Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tzatzakis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

tzatzakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε εάν δεχτώ οτι έχουν δίκιο(δε το αποκλείω και εγώ), τότε όντως δε μπορώ να αφήσω πρόσβαση(ξεμπαζωμένο τμήμα) για πεζό ή αυτοκίνητο?? Θα πρέπει να μπαζωθεί όλη η όψη??
  2. Καλησπέρα. να κάνω μια ερώτηση συνάδελφοι. Εχω προς έκδοση άδειας δόμησης, δυόροφο κτίσμα με υπόγειο σε οικόπεδο με ανωφέρεια χωρίς άδεια. Οικισμός κάτω από 2000. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος περιοχής 7,50 μέτρα. Οροι δόμησης σύμφωνα με ΓΟΚ 85(κατασκευή αυθαίρετου το 88 με αποδεικτικό). Σκοπεύω να το εντάξω στο ν. 4014/2011(παράβολο) και στη συνέχεια να εκδώσω άδεια. Το υπόγειο από την εμπρός όψη είναι εκτεθειμένο κατά 2,80 μέτρα. Από τη πίσω όψη είναι κανονικά μπαζωμένο ολόκληρο. Στις άλλες πλευρές το κτίσμα κολλάει με όμορα οικόπεδα. Ωστόσο υποθέτωντας τη στάθμη του φυσικού εδάφους, θα μπορούσα να θεωρήσω πως από την εμπρός πλευρά είναι ξεμπαζωμένο. Αρα, λέω εγώ, πληρώνω 500 ευρώ για ξεμπάζωμα και για το σύνολο του κτιρίου(δύο όροφοι και υπόγειο) εκδίδω άδεια. Στη πολεοδομία Ελασσόνας μου είπαν πως δε γίνεται να το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να μπαζώσω πρώτα από εμπρός και μετά να πάω για την έκδοση άδειας. Μάλιστα μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται ούτε πρόσβαση για αυτοκίνητο ή πεζό προς το υπόγειο από εμπρός. Η πρόσβαση μου είπαν θα είναι μόνο με σκάλα μέσα από σπίτι. Τι λέτε εσείς???
  3. Ευχαριστώ πολύ, θα πάω να τους το τρίψω στη μούρη...χαχαχαχ πλάκα κάνω! ένοιωθα άσχημα γιατί ήταν λάθος μου
  4. Συνάδελφοι, πριν κάποιους μήνες ανέλαβα τη τακτοποίσηση των η/χ και λοιπών χώρων από μία ιδιοκτησία-μαιζονέτα στη Λάρισα. Δηλώθηκαν τα η/χ της μαιζονέτας κανονικά, αλλά υπήρχε και ένας κλειστός φωταγωγός που δεν τον είδα τότε, ήταν δικό μου το λάθος. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να δηλωθεί ο φ/γος αφού δεν το είχαμε καταλάβει κανείς(εγώ και ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης εντόπισε το κλεισμένο φωταγωγό τώρα, αφού άρχισε να έχει προβλήματα με ένα γείτονα που τον κατήγγειλε. Στη πολεοδομία της Λάρισας μου είπαν ότι τώρα δε μπορώ να δηλώσω καινούριο χώρο που είναι κλεισμένος στο ίδιο ακίνητο. Μάλιστα με απείλησαν πως αν το δηλώσω τώρα με νέα δήλωση, θα το εκλάβουν ως χώρο που κλείστηκε μετά την εφαρμογή του νόμου και θα το βγάλουν αυθαίρετο. Προφανώς δεν προβλέπεται κάτι στη νομοθεσία για διόρθωση και εννοείτε ότι δεν θέλουν να μπούν στη διαδικασία να το "ψάξουν". Τι να κάνω?
  5. Συνάδελφοι, πριν κάποιους μήνες ανέλαβα τη τακτοποίσηση των η/χ και λοιπών χώρων από μία ιδιοκτησία-μαιζονέτα στη Λάρισα. Δηλώθηκαν τα η/χ της μαιζονέτας κανονικά, αλλά υπήρχε και ένας κλειστός φωταγωγός που δεν τον είδα τότε, ήταν δικό μου το λάθος. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να δηλωθεί ο φ/γος αφού δεν το είχαμε καταλάβει κανείς(εγώ και ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης εντόπισε το κλεισμένο φωταγωγό τώρα, αφού άρχισε να έχει προβλήματα με ένα γείτονα που τον κατήγγειλε. Στη πολεοδομία της Λάρισας μου είπαν ότι τώρα δε μπορώ να δηλώσω καινούριο χώρο που είναι κλεισμένος στο ίδιο ακίνητο. Μάλιστα με απείλησαν πως αν το δηλώσω τώρα με νέα δήλωση, θα το εκλάβουν ως χώρο που κλείστηκε μετά την εφαρμογή του νόμου και θα το βγάλουν αυθαίρετο. Προφανώς δεν προβλέπεται κάτι στη νομοθεσία για διόρθωση και εννοείτε ότι δεν θέλουν να μπούν στη διαδικασία να το "ψάξουν". Τι να κάνω? Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε δάφορετικές θέσεις,Ευχαριστώ!Manolis gon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.