Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφάνεια

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    βιοκλιματική αρχιτεκτονική, φυσικός τρόπος δόμησης, παθητικά σπίτια, και οτιδήποτε γενικά προάγει
  • Τοποθεσία
    Schwerin Γερμανία
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Διαφάνεια's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγχωρέστε με αν το θέμα υπάρχει σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας. Το έψαξα για αρκετές ώρες και δεν βρήκα παρά μερικές σκόρπιες πληροφορίες που δεν έλυναν τον προβληματισμό μου. Έχω την παρακάτω περίπτωση: Η κύρωση της πράξεως εφαρμογής (π.ε.) έχει γίνει και αυτή την στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στην μεταγραφή της π.ε. στο κτηματολόγιο. Την υψηλή κυριότητα του οικοπέδου την έχουν τα δύο παιδιά της οικογένειας ενώ την επικαρπία την έχουν οι γονείς τους. Έχει προκύψει λοιπόν το ακόλουθο πρόβλημα. Το κτηματολόγιο ζήτησε την σύνταξη διορθωτικής πράξης γιατί δεν υπήρχε ανάμεσα στα έγγραφα των ιδιοκτητών υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει τους επικαρπωτές. Φυσικά στα συμβόλαια της ιδιοκτησίας αυτό φαίνεται αλλά αυτό δεν καλύπτει το κτηματολόγιο. Σημειώνω ότι ο δήμος ΔΕΝ είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες το έγγραφο αυτό. Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι : 1)μπορούν να προχωρήσουν σε έκδοση οικοδομικής άδειας πριν την μεταγραφή της π.ε. στο κτηματολόγιο; 2)μπορούν να προχωρήσουν σε έκδοση οικοδομικής άδειας παράλληλα με την διαδικασία της διόρθωτικής πράξης; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορεί κάποιος πέρα από την απάντηση να σημειώσει και την σχετική νομοθεσία. Συγκεκριμένα για το δεύτερο ερώτημα πρέπει να υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που δυστυχώς δεν μπορώ να βρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
  2. Έχω την εξής απορία : αν χτίσουμε, με τα ίδια τετραγωνικά μια μονοκατοικία και μία μεζονέτα. Και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει η χρήση των ίδιων υλικών. Μπορούμε εμπειρικά να υπολογίσουμε την διαφορά στο κόστος των δύο κατασκευών; Στην περίπτωση της μεζονέτας θα έχεις αυξημένο κόστος καλουπώματος και ίσως αυξημένο κόστος κουφωμάτων. Είμαι νέος μηχανικός και ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε βοήθεια.
  3. ευχαριστώ . Μόλις πάγωσαν οι νομιμοποιήσεις για το γνωστό θέμα.....Τι άλλο θα δούμε..
  4. οικόπεδο κατά την ένταξη του στο σχέδιο και μετά την πράξη εφαρμογής γίνεται γωνιακό από τον μελετητή μηχανικό. στεγασμένος χώρος με μία ψησταριά καθώς και ένας αποθηκευτικός χώρος-εργαστήρι 24 τετραγωνικών μέτρων ξαφνικά είναι εκτεθημένα στην υποχρεωτική πρασιά που προβλέπεται από το σχέδιο. Οι κατασκευές είναι αυθαίρετες και παραβαίνουν τους όρους δόμησης του σχεδίου της περιοχής. Με τον νόμο υπ'αριθμό 4014 μπορούν να διατηρηθούν επί της πρασιάς και να νομιμοποιηθούν; Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.