Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Neosmichanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Neosmichanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πόσα δευτερόλεπτα έχω για να συμπληρώσω με ορισμό πολυγώνου γραφικά το οικόπεδο??? Αν το οικόπεδο έχει 15 σημεία και περάσουν λίγα λεπτά για να τα συμπληρώσεις - για να δεις που κάθεται τι - όταν τελειώσεις δεν αποθηκεύει το πολύγωνο (λόγω παρέλευσης κάποιου χρόνου φαντάζομαι..). Αντίθετα αν κάνω ένα τυχαίο σχήμα σε 5-10 δευτερόλεπτα - έστω και πολλών σημείων -το αποθηκεύει κανονικά... Έχει τύχει σε κάποιον αυτό? Λύνεται κάπως αυτό το θέμα?
  2. Μήπως υπάρχει κάπου διαθέσιμο το word/pdf του νομοσχεδίου με τις παραπάνω τροποποιήσεις?
  3. Καλησπέρα, σε άδεια για διώροφο με υπόγειο (1980) εαν το υποτιθέμενο υπόγειο έχει κατασκευαστεί σε ισόγεια στάθμη (επίπεδο πεζοδρομίου) και επομένως το ισόγειο γίνεται 1ος, ο 1ος γίνεται 2ος κτλ. και υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, πως γίνεται η δήλωση? Και το σημαντικότερο ερώτημα αυτός που έχει διαμέρισμα στον 1ο όροφο που τώρα έγινε 2ος θεωρείται νόμιμος? Ευχαριστώ
  4. Ευχαριστώ architect_duth, το να χειροτερεύει τα πράγματα το ΤΕΕ δημιουργώντας επιπλέον καθυστερήσεις στις πληρωμές νομίζω ότι δεν είναι σωστή κίνηση... Δεν μπορείς να αναγκάζεις τον οποιοδήποτε να πηγαίνει 2 φορές στην τράπεζα. Θα μπορούσε να γίνεται με κοινή εντολή πληρωμής η όλη διαδικασία και να αποφεύγονται οι άσκοπες καθυστερήσεις.
  5. Έχω κάνει δήλωση διαμερισμάτωσης 500Ε (Αρχική Υποβολή) και στο σύστημα στην εντολή πληρωμής δεν βγάζει το πρόστιμο των 500 Ευρώ αλλά μόνο το ανταποδοτικό τέλος των 15Ε. Λογικά πρέπει να πληρωθεί αυτό πρώτα για να μπορέσω να βγάλω την εντολή πληρωμής του προστίμου? Το ανταποδοτικό τέλος το πλήρωσα σήμερα όμως ακόμη δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα και στα οικονομικά στοιχεία δείχνει ως ανεξόφλητο το ποσό των 15 Ε. Πρέπει δηλαδή όποτε γίνει η ενημέρωση της πληρωμής του ΤΕΕ να βγάλω εκ νέου την εντολή πληρωμής του προστίμου και ξανά πάλι στην τράπεζα? Και πόσες ώρες/μέρες μπορεί να πάρει αυτό, ειδικά αν βιάζεται κανείς? Δεν θα μπορούσε πρόστιμο και και ανταποδοτικό τέλος να πληρωθούν μαζί? Γιατί δεν εμφανίζει την εντολή πληρωμής του προστίμου ώστε να γίνουν ταυτόχρονα?
  6. Καλησπέρα σας, ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν ανοχές στον 4178 ως προς την αλλαγή διαστάσεων (μήκος/πλάτος και γενικά ελαφρώς αλλαγμένου περιγράμματος οικοδομής χωρίς παραβίαση πλαγίων αποστάσεων κτλ.) αλλά διατήρησης του συνολικού εμβαδού. Π.χ. οριζόντια ιδιοκτησία ορόφου σε κτίριο που έχει μειωθεί το μήκος του και αυξηθεί το πλάτος του (συγκρινόμενο με την άδεια) κατά περίπου 0,5μ. σε κάθε διάσταση . Η διαφορά μεταξύ σύστασης-πραγματικότητας και άδειας είναι 2 τ.μ (115 τ.μ. και 113 τ.μ.) 1) Επιδέχεται δήλωσης αυτή η διαφορά? 2) Εαν το εμβαδό της πραγματικής κατάστασης της Ο.Ι. είναι 2 τ.μ μικρότερο από αυτό της άδειας, αλλά έχουμε μικροαλλαγές στις επιμέρους διαστάσεις (μήκος-πλάτος περίγραμμα) μπορούμε να δώσουμε βεβαίωση? Ευχαριστώ!!!
