Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καλλόπη Τρ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.326 profile views
  1. Καλησπέρα. Σε συνέχεια των παραπάνω θα ήθελα να ρωτήσω το εξής Η πλάκα στην οικοδομή είναι τσέλνερ. Στο ταβάνι λοιπόν κάτω από την πλάκα υπάρχουν άσπρα φελιζόλ. Χρειάζεται στη φάση όπου είμαι τώρα και μπαίνουν οι οδηγοί για τα σοβατίσματα, να βάλω κάποια έξτρα ηχομόνωση για να μην ακούγονται οι από πάνω; Και αντί για σοβάτισμα στο ταβάνι να μπει γυψοσανίδα; Επίσης στο δάπεδο μου είπαν να μπει περλίτης για έξτρα μόνωση (φαντάζομαι κυρίως θερμομόνωση....;;;;) καθώς θα το ισιώνουν. Από κάτω υπάρχει μαγαζί ανοίκιαστο. Τι προτείνετε; Εννοείται πως τόσο η ηχομόνωση όσο και η θερμομόνωση επιθυμώ να είναι η καλύτερες δυνατές, γιατί μετά από διαμονή σε νεόδμητο διαμέρισμα όπου δεν υπήρχε καμία μόνωση και τα νεύρα μου είχαν φύγει σε άλλο τόπο εξαιτίας των απο πάνω, δεν επιθυμώ στο δικό μου διαμέρισμα να υποστώ κάτι αντίστοιχο. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα. Βρίσκομαι σε φάση εργασιών στο εσωτερικό εξοχικής κατοικίας και συγκεκριμένα στα σκαψίματα από ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, σοφατζή και θέλω να ψάξω υλικά για την πορεία του έργου. Αυτό που επιθυμώ λόγω πολύ συγκεκριμένου μπάτζετ είναι να υπάρξει συνδυασμός ποιότητας και οικονομίας στην επιλογή υλικών και εξοπλισμού που χρειάζεται, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι. Επομένως έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις. Επιλογή διακοπτών - πριζών: Είμαι μεταξύ δύο προϊόντων τα οποία είναι TEM modul και Schneider sedna σε συνδυασμό με legrand bitichino. Οι αρχικές τιμές των προσφορών είναι περίπου στα ίδια, αλλά έχω μεγάλη έκπτωση 40% στην ΤΕΜ (Σλοβένικη). Δεν ξέρω πως πρέπει να επιλέξω. Η ΤΕΜ είναι άγνωστη στον ηλεκτρολόγο που έχω, η Schneider από όσο ξέρω είναι καλή και αναγνωρισμένη. Επιλογή δαπέδων: Επειδή το σπίτι είναι σε βουνό και μου αρέσει και το ξύλο ή τουλάχιστον η αίσθηση σκεφτόμουν τα Laminate. Τι πρέπει να προσέξω; Και βάζω παντού πχ και σε κουζίνα ή ανάλογα με το χώρο διαλέγω και άλλο υλικό; Τι είναι καλύτερο; πατητή τσιμεντοκονία: Για κουζίνα για παράδειγμα σκεφτόμουν και πατητή τσιμεντοκονία στους τοίχους εκεί που είναι ο πάγκος και ίσως στο δάπεδο, που από οτι μου είπαν δεν είναι τόσο ψυχρή όσο το πλακάκι. Ίσως τη χρησιμοποιήσω και στο WC, αλλά ακόμη δεν έχω κάνει σύγκριση τιμών με πλακάκια. Τι γνώμη έχετε για το υλικό, την εφαρμογή κλπ.; Εσωτερικές πόρτες: Τι υλικό χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο και γιατί ώστε να υπάρχει συνδυασμός ποιότητας και οικονομίας; Τι άλλο χρειάζεται να αρχίσω να ψάχνω από τώρα; Έχω αποφασίσει το είδος της θέρμανσης και τα σώματα και τα εξωτερικά κουφωμάτα. Πιθανών να έχω και άλλες ερωτήσεις εν καιρό και ίσως να είναι και πολύ γενικες οι ερωτήσεις. Παρακαλώ για την βοήθειά σας. Ευχαριστώ.
  3. Οκ και ευχαριστώ. Και μια άλλη ερώτηση. Είναι καλύτερο τα επιχρίσματα να γίνονται με πρέσα ή χέρι; Έτοιμο κονίαμα ή όχι; Και αν όχι χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν πλαστικοποιητές στην τελική στρώση;
  4. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται ο μηχανικός να μου έχει βγάλει τα m2 για επιχρίσματα 359 και συνεργείο που έδωσε προσφορά να τα βγάζει 596 συν 38,8 μ οι ακμές; Τα m2 της οικοδομής είναι 137,48 (περιλαμβάνονται οι εξωτερικοί τοίχοι, σχεδόν 121 τα καθαρά). Επιπλέον τι έχετε να πείτε για την τιμή των 10€/m2 και 10€ ανα τρέχων μέτρο οι ακμές, χωρίς να αφαιρεί ανοίγματα, με υλικά να επιβαρύνουν τον ανάδοχο, δε χρεώνει τοποθέτηση υαλοπλεγμάτων και γωνιοκράνων. Τα επιχρίσματα περιλαμβάνουν τρεις στρώσεις και στο πεταχτό και στο βασικό σοβά λέει οτι θα χρησιμοποιήσει ρητίνες για ενίσχυση ενώ στην τελική στρώση αμμοκονία και πλαστικοποιητές, όπου το κόστος θα επιβαρύνει τον εργολάβο. Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε οικοδομή με δύο ορόφους (2ος όροφος ολοκληρωμένος) είμαι σε φάση κατασκευής εσωτερικής τοιχοποιίας. Σε δύο σημεία κατεβαίνουν από πάνω σωλήνες αποχέτευσης και νεροχύτη. Οι σωλήνες αποχέτευσης (συγκεκριμένα 2) είναι καλυμμένοι με υαλοβάμβακα και απ' έξω με ένα νάιλον και ταινία. Ο σωλήνας του νεροχύτη δεν έχει τίποτα. Ένα συνεργείο που δούλευε μου είπε πως είναι καλό πριν χτιστούν να καλυφθούν έξτρα με πετροβάμβακα χαμηλής πυκνότητας για ηχομόνωση. Για το σωλήνα του νεροχύτη δε θυμάμαι τι πρότειναν. Εσείς τι λέτε; Τι χρειάζεται να μπει εκεί ώστε να μην ακούγονται τα νερά;
  6. Το ίδιο. Μόλις είδα την απάντηση. Δεν είμαι σίγουρη για το πως βλέπει κανείς μια ανάρτηση και απαντάει και επειδή δεν έβλεπα να συμβαίνει κάτι με την πρώτη έκανα και την δεύτερη. Επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να ειδοποιούμε όταν κάποιος μου απαντάει. Ευχαριστω.
  7. Καλησπέρα. Σε κατακόρυφο τοιχίο μπαζωμένο από την εξωτερική πλευρά, χωρίς εξωτερική υγρομόνωση, έχει μπει εσωτερικά επαλειφόμενο τσιμεντοειδές πριν αρκετά χρόνια (ίσως 10...) Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια υγρασίας. Χρειάζεται κάτι έξτρα πριν μπει φελιζόλ 3άρι και ένα τούβλο μικρό; Επίσης στο πίσω μέρος του σπιτιού (το οποίο είναι όλο στο έδαφος) υπάρχει χώρος χτισμένος με πέτρα (...) χωρίς εξωτερική μόνωση και εδώ και θα χρησιμοποιηθεί για αποθήκη. Από εκεί βγαίνει σε σημεία φουλ νερό. Δύο συνεργεία μου είπαν δυο διαφορετικά πράγματα. Το ένα ότι θα μπει πάνω στις πέτρες 2 στρώσεις ισχυρού σοβά, και 3 με 5 στρώσεις υγρομόνωσης ενώ το άλλο ότι καλύτερο θα ήταν να χτιστεί ένα μικρό τοιχίο και να υγρομονωθεί αυτό γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να το πετάξει η υγρασία
  8. Καλησπέρα. Αρχικά θα ήθελα να δηλώσω την ιδιότητά μου για να μου συγχωρεθεί οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη. Είμαι εκπαιδευτικός τεχνολόγος μηχανικός, χωρίς καθόλου εμπειρία στις κατασκευές. Οπότε οποιαδήποτε παρατήρηση για τη σωστή χρήση του χώρου αλλά και για τυχόν άλλα λάθη σε ορολογίες κλπ. είναι αποδεκτή και ευπρόσδεκτη. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: Πρόκειται να κάνω την εσωτερική τοιχοποιία σε ένα διαμέρισμα τυφλό από την μια μεριά, καθώς είναι στο έδαφος, οπότε και ένα μεγάλο μέρος των τοίχων είναι από τσιμέντο με επάλειψη από κάποιο αστάρι υγρομονωτικό. Εκεί θα κρεμαστούν αντικείμενα ή ενδεχομένως κάποια ράφια, βιβλιοθήκες κλπ. Σκεφτόμουν να χτιστεί μια σειρά από τούβλα μπροστά ώστε να μην επηρεαστεί η υγρομόνωση από το τρύπημα. Πιστεύεται ότι είναι αρκετό ή χρειάζεται να μπει και κάποιο ενδιάμεσο υλικό ανάμεσα σε τούβλα και τοιχίο, και αν ναι τι υλικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Καλησπέρα! Πώς μπορεί κανείς να φτιάξει κάγκελο (μήκους 1,5μ. και διαμέτρου περίπου 10-12 εκ.) από μπετόν, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα ρηγματωθεί και γενικά δεν θα καταστραφεί; Χρειάζεται η χρήση τσιμέντου με υψηλότερη αντοχή ή κάνει και το απλό; Και οι αναλογίες των υλικών θα βοηθούσαν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Τα παράπονα έχουν γίνει. Θα μεταφέρω και τα υπόλοιπα που είπες και ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά! Σε ευχαριστώ και πάλι.
  11. Καλημέρα. Κατάγομαι από Μέτσοβο, ένα ορεινό χωριό στο νομό Ιωαννίνων, όπου παρουσιάζεται τελευταία πρόβλημα στο έδαφος με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ρωγμές σε σπίτια (νέες και παλιές κατασκευές). Μάλιστα μια παλιά κατοικία κατέρευσε και άλλη μία είναι έτοιