Jump to content

atsalovergas

Core Members
 • Content Count

  404
 • Joined

 • Days Won

  6

atsalovergas last won the day on November 10 2018

atsalovergas had the most liked content!

Community Reputation

392 Πολύ καλή

About atsalovergas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η δυνατότητα απόκτησης του τίτλου EUR ING. Αυτή είναι η διαφορά.
 2. Καλώς έγινε. Ίσως να είναι και αποτελεσμα πιέσεων του FEANI προς το ΤΕΕ.
 3. Ο μηχανικός σου τι σου λέει?
 4. Το πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι στατικό. Διότι από την ανάλυση θα προκύψουν πάχη πλακών και Τ.Α. της τάξεως των 40-60cm. Eπίσης καλό είναι να προστεθούν φορτία κυκλοφορίας στην υπό επίχωση επιφάνεια. Προσοχή, στην φάση κατασκευής, στα πλευρικά τοιχεία η επίχωση πρέπει να γίνει αφού έχει πέσει και η πλάκα, ώστε τα τοιχεία να αναλάβουν ροπές πλαισίου (όπως έγινε και η μοντελοποίηση) και όχι τοίχου αντιστήριξης.
 5. Λογικά θα ανανεώσουν και το αρχείο εκδόσεων (στην ιστοσελίδα) που θα αναφέρονται στις αλλαγές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχουν κάνει.
 6. Προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο ελληνικό λογισμικό στην κατηγορία του. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Κάποιος για παράδειγμα, που θέλει ταχύτητα στις μελέτες του, ίσως να μην του κάνει.
 7. Ναι καλύπτει και την φέρουσα τοιχοποιία. Βέβαια έχω τις ενστάσεις μου ως προς την μέθοδο προσομοίωσής της. Θα ήθελα επιφανειακά πεπερασμένα.
 8. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Τα μειονέκτηματά του μέχρι στιγμής είναι τα σχέδια εξαγωγής των μεταλλικών και ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες των συνδέσεων. Επίσης μειονέκτημα η απουσία ικανοτικού στα μεταλλικά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου είπαν πως αυτήν την άνοιξη θα κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις-προσθήκες. Γενικότερα βελτιώνουν συνεχώς το πρόγραμμα. Θυμάμαι ότι παλαιότερα τους είχα ζητήσει να προσομοιώνονται οι σπαστοί οπλισμοι δοκών και η συνεισφορά τους στην διατμητικη αντοχή κατά την διαδικασία αποτίμησης υφισταμένων κτιρίων, πράγμα που έκαναν. Σαν πρόγραμμα έχει πολλά θετικά, που θα τα ανακαλύπτεις σιγά σιγά με την χρήση του.
 9. Gp1 σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες. Έχω ήδη προχωρήσει στην αγορά της υπομοναδας που μου έλειπε.
 10. Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι θέλετε να πείτε εσείς και ο BAS που επαναλαμβάνετε το παραπάνω. Προς το παρόν δεν έχω πεθάνει.
 11. Καλά όλα αυτά που συζητάτε, αλλά δεν είναι δυνατόν το θεωρητικά καλύτερο συνεργείο σιδεραδων σε κοσμοπολιτικο νησί, να σου λένε ότι πρώτη φορά τους ζητάνε τα αυτονόητα (αγκυρωσεις οπλισμων σε δοκούς και των αναμονων υποστυλωμάτων στο δώμα). Υπάρχει τεράστιο mismatch στην παραγωγή έργων, μεταξύ μηχανικών και συνεργείων και εκεί πρέπει κατά την γνώμη μου να εστιάσει το ΤΕΕ. Σε επίπεδο μελετών θα συμφωνήσω με Ted.
 12. Γειά σου Βασίλη, θα το μελετούσα, όπως θα έπρεπε* να κατασκευασθεί. Και αυτό θα το τόνιζα στον κύριο του έργου ή τον εργολάβο. *Δηλαδή με επίχωση ανάντη του τοίχου αντιστήριξης με συμπυκνωμένο αμμοχάλικο κατηγορίας terzaghi 1. (γωνία εσωτερικής τριβής 35, μηδενική συνοχή, γ γνωστό και για τις 3 καταστάσεις). Όσο για την θεμελίωση θα έβαζα μία εξυγίανση εδάφους πάχους 40-50εκ πάλι με αμμοχάλικο. Αν πάλι εννοούν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αργιλικό έδαφος, ως υλικό επίχωσης, να τους το απαγορεύσεις.
 13. Aκριβώς Νικ. Ο πίνακας 7.4Ν μιλά εξαρχής ότι πρόκειται για τον συντηρητικό τρόπο εκλογής πάχους πλακός. Από εκεί και πέρα για μεγαλύτερη ευκολία σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νομογράφημα που επισυνάπτω, για τις διάφορες τιμές του τοποθετούμενου οπλισμού ως προς τον απαιτούμενο. (αφορά τετραέρειστες πλάκες)
 14. Το τι κάνουν οι μελετητές Νικ είναι πονεμένη ιστορία. Σκέψου πως με EC2 είναι υποχρεωτικός και ο σχεδιασμός έναντι πυρκαγιάς, εφαρμόζοντας τον EC2 prt.1-2. Ελάχιστοι όμως ελέγχουν τις επικαλύψεις τους ως προς τις χρονικές απαιτήσεις πυροπροστασιας.
 15. Ναι Νικ,σύμφωνα με τον ΕΚ2 ισχύει αυτό που λες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.