα ήθελα την βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ πολύ.
  2. Συνάδελφοι επανήλθα γιατί έχω θέμα με την σύνδεση στο διαδίκτυο. Με την λογική που έχει το ΑΣΕΠ εάν κάποιος προ νόμου Κατρούγκαλου (δηλαδή πρίν από 1-1-2017 για να μην μπλέξουμε μέσα την προαιρετική ασφάλιση) είχε βγάλει ένα μπλόκ παροχής υπηρεσιών για 15 χρόνια και είχε λεφτά (π.χ. από ενοίκιο) και πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του αλλά προσοχή δεν ασκούσε ποτέ το επάγγελμα θα πρέπει αυτός να έχει εμπειρία με την λογική αυτή πάνω από 84 μήνες. Δηλαδή καταλήξαμε με τα χρήματα μας να αγοράζουμε εμπειρία? Είπαμε όλα στον βωμό του χρήματος αλλά μέχρι ένα όριο. Εγώ το διάβασα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ΑΣΕΠ εννοεί κάτι τέτοιο. Διαφορετικά να μας το πούνε και όχι να μας αφήνουν χωρίς πληροφόρηση. Να μας πούνε ότι τόσοι μήνες εξαγοράζονται με τόσα λεφτά. Για αυτό και λέω μήπως εννούν κάτι άλλο.
  3. Το παραπάνω που αναφέρει το ΑΣΕΠ μιλάει για τρόπο απόδειξη εμπειρίας γενικά και όχι και εξειδικευμένη εμπειρία. Το παραπάνω μου έστειλε σε μήνυμα το ΑΣΕΠ.
  4. Σύμφωνα με το παρακάτω link του ΑΣΕΠ για τον τρόπο απόδειξης της εμπειρίας που βρίσκεται στην διεύθυνση και αναφέρει τα εξείς: Β. Όταν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος 1. Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα •Άδεια άσκησης επαγγέλματος •Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης. •Στην ηλεκτρονική Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική) του υποψηφίου, πρέπει να δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της απαιτούμενης κατά περίπτωση εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο. Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της ανωτέρω εμπειρίας καθώς και οι υπηρεσιακές μονάδες που διανύθηκε αυτή. 2. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες •Άδεια άσκησης επαγγέλματος •Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης. •Στην ηλεκτρονική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική) του υποψηφίου πρέπει να δηλώνεται ότι πραγματοποίησε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της απαιτούμενης κατά περίπτωση εμπειρίας, και •Μια τουλάχιστον σχετική σύμβαση ή δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της εν λόγω εμπειρίας. Εκτός από την βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα θέλει και τα στοιχεία του εργοδότη ή δελτία παροχής υπηρεσιών για αυτά π.χ τα χρόνια όπως μου είπες 4 χρόνια που πληρώνεις τις εισφορές. Συνεπώς εξαρτάται εάν δούλευες όσο πλήρωνες τις εισφορές όλο το χρονικό διάστημα ή μέρος του χρονικού διαστήματος.
  5. Δηλαδή εν ολίγοις. Ένας για παράδειγμα τελειώσε το Πολυτεχνείο το 2005, έβγαλε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ μέσα στο 2005 αλλά δεν έκανε έναρξη επαγγέλματος στην εφορία και δήλωνε ότι είναι άνεργος. Ήταν όμως υποχρεωμένος να πληρώνει εισφορές για να μην είναι χρεωμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Το 2010 βρήκε μία μισθωτή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ όπου εργάστηκε 2 χρόνια ως συμβασιούχος στην μισθωτή εργασία. Όταν τελείωσε το χρονικό διάστημα αυτό (δηλαδή το 2012) συνέχισε να πληρώνει τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ χωρίς πάλι να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία και εξακολουθούσε να δηλώνει άνεργος μέχρι την 1/1/2017 όπου και σταμάτησε να πληρώνει υποχρεωτικά ΤΣΜΕΔΕ λόγω Κατρούγκαλου. Αυτός στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα δηλώσει εμπειρία 2 χρόνια που είναι λογικό ή από το 2005 μέχρι και το 2022 (17 χρόνια); Αυτό ρωτάω.
