Jump to content

gkosm

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About gkosm

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Ενδιαφέροντα
  ΧΟΡΟΣ
  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
  ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
 • Τοποθεσία
  ΕΒΡΟΣ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,049 profile views
 1. Καλησπέρα εχω κ γω ενα θέμα με βεβαίωση διαμερίσματος 4ου ορ. κτιρίου του 1975. Δεν βρίσκω ούτε στέλεχος αδείας, ούτε φάκελο στην πολεοδομία, παραμόνο σχέδιο (με σφραγίδα "διαγράφεται"!) απο το συμβόλαιο αγοραπωλησίας. α)οι διαστάσεις που αναγράφονται, δεν αντιστοιχουν με τις μετρήσεις σε κλίμακα (?) στο σχέδιο (π.χ. γράφει συνολικο μήκος=7,68 ενω με το κλιμακόμετρο διαβάζω 8,65 κ στην πράξη μέτρησα 8,50), β)δείχνει επι του φωταγωγού παράθυρο καθιστικού, ενώ δεν έχει κατασκευαστεί, γ)εχει διαφορετικές διαστασεις τόσο ο εξώστης όσο και το διαχωριστικο μεταξύ των 2διαμερισμάτων του ορόφου και τελος.... δ)έχει σπάσιμο η κουζίνα του, εντός του μπαλκονιού κ εκτός του περιγράμματος της κάτοψης κατα περιπου1,5τ.μ. και ερωτω: μηπως πρεπει να το δω πιο σφαιρικά κ να εξετάσω όλη την οικοδομή? Δεν έχω όμως τοπογραφικο για να συγκρίνω το κτίριο κ η κάτοψη του συμβ/φου δεν έχει πλήρη διαστασιολόγηση
 2. Εγώ Προς [email protected] Καλησπέρα εχω περίπτωση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000κατ. που είχε δηλωθεί με τον 4014, δεν έχει περαιωθεί (Α/Α δήλωσης: 470876) και θα ήθελα δυο διευκρινήσεις ώστε να προχωρησω στη διαδικασία. α) με τη μεταφορά της δήλωσης στον 4178 μπορώ να κάνω αλλαγές στα στοιχεία της δήλωσης όπως παλαιότητα κ τύπο αυθαιρεσίας? Δηλαδή αντι της κατηγορίας προ του '83, να ενταχθεί στην επόμενη ('83-'03) κ αντί για τακτοποίηση, να ενταχθεί προς έκδοση οικ. άδειας νομιμοποίησης? Στον "Αριθμό λοιπών παραβάσεων", μπορώ να εντάξω τη διαφορετική θέση κτιρίου που δεν παραβιάζει όμως πλάγιες αποστάσεις? β) απο την παρ.6 του αρθρ.13 του Ν.4178 και την παρ.46 των "διευκρινήσεων κατ'άρθρο" της εγκυκλίου 3/1-10-13, συμπεραίνω ότι η περίπτωσή μου, που πρόκειται για αυθαίρετο δεύτερο όροφο (άρα μη ανεξάρτητη κατασκευή) με υπερβάσεις >10% των όρων δόμησης, δεν αντιτίθεται στους περιορισμούς των παραδοσιακών οικισμών κάτω των 2000κατ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων N. 4178 Προς Εγώ (μετα απο 11μερες) Κάθε δήλωση μεταφέρεται στο Ν. 4178/13 ως έχει σε σχέση με τα δηλωθέντα στοιχεία και τα ήδη καταβληθέντα ποσά. Εμφανίζεται σε αρχική υποβολή, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρισκόταν στο Ν. 4014/11, και είναι πλήρως επεξεργάσιμη. Το ΤΕΕ, ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος, είναι αρμόδιο μόνο για διαχειριστικά θέματα δηλώσεων αυθαιρέτων και θέματα λειτουργίας του αντίστοιχου λογισμικού. Ως εκ τούτου, δεν έχει την αρμοδιότητα για την ερμηνεία της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας ή την υπόδειξη αντιμετώπισης συγκεκριμένων περιπτώσεων αυθαιρέτων προς τους συναδέλφους μηχανικούς ή τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες. Εάν το θέμα του ερωτήματος αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία ή έχει ήδη διευκρινιστεί, μπορούμε να παραπέμψουμε τον ενδιαφερόμενο στο αντίστοιχο άρθρο ή διευκρίνιση. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, σαφή ερωτήματα καταγράφονται προκειμένου να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων θεμάτων μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων ή εγκυκλίων (Την απάντησή τους την είδα γραμμένη κ σε άλλου συναδέλφου μέηλ..... μας προωθουν καταγεγραμμενους! Με τις υγιειες μας!)
 3. Καλησπέρα, διαβαζω ξαναδιαβάζω κ άκρη τελικά δε βγάζω! Έχω περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό<2000 που σε οικόπεδο με Ε=720μ2 έβγαλε άδεια για μονώροφη οικοδομή με υπόγειο+στέγη κ έκανε έναν επιπλέον όροφο Ε=159+159=318μ2. Βάσει των υπεεεεεεροχων διαγραμμάτων, αντιλαμβάνομαι ότι αφού η κατασκευή είναι ΜΗ ανεξάρτητη και με ποσοστό αυθαιρεσιών>10%, μπορώ να κάνω υπαγωγή! Ως εδω καλά! Η αδεια έχει θεώρηση 12-12-80, ο ιδιοκτήτης λέει οτι χτιστηκε πριν το '83 (έχω μια ελπίδα ακόμη στο να μου προσκομίσει το Ε9 με δηλωθέν ετος κατασκευής προ του '83). Αλλά η αεροφωτογραφίες που υπήρχαν στην περιοχή ήταν του '77 κ του '85. Σε αυτην του '85 βεβαίως φαίνεται η στέγη, άρα είχε γίνει κ ο 2ος-αυθαίρετος όροφος. Με το αποδεικτικό αυτό όμως δεν μπορώ να πάω κατηγορία 2. Για να επιλέξω μεταξύ 4ης κ 5ης κατηγορίας, με ποια μεγέθη θα συγκρίνω? Τα επιτρεπόμενα του ΦΕΚ 289/4-11-11 για οικισμούς<2000 (400μ2) ή με τα επιτρεπόμενα της έκδοσης της Ο.Α. (360μ2) ή τα πραγματοποιούμενα της Ο.Α.(159μ2) ??? Ή μήπως δεν πρέπει δεν υπολογίζω καθόλου μεγέθη για κατηγορία 4 καθώς έχω Ηmax=7.5*0.2=1.5m αρα ΥΥ>20%, και επομένως πάω στην 5 κατ'ευθείαν και βγάζω άδεια νομιμοποίησης.... ?
 4. Το office 2010 ειχα ΕΖΟΥΡ με την έκδοση starter εγκατεστημένη στο π.σ. απο την αγορά. Πάντως εγκατέστησα το προφέσιοναλ κ έτρεξε....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.