Μετάβαση στο περιεχόμενο

spikos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είναι με τον Ν.1337, είναι σχέδιο προ '83 οπότε έχουμε πράξεις αναλογισμού που ποτέ δεν θα γίνουν. Την Dbound_rym μπορώ να την αφήσω ανοικτή ή εννοείς το πολύγωνο που ρυμοτομείται? Ευχαριστώ πολύ
  2. Καλησπέρα Να ρωτήσω σε Διάγραμμα που υποβάλλουμε για ΚΗΔ προκειμένου να γίνει συμβόλαιο, εάν έχουμε: αρχικό γεωτεμάχιο, ρυμοτομούμενο τμήμα και τελικό οικόπεδο, για γεωτεμάχιο στο οποίο δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και είναι διαμορφωμένα και υλοποιημένα τα αρχικά όρια που συμφωνούν και με τον τίτλο κτήσης Στο τοπογραφικό στα layer bound_imp και topo_prop ποια πολυγωνική γραμμή δείχνουμε? το τελικό οικόπεδο το καθαρό ή το αρχικό μια και δεν έχει κυρωθεί πράξη αναλογισμού και ο ιδιοκτήτης κατέχει το ρυμοτομούμενο τμήμα? Ευχαριστώ πολύ
  3. Το κοντινό αντίστοιχο μέλλον της χώρας μας. Υπάρχει υπηρεσία που κάνει ελέγχους στο επαρχιακό δίκτυο ανά τακτά χρονικά διαστήματα?
  4. Το τι αντιπροσωπεύει η κάθε κατηγορία έχουμε εικόνα? Δλδ τι σημαίνει αυτό στην περίθαλψη, σύνταξη κλπ έχει κοινοποιηθεί κάπου?
  5. Σε κανένα σημείο του Νόμου, καθώς και των μετέπειτα Υ.Α. και εγκυκλίων που βγήκαν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. "Στα διαγράμματα που έχουν υποβληθεί στο σύστημα και διακινούνται σε αναλογική μορφή, τίθεται, με ευθύ- νη του συντάκτη Μηχανικού, επισημείωση με μνεία του μοναδικού Κωδικού Ηλεκτρονικού Διαγράμματος και της ημερομηνίας υποβολής που έλαβε το διάγραμμα κατά την ηλεκτρονική του υποβολή, όπως αναγράφονται στο εκδιδόμενο αποδεικτικό" Από PDF να εκτυπώσω στον Plotter είναι πάντοτε προβληματικό. Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι για χάρην του πελάτη και του "Δε γ@..ται" κάνουμε πράγματα που δεν ορίζονται από πουθενά, παρά μόνο από τις εκάστοτε γνώσεις Η/Υ, ορέξεις, περιέργειες και ερμηνείες του κάθε συμβολαιογράφου. P.S. Μόλις με πήρε η συμβολαιογράφος να μου ζητήσει συγνώμη και να αποδεχτεί το τοπογραφικό όπως της παραδόθηκε γιατί σε νέα μελέτη του νόμου που έκανε ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά το να φαίνεται η ψηφιακή υπογραφή. Καλό απόγευμα
  6. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την άποψη σας σχετικά με ένα ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με συμβολαιογράφο και την ψηφιακή υπογραφή. Το τοπογραφικό έχει πάρει την ψηφιακή υπογραφή κανονικά σε μορφή pdf και dxf όπως τα ζητάει το σύστημα. Στην συνέχεια ανέβηκε στην βάση του Κτηματολογίου και έχει πάρει τον ΚΗΔ. Εκδίδεται το αποδεικτικό υποβολής. Στο τοπογραφικό που παραδίδουμε στον συμβολαιογράφο συμπληρώνω στις παρατηρήσεις ότι το παρόν τοπογραφικό διάγραμμα έχει υποβληθεί στην βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου και φέρει τον ταδε ΚΗΔ, το τυπώνω και το παραδίδω. Το θέμα είναι ότι η συμβολαιογράφος ζητάει το τοπογραφικό με ψηφιακή υπογραφή πάνω, ακριβώς το ίδιο που υποβλήθηκε στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι: 1ον) όταν υπογράφεις ψηφιακά το αρχείο δεν έχεις ακόμη ΚΗΔ, οπότε δεν μπορείς να συμπληρώσεις το τοπογραφικό 2ον) η ψηφιακή υπογραφή έχει νόημα σε ψηφιακά αρχεία και όχι έντυπα, δλδ δεν θα καταργήσει την υπογραφή την δική μου και την σφραγίδα. Διαφορετικά κάνω copy paste οποιαδήποτε δήλωση του τύπου "digitally signed by ταδε" και βγάζω όσα αντίγραφα θέλω και πάει περίπατο η δουλειά... 3ον) το να τυπώνω το pdf όπως με προέτρεψε η συμβολαιογράφος και να συμπληρώνω χειρόγραφα τον ΚΗΔ είναι τουλάχιστον άκομψο. Τι στο καλό πρέπει να κάνουμε επιτέλους? Η ερμηνεία κάθε γραμμής ενός νόμου θα χρειάζεται και από μία ερμηνευτική υπουργική απόφαση επειδή οι συμβολαιογράφοι έτσι θέλουν? Παρακαλώ βοηθήστε. Ευχαριστώ πολύ
  7. το ίδιο πρόβλημα έχω πατήσει σχεδόν όλα τα λινκ και δεν καταγράφει την ενέργεια
  8. Τον Ν.Ο.Κ. τον έχω αναφέρει λόγω διαστασιολόγησης μια και εκεί αναφέρει μόνο το μέγιστο (1,50) αλλά όχι το ελάχιστο αποδεκτό. Ο 4030 έχει να κάνει με το ότι πλέον πας αναγκαστικά με άδεια και όχι με μικρής κλίμακας που ήθελες παλαιότερα οπότε δεν είχες και όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βγαίνει άδεια μόνο για περιτοίχιση και δεν υπάρχει ανέγερση άλλου κτίσματος. Δεν έχω στατικό και καλούμαι εγώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα. Καμια βοήθεια σε αυτό? να το βάλω στην κατηγορία αρχιτεκτονικά?
  9. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για την περιτοίχιση οικοπέδου εντός σχεδίου σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς πόσο πρέπει να είναι ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ οι διαστάσεις ενός τοιχείου περίφραξης σε τομή? Πόσο πρέπει να είναι το ύψος του από την στάθμη του εδάφους? Πόσο πρέπει να είναι αντίστοιχα η θεμελίωση του μέσα στο έδαφος και πόσο το γύρισμα στο πέδιλο τύπου L ? Οπλισμός? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  10. ευχαριστώ για τις απαντήσεις. σίγουρα το θεμιτό είναι να υπάρξει μια συναινετική λύση. απλα καταλαβαίνετε ότι έχει βγει η άδεια για την οικοδομή και δεν ξέρω εάν έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές της θεμελίωσης. χώρια ότι όλα αυτά παίζουν ρόλο και στην γεωμετρία της οικοδομής μια και είναι γωνιακό οικόπεδο και το σύστημα δόμησης συνεχές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.