  6. Δηλαδή φίλοι συνάδελφοι για να καταλάβω διότι δεν έχω καταλάβει: Ένας ο οποίος τελείωσε το Πολυτεχνείο (π.χ. πρίν από 25 χρόνια) και έδωσε εξετάσεις στο ΤΕΕ και έβγαλε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά το επάγγελμα δεν το άσκησε ποτέ (βιοποριστηκά δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Έπαιρνε κάποια ενοίκια και ζούσε ). Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που θέλει εμπειρία βάζει το μέγιστο που είναι 84 μήνες; Νομίζω ότι είναι παράλογο. Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό το θέμα; Δεν θα έπρεπε κανονικά να βάζει στο χρονικό διάστημα που εργάστηκε και όχι το χρονικό διάστημα από τότε που έβγαλε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος; Αυτό το ρωτάω διότι όπως σας έχω πεί συμπληρώνω την αίτηση για ένα φίλο μου. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε με αν μπορείτε για να μην κάνω κάποιο λάθος.
  7. Επειδή δεν είχα προσέξει ότι έχετε ανοίξει αυτή την συζήτηση στο forum και επειδή ενδιαφέρεται ένας φίλος μου να πάρει μέρος στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ και είναι και απόφοιτος του ΕΜΠ ως Πολιτικός Μηχανικός εδώ και 15-20 χρόνια. Τελικά στο παραπάνω ερώτημα "ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ" αρκεί να επιλέξει ΝΑΙ για να πάρει αυτά τα 90 μόρια ή σε περίπτωση που πετύχει κάποιος συμπληρωματικό χαρτί να προσκομίσει τότε από την σχολή; Το ρωτάω το παραπάνω διότι δεν γνωρίζω ούτε πόσο χρονικό διάστημα κάνει να εκδοθεί το παραπάνω χαρτί ούτε κάτι παραπάνω σε αυτό. Γιατί είναι κάτι που πρώτη φορά το βλέπω σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Δηλαδή όταν παίρνει κάποιος πτυχίο από το ΕΜΠ του δίνουνε και συμπληρωματικό χαρτί ή αρκεί μόνο το πτυχίο για να μοριοδοτείται με αυτά τα 90 μόρια;
  8. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Αγαπητοί φίλοι του site θέλω να ρωτήσω το εξής: Τρέχει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ με αριθμό 13Κ/2021 και υπάρχει η επιλογή που αναφέρει: "ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΝΑΙ / ΟΧΙ)" Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου το ζήτημα. Ένας φίλος μου έχει τελειώσει το ΕΜΠ (Ειδικότητα: Πολιτικός Μηχανικός) πρίν από 15 χρόνια και το μόνο που του έχουν δώσει είναι το πτυχίο. Αυτό στην παραπάνω προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι κάποιο εξτρά χαρτί; Δηλαδή πρέπει να κάνει αίτηση για να του το δώσουν ή αυτόματα το κανονίζει μόνο του το ΑΣΕΠ με βάση το πτυχίο που έχει πάρει; Αν κάνει την αίτηση αργεί για να εκδοθεί το παραπάνω πιστοποιητικό; Τι δικαιολογητικά απαιτούνται (γιατί βρίσκεται εκτός Αθηνών αυτή την εποχή). Αν ξέρεις κάποιος ας με ενημερώσει. Σας ευχαριστώ πολύ.
  9. Γειά σας. Έχω μία απορία και όποιος μπορεί ας μου απαντήσει: Έχω τελειώσει πρίν από χρόνια το ΕΜΠ (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών) και στο Δελτίο Απογραφής επιλέγω: Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Πανεπιστήμια - Πολυτεχνεία Σχολή (Αν υπάρχει): 172. Πολιτικών Μηχανικών οδηγεί σε τμήμα 17204 - Πολιτικών Μηχανικών ή 173. Πολυτεχνική Σχολή που οδηγεί σε τμήμα 17316 Πολιτικών Μηχανικών Επειδή γίνεται ο χαμός έχω μπερδευτεί. Πάντως σίγουρα και τα 2 παραπάνω καταλήγουν στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών.
