Jump to content

atsalovergas

Core Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

atsalovergas last won the day on November 10 2018

atsalovergas had the most liked content!

Community Reputation

394 Πολύ καλή

About atsalovergas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η πρώτη περίπτωση που όλοι οι χώροι βρίσκονται στο ισόγειο, είναι πιο οικονομική καθότι δεν έχεις τοιχώματα υπογείου. Σε αυτήν την πρώτη περίπτωση λοιπόν, με εκσκαφή+ σκυροδέματα (θεμελίωση+υποστυλώματα και πλάκα ορόφου) είστε περίπου στα 35.000 ευρώ. Το τι και πως θα σας τα πει ο μηχανικός σας.
 2. Κατά τους ευρωκωδικες, για τον υπολογισμό των σεισμικων δυνάμεων λαμβάνεται το 50% της δυσκαμψιας του αρηγματωτου μέλους των τοιχειων σε σχέση με τον εακ. Κατ'επεκταση, τα υποστυλωματα κατά ΕΚ καταπονουνται σε μεγαλύτερες σεισμικές δυνάμεις.
 3. Θα πρότεινα επίσης συνάδελφε επίλυση με συντελεστή συμπεριφοράς q=1,5 μιας και μιλάμε για 2όροφο. Επίσης, το τοιχείο αν δεν αντιστηρίζει πλευρικό έδαφος καλό είναι να φύγει. Eπίσης προσπάθησε οι αποστάσεις των συνδετήρων των δοκοσειρών σε συνδυασμό με των οπλισμών των πλακών να έχουν την ίδια πύκνωση ανά 10cm,15cm ή 20cm. Θα έχεις καλύτερη εποπτεία στην κατασκευή + του ότι εξασφαλίζεις την επιθυμητή απόσταση στις δοκοσειρές για την είσοδο του δονητή, χωρίς να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα στους συνδετήρες των δοκών σίδερα της πλάκας.
 4. Συνάδελφε ποιό είναι το τυπικό ύψος ορόφου? Υπάρχει κάποιος λόγος που καταφεύγεις σε δοκούς κρέμασης 80 cm? Θεωρώ ότι για τα ανοίγματα που έχεις 50-60 cm επαρκούν. Από ότι φαίνεται το μεγάλο τοιχωμα σου δημιουργεί ευστρεπτο φορέα και επιλύεις με q=1,5 πράγμα που μαρτυρούν και οι μη-ικανοτικοί οπλισμοι των υποστυλωματων. Σωστά? Από εκεί και πέρα, στην ουσία της ερώτησης σου, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο pirsogiannis. Διατηρείς την επιθυμητή αρχιτεκτονική όψη και την λειτουργία του προβόλου.
 5. Παρακολουθησα την συζήτηση και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με Charlie και tetris.
 6. Ναι θα δημιουργηθεί πρόβλημα,όμοιο με αυτό που υπάρχει ήδη. Στην υφιστάμενη κατάσταση, τα κωλονοσίδερα της τελευταίας στάθμης είναι αναγκύρωτα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι έλεγχοι αντοχής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι ραβδοι χάλυβα δεν θα δουλέψουν στο προβλεπόμενο όριο διαρροής. Βρες τον μηχανικό σου να σου το εξηγήσει καλύτερα και να σου πει πως πρέπει να τα εγκιβωτίσεις.
 7. George m. Δεν έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους. Μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης εκφόρτωσης στους λιμένες και μεγαλύτερη εξάρτηση στους ναύλομεσίτες. Επίσης η μεταφορά ενέργειας έχει και στρατηγικό χαρακτήρα για τον εφοπλιστή (διευκολύνσεις σε αλλού είδους επενδύσεις στα κράτη ενδιαφέροντος). Όσο για την σημαία η ιστορία με τα liberties είναι μια καλή ιδέα για το πως αντιμετώπισε το κράτος τους Έλληνες πλοιοκτήτες αμέσως μετά τον ΒΠΠ.
 8. Αν το σπίτι έχει βραχυχρόνιο ορίζοντα χρήσης (πχ 4 χρόνια) : Δες την περίπτωση έκδοσης άδειας μικρης κλίμακας για την τοποθέτηση εργοταξιακού οικίσκου. Βρες μια αφορμή για να εκδόσεις άδεια δόμησης. Πχ κατασκευή υπόγειας δεξαμενής (ειδικά αν δεν υπάρχει δίκτυο, θα χρειαστείς για την ύδρευση και την αποχέτευση). Υπό συνθήκες, μπορεί να σε συμφέρει κάτι τέτοιο.
 9. Η δυνατότητα απόκτησης του τίτλου EUR ING. Αυτή είναι η διαφορά.
 10. Καλώς έγινε. Ίσως να είναι και αποτελεσμα πιέσεων του FEANI προς το ΤΕΕ.
 11. Ο μηχανικός σου τι σου λέει?
 12. Το πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι στατικό. Διότι από την ανάλυση θα προκύψουν πάχη πλακών και Τ.Α. της τάξεως των 40-60cm. Eπίσης καλό είναι να προστεθούν φορτία κυκλοφορίας στην υπό επίχωση επιφάνεια. Προσοχή, στην φάση κατασκευής, στα πλευρικά τοιχεία η επίχωση πρέπει να γίνει αφού έχει πέσει και η πλάκα, ώστε τα τοιχεία να αναλάβουν ροπές πλαισίου (όπως έγινε και η μοντελοποίηση) και όχι τοίχου αντιστήριξης.
 13. Λογικά θα ανανεώσουν και το αρχείο εκδόσεων (στην ιστοσελίδα) που θα αναφέρονται στις αλλαγές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχουν κάνει.
 14. Προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο ελληνικό λογισμικό στην κατηγορία του. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Κάποιος για παράδειγμα, που θέλει ταχύτητα στις μελέτες του, ίσως να μην του κάνει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.