Jump to content

mkotsi

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mkotsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

9

Reputation

 1. Σε παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε πρόσφατα, ενημερώθηκα από τον Δήμο ότι κάνω γνωστοποίηση για τον παλιό ιδιοκτήτη (αν δεν έχει κάνει γνωστοποίηση) χωρίς βεβαίωση χρήσεων γης και βεβαίωση εγκατάσταση, έπειτα κάνω μεταβολή επιχείρησης και αποδοχή από τον καινούριο.
 2. Για όσους θα κάνουν την Δήλωση και θέλουν να συμπληρώσουν σωστά τα πεδία ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, αντιγράφω δύο link που πήρα από την ομάδα Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook: Λιστα ΣΕΠΕ Λίστα ΟΑΕΔ Τώρα αν χρειάζεται να συμπληρωθούν τα σωστά είναι άλλο θέμα
 3. Παραθέτω το σημερινό Δελτίο τύπου (ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι αλλά με αυτή την βροχή των post πιστεύω δικαιολογούμαι). Πιστεύω ότι ανήκουμε (ως επί το πλείστον) στην κατηγορία του κεφαλαίου Β (ως προς την ημερομηνία). Δηλαδή ότι θα βγει ειδικό έντυπο για εμάς από 6 Απριλιού. Ο καθένας μπορεί να το διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μέχρι αύριο είναι για τα μισθώματα και για την αναστολή συμβάσεων εργασίας. 12327.pdf
 4. Δηλαδή δεν απαιτείται το freePOS αφού μπορώ να χρεώσω και μέσω Vivawallet?
 5. Όπως έχουν αναφέρει και άλλα μέλη εδώ αυτή είναι προσωπική απόφαση καθενός, δεδομένου ότι από προηγούμενη συζήτηση για το θέμα του freepos προκύπτουν κάποια γκρίζα σημεία. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει και με αυτό θα πορευτώ τουλάχιστον για τις 20 πρώτες συναλλαγές που είναι δωρεάν και για να είμαι καλυμμένος (έτσι θεωρώ εγώ) μέσα στην προθεσμία. Για πέρα από τις 20 συναλλαγές (και εφόσον γίνεται χρήση POS) πιστεύω δεν συμφέρει το freepos αφού οι κρατήσεις είναι υψηλές και έχει και συνδρομή μηνιαία.
 6. Απ' όσο καταλαβαίνω όχι. Πληρώνεσαι μέσω freepos και εξαργυρώνεις τον κωδικό στο Vivawallet
 7. κατ' εμε ακυρο το poll αν και ψήφισα ΟΧΙ. Και πριν πέσετε να με φάτε θέλω να επισημάνω ότι όλοι πρέπει να πληρώνουμε ένα ποσό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ώστε να συντηρείται το όλο σύστημα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειναι 60€ το μήνα νομίζω και ειναι το ελάχιστο που πρέπει να πληρώνουμε. Από κει και πέρα τα συντάξιμα κλπ πιστεύω ότι θα πρέπει να πληρώνωνται είτε σε ποσοστό σε κάθε τιμολόγιο που κόβουμε, είτε να ειναι προεραιτικό για οποιοδήποτε εισόδημα. Και μιλάμε για κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδότησης πάντα.
 8. Για 5800 (κεφάλαιο) + 800 (προσαυξήσεις) μου υπολόγισαν 800 τόκους για 100 δόσεις Οπότε με την έκπτωση 50% βγαίνει σύνολο 7.000. Δηλαδή 20% πάνω στο κεφάλαιο. Ποιοι είναι οι αδίστακτοι τοκογλύφοι είπαμε;
 9. Έχω την εντύπωση πως επιβαρύνεται όλο το ποσό. Πήγα και έκανα εικονική ρύθμιση και για 100 δόσεις είναι ληστεία. Μου χαρίζουν 50% προσαυξήσεων ήτοι 420€ και τα τοκοχρεωλύσια είναι 800€. Με επικοινωνία που είχα μόλις με ενημέρωσαν, ή καλύτερα συμφώνησαν με τον ισχυρισμό μου ότι μπορώ να δώσω ένα ποσό για να πέσω <5000€ και να διακανονιστώ χωρις τόκο.
 10. Χρόνος εκπόνησης ΣΜΠΕ δεν υπάρχει πουθενά (και δεν ξέρω αν υπάρχει για οποιαδήποτε άλλη μελέτη). Προφανώς το θές είτε για να το συμπεριλάβεις στη σύμβαση, είτε για να κάνεις προεκτίμηση αμοιβής. Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση βάζεις, σε συμφωνία με τον άλλο συμβαλόμενο, ότι χρονοδιάγραμμα θες. Απλά στο δεύτερο βάζεις αυτή που σε βολεύει για να σου βγεί η τιμή που προσφέρεις. Γενικά ο χρόνος εκπόνησης της ΣΜΠΕ εξαρτάται από το σχέδιο που εξετάζεις. Άλλο να κάνεις ΣΜΠΕ για ένα τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και άλλο να κάνεις ΣΜΠΕ για ένα εθνικό χωροταξικό σχέδιο. 20-30 μέρες για μένα είναι λίγες. Εγώ κάτω από τρίμηνο δεν θα έβαζα, εκτός εξεραιτικών περιπτώσεων.
 11. CivilKald sorry αλλά είσαι φάουλ. Κανένας βιολογικός καθαρισμός, κανένας ΧΥΤΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί τεχνοοικονομική εγκατάσταση με την έννοια της επένδυσης. Το ότι κοτσάρεις μια μονάδα αξιοποίησης βιοαερίου σε ένα βιολογικό ή ένα ΧΥΤΑ δεν τον κάνει βιομηχανική μονάδα. Αν είναι έτσι, και τα νοσοκομεία π.χ. που βάζουν μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας για αξιοποίηση του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν για θέρμανση, είναι και αυτά βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επίσης τα σπίτια που έχουν φωτοβολταϊκά στη στέγη είναι και αυτά βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Νομίζω κάτι δε στέκει εδώ με τη λογική σου. Επίσης δεν ξέρω κάποιο βιολογικό καθαρισμό να πουλάει τη λάσπη του για αξιοποίηση. Η τσάμπα θα τη δώσει ή θα πληρώσει για να του την πάρουν. Οι τεχνικές που αναφέρεις αποσκοπούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους των μονάδων ή/και στην περαιτέρω διαχείριση του αποβλήτου.
 12. Όπως τα λες Γιάννη. Έτσι είναι. Αλλά για τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες και γενικώς τις "μεγάλες ειδικότητες". Εμείς είμαστε τα ΟΡΚ, οι διανοητικά καθυστερημένοι που σπουδάζουμε 5 χρόνια αυτά που ένας Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να μάθει σε ένα μεταπτυχιακό ενός έτους (ή και σε ένα σεμινάριο βρε αδερφέ). Είμαστε "γατάκια" μπροστά στο μεγαλείο της γνώσης του Πολιτικού Μηχανικού.
 13. Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σε μία λογική χώρα η εμπειρία που αποκτάς και επιπρόσθετες γνώσεις που αποκομίζεις ουσιαστικά πρέπει να καθορίζουν και τα δικαιώματά σου. Αλλά σε αυτή τη χώρα επικρατεί η λογική της ζούγκλας. Αν θες να ξέρεις ως Μηχανικός Περιβάλλοντος έχω διδαχθεί 12 μαθήματα υδραυλικής και άλλα 8 σε μεταπτυχιακό επίπεδο (20 το σύνολο). Επίσης εργαζόμενος σε εταιρεία έχω εκπονήσει καμιά 15αριά και βάλε υδραυλικές μελέτες. Παρόλα αυτά το Μητρώο Μελετητών συνεχώς μου απορρίπτει τη χορήγηση του Υδραυλικού Πτυχίου και το δίνει σε Πολιτικούς Μηχανικούς Δομοστατικούς και Συγκοινωνιακούς που ζήτημα να έχουν διδαχθεί 2-3 μαθήματα υδραυλικής. Τις έρευνές του το ΤΕΕ ας τις τοποθετήσει εκεί που ξέρει. Έχει μόνιμες επιτροπές επαγγελματικών δικαιωμάτων εδώ και πολλά χρόνια. Ποιος ο ρόλος τους? Έχουν ασχοληθεί ποτέ με τις υπόλοιπες 8.324 (λέμε τώρα) ειδικότητες μηχανικού που υπάρχουν (από εσωτερικό και εξωτερικό). Όσο για σένα Γιάννη, μην αγχώνεσαι. Αρχιτέκτονας είσαι. Κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που θα σου αρέσει χωρίς πρόβλημα είτε σου αναγνωριστεί το μεταπτυχιακό είτε όχι... Συμπλήρωσε επάγγελμα και ειδικότητα στο προφίλ σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap.
 14. Συμφωνώ απολύτως με tapam77. Στα πρώτα μου βήματα ως ΜΗΧ.ΠΕΡ πίστευα ότι ο καλύτερος δρόμος για να καθιερώσουμε τα δικαιώματά μας ήταν να βασιστούμε στο ΤΕΕ διότι σκοπός του είναι το συμφέρον ΟΛΩΝ των μηχανικών. Χρόνο με το χρόνο όμως κατάλαβα ότι στο ΤΕΕ δεν χωρούν νέες ειδικότητες. Είναι ένα σινάφι που το μόνο που κάνει είναι να αρπάζει κάθε νέο κομμάτι αγοράς που δημιουργείται (είτε είναι περιβάλλον, είτε είναι ενεργειακός σχεδιασμός, είτε διαχείριση υδατικών πόρων) και να το μοιράζει στις 2-3 ειδικότητες που θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Κι ότι πέσει από δίπλα το παίρνουν και οι υπόλοιπες "μικρές" ειδικότητες. Γιαυτό οι δρόμοι μας έχουν τα κακά τους τα χάλια, γιαυτό ο πολεοδομικός σχεδιασμός μας είναι για κλάματα, γιαυτό τα κτίρια των μεγαλουπόλεων είναι εκτρώματα, γιαυτό τα τεχνικά έργα είναι για γέλια, κ.ο.κ. Επειδή το ΤΕΕ έχει υπερφορτώσει όλη τη δουλειά σε 2-3 ειδικότητες για να τις κάνει πλούσιες. Ο μόνος δρόμος είναι η δημιουργία Περιβαλλοντικού Επιμελητηρίου όπου θα εγγράφονται ΜΗΧ.ΠΕΡ (κι ας μου αφαιρέσουν τον τίτλο του Μηχανικού), Περιβαλλοντολόγοι, Φυσικού Περιβάλλοντος και όποιας ειδικότητας ο ΒΑΣΙΚΟΣ τίτλος σπουδών έχει αποκλειστικά σχέση με το περιβάλλον.
 15. Ποιο κράτος θέλουμε να προστατέψει το περιβάλλον και να αποκαταστήσει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα; Το κράτος που έχει βάλει οικονομολόγο για υπουργό Περιβάλλοντος; Αυτόν που κατήργησε την αρχή του "ο ρυπαίνων πληρώνει" και την μετέτρεψε σε "ο πληρώνων ρυπαίνει"....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.