  10. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum . Έχω γνωστό μου ο οποίος είναι απόφοιτος της ειδικότητας "Πληροφορική με Πολυμέσα" από αναγνωρισμένο κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο. Θέλω να ρωτήσω αν η συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχει στην Ελλάδα και με ποιά είναι ισότιμη? Έχει σχέση με ΗΜΜΥ ή όχι σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα; Αυτό το ρωτάω διότι ο γνωστός μου είναι ήδη εγγεγραμμένος στην BCS της Αγγλίας με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και θέλει να έρθει στην Ελλάδα κάποια στιγμή να εργαστεί στον παραπάνω τομέα αλλά και ως ΗΜΜΥ. Γίνεται αυτό; Ποιά είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα (εννοώ ολοκληρωμένα) ως πρός τον παραπάνω τίτλο σπουδών; Σας ευχαριστώ πολύ. Μη αναρτάς το ίδιο ερώτημα πολλές φορές. Το έχεις ξανακάνει. Κλειδώνει και αυτό και το άλλο μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής της ενότητας Didonis
  11. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Επειδή προσπαθώ να επικοινωνήσω τόσο τηλεφωνικώς όσο και με email με τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) και δεν υπάρχει κανείς να μου απαντήσει ήθελα να σας ρωτήσω κλείνουμε ραντεβού ή μπορούν να μας εξυπηρετήσουνε και χωρίς ραντεβού; Επίσης ισχύει ο περιορισμός ότι μέσα σε 2 ώρες πρέπει να έχει διεκπαιρεωθεί η υπόθεση μου; Μήπως από Δευτέρα χαλαρώσουν τα μέτρα γιατί θέλω να πάρω ένα χαρτί από το πρωτόκολλο και βιάζομαι. Σας ευχαριστώ.
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας με το ΕΤΕΑΕΠ, διότι τόσο στα τηλέφωνα όσο και στα email δεν απαντάνε. Πήγα από τα γραφεία Φιλελλήνων 13 - 15 στα γραφεία αλλά το μόνο που μου έδωσαν είναι μία σειρά από τηλέφωνα τα οποία και πάλι δεν απαντάει κανένας. Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί τους για να τους στείλω κάποια χαρτιά που εργάσθηκα ως μισθωτός κατά τα έτη 2017 - 2018 - 2019. Παρακαλώ βοηθήστε με αν μπορείτε σχετικώς με το παραπάνω θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ.
  13. Γεια σας φίλες και φίλοι του forum. Επειδή έχω κάποιες απορίες σχετικώς με τις ασφαλιστικές μου εισφορές στον κλάδο μου ως μηχανικός μπορείτε να με ενημερώσετε για το πότε ανοίγει το ΤΣΜΕΔΕ ύστερα από την μεγάλη περιπέτεια λόγω "Κορονοϊού"; Όποιος ξέρει να με ενημερώσεις παρακαλώ όπως μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ.
  14. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Είμαι διπλωματούχος Μηχανικός και εργαζόμουν ως μισθωτός στο Δημόσιο. ΄Έληξε η σύμβαση εργασίας μου και είμαι άνεργος. Δεν είχα κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος συνεπώς δεν έχω καθόλου ΚΑΔ. Υπάρχει περίπτωση να είμαι ωφελούμενος στο πρόγραμμα των 600ευρώ που αφορά το "Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης"; Για τους άνεργους μηχανικούς που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος δεν έχουν μεριμνήσει κάτι;
  15. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Είμαι διπλωματούχος Μηχανικός και εργαζόμουν ως μισθωτός στο Δημόσιο. ΄Έληξε η σύμβαση εργασίας μου και είμαι άνεργος. Δεν είχα κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος συνεπώς δεν έχω καθόλου ΚΑΔ. Υπάρχει περίπτωση να είμαι ωφελούμενος στο πρόγραμμα των 600ευρώ που αφορά το "Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης"; Για τους άνεργους μηχανικούς που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος δεν έχουν μεριμνήσει κάτι;
  16. Δούλευα ως μηχανικός - μισθωτός εργαζόμενος - και έληξε το χρονικό διάστημα της εργασίας μου. Γράφτηκα στον ΟΑΕΔ από όπου και έβγαλα κάρτα ανεργίας και έκανα αίτηση για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος ανεργίας που νομίζω ότι δικαιούμαι. Για να γραφτώ ξανά στο ΤΣΜΕΔΕ όπως με ενημέρωσαν θα πρέπει είτε να βρώ μία μισθωτή εργασία στο αντίστοιχο επάγγελμα του Μηχανικού ή να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. 1. Αν συμφωνείτε με την παραπάνω διαδικασία που έκανα.Δηλαδή μήπως έπρεπε να συμπληρώσω καμία αίτηση διαγραφής ή άλλο σχετικό έγγραφο (από το ΤΣΜΕΔΕ ή από το ΕΦΚΑ). Γιατί εγώ το μόνο χαρτί που έδωσα ήταν την λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου μαζί με τα ένσημα. 2. Είναι εύκολη η διαδικασία της έναρξης επαγγέλματος στην εφορία; Δηλαδή χρειάζεται πολλά χαρτιά, τρέξιμο κλπ. 3. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πληρώνω φαντάζομαι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ εκτός αν ζητήσω προαιρετική ασφάλιση. Με συμφέρει κάτι τέτοιο; Δηλαδή ποιά η έννοια να κάνω προαιρετική ασφάλιση; Ποιός ο λόγος; Ξέχασα να σημειώσω ότι είμαι λίγα χρόνια ασφαλισμένος. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις μας. Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  17. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΕΑΕΠ και αν μπορείτε να μου τις επιλύσετε. Εδώ και αρκετούς μήνες εργάζομαι σε κάποιο κοινωφελές πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα πήρε και παράταση. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω: 1. Στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική η ασφάλιση? Ναι ή Οχι? 2. Το ΕΤΕΑΕΠ απευθύνεται σε μισθωτούς ή μη μισθωτούς ή και τα δύο? 3. Ο εργοδότης (στην περίπτωση μου είναι Δήμος) είναι υποχρεωτικό να πληρώνει τις εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ? Ρωτάω αυτό διότι από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι στον Δήμο ώς Μηχανικός σταμάτησα να πληρώνω τις τρέχουσες εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ (έτος 2019) αλλά πληρώνω μόνο του 2017 και του 2018. Δηλαδή το εκκαθαριστικό των αναδρομικών. Όμως αυτές μου έρχονται συνέχεια ότι τις χρωστάω (το 2019) στην σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ. Τι μπορώ να κάνω? Να περιμένω την εκκαθάριση του 2019? 4. Σε περίπτωση που κάποιος ξεχαστεί και δεν πληρώσει μία από τις 32 δόσεις του ΕΤΕΑΕΠ μπορεί να τις πληρώσει άλλη φορά? Δεν ξέρω πόσο είναι ο τόκος. 5. Όταν ξεκίνησα να συμπληρώνω την αίτηση για τις 120 δόσεις εμφάνιση ένα ΕΤΕΑΕΠ που έγραφε κωδικός φορέας προέλευσης ΕΤΑ - ΤΣΜΕΔΕ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ + ΕΦΑΠ. Αυτό τι είναι; Είναι κάτι καινούργιο; Αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε; 6. Ρύθμιση σε 120 δόσεις από ότι έχω διαβάσει δεν μπορεί να γίνει για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ (2017&2018). Αυτό αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ? 7. Στην αρχή προσπάθησα όλα μαζί να τα εντάξω στην ρύθμιση αλλά από ότι ενημερώθηκα από την σελίδα σας το ΕΤΕΑΕΠ η εκκαθάριση δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση. Δηλαδή με λίγα λόγια τι θα γίνει? Θα γίνει ρύθμιση για τα άλλα και δεν θα γίνει μόνο για αυτό?
  18. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να είσαι καλά. Όμως σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ (πραγματικά απαραίτητο!!!) ποιές είναι οι ειδικότητες που είναι αρμόδιες για να υπογράφουν σχετικώς με τις παραπάνω μελέτες? Μόνον οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ή και οι Μηχανικοί Η/Υ εν γένει ή απόφοιτοι Πληροφορικής? Ποιός μπορεί να με βοηθήσει να βρώ την απάντηση και με βάση ποιό ΦΕΚ?
  19. Από την στιγμή όμως που θα γίνει η παραπάνω εγκατάσταση τόσο ο Ηλεκτρολόγος όσο και ο Μηχανικός Η/Υ δεν είναι υποχρεωμένοι από την πλευρά τους να συμπληρώσουν κάποιο έντυπο που να αποτυπώνει την σωστή λειτουργία τους? Ο ηλεκτρολόγος φτιάχνει και συμπληρώνει μία Υπεύθηνη Δήλωση με όλα όσα έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει από δομημένη καλωδίωση). Από την άλλη πλευρά ο Μηχανικός Η/Υ δεν πρέπει να συμπληρώσει ένα παρόμοιο δελτίο σωστής λειτουργίας των καλωδίων, πριζών κλπ? Υπάρχει τέτοιο έντυπο ή είναι το ίδιο έντυπο με αυτό του Ηλεκτρολόγου? Αυτή είναι η απορία μου...
  20. Δηλαδή δεν θεωρείται μεγάλη ευθύνη ο άνθρωπος που θα φτιάξει την τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση, την συνδεσμολογία των διακοπτών και γενικώς την λειτουργία και την σωστή επικοινωνία των PCs? Τι καλώδια θα χρησιμοποιηθούν? Τι πρίζες κάποιος πρέπει να τοποθετήσει? Η ποιότητα των καλωδιώσεων κλπ? Δεν υπάρχει κανονισμός ασφαλείας της Ε.Ε? Τι εννοείς ακριβώς φίλε μου? Διότι προφανώς υπάρχει κάποια υπευθυνότητα για να γίνει η παραπάνω μελέτη. Μπορείς να μου αναλύσεις το παραπάνω θέμα; Σε ευχαριστώ πολύ.
  21. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Έχω την εξής ακόλουθη απορία και όποιος ξέρει να μου απαντήσει θα με διευκολύνει αφάνταστα. Είμαι απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής και πρόσφατα έφτιαξα σε σχέδια μία μελέτη για ένα σπίτι σχετικώς με την εγκατάσταση δικτύων (φροντιστήριο - εγκαταστάσεις PCs, Routerς κλπ) και έχω το εξής πρόβλημα: Υπάρχει κάποιο έντυπο που συμπληρώνω σχετικά με την ορθή και σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων (π.χ. καλώδια, πρίζες κλπ) όπως κάνουν οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί στο πιστοποιητικό για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις; Ισχύει κάποιο αντίστοιχο έντυπο για την παραπάνω μελέτη διότι είμαι καινούργιος στον χώρο ως Ε.Ε και δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Όχι τίποτα άλλο μην βρεθώ με καμία εκκρεμότητα και δεν ξέρω τι να κάνω. Τι ισχύει για τις παραπάνω κατηγορίες μελετών? Που μπορώ να μάθω πληροφορίες για το παραπάνω θέμα; Σας ευχαριστώ πολύ.
  22. Γειά σας παίδες. Θέλω να σας ρωτήσω για τον κλάδο Ενεργειακών Επιθεωρητών τι ισχύει για τους αποφοίτους εξωτερικού; Ο νόμος αναφέρει για το ΣΑΕΠ αλλά το ΣΑΕΠ δεν δουλεύει του ΥΠΕΠΘ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν μπορεί κάποιος αν δεν περάσει από το ΣΑΕΠ να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής; Τι χάλια κατάσταση είναι αυτή? Έχει κάποιος από εσάς ανάλογη εμπειρία σχετικά με το ΣΑΕΠ - ΥΠΕΠΘ και τους ενεργειακούς επιθεωρητές?
  23. Είναι υποχρεωτικό ο παραπάνω απόφοιτος να εγγραφεί σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή όχι γιατί από όσα ξέρω η Πληροφορική δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δηλαδή μπορεί να υπογράφει και να σφραγίζει μελέτες δικτύων Η/Υ - Τηλεπικοινωνιών ή όχι; Επειδή το παραπάνω ΦΕΚ δεν το αναφέρει καθαρά το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου Εξωτερικού ως Μηχανικός Η/Υ. Επειδή μου είπε την παραπάνω σχολή ένας φίλος μου ότι τελειώνει και είχε πολλά θετικά σχόλια για το παραπάνω τμήμα "Πληροφορική με Πολυμέσα". Για αυτό και ρωτάω. Αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με ΗΜΜΥ (δικαίωμα υπογραφής μελετών κλπ).
  24. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχω έναν φίλο μου ο οποίος σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (Μηχανικός Πληροφορικής - Παλαιά ονομασία "Πληροφορική με Πολυμέσα") και μου αναφέρει συνεχώς σχετικώς με το ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα - ότι έχει σχέση με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα - ούτε μπορεί να υπογράφει αυτόνομα τηλεπικοινωνιακές μελέτες και με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτος κ.ο.κ. Επειδή εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει με την παραπάνω σχολή μπορείτε να με ενημερώσετε ανάλογα; Ισχύει ότι είναι η ισχυρότερη σχολή Πληροφορικής στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή είναι περισσότερο θέμα γκλάμουρ? Οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής έχουν δικαίωμα υπογραφής και με τι κριτήρια? Έχουν σχέση οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής με τους ΗΜΜΥ. Εγγράφονται σε επαγγελματικό σωματείο? Παρακαλώ όπως με καθοδηγήσετε διότι έχω μπερδευτεί!!! Σας ευχαριστώ.
  25. Σχετικά με όλες τις παραπάνω απαντήσεις που μου δώσατε σας ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα κατατοπιστικές και πάρα πολύ σημαντικές!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.