Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Alex99

Members
  • Περιεχόμενα

    188
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Alex99

  1. Τηλεπάθεια έχουμε! Μόλις τώρα το είχα βρει και εγώ.. Ευχαριστώ! @ntanos Ο 80χρονος ιδιοκτήτης γεννήθηκε σε πλίνθινη κατοικία στο εν λόγω οικόπεδο, αλλά σήμερα έχει ερειπωθεί το χωριό στο μεγαλύτερο μέρος του με αποτέλεσμα να είναι λίγα τα οικόπεδα με κτίσματα ή έστω χαλάσματα. Σε αντίθεση με τις παλιές α/φ όπου φαίνονται τα κτίσματα. Γι' αυτό δικαιολογούνται οι συνάδελφοι του αναδόχου που του έδωσαν άλλο οικόπεδο, παρά το γεγονός ότι είχε υποδείξει απ' ό,τι λέει το σωστό. Εγώ που το έψαχνα στην εφαρμογή με τους ορθοφωτοχάρτες, όταν άλλαξα υπόβαθρο σε '45 είδα ότι αυτό που του έχουν δώσει ήταν και τότε αδόμητο. Ρωτώντας άλλους παππούδες στο καφενείο της ευρύτερης περιοχής μου είπαν ότι επρόκειτο για αλάνα στην οποία έπαιζαν μπάλα! Τυχαία το ανακαλύψαμε δηλαδή. ....... Αφού προλαβαίνουμε για διορθώσεις προκύπτει πλέον το ερώτημα τι να τον συμβουλέψουμε να κάνει. Το ιστορικό έχει ως εξής: Το 1999 πήγε με δυο μάρτυρες στο ειρηνοδικείο και έκανε ένορκη βεβαίωση για οικόπεδο περίπου 500τμ, θεμελιώνοντας έκτακτη χρησικτησία ως αιτία κτήσης για το κτηματολόγιο της εποχής. Ο ανάδοχος του έδωσε κατά λάθος μια δημόσια έκταση 487τμ. Το πραγματικό οικόπεδο είναι διαγωνίως απέναντι και είναι περίπου 180τμ.. σημαντική διαφορά! Δεν αποκλείεται πάντως να θεμελιώνεται χρησικτησία εις βάρος του δημοσίου (νομή για 30 χρόνια πριν το 2003 και καλή πίστη κατά την κτήση). Ακόμη και έτσι όμως, για να πάρει ημερομηνία δημιουργίας οικόπεδο που αποκτήθηκε με χρησικτησία νομίζω ότι πρέπει να γίνει πρώτα κάποιο συμβόλαιο (να το γράψει στα παιδιά του π.χ.). Οπότε αν το γράψει φέτος θα πάρει ημερομηνία δημιουργίας 2019 και επειδή η δόμηση σε οικισμούς προυφ. '23 πάει με ΦΕΚ 138Δ/81 αν δεν κάνω λάθος, θα απαιτούνται τουλάχιστον 500τμ για αρτιότητα κατά κανόνα. Εκτός αν ο χρόνος μετράει από την έναρξη της 20ετίας ή τη συμπλήρωση αυτής με βάση τι δήλωσε στην ένορκη βεβαίωση, οπότε ίσως πιάσει καμιά παρέκκλιση. Επομένως, αν είναι να πληρώνει άδικα ΕΝΦΙΑ, καλύτερα να επιχειρήσει να πάρει το δικό του και ας φυτέψει πατάτες αν δεν έχει αρτιότητα. Θα είναι και ηθικά σωστός.
  2. Γνωρίζετε αν έχει κλείσει οριστικά η δυνατότητα διορθώσεων στις περιοχές της πρώτης γενιάς; Πρόκειται για οικισμό προ '23 κοντά στο Γύθειο Λακωνίας. Διαπίστωσα από αεροφωτογραφίες 1945 ότι στον ενδιαφερόμενο έδωσαν κοινόχρηστο χώρο (αλάνα) αντί του οικοπέδου του που είναι απέναντι. Μπορεί να διεκδικήσει το πραγματικό οικόπεδο ή μόνο αποζημίωση; Ευχαριστώ!
  3. Με αφορμή μια διευκρινιστική εγκύκλιο που βγήκε τώρα το Γενάρη επαναλαμβάνεται το παραπάνω. Ότι δηλαδή όσοι δεν έχουν ΦΠΑ "είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων με δυνατότητα μη ενημέρωσής τους". Δεν συμπληρώνουμε βιβλία. Αν έρθει έλεγχος αρκεί να έχουμε τα τιμολόγια νοικοκυρεμένα να μπορεί να βγάλει άκρη.
