Jump to content

atsalovergas

Core Members
 • Content Count

  429
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

atsalovergas last won the day on November 10 2018

atsalovergas had the most liked content!

Community Reputation

403 Πολύ καλή

About atsalovergas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χρήσιμο βιβλίο (Economic Concrete Frame Elements to Eurocode 2) για την διαδικασία προμελέτης.
 2. ...Και το Φ10 των πλακών στις δοκούς-στηρίξεις που θα αγκυρωθεί ρε μάστορα? Επίσης οι περιμετρικές δοκοί καταπονούνται και σε στρέψη. Γενικότερα είναι πολλοί οι λόγοι για να απορρίψεις δοκό πλάτους 20cm.
 3. Ναι αυτό είναι το σκεπτικό. Αλλά όχι να συνεχίζουν πίσω ένα μέτρο, αλλά τουλάχιστον κατά ένα άνοιγμα. Ιδανικά και οι 2 δοκοσειρές (με όλα τα ανοίγματα των 2 συγκεκριμένων αξόνων) πρέπει να είναι αντεστραμμένες. Αυτό απαγορεύει μπαλκονόπορτες στις 2 άλλες πλευρές του κτιρίου. Αν πάλι πέραν του ενός άξονα της αντεστραμμένης δοκού είναι εσωτερικός χώρος, αυτό δημιουργεί σκαλοπάτια και υπερύψωση μέρους των εσωτερικών χώρων. Επίσης ιδανικά το πρώτο κατακόρυφο στοιχείο που θα συναντούν οι εν προβόλω αντεστραμμένες δοκοί πρέπει να είναι τοίχωμα ή τέλοσπάντων κατακόρυφο στοιχείο μεγάλης
 4. Παύλο, στις κάθετες διευθύνσεις. Στην εσωτερική προς το κτίριο προέκταση των αντεστραμμένων δοκών. Εκεί δεν θα μπορεί να έχει μπαλκονόπορτα. Η δοκός του ανοίγματος(μπαλκονόπορτα), που οδηγεί στον ανοικτό χώρο με το μεγάλο άνοιγμα, θα είναι η συνήθης, δηλαδή με κρέμαση.
 5. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου είπε ο didonis. Δηλαδή αντί για πρόβολο να έχεις μία 3έρειστη πλάκα της οποίας οι 2 κάθετοι και παράλληλοι δοκοί (φουρούσια) να είναι αντεστραμμένοι. Δηλαδή αντί να έχουν κρέμαση, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία από την οικοδομή που επισύναψε ο συνάδελφος, να έχουν κάτω ένα επίπεδο σαν να ήταν πρόβολος, διατηρώντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ταυτοχρόνως οι αντεστραμμένοι δοκοί θα λειτουργήσουν και ως στηθαία. Προϋπόθεση: οι αντεστραμμένοι δοκοί να συνεχίζουν πίσω τουλάχιστον κατά 1 άνοιγμα το οποίο να είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το άνοι
 6. Πάντως η ορθή λύση σε συνεχείς δοκούς, είναι τα γωνιακά διαμήκη σίδερα των δοκών να φθάνουν μέχρι τα γωνιακά κωλονοσίδερα, και να ματίζονται με τσόντες ίδιου Φ που να διέρχονται ακριβώς δίπλα εντός του κόμβου. Ο λόγος που δεν συμβαίνει συχνά είναι διότι ο μηχανικός πρέπει να επέμβει σε όλες τις δοκοσειρές του κτιρίου και να τροποποιήσει όλους τους οπλισμούς των δοκοσειρών και τα μήκη των οπλισμών. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αυτοματοποιημένος πίνακας κοπής και κάμψης που παράγει το εκάστοτε λογισμικό είναι άχρηστο και πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου με τα νέα μήκη και τους πρόσθετους οπλισμούς.
 7. Με αφορμή την πρώτη φωτογραφία, το μάτι δεν μπορούσε να μην πέσει στο γεγονός ότι ο πάγκος του νιπτήρα έρχεται εκτός της κάσας της πόρτας της τουαλέτας. Ότι κάτω από τον νιπτήρα είναι εμφανείς οι σωληνώσεις της αποχέτευσης και δεν κρύβονται πχ, με κάποιο ντουλάπι. Ότι το καπάκι του συλλέκτη είναι και αυτό σε εμφανές σημείο μέσα στο wc και δεν έχει τοποθετηθεί σε μη εμφανές σημείο (πχ κάτω του νιπτήρα εντός ντουλαπιού). Η μπανιέρα δεν έρχεται περασιά με τον τοίχο αλλά κάνει δόντι εκτός. Επίσης οι κλιματιστικές μονάδες και τα ηχεία, είναι και αυτά εμφανή. Κατά τ'άλλα, ωραία τοποθεσία και ωρ
 8. H λύση στο ενεργειακό πρόβλημα λέγεται πυρηνική ενέργεια. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση το ρεύμα θα είναι ακριβό.
 9. Φοβερός! Ακολουθεί καραντινέικη εκτέλεση και από Σταρόβα.
 10. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, για πόσα db μιλάμε? Τα 100 db είναι εκτίμηση ή έχουν μετρηθεί με ηχόμετρο? Αν θέλετε να μετρήσετε το μέγεθος του θορύβου, μπορείτε να εγκαταστησετε μία εφαρμογή ηχομέτρου στο κινητό σας και να μετρήσετε τις στιγμές που θα υπάρχει όχληση. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους.
 11. Συνάδελφε αν η μελέτη είναι με EC2 και όχι με ΕΚΩΣ, τότε και μόνο τότε, υπάρχει η δυνατότητα έως 7cm επικάλυψη χωρίς απαίτηση επιδερμικού οπλισμού.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.