Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

wrag

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

wrag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, βγήκαν σε όλους πλέον τα ειδοποιητήρια σωστά? Γιατί σε μένα ακόμα λέει Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2015.
  2. Εκπίπτουν δαπάνες από μεμονωμένα υλικά όπως μνήμη υπολογιστή ή μητρική?
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση σου αν κ δεν με βοήθησε αρκετά. Εσύ καλά τα λές αλλά που λεφτά για τέτοια έξοδα? Εδώ δεν βγαίνει το τσμέδε, θα δίνω 40ε/μήνα σε λογιστές? Αλλά όπως καταλαβαίνω μετά από αρκετό ψάξιμο, είναι αναγκαίο να γίνει κ αυτό.
  4. Οκ βρίσκω σιγά σιγά κάποια πράγματα. Το 357 απλά είναι ένα γενικό όλων των κατηγοριών λογικά όπως διάβασα κάπου.
  5. Νέος και παντελώς άσχετος με τα φορολογικά θέλω να ρωτήσω 2 πραγματάκια μιας και για να πάω τώρα σε λογιστή δεν ξέρω καν αν προλαβαίνω. Έτσι λέω να την φτιάξω πρώτη φορά μόνος μου την περιοδική, η οποία όπως είδα λήγει αύριο! Αρχικά να πώ οτι έχω απλά 2 αποδείξεις με λεφτά που πήρα από κάποιες μελέτες που έκανα και 2 τιμολόγια από ένα πισί που πήρα και κάτι ηλεκτρολογικά (ασφάλειες και διάφορα άλλα) τα οποία όπως είδα εκπίπτουν 100%. Γράφω λοιπόν στην περιοδική μόνο αυτά, σαν εκροές και σαν εισροές αντίστοιχα ώστε να γίνει ο συμψηφισμός φπα? Γραφω πουθενα αλλού τίποτα άλλο, πχ διάφορες άλλες αποδείξεις ή αυτές επειδή δεν εκπίπτουν πάνε μόνο στην φορολογική δήλωση στο τέλος? Με τα του τσμέδε τι γίνεται? Τέλος βλέπω και ένα κουτάκι, το 357 που λέει δαπάνες γενικά έξοδα. Εκεί τι πηγαίνει? Όποιος μπορεί να μου ρίξει λίγο φώς μιας και τώρα ξεκίνησα το ψάξιμο.
  6. Και ποιά είναι η ελάχιστη τιμή που μπορείς να κόψεις ΑΠΥ για τέτοιο πράγμα?
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μάλιστα, δηλαδή κανονικά άκυρο αφού ο ιδιοκτήτης δεν είναι κατ'επάγγελμα αγρότης οπότε δεν έχει και βιβλία. Απλά να κάνω μια διόρθωση επειδή τον ενημέρωσα και μου το είπε, λέει ,οτι έχει κανονικό ρεύμα. Όχι οτι νομίζω να αλλάζει κάτι απλά το αναφέρω. Όποτε αν θέλει να βάλει φ/β μπορεί μόνο στο γύρω γύρω χωράφι απλά θα μπεί σε άλλο καθεστώς.
  8. Επειδη είμαι καινούργιος όσον αφορά εγκαταστάσεις φ/β θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν βιβλία όσον αφορά φ/β σταθμούς σε μέση τάση. Δηλαδή όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να τηρούνται σε μια εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας.
  9. Να ρωτήσω και γώ με τη σειρά μου. Υπάρχει ένα μόνο κτίσμα σε ένα αγροτεμάχιο ως αποθήκη 50τμ με αγροτικό ρεύμα, μπορεί να μπεί φβ σύστημα 4-5kw ? Όπως διαβάζω εδώ όχι ε?... Μπορεί να γίνει τίποτα σε αυτή τη περίπτωση?
  10. Απολύθηκα πριν κανα μήνα από στρατιώτης και δεν έχω κάνει έναρξη για κλάδο υγείας. Εαν πάω και δουλεψω ως μισθωτος σε μια εταιρεία θα πρέπει να έχω κάνει έναρξη πληρωμής στο κλάδο υγείας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.