  4. Εγώ που τα διάβασα σήμερα στοιχηματίζω ότι με το "μία δήλωση θα δηλώσω 4 δικαιώματα" η συνάδελφος κατάλαβε ότι θα πλήρωνε μόνο 35€. Ο nbr της λέει δεν είναι ιδιοκτήτης (άρα δεν δηλώνεται;), ο ΜΑΚΑΡ δεν είναι εμπράγματο δικαίωμα (άρα δεν δηλώνεται;), εσύ jojo ότι θα κάνει 1 δήλωση με 4 δικαιώματα, ο DimitrisGM 4 δηλώσεις (που είναι και το σωστό).
  5. Έχουμε πει ότι το κτηματολόγιο δεν πολυασχολείται με τα κτίσματα. Αν έχεις τακτοποίηση μπορείς να δηλώσεις τις επιφάνειες της τακτοποίησης. Την αποθήκη την χειρίζεσαι όπως μια νόμιμη αποθήκη σε μονοκατοικία. Δεν έχει ξεχωριστό 20άρι. Tip: Αν πατάμε Shift+Enter δεν μας βγάζει μεγάλο κενό μεταξύ γραμμών (σήμερα το ανακάλυψα σε άλλο forum με παρόμοιο template)
  6. Ntanos και efiga ευχαριστώ. Όπως τα λέει ο Ntanos τα ήξερα και εγώ. Κάθε δικαίωμα πάει ξεχωριστά. (Εξαιρείται η περίπτωση των αγροτικών περιοχών που αναφέρθηκε.) Επομένως εγώ που έχω 25% σε τρία διαφορετικά δικαιώματα όντως είμαι 3x35. Μια θέια μου που έχει μόνο 25% επικαρπία κανονικά θα την δηλώσει και θα πληρώσει και αυτή 35άρι. Επίσης, πριν από μερικές σελίδες η περίπτωση με τις 4 δουλείες δεν πήγαινε στην ίδια δήλωση αλλά 4x35+κυριότητα (είοχε λάβει αντικρουόμενες συμβουλές). Ναι laxanos οικόπεδο με μονοκατοικία 1x35
  7. Καλημέρα! Αν έχουμε 50% πλήρη κυριότητα, 25% ψιλή κυριότητα και άλλο 25% επικαρπία για το ίδιο ακίνητο έχουμε 3 ξεχωριστά δικαιώματα επομένως 3x35€; Στην ηλεκτρονική εφαρμογή έχει επιλογή να ανεβάσουμε συμβόλαια και τοπογραφικό; Δεν το είδα πουθενά.. Σε pdf αρκεί ή έχει ιδιαίτερες προδιαγραφές;
  8. Τελικά Δημήτρη το καίριο ερώτημα είναι το εξής: Κατόπιν προσεκτικότερης ανάγνωσης, στο προικοσύμφωνο του 1932 (προ ΑΚ) αναγράφει ότι η προίκα είναι αδιατίμητος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να καταργηθεί ο θεσμός της προίκας το 1983 η κυριότητα (η ψιλή) ήταν στη νύφη; Εάν ναι, τότε δεν έχω κοινό ιδιοκτήτη με τα όμορα που αγοράστηκαν απο τον γαμπρό και άρα καλώς κληροδότησε η νύφη το προικώο οικόπεδο με το επ'αυτού κτίσμα. Οπότε δεν έχω μεν θέμα με τα μεταγενέστερα συμβόλαια (πέρα από τα τοπογραφικά με τις ψευδείς δηλώσεις 651/77), αλλά θα πρέπει να δηλώσω το κτίσμα επί του προικώου όλο αυθαίρετο λόγω άδειας σε λάθος οικόπεδο (το προικώο οικόπεδο είναι άρτιο μη-οικοδομήσιμο, ενώ η άδεια του '80 βγήκε σε υποτιθέμενο ενιαίο*). * και η άδεια του '50 στο ενιαίο βγήκε, άρα άκυρη και αυτή, αλλά ως προ '55 θεωρείται νόμιμο αυτό και δεν θα μας δυσκολέψει υποθέτω..
  9. Πήγα στο υποθηκοφυλακείο και τα έχω διαβάσει όλα από το 1900 μιας και χρειάστηκα επιπλέον στοιχεία για τα ακριβή όρια.. Φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες θεωρούσαν ότι έχουν ανεξάρτητα οικόπεδα και έτσι μεταβιβάστηκαν στις αποδοχές και μετά. Μάλιστα, για το μη-άρτιο επισυνάπταται τοπογραφικό με δήλωση Ν.651/77 ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.. Τελευταία γονικη παροχή το έτος 2002. Οπότε συμφωνείς ότι βγαίνουν άκυρα τα συμβόλαια; Το οικόπεδο παραμένει στην ευρύτερη οικογένεια πάντως. Εάν τα μεταβιβάσουν τώρα σε έναν ιδιοκτήτη θα μπορούσε να διορθωθεί λίγο; ΥΓ: Χρόνια πολλά για την ονομαστική σου γιορτή!
  10. Καλησπέρα, έχω κι εγώ αντίστοιχη περίπτωση με Architect90, λίγο πιο σύνθετη.. Ένας ιδιοκτήτης πήρε προίκα τυφλό οικόπεδο* και μετά αγόρασε διαδοχικά δύο άρτια όμορα (1939). Έβγαλε 2 άδειες δείχνοντας ενιαίο το οικόπεδο. Του 1ου βγήκε το 1950 και του 2ου το 1980. Το δεύτερο σπίτι χτίστηκε εξ ολοκλήρου στο τυφλό τμήμα. Μέχρι εδώ έχουμε υποχρεωτική συνένωση αρχικά του τυφλού με το ένα άρτιο (1939) και όλων μαζί λόγω της πρώτης διοικητικής πράξης (1950), σωστά; Τώρα αρχίζει το μέρδεμα: Από το 1983 οι προίκες επέστρεψαν στις γυναίκες. Η γιαγιά έκανε ιδιόγραφη διαθήκη νομίζωντας ότι της ανήκε το τυφλό τμήμα με το επ' αυτού σπίτι. Έκτοτε έχουν γινει αποδοχές κληρονομιάς και γονικές παροχές. Όλα αυτά είναι άκυρα; *Το παράδοξο να είναι τυφλό ένα οικόπεδο οφείλεται στο ότι πρόκειται για πολύ παλιό σχέδιο πόλης.
  11. Τα εμβαδά των διαμερισμάτων έχε υπόψη σου ότι δεν έχουν υποχρεωτική σχέση με τα χιλιοστά του πίνακα κατανομής. Απλώς τα χρησιμοποιούμε ως ενδεικτικά της αξίας κάθε ιδιοκτησίας. Προσωπικά χρησιμοποιώ τους ολικούς όγκους (ιδιοκτησίας συν αναλογούντων κοιν/των) με επιπλέον συντελεστή ορόφου της εφορίας. Το σκεπτικό είναι ότι δηλώνοντας την διαμερισμάτωση κατοχυρώνεσαι μεν πολεοδομικά, αλλά εφόσον τμήμα της επιφάνειας του όμορου έχει αλλάξει χέρια και δεν υπάρχει σύσταση για αυτό, δεν θα μπορεί να γίνει μεταβίβαση χωρίς να προηγηθεί τροποποίηση της υπάρχουσας σύστασης που να αποτυπώνει αυτή την μεταβολή.
  12. Άκυρο θα φας 1000%. Μόνο μέχρι να τακτοποιήσεις μπορείς. Αδύνατον να έκανες μεταβίβαση ιδιοκτησίας που να έχει πάρει και λίγο κοινόχρηστο. Εκτός αν δεν το έδειξες στην τακτοποίησή σου και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς. Ωραία και συνοπτικά τα έγραψε λίγο πιο πάνω ο DimitrisGM (+1)
  13. Ναι, θέλει τα πάντα όλα προκειμένου να αξιολογήσουν την βιωσιμότητα της ρύθμισης. Πάντως το πιθανότερο είναι ότι αφού τους τα γράψεις όλα, θα μπορείς να μπεις μόνο σε ρύθμιση για αυτά που επθυμείς (π.χ. μόνο εφορία ή μόνο ταμείο). Αλλά είναι και ζώα, έχουν στήσει το σύστημα χωρίς σαφείς οδηγίες και ελάχιστοι γνωρίζουν πώς να το αξιοποιήσουν. Ας πούμε, ποια οφειλή προς την τράπεζα να δηλώσουμε (μιας και σε απορρίπτουν αν τους δηλώσεις λανθασμένα ποσά); Αφού κάθε μήνα με την χρήση και αποπληρωμή των δανείων/ καρτών μεταβάλλεται το ακριβές ύψος αυτής. Ξαναπάτησα και εγώ το πλήκτρο για επικαιροποίηση, μιας και είχαν μεταβληθεί τα ποσά όσο μάζευα τα δικαιολογητικά, και τώρα έχει κολλήσει και δεν αφήνει να συμπληρώσω απολύτως τίποτα για να την στείλω, ενώ πριν το ξαναπάτησω άφηνε. Υποθέτω ότι περιμένει ενημέρωση από ΤΣΜΕΔΕ, που κάνει 28 μέρες (πριν ξαναπατήσω "Επικαιροποίηση" επέτρεπε να υποβάλλεις χωρίς αυτό). Για το λόγο αυτό δεν υπέβαλα δήλωση εισοδήματος για να μην χάσω την (οριακή) κερδοφορία που είχα πρόπερσι και θα υποστώ το 250€ πρόστιμο.
  14. Συνοψίζοντας dazissimo, παρότι εσύ μπορείς να προχωρήσεις μονομερώς τη ρύθμιση εφόσον αποδεικνύεις ότι έχεις εκ κατασκευής υπέρβαση εις βάρος του κοινόχρηστου, θα την χρειαστεί ο ιδιοκτήτης για να μεταβιβάσει προκειμένου να τροποποιήσει την υπάρχουσα σύσταση.
  15. Έχω στείλει στο email τους για συγκεκριμένες διευκρινήσεις επί της διαδικασίας αλλά καμία απάντηση. Πάτησα στο "ανάκτηση δεδομένων" και ανέβηκαν μετά από δυο μέρες ένα excel από τις τράπεζες με δάνεια και πιστωτικές και άλλο ένα από την εφορία. Αναμένεται ενημέρωση από το ΚΕΑΟ που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές αν κατάλαβα (εγώ πάντως δεν χρωστάω ασφαλιστικές ή πιο σωστά έχω τις παλιές σε ρύθμιση). Θα ανεβάσω και ποινικό μητρώο και μετά θα δοκιμάσω την τύχη μου Δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζονται ανέβασμα και τα: Ε1, Ε3, ΕΝΦΙΑ, Α ΓΗΣ για χωράφια (ας εμφανίζονται στο Εκκαθ. ΕΝΦΙΑ), Πίνακας κινητών (ΙΧ κ.ά.) για μας τους ελ. επ. <20000.
  16. Inzaghi, επιμένω σε αυτό που έγραψα: συγκρίνεις υλοποιημένη με 1221 (που στην περίπτωσή σου ο 1221 συμπίπτει με άδεια, όπως είναι αναμενόμενο, αν και όλοι έχουμε δει να μην συμπίπτει τίποτα γενικώς). ΕΧΕΙΣ διαφ. χωρ. γιατί είσαι έστω λίγο πιο δίπλα/ στραμμένος/ μικρότερος/ ό,τι είσαι τελοσπάντων. ΔΕΝ σε καλύπτει το "λίγο-πολύ οι ίδιες" που γράφεις. Πώς προκύπτει ότι είσαι λίγο διαφορετικός και μάλιστα ότι αυτή την αλλαγή την έκανες πριν τον 7ο /2011; Από την ημερομηνία της σύστασης (που εν προκειμένω είναι παλαιότερη και της άδειας), με την προϋπόθεση ότι η υλοποιημένη κατάσταση ταυτίζεται με τη σύσταση, όπως γράφεις. Καμιά δυσκολία δεν βλέπω. Textbook case, που λένε. Αν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το κατά πόσον ο πελάτης σου (αγοραστής) είναι εξασφαλισμένος αποκτώντας μια θέση που δεν πληροί τις πολεοδομικές προδιαγραφές (διαστάσεις, τουλάχιστον). Ο νόμος ως προς την διαφορετική χωροθέτηση δεν επιβάλλει σαφώς να μεταφέρονται οι ΘΣΑ σε πολεοδομικά σύννομες θέσεις, αν και για μένα εξυπακούεται. Και το θέμα με την αρίθμηση που είναι των νομικών περισσότερο.
  17. Έχεις δίκιο, οι στικτές γραμμές στο e-poleodomia λογικά είναι τα μη-οριοθετημένα ρέματα. Η μία και μόνη στικτή γραμμή που υπάρχει στην περιοχή πράγματι αντιστοιχεί εδώ στο google maps. Αυτά πάντως που κοιτάζω εγώ δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα αφού τα έχει λάβει υπόψη του το σχέδιο και τα έχει αφήσει εκτός. Αν και το ρυμοτομικό που έχω εγώ είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που βλέπω online. ΥΓ: Και όμως υπάρχει κάπου γραμμένο σε νομοθέτημα "ρέματα που πλέον έχουν αποχαρακτηριστεί". +1 Ευχαριστώ
  18. Θα το παλέψω και εγώ τις επόμενες μέρες και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
  19. Αν μπορεί κάποιος να μας πει ξανά τη γνώμη του για το ερώτημα που έθεσε ο φίλος, τουτέστιν: 1) Τι γίνεται όταν αυξάνεται το ύψος σε ορισμένους ορόφους και μειώνεται σε άλλους με το συνολικό να διατηρείται σταθερό; Χρεώνουμε αναλυτικό για όσους αυξήθηκε; 2) ΜΣΕ θέλει αν μειωθεί το μικτό ύψος ορόφου και σε τι ποσοστό;
  20. Μικρό update στην παραπάνω υπόθεση: Ο συνάδελφος υπογράφων την οικ. άδεια της κατοικίας που θέλουμε να αγοράσουμε, με ενημέρωσε ότι το ρέμα είναι υπαρκτό και απλώς δεν το έδειξε στο τοπογραφικό του.. Στο διάγραμμα του κτηματολογίου που μου στείλανε δεν φαίνεται ρέμα. Δεν έχω προλάβει να πάω στην Τεχνική Υπηρεσία Καλυβίων και την ΥΔομ Μαρκοπούλου ακόμα.
  21. Γιάννη γράφεις η Ρ2 στο πρώτο σχέδιο και το εν λόγω σχέδιο εμφανίζεται δεύτερο γι'αυτό τα μπλέξατε. Anyway, εφόσον έχεις μεγαλωμένη θέση και ελαφρώς στραμμένη έχεις διαφορετική χωροθέτηση. Η αρίθμηση συμφωνώ μαζί σου ότι δεν πειράζει. Συγκρίνεις όχι με άδεια, αλλά με δήλωση γκαράζ, γιατί έτσι γράφει ο νόμος. Αν στη δήλωση είναι όπως στην πραγματικότητα, τότε απλή αναφορά στην έκθεση για το ότι διαφοροποιείται ελαφρώς σε σχέση με την άδεια και τέλος.
  22. Αυτό είναι το πιο σχετικό νήμα με τις 120 δόσεις, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κανείς που να έκανε ήδη την αίτηση να μας πει αν έγινε δεκτή; Ο λογιστής μου μου διεμήνυσε ότι κατά 99% απορρίπτονται οι αιτήσεις. Προσωπικά, τώρα που μπήκαν και οι οφειλές 2017 στη ρύθμιση, σκοπέυω να το επιχειρήσω για χρέη ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος των ετών 2016-2017 (τα χρέη του ΤΣΜΕΔΕ τα έχω ήδη στις 100x).
  23. Ναι στη διαμερισμάτωση εφόσον μετατοπίστηκε ο τοίχος μεταξύ των δύο ΟΙ αλλάζοντας τις επιφάνειες και το περίγραμμά τους + ΥΔ για ό,τι εξέχει του περιγράμματος της άδειας + Κ3 και τέλος όσον αφορά τους κοινόχρηστους: ή θεωρείς ότι σε καλύπτει η διαμερισμάτωση ή (εάν η διαφοροποίηση έγινε εις βάρος του περιγράμματος των κοινόχρηστων και όχι υπέρ τους) χρεώνεις και ΥΔ (οι απόψεις διίστανται). Συναίνεση όχι για την υπαγωγή (εφόσον αποδεικνύεις ότι είναι εκ κατασκευής), αλλά θα χρειαστεί 100% συναίνεση για την τροποποίηση της σύστασης πριν από οποιαδήποτε μεταβίβαση στο μέλλον (λόγω της κατάληψης κοινοχρήστων, όχι λόγω της διαμερισμάτωσης μεταξύ των δύο ΟΙ). ΥΓ: Τώρα είδα τα 2 τελευταία posts, αφού υπάρχουν σχέδια σύστασης που συμφωνούν με την πραγματικότητα υπάρχει έτσι κι αλλιώς συναίνεση.
  24. Δεν υπάρχει πρόβλημα, καλώς το έγραψες και έγινε το συμβόλαιο. Εγώ στα αντίστοιχα δικά μου θα τα γυρίσω σε αρχική υποβολή για να αλλάξω την τεχνική έκθεση ως προς την απαίτηση ΜΣΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.