Μετάβαση στο περιεχόμενο

sissysal

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sissysal

  1. Εχει γίνει σύσταση οριζοντίου με ΗΤΚ /ιδιοκτησία και πρέπει να γίνει τροποιητική για αλλαγή θέσεων στάθμευσης. Οι αρχικές ΗΤΚ που τροποποιούνται αρχειοθετούνται? και εκδίδονται νέες ΗΤΚ με τα νέα δεδομένα? Ποια είναι η διαδικασία αρχειοθέτησης , ξέρει κανείς?
  2. Εχω κτιριο με συσταση οριζοντιου με 3 ιδιοκτησίες . Θα γίνει αλλαγή της σύστασης . Πρέπει να κάνω 3 ΗΤΚ και μια των κοινοχρήστων ? Υ.Γ. Το κτιριο γιαπί (άρα δεν θεωρείται αδόμητο)
  3. Σ αυτο ακριβως αναφέρομαι συναδελφε . Οταν το πρωην σύστημα ειναι το μικτό, κατα το οποίο προβλεπόταν επαφή με το ένα πλάγιο όριο είτε δεξιά ειτε αριστερά , και στα δίπλα οικόπεδα υπάρχουν κτίσματα και απο τις δύο πλευρές που απέχουν πάνω απο 1.00 μ. και έχουν και μπαλκόνια , σήμερα σου δίνει το δικαίωμα να κολήσεις και απο τις δύο πλευρες? Αφου η πρόβλεψη του μικτού είναι ρητά μόνο απο την μία .
  4. Μπορει καποιος να μου απαντησει , οσον αφορα στην θεση κτιρίου με πρωην μικτο συστημα , αν μπορω να κολλησω και απο τα δύο πλάγια όρια σε μεσαιο οικόπεδο?
  5. ξερει κανεις αν η διαφορα του 20% ισχύει και απο την μεταφορά απο τον 4178 στον 4495 ? Δηλ. μεταφερω μια δήλωση απο το 4178 στον 4495 και εχω διαφορα προστίμου >20% παω για επιτροπή ?
  6. δηλαδη αν κανω την επεξεργασια με το χερι θα μου βγαλει πανω 20%? Δεν το ηξερα Ευχαριστω πολυ Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  7. Έκανα υπαγωγή στον 4495 αφού είχε πληρωθεί παράβολο . Με εφ άπαξ καταβολή (20%) χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας . Μου έβγαλε να πληρωθεί πρόστιμο μόνο με την έκπτωση 20% της εφάπαξ εισφοράς . Την έκπτωση 20 % του πρώτου εξαμήνου δεν την έβγαλε . Ξέρει κανείς τι γίνεται; Έκανα κάποιο λάθος; Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Πότε παίρνουμε την έκπτωση του α' εξαμήνου; Δεν θα έπρεπε να την βγάλει αυτόματα;
  8. Εχει χρησιμοποιησει κανεις την επιλογη για τον τροπο εξοφλησης του προστιμου 1η 30% (εκπτ. 10% ) , Υπ. 6 Μ. εννοει αφου πληρωσεις το παραβολο ότι πληρωνεις το 30 % κατοπιν εκπτωσης 10% και τα υπολοιπα σε 6 μηνιαιες δόσεις?
  9. Ναι μπορεις να δηλωσεις λιγοτερα μετρα και να βγει παραβολο 1000 ευρω και μετα ν αλλαξεις τα μετρα . Το εχω κανει κι εγω οταν βρεθηκα σε αντιστοιχη θεση
  10. Κι εγω θεωρω οτι η καλυτερη περιπτωση ειναι να μπει εκ νεου στον Ν.4178 και να γινει συμψηφισμος . Ευχαριστω .
  11. Στεγη με Ο.Α. δηλωθηκε με Ν. 3843 για την αλλαγη χρησης . Εχει και υπερβαση υψους . Δηλωση στο Ν4178 μονο για την υπερβαση υψους και χωρις υπερβαση δομησης (αφου δηλωθηκε στον Ν3843)?
  12. ευχαριστω συναδερφε αλλα απο την εγκυκλιο 4 δεν προκυπτει οτι και αυτα του 3843 ειναι αυθαιρετα? αρα επρεπε να τα υπολογισεισ?
  13. Μήπως ξερει κανεις οταν υπάρχουν αιθαίρετα τμήματα του κτιρίου που εχουν δηλωθει με τον Ν3843, αυτα τα προσθετεις στα τ.μ. αυθαιρετων που καταγραφονται με τον Ν. 4178 για τον υπολογισμο του ποσοστού υπερβασης δομησης?
  14. Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου λυσει μια απορια μου , οσον αφορα τις περαιωμενεσ υποθεσεις του Ν3843? 1.Αν δεν έχεις καμια αλλη παραβαση πλην αυτη του Ν3843 στην οριζοντια ιδιοκτησια μπορείς κανονικα να δωσεις βεβαιωση μη αυθαιρετου , απλα επισημενοντας το στην τεχνικη εκθεση? 2. Αν εχεις αλλη αυθαιρεσια εισαι υποχρεωμενος να περασεις στον Ν4178 και τα των Η.Χ. απο την στιγμη που μαζι ειναι >40% της δόμησης της αδειας που αναλογει στο ποσοστο ιδιοκτησιας ?Η δεν τα λαμβανεις υπ οψιν καθολου ,σαν να μην υπαρχουν? 3. οσα ειναι <40% της δόμησης της αδειας που αναλογει στο ποσοστο ιδιοκτησιας , ανηκουν στην κατηγορια 4 και με την συμπληρωση της ταυτοτητας του κτιριου "νομιμοποιουνται". που καταθετεισ την ταυτοτητα του κτιριου για να "νομιμοποιηθουν?
  15. Ευχαριστω πολύ. Ξερεις μηπως και σε ποια ΚΥΑ το γραφει ? Γιατί το εψαχνα και δεν το εβρισκα.
  16. Αν κάποιος έχει κάνει δήλωση αυθαιρέτου σ΄ένα κατάστημα και θέλει να εκδώσει βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης , πρέπει να έχει αποπληρώσει όλο το πρόστιμο η μόνο την πρώτη δόση . Μήπως ξέρει κανείς ?
  17. dimitris GM Posted Today, 15:23 ό,τι εγινε "εντος" του περιγραμματος της οικοδομης- οπως φαινεται αυτο στην ΟΑ- αφορα εσενα. τα υπολοιπα εγιναν στον "κοινοχρηστο" "ακαλυπτο" χωρο. αρα πρεπει να συναινεσουν και οι λοιποι. να ευχεσαι να εχουν κανει ολοι αυθαιρεσιες και να συναινεσουν. ειναι αυτο που η Λεμπεση ονομαζει "στις οριζοντιες κατα πλατος ιδιοκτησιες".στην αναλυση για την Η8.\ Συμφωνω απολύτως και γι αυτο και χρειαζεται η συναινεση των συνιδιοκτητων
  18. ειμαι ομως σε εξ αδιαιρετου αγροτεμαχιο , και οι κατασκευές μου ειναι θεωρητικά σε κοινοχρηστο χώρο Αρα θελω συναίνεση
  19. Περίπτωση όπου υπάρχουν εξ αδιαιρέτου εκτός σχεδίου 4 κατοικίες , με άδεια , με σύσταση οριζοντίου , χωρίς αποκλειστική χρήση. Ο δικός μου ο ένας εξ αυτών έχει υπέρβαση ενός ορόφου , κατασκευές στον ακάλυπτο , ένα επιπλέον οικίσκο για μηχανοστάσιο και υπέρβαση κάλυψης στο ισόγειο , όπως και ένα ακόμα κτίσμα σε απόσταση από το δικό του (αλλά στον υποτιθέμενο δικό του χώρο) Δηλώνω στην οριζόντια ιδιοκτησία μου που είναι στο όλο αγροτεμάχιο (Καταγράφω όλες τις ιδιοκτησίες (κάλυψη) όπως αποτυπώνονται από τον τοπογράφο) και τις υπερβάσεις όσον αφορά δόμηση , κάλυψη , ύψος. Τα κτίσματα που είναι αυτόνομα αλλά μέσα στον υποτιθέμενο δικό του χώρο τα καταγράφω κι αυτά ως υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης σε συνέχεια της οριζόντιας ιδιοκτησίας μου ? Η συναίνεση των άλλων τι θα πρέπει να γράφει? Ότι συμφωνούν με τα δηλωθέντα και ότι συναινούν για τις κατασκευές που έχει κάνει ο δικός μου μέσα στον κοινόχρηστο -εξ αδιαιρέτου χώρο? Τις αυθαιρεσίες των άλλων τις λαμβάνω υπ όψιν μου στο διάγραμμα κάλυψης? Κάποιος που έχει ασχοληθεί μπορεί να με ξεμπλοκάρει?
  20. Ξέρει κανεις για τις προθεσμίες? Αν έχεις πληρώσει το παράβολο μετά τις 28/2 μέχρι πότε μπορείς να δώσεις την α' δόση? ισχύει η 31/3? υπάρχει κατι νεώτερο , λόγω της παράτασης των προθεσμιών υποβολής ?
  21. Συνάδερφοι μήπως ξέρετε , αν έχω προσωρινη υποβολή (δηλ. έχει πληρωθει το παράβολο ) στις 1/3/2012 , μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του προστίμου? Μέχρι 30/3/2012? ή έχει δοθεί παράταση , αφου δεν έχει υποβληθεί μέχρι 28/2 ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.