Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

poetj

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

poetj's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να μάθω εάν είναι εφικτό σε πολυκατοικία του '80, 4 διαμερισμάτων, με υπάρχουσα κεντρική εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης πετρελαίου, να υπάρξει ξεχωριστός μετρητής (και κατ'επέκταση ξεχωριστός λογαριασμός) σε κάθε ένα από τα διαμερίσματα. Ιδανικά, δεν θέλουμε να περάσουν καινούριοι σωλήνες από την πρόσοψη της πολυκατοικίας, αλλά ούτε και να μπει καυστήρας/λέβητας σε κάθε μπαλκόνι διαμερίσματος, αχρηστεύοντας έτσι εξωτερικό χώρο. Ελπίζω να ήμουν σαφής... σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! μ.
  2. Σας ευχαριστώ για την απάντηση, αναφορικά με την σκάλα... Στην πολεοδομία μου είπαν να το αφήσω "ως έχει", αλλά δεν ένιωθα ασφαλής με αυτή την απάντηση που είχα λάβει. για 50€ που είναι η "παράβαση" πρέπει να πληρώσω 500€... κρίμα Καλό σας βράδυ! και... καλή σαρακοστή!!!! μ. (επίσης, να σημειώσω ότι οι "εργασίες" μου ήταν τέτοιες που όταν πήγαμε στην πολεοδομία να πάρω ΑΜΚ μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι.)
  3. Ευχαριστώ και για τις 2 απαντήσεις. Ίσως δεν υπήρξα σαφής αναφορικά με την ερώτησή μου: Χρειάζεται να κάνω τακτοποίηση σχετικά με τη σκάλα ? Αναφορικά με τα θέματα ΟΑ... δεν έχω σχολιάσει αν έχω ή όχι. Παρ'όλ'αυτά, αν θέλετε, ευχαρίστως να ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα στο forum με τον αντίστοιχο τίτλο όπου μπορώ να σας παραθέσω τις λίγες γνώσεις μου που περιορίζονται στο εν λόγω θέμα. Παραδείγματος χάριν, στις διατάξεις του άρθρου 22 του ΓΟΚ βάσει του οποίου διευκρινίζεται εαν κάποιος και για ποιούς λόγους δεν χρειάζεται ΟΑ. Επίσης, σχετικά με το WC εκτός από άποψη ευκολίας (στο οποίο και συμφωνώ) πού ορίζεται ότι ΔΕΝ μπορεί να είναι στο υπόγειο? γιατί βάσει του ΓΟΚ και του ΠΔ ΚΥΕ, μπορεί να βρίσκεται, αρκεί να υπάρχει σωστός εξαερισμός και να πληροί τις προδιαγραφές πυρασφάλειας. -Αναφορικά με την αλλαγή χρήσης: http://www.michaniko...83%CE%B7%CF%82/ Έχω θέσει σε ξεχωριστό θέμα το ερώτημα. ο Αρχιτέκτονάς μου δεν γνωρίζει να μου απαντήσει, αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα την βοήθειά σας δεν είναι αυτονόητο ότι θα απευθυνθώ σε μηχανικό? μ.
  4. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Μου επιβεβαίωσαν από την πολεοδομία στην οποία υπάγομαι ότι αρκεί να καταθέσω στον Δήμο τα δικαιολογητικά. Θα καταθέσω την Τρίτη και βλέπουμε Αναφορικά με εισφορές και άλλα θέματα λογιστικών, με ενημέρωσαν ότι ο ιδιοκτήτης καταθέτει κάποιο έγγραφο απαλλαγής από την αμοιβή του, φαίνεται ότι τελικά δεν είναι τόσο περίπλοκα. μ.
  5. Να σημειώσω ότι δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν έχω οικοδομική άδεια... ούτε διευκρίνισα ότι δεν υπήρχαν ήδη τα WC και έκανα απλή ανακαίνηση... Κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται η οικοδομική άδεια. Επιπροσθέτως, εφόσον δεν χρησιμοποιώ σκαλωσιά και δεν επεμβαίνω στο ΄φεροντα, έχω το δικαίωμα χωρίς οικοδομική άδεια, να κάνω χοροταξικές αλλαγές στον χώρο, π.χ. να αλλάξω τα πλακάκια, να αλλάξω τα παράθυρα, να χωρίσω τον χώρο κ.ο.κ. Άρα, και στην περίπτωση που δεν υπήρχε WC στο υπόγειο, πάλι θα μπορούσα να το φτιάξω χωρίς να χρειάζεται η ΟΑ . (Συμπτωματικά, υπήρχαν ήδη 2 WC τα οποία τα εκσυγχρόνισα, δεν χρειάζομαι ΟΑ) Να ζητήσω όμως διευκρίνηση αναφορικά με το "κακως μπηκε το Wc στο υπόγειο" ? απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στον ΓΟΚ ούτε σε κάποιο ΠΔ, που να το απαγορεύει (ακόμα και σε περίπτωση που αφορά ΑΜΕΑ εφόσον μπορώ να εξασφαλίσω πρόσβαση έχω το δικαίωμα να το έχω και στο υπόγειο). Δεδομένου ότι δεν είμαι μηχανικός, μάλλον μου διαφεύγει κάτι? Ας επανέλθω όμως στο κύριο θέμα: Χρειάζεται να κάνω κάποιου είδους τακτοποίηση για την σκάλα? Δεν φαίνεται στα σχέδια της πολεοδομίας, όμως υπάρχει από την κατασκευή του κτηρίου. Με εμποδίζει από την αδειοδότηση ΚΥΕ ? ΚΑι πάλι ευχαριστώ μ.
  6. Προκειμένου για αδειοδότηση ΚΥΕ και εφόσον η ΟΑ είναι του '70 , δηλωμένο ως κατάστημα στον φάκελο, χρειάζεται να κάνω αλλαγή χρήσης μέσω της πολεοδομίας ή αρκεί η κατάθεση των δικαιολογητικών στον Δήμο όπως ορίζει το ΦΕΚ 2496/ 4-11-11 Αρ.2 ; ( Να σημειώσω ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι αρχιτέκτων μηχανικός (δυστυχώς δεν έχει εμπειρία από αδειοδοτήσεις) αλλά είναι διατεθιμένος να προβεί σε όποια ενέργεια χρειάζεται. Να υποθέσω ότι έτσι θα αποφευχθεί και όποιο παράβολο εφόσον θα το κάνει ο ίδιος για ιδιόκτητο κατάστημα; ) Έχω προσπαθήσει να διαβάσω τόσο στο forum όσο και στο διαδίκτυο άνευ επιτυχίας... έχοντας απευθυνθεί στην σχετική μου πολεοδομία δεν κατάφερα να πάρω ξεκάθαρη απάντηση ενώ ο Δήμος δεν έχει όλες τις πληροφορίες... Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη! μ. Σχ.άρθρο 1.http://www.michaniko...97%CE%9C%CE%91/ Σχ.άρθρο 2. http://www.michaniko...84%CE%BF%CF%82/
  7. Καλησπέρα... νοίκιασα πρόσφατα ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας με υπόγειο χώρο. Στα σχέδια του φακέλου φαίνεται ισόγειο 70τμ και υπόγειο καταστήματος 80τμ, χωρίς όμως να υπάρχει τρόπος επικοινωνίας των 2 αυτών χώρων. Τα σχέδια των δύο αυτών χώρων ανταποκρίνονται και στην πραγματική εικόνα... (δεν υπάρχουν δλδ άλλες παραβάσεις) Έχω χρησιμοποιήσει τον υπόγειο χώρο για κατασκευή WC και αποθήκες. Χρειάζεται να κάνω κάποιου είδους τακτοποίηση με τον 4014/2011 προκειμένου για αδειοδότηση ΚΥΕ, ή αρκεί η δήλωση του μηχανικού και τα σχέδια που καταθέτω στον Δήμο? Ευτχαριστώ εκ των προτέρων... μ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.