  7. Καλησπέρα, σε περίπτωση που παλαιότερα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα ξεπερνάνε το 30% του συνολικού προστίμου, μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση? Δηλαδή κατά την αρχική υποβολή και την εισαγωγή "παλαιότερων προστίμων" θα φαίνεται ότι έχει εξοφληθεί π.χ. 35% ??
  8. Καλημέρα, σε περίπτωση καταστήματος <50τ.μ. με υπόγειο (που δεν μετρά στον Σ.Δ), Προκύπτει το άθροισμα (κατάστημα + υπόγειο) > 50 τ.μ. Απαιτείται ΠΕΑ?
  9. Εξαιρετικα! Ευχαριστω. Επομένως αν επιλέξουμε πληρωμή 30% και έκπτωση 10% στο παραπάνω παράδειγμα το ήδη καταβληθέν ποσό (7000Ε) υπερκαλύπτει το 30%*10.000 αρα δεν θα χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη πληρωμη για την εκδοση βεβαίωσης. Σωστα?
  10. Καλησπέρα σας, σε περίπτωση προστίμου 0,15 * ΤΖ * ΣΥΔ * κτλ.κτλ. = 10.000Ε , παραστατικά παλαιών πληρωμών 7.000Ε, τότε για εφάπαξ καταβολή, η έκπτωση υπολογίζεται: α) 20% *10.000=2.000 Ε ή β) (10.000-7.000)*20%= 600 Ε Στην περίπτωση του 30% εφάπαξ πληρωμή και 10% έκπτωση επι του προστίμου, πως αυτή εφαρμόζεται στο παραπάνω παράδειγμα? Δηλαδή το 30% και το 10% που εφαρμόζονται ? στο 10.000 ή στο (10.000 - 7.000) ? Ειναι η πρώτη μου περίπτωση με παλαιά πρόστιμα και δεν γνωρίζω.
  11. Σε κτίριο με άδεια κατοικίας που έχει κάποια δεδομένη Υ.Δ. κατασκευάζεται παράπλευρα παράνομη ισόγεια αποθήκη (Β.Χ). Ναι μεν έχουμε ΥΚ και υπολογίζεται με 0,5 σύμφωνα με τις ερωταπαντήσεις, Όμως υπολογίζεται και στον συντελεστή υπέρβασης δόμησης? Τα τ.μ. της αποθήκης προσαυξάνουν την συνολική δόμηση? Ευχαριστω
  12. Μαλλον δεν το έγραψα πολύ ξεκάθαρα! Αναφέρομαι στην περίπτωση που έχει βγει άδεια για 2 κτίρια και έχει κατασκευαστεί μόνο 1 και έιναι τελείως διαφορετικό από τα σχέδια της άδειας, δλδ έχει υπερβάσεις κάλυψης, δομησης κτλ.Τι γίνεται σε αυτή την περιπτωση?
  13. Συμφωνώ με αυτή τη μέθοδο! Απλά σε περίπτωση που στην άδεια υπάρχουν 2 κτίσματα ? Έστω ότι το πραγματικό περίγραμμα κτηρίου (πραγματική κατάσταση) συμπίπτει μέσες-άκρες μέ το περίγραμμα του πρώτου κτιρίου της άδειας ενώ το δέυτερο κτίριο της αδείας (ανύπαρκτο στην πραγματικότητα) βρίσκεται σε κάποια (αρκετή) απόσταση απο το πρωτο. Τότε χάνουμε τη δόμηση, κάλυψη κτλ. που έχει αποδωθεί στο 2ο κτήριο στην άδεια και συγκρίνουμε το πραγματικό κτήριο μόνο με τη δόμηση, κάλυψη κτλ του πρώτου κτηρίου της αδειας? Αφού η άδεια γράφει Χ m2 και έχουν μοιραστεί Χ/2 και Χ/2 στα δύο κτήρια δεν θα έπρεπε να λάβουμε όλα τα Χ m2 υπόψη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.