Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fotisnafplion

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

fotisnafplion's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση, Θα περιμένω και από κάποιον πολιτικό Μηχ. ή Αρχιτέκτονα μήπως μου δώσουν πρόσθετες πληροφορίες.
  2. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να τοποθετηθεί μια δεξαμενή Πετρελαίου (εννοείται και καυστήρα) σε μια πολυκατοικία χωρίς υπόγειο και τι περιορισμοί υπάρχουν. Είναι μια πολυκατοικία με έναν ακάλυπτο χώρο και μέχρι τώρα υπήρχε μια δεξαμενή εκεί η οποία δεν ήταν "δηλωμένη". Τώρα θέλουν να εγκαταστήσουν μια καινούρια και δεν ξέρουμε ακριβώς τι προβλέπεται (π.χ. να χτιστεί ένα δωμάτιο στον ακάλυπτο για να τοποθετηθεί εκεί ; Θα μπορούμε να πάρουμε άδεια; Τη νομοθεσία που μπορώ να τη βρώ; Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει, Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  3. Καλημέρα σε όλους, Μου ανατέθηκε στην εταιρία που εργάζομαι να κάνω μια μελέτη για την εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων σε μια μονοκατοικία. Δηλαδή θέλω να υπολογίσω τις θερμίδες του κάθε χώρου και να τοποθετήσω τα σώματα στο σωστό σημείο ώστε να έχω σε όλους τους χώρους την ίδια θερμοκρασία. Πρώτη φορά ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Από όσο ξέρω υπάρχουν 2 τρόποι: α) 4Μ ΚΕΝΑΚ για HVAC & β) Ο παλιός τρόπος με τους τύπους. Έχω το 4Μ ΚΕΝΑΚ για HVAC (Heating, Ventilating & Air-Conditioning) αλλά δεν ξέρω να το χειρίζομαι πολύ καλά ακόμα. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια tutorials για τη χρήση που το θέλω θα βοηθούσατε πολύ. Το μόνο που έχω μέχρι στιγμής είναι τα αρχιτεκτονικά σχέδια σε .dwg (αρχείο AutoCAD) και PDF. Όσον αφορά στον παλιό τρόπο με τους τύπους, έχω βρεί κάποιους οδηγούς αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Οπότε και εδώ οι συμβουλές σας θα πιάσουν τόπο! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φώτης
  4. Καλημέρα, Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα καλά. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή, έτσι; Όχι από την 1/04/2013? Τα ίδια έμαθα κι εγώ από το αρμόδιο τμήμα στην επιθεώρηση εργασίας πάντως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα σε όλους, Είμαι νέος Μηχανολόγος Μηχανικός (μέλος του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ τους τελευταίους 4 μήνες) και υπάρχει μια πρόταση για δουλειά σε μια εταιρία. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι ενώ έχω ρωτήσει αρκετά για λεπτομέρειες δεν ξέρω τι με συμφέρει: Να κάνω έναρξη στην εφορία σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή Να εργασθώ σαν μισθωτός; Η διαφορά σε εισφορές ποια είναι; Σαν ελεύθερος επαγγελματίας βγαίνει ότι οι εισφορές είναι πααάρα πολύ μεγάλες και για να αξίζει πρέπει να έχεις έναν πολύ μεγάλο (για τα σημερινά δεδομένα) μισθό. Πιο αναλυτικά: έστω ότι το μήνα παίρνω μεικτά 1100 ευρώ. 1100 x 12 μήνες --> 13200€ Έστω ότι φόρος θα είναι (αν και αυτό παίζεται ακόμα από 15-35%) 15600 x 20% --> -2640€ Ο φόρος επιτηδεύματος --> -500€ Οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ --> -2000€ ----------- 8060€ Αυτό σημαίνει 672€ το μήνα καθαρά. Σαν μισθωτός πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα; Συμβουλέψτε με σας παρακαλώ οι παλιότεροι.
  6. Καλημέρα. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Βρήκα ένα υπολογιστικό εργαλείο εδώ. Το πολυαιθυλένιο Φ250 είναι πάχους 20mm. Όμως υπάρχει μια περίπτωση να χρησιμοποιηθεί πολυπροπυλένιο. Η διαφορά τους στην ακαμψία είναι μικρή σχετικά σύμφωνα με αυτά που βρήκα. Θα εξετάσω τα link που μου έστειλες και θα ενημερώσω για τυχόν πρόοδο, παρ'όλα αυτά με μια πρώτη ματιά δεν βλέπω να με βοηθάει στο να υπολογίσω την αντοχή του σωλήνα. Απ' όσο έχω ασχοληθεί τη μεγαλύτερη σημασία για την αντοχή του σωλήνα έχει η κατασκευή του αυλακίου και η γωνία τοποθέτησης του σωλήνα σε αυτό καθώς και το ποσοστό συμπίεσης του χώματος. Τα μέτρα βάθους φαίνονται να έχουν δευτερεύοντα ρόλο.
  7. Καλησπέρα, Θα ήθελα να με βοηθήσετε να λύσω ένα πρόβλημα. Θέλουμε να τοποθετήσουμε έναν διάτρητο σωλήνα πολυαιθυλενίου Φ250 σε 8 μέτρα βάθος χώματος. Αν θεωρήσουμε ότι το ειδικό βάρος του χώματος που το περιβάλλει είναι 2000kg/m3 και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σωλήνα SN8 (8kN/m/m) θα αντέξει; Ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσω; Έχω βρει μια μεθοδολογία η οποία είναι πολύ περίπλοκη και μου λείπουν αρκετά στοιχεία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Θα ήθελα να μου απαντήσουν όσοι έχουν πραγματικά εμπειρία στο θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.