Μετάβαση στο περιεχόμενο

redprag

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by redprag

  1. Σε ξενοδοχείο διαμένουν συχνά πελάτες που έχουν την τάση να ρυθμίζουν το θερμοστάτη του δωματίου τους ακόμα και πάνω από τους 25 βαθμούς κελσίου. Δεδομένου ότι δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση και σε κανέναν άνθρωπο κάτι τέτοιο, υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της μέγιστης τιμής του θερμοστάτη; Έψαξα για ηλεκτρονικούς θερμοστάτες με κλείδωμα της μέγιστης αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να το ξεκλειδώσει ο πελάτης (πχ κάτι με κωδικό). Ή υπάρχουν κάποια που κλειδώνει όλο το πληκτρολόγιο και πάλι δε θα το ήθελα. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο; Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις και θα μποούσε να προσφέρει απίστευτη οικονομία. Χωρίς υπερβολή, απορώ και που φτιάχνονται θερμοστάτες καλοριφέρ με δυνατότητα για άνω των 25 βαθμών. Ευχαριστώ
  2. Νόμιζα ότι πρέπει να γράψω εδώ όλους τους προβληματισμούς γιατί θα είναι καλό για τους επόμενους που θα τους έχουν. Δεν είχα καταλάβει ότι κουράζω. Ζητώ συγνώμη δε θα ξαναγίνει.
  3. Τεχνικός ασφαλείας είμαι. Άρα τα υπογράφω σαν τεχνικός ασφαλείας; Βασικά στις ξενοδοχειακές μονάδες επιτρέπονται όλοι οι μηχανικοί (να είναι τεχνικοί ασφαλείας) γιατί ο νόμος λέει κάτι του στυλ: ή να έχουν πτυχίο από σχολές σχετικές με παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων.
  4. Αν όμως και εκείνοι δεν είναι σίγουροι θα πουν ότι όχι δεν γίνεται. Έτσι δεν πάει; Ενώ αν εγώ ξέρω ότι γίνεται θα το προσπεράσουν απλά.
  5. Αυτό που θα κάνω στην πράξη είναι ότι πχ θα αποσυνδέω τον πυροσβεστήρα και θα βάζω τον ηλεκτρολόγο να βλέπει αν πηγαίνει ρεύμα από τον αισθητήρα μέχρι εκεί. Θα βάλω τον υδραυλικό να μετρήσει πιέσεις μέχρι τα sprinkles όπως κάναμε και κατά την πρώτη εγκατάσταση. Έχω ήδη δώσει τους φορητούς για αναγόμωση. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε θα μου φέρει και spray για να ελέγξουμε τους ανιχνευτές καπνού. Θα βρω τρόπο πιστεύω να τα τσεκάρω όλα με την βοήθεια αυτών των δύο και ας μην το έχω ξανακάνει. Το θέμα είναι αν το δέχεται η πυροσβεστική να υπογράψω. Δεν βλέπω να ξεκαθαρίζει η νομοθεσία κάπου αν μπορώ ή όχι.
  6. Δηλαδή παίζει να το υπογράφω σαν ιδιοκτήτης και όχι με την ιδιότητα του Μηχανικού; Συνολική επιφάνεια: 1600 τετραγωνικά. Όροφοι: υπόγειο, ισόγειο, πρώτος Συστήματα όπως μελετήθηκαν από τον Μηχανολόγο και τοποθετήθηκαν: Φορητοί πυροσβεστήρες, σταθμοί εργαλείων, σταθμοί με μάνικες, ανιχνευτές αερίου με αυτόματη διακοπή της παροχής του και αυτόματος πυροσβεστήρας bonpet στην κουζίνα, αισθητήρες πυρκαγιάς που ενεργοποιούν δύο 40λιτρους στις δεξαμενές πετρελαίου, δεξαμενή νερού τσιμεντένια που συνδέεται με sprinkles σε υπόγεια αίθουσα συνεδριάσεων, ανιχνευτές καπνού παντού. Είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ξενοδοχείου. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  7. ΟΚ, το έχω δει αυτό και έδωσα σήμερα τους πυροσβεστήρες για αναγόμωση,κλπ σε εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο να τα υπογράψω; Ποια είναι τα απαραίτητα από το νόμο προσόντα; Τα καλύπτει το πτυχίο μου; Εγώ θεωρώ ότι οι γνώσεις μου τα καλύπτουν, θα είμαι όμως εντάξει απέναντι στο νόμο;
  8. Είμαι Μηχανικός Περιβάλλοντος, μπορώ να υπογράψω στο βιβλίο ελέγχου ότι έκανα ετήσιο έλεγχο των μέσων του ξενοδοχείου μου; Ευχαριστώ
  9. Μου ανατέθηκε να διερευνήσω το παραπάνω. Γνωρίζετε αν προβλέπεται κάτι από τη νομοθεσία; Μέχρι τώρα στο ελινυαε δεν βρίσκω κάτι. Που να απευθυνθώ; Ευχαριστώ Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας παρακαλω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.