Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nikos_Kont

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Πειραιάς
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikos_Kont's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς όπως ανέφερα και στο πρώτο μήνυμα το οίκημα είναι αρκετά παλαιό οπότε ακόμα κι αν είχα την οικονομική άνεση δεν ξέρω αν θα αξίζε την επένδυση. Το πρόβλημα με τις υγρασίες το είχε πάντα το εν λόγω οίκημα. Πρωτού μπω είχα κάνει μια μικρή ανακαίνιση και προσπάθησα να "μαζέψω" την υγρασία ανεπιτυχώς. Εις γνώσιν μου πλέον επιθυμώ να καλύψω το προβλήμα, γνωρίζοντας τις συνέπειες και αυτό είναι η απάντηση που ψάχνω. Πως μπορώ λοιπόν να φτιάξω καλύτερα το αισθητικό κομμάτι από τους υγραμένους τοίχους, ώστε η κατασκευή μου να έχει αντοχή, αλλά χωρίς να επιβαρύνω επιπλέον την κατάσταση της τοιχοποιίας (επαρκής αερισμός κτλ). Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Αν διαβάζατε λίγο προσεκτικότερα το μήνυμα θα καταλαβαίνατε οτι δεν ψάχνω για θαυματουργό ζουμί. Απ' όπου κι αν προέρχεται το πρόβλημα δεν είμαι σε θέση (οικονομική) να το αντιμετωπίσω. Το θέμα μου είναι αν μπορώ και πως να το καλυψώ ώστε να αποφύγω την τόσο κακή αισθητική που προκαλεί αυτό το φαινόμενο. Ευχαριστώ παρά ταύτα...
  3. Γειά σας κι από μένα. Αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα ανιούσας υγρασίας, σε μονοκατοικία ισόγείου. Απ' οσο 'εχω διαβάσει (μεγάλα τμήματα του παρόντος θέματος αλλά κι άλλα) το πρόβλημα δυστυχώς είναι πολυσύνθετο και καθόλου έυκολο στην αντιμετώπιση του. Στη δική μου περίπτωση υπάρχουν πολλοί λόγοι στην εμφάνιση του προβλήματος. Η πρόσοψη εφάπτεται με το πεζοδρόμιο, η μεσοτοιχία με τον διπλανό είναι από πέτρα, το σπίτι από κάτω έχει χώμα (δε μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο) κλπ κλπ. Το θέμα μου είναι το εξής: -δυστυχώς το να φτάσω στην επιλύση του προβλήματος είναι κάτι πολύ δύσκολο καθώς χρειάζεται μεγάλο ποσό χρημάτων το οποίο δε διαθέτω. -ζούμε μέσα στο σπίτι και δε μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο μεγάλης έκτασης εργασίες(ακόμα κι αν διέθετα τα χρήματα). -το σπίτι είναι πολύ παλιό και ενδεχομένως δεν αξίζει την επένδυση (επαναλαμβάνω ακόμα κι αν είχα τα χρήματα να τα διαθέσω που δεν τα έχω) Τα ερωτήματα είναι τα εξής: -Παρόλο που δεν είναι σωστό και μια βιαστείτε παρακαλώ να με κατακρίνεται, μπορώ να κάνω έστω μια επικάλυψη ώστε να βοηθήσει στο αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης; Αν ναι με ποιόν τρόπο και με τι υλικά; Το εν λόγω σπίτι παλιά ήταν καλυμμένο με πλαστικό ραμποτέ. Αισθητικά δε μου άρεσε όμως κρατούσε τουλάχιστων το πρόβλημα κρυφό (τώρα κάθε μέρα χρειάζεται σκούπισμα στα σημεία όπου ξεφλουδίζουν τα χρώματα και ο σοβάς). Η γυψοσανίδα είναι λύση (επαναλαμβάνω μόνο για το αισθητικό κομμάτι); Αν ναι πρέπει να τοποθετηθέι σε πλαίσιο για να μην βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις υγρασίες και να αερίζεται; -Ένας αφυγραντήρας θα βοηθούσε καθόλου την κατάσταση της τοιχοποιίας; Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μη σας κουράζω. Όπως είπα έχω διαβάσει μεγάλα αποσπάσματα μέσα στο φόρουμ που αφορούν τις υγρασίες αλλά συγκεκριμένες απαντήσεις στα παρούσα θέματα δεν έχω βρει. Να είσαστε καλά!
  4. Νομίζω πως βοήθησες αρκετα σιδερα. Για τον αρμό δεν έχω δει πόσος ακριβώς είναι αλλά θα ακολουθήσω τις συμβουλες σου και ελπίζω πως δε θα έχω θέμα. Ευχαριστώ για τις οδηγίες.
  5. Γειά σας και από μένα. Είμαι αρκετό καιρό γραμμένος στο σάιτ και ομολογώ πως έχω πάρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Ήρθε η ώρα τώρα να ανοίξω το πρώτο μου θέμα με αφορμή του προβλήματός μου και ελπίζω να πάρω κάποιες ιδέες προς την επίλυσή του. Έχω ένα υπόστεγο το οποίο αποτελείται από μια σιδεροκατασκευή στην οποία επάνω στηρίζονται τζαμιλίκια υπό κλίση. Στις ενώσεις ανάμεσα στα τζαμιλίκια είχε τοποθετήσει ο σιδεράς σιλικόνη ώστε να υπάρχει υδρομόνωση. Με τον καιρό, φαίνεται πως έχει "τρυπήσει" η σιλικόνη με αποτέλεσμα το νερό να περνάει από κάτω και να στάζει στο υπόστεγο. Η ερώτηση μου είναι απλή και είναι η εξής: Να περάσω πάλι τις ενώσεις με νέα σιλικόνη; Είναι η καλύτερη δυνατή λύση; Υπάρχει κάποιο καλύτερο ενδεχομένως προϊον για αυτή τη δουλειά( ; ) καθώς φοβάμαι μην ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.