Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

zerkon

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zerkon

  1. Το προβημα προσφατης αποκτησης παραμενει !!! Μηπως κανεις το ελυσε η εμαθε κατι νεωτερο ?
  2. Στην περιπτωση κατοικιας που αποκτηθηκε μετα την τελ. φορολογικη δηλωση ( επιλογη ΝΑΙ ) και επιλογη σαν χρηση κυριας κατοικιας απο τον ιδιοκτητη , επιμενει το συστημα να βγαζει προβλημα επιβεβαιωσης των στοιχειων απο ΑΑΔΕ. Αν την επιλεξω σαν κενη , ζηταει το ΑΦΜ προηγουμενου χρηστη ( που δεν υπαρχει ) . Ξερει κανεις κατι σχετικο ?
  3. Νομιζω οτι καλυπτομαι πληρως με συνδυασμο και των δυο περιπτώσεων ( η & ζ ) . Η εταιρεια το εχει δωσει σε εργολαβο της ο οποιος δεν ειχε σκοπο να βγαλει καμμια αδεια. Ο πελατης ομως , πολυ σωστα , θελει να ειναι νομιμος και καλυμμενος. Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για την βοηθεια.
  4. Ερώτηση: Σε οικόπεδο με συγκρότημα κατοικιών ( μεζονέτες ) πρόκειται να γίνει εκσκαφή (σε μικρό βάθος, μέχρι 80 εκ ) για διέλευση υπόγειου αγωγού αερίου στον κοινόχρηστο ακάλυπτο χώρο και μέχρι μία απο τις κατοικίες. Γνωρίζει κανείς αν και τι είδους άδεια απαιτείται ? δόμησης ? μικρής κλίμακας ? 48 ωρη ενημέρωση ? η τίποτα? Σε ποιά απο τις αναφερόμενες για τις παραπάνω άδειες περιπτώσεις νομίζετε ότι εμπίπτει ? Ευχαριστώ
  5. Πολυ σωστα τα ακραια παραδειγματα και λογικη η διαφορετικη αναλογια στη συμφωνια. Κι εμενα ετσι μου φαινεται σωστο. Αλλα οπως δεν δεχεται λογικη στην αναλογια το συστημα αμοιβων για τη νομιμη ..... ποτε δεν ξερεις εδω που εχουμε μπλεξει απο που μπορει να σου βρουν φαουλ στο ΤΕΕ η στην εφορια !! Ευχαριστω για τις απαντησεις
  6. Μαλλον βρηκα το λαθος. Βάζοντας 3,38 ΗΜ (για 25+) το συστημα αμοιβων δεχεται οποιαδηποτε αναλογια ΠΜ/ΜΜ. Αρα υποθετει οτι εχουμε κατοικια κ απλα μοιραζομαστε την αμοιβη ενω το σωστο ειναι να βαλω 4,5 ΗΜ (για υπηρεσιες) και φυσικα 75/25. Βεβαια περνουσε μια χαρα , απλα σε τυχον έλεγχο θα ειχα προβλημα. Σωστα το καταλαβα? Επαναλαμβανω ομως την β ερωτηση: Πρεπει απαραιτητα να υπαρχει η ιδια αναλογια στις συμφωνηθεισα αμοιβη?? Υποθετω πως οχι. Συμφωνια ειναι αλλωστε. Οσο για την 5ετια που δινει ο 4178, θα πρεπει να κραταμε την αμοιβη 5 χρονια σε "ενδιαμεση υποβολη" για να προσθεσουμε τον ΜΜ ?? Πως να συμφωνησεις απο τωρα με καποιον για δουλεια που θα γινει σε 5 χρονια? ( ΑΝ ζουμε και οι 2 !) Το ιδιο φυσικα ισχυει για την στατικη επαρκεια σε αναλογες περιπτωσεις! Εκτος αν βρει την λυση του ο παραπανω συναδελφος "antloukidis" ο οποιος δεν τον "ξεχασε" τον ΜΜ. Και εγω αργησα να ενημερωθω οτι ειναι απαραιτητος σε περιπτωσεις οπως ενος γραφειου 20 μ2 μεσα σε οικοδομη 1000 μ2 κατοικιων! PS: Κυριε ΟΤΤΟ σας παρακαλω αν απαντησετε να μην ειστε ειρων!
  7. α) Γιατί 75-25% ? και όχι 90-10% πχ ? β) Πρέπει να υπάρχει η ίδια αναλογία και στις συμφωνηθείσες αμοιβές?
  8. Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν μ αρεσει ...αλλα ειναι λογικα σωστο.. Ενας ιδιοκτητης ειναι οποτε μια δηλωση.
  9. Ερώτηση : Στην ο.α. προβλέπεται ένας επαγγελματικός χώρος που καταλαμβάνει όλο τον όροφο. Στην πράξη έχει γίνει διαχωρισμός σε 2 χώρους απο τους οποίους ο δεύτερος έγινε κατοικία. Υπάρχει κ αλλαγή εξωστών σε κατηγορία 3. Οπότε έχω διαφορετικη διαμερισμάτωση (1 λοιπή παράβαση - κατηγορία 4 μια που είναι του 2004 ) και ...?.. ΝΑΙ στην αλλαγή χρήσης στο ίδιο ΦΚ αρκεί ?? Ετσι βγάζει 500 + 500 = 1000 .... Η θεωρούνται 2 λοιπές παραβασεις , 1 η διαμερισμάτωση κ άλλη 1 η αλλαγή χρήσης ( με π/υ ) οπότε ...500 + 1000 = 1500 ? Ευχαριστώ
  10. Ισως και να γινεται ! Αλλα ποιος θα ειναι ο χρηστης ( για 30 χρονια) ? Ολοι οι συνιδιοκτητες?
  11. 1. Δεν δημιουργει κλειστο χωρο σταθμευσης γιατι παραμενει ανοιχτη η πισω πλευρα προς την πρασια. 2. Στην πολεοδομια μου ειπαν οτι γινεται τακτοποιηση στον κοινοχρηστο χωρο της πυλωτης, αρκει να υπαρχει συναινεση των συνιδιοκτητων. Κοινοχρηστοι χωροι οπου ΔΕΝ γινεται τακτοποιηση ειναι μονο οσοι ειναι εξω απο ιδιοκτησίες! (Η τακτοποιηση ζητηθηκε για να ληξει η υποθεση λόγω εκθεσης αυθαιρετου της πολεοδομιας) Προφανως θα συμφωνησω οτι με την συναινεση των συνιδιοκτητων ενοειται οτι δινεται η αποκλειστικη χρηση και δεν θεωρειται πια κοινοχρηστος χωρος (!?) Επειδη ομως υπαρχει κανονισμος που δινει την αποκλ. χρηση στο διαμ/μα, μαλλον ....δεν θα χρειαστει αλλη συναινεση και κλινω οτι πρεπει να τακτοποιηθει σαν παρακολουθημα του διαμ/τος (?!) Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
  12. Σε πολυκατοικία , τοποθετήθηκε γκαραζόπορτα στην πυλωτή σε ανοιχτή θέση στάθμευσης, συγκεκριμένου διαμερίσματος ( προκύπτει απο τον κανονισμό και αναφέρεται σε όλα τα συμβόλαια). Ερώτηση : Θα αναφέρω το διαμέρισμα και σαν αυθαιρεσία την γκαραζόπορτα σε κοινόχρηστο χώρο με συναίνεση συνιδιοκτητών ? η απλά την αυθαιρεσία ( τοποθέτηση γκαραζόπορτας σε πυλωτή) με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ?? Ευχαριστώ Συμπλήρωση στα παραπάνω: Τίτλος ιδοκτησίας υπάρχει φυσικά μόνο για το διαμέρισμα. Οπότε στην 2η περίπτωση τι Ε9 θα επισυναφθεί ??
  13. Με τη νέα παράταση για υποβολή μέχρι 28 Φεβ 12 , προφανώς το παράβολο πληρώνεται μέχρι 30 Μαρτίου 12 ?? και .......ΟΙ δηλώσεις που έγιναν μέχρι 30 Δεκ 11 και πληρώθηκε το παράβολο ...... πότε έχουν προθεσμία για εξόφληση (μετρητοις) ????? 30 Ιαν 12 ή ....πάει με τη νέα παράταση με΄χρι 30 Μαρ ?????
  14. Γνωριζει κανεις αν ... ?? Επανω απο 5ο τελευταιο οροφο με στεγη , εγινε υπερυψωση της στεγης και δημιουργια δωματιων με προσβαση μεσα απ το διαμ/μα. (Υπαρχει η αποληξη κλιμακοστασιου μετο μηχ/στασιο ασανσερ χωριστα). Εχουμε ΥΔ και Υπερβαση υψους(κατα 3 μετρα οσο ειναι το υψος του χωρου?) αλλα ...θεωρειται σοφιτα? Βοηθητικος χωρος με συντ 0,5 ??
  15. @michalisp θα πατησεις υποβολη , θα ξεκλειδωσει η εισαγωγη παλαιων προστιμων , θα τα περασεις κ θα ξαναπατησεις υποβολη!
  16. Σε 5όροφη οικοδομή με στέγη υψώθηκε με πλαινή τοιχοποία τμήμα της στέγης και έγινε΄χώρος 50 μ2 που προστέθηκε με σκάλα στο απο κάτω διαμέρισμα. Τι περίπτωση είναι ?? Σοφίτα ? Υπολογίζεται σαν βοηθητικός χώρος η σαν κύρια χρήση ?? Για την υπέρβαση ύψους προφανώς θα ελέγξω αν εχει υπερβαση του επιτρεπομενου!
  17. ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταστημα με αδεια του 2010 εχει τελειωσει τα μπετα τον 7ο/2011 ! Λογικά περιλαμβανεται στο Ν4014 και μπορει να δηλωθει το αυθαιρετο παταρι! Αλλα ....μπορει να δηλωθει κ ο Η/Χ στην προσοψη που κλειστηκε, λογικα μετα τον 7ο ( αφου τελειωσαν οι σοβαδες κ τα δαπεδα κ τοποθετηθηκαν οι τζαμαριες! ) ???
  18. Σε δηλωση αυθαιρετου μου βγηκε προστιμο 718 ευρω. Πληρωθηκε το παραβολο των 500 ευρω και τωρα πατωντας επανυποβολη μου βγαζει μονο μια επιλογη " πληρωμη εφαπαξ χωρις εκπτωση" ! Γιατι χωρις εκπτωση ?? Θ πρεπει να πληρωσει τα υπολοιπα 218 ευρω ? κ οχι ...718 - 20% = 575 - 500 = 75 !? Thanks ..
  19. Γεια σας Κατι δεν καταλαβα μαλλον. Στο αρθρο 22 παρ.6β γραφει για κατ αποκοπη προστιμο 2000 Ε για περιπτωση μεχρι 20μ χωρις υπερβαση καλυψης κ ΤΖ<2500. Καπου διαβασα οτι δεν ειναι ελαχιστο αλλα προαιρετικο απο τον ιδιοκτητη, αν τον συμφερει φυσικα. Με τον υπολογισμο βγαινει λιγωτερο στην ηλ. δηλωση στο ΤΕΕ και ενωσε μια περιπτωση 13μ2 με ΤΖ 2000 το προστιμο υπολογιζεται στα 1.872 Ε , το πηγαινει αυτοματα στα 2000 Ε και ετσι εκτυπωνει την δηλωση, ενω σε αλλη με 10μ2 και αλλα 10μ2 υπογειο , ΤΖ 800 , με υπερβαση καλυψης ομως, παραμενει στα 806 Ε οπως υπολογιζεται. Καποια βοηθεια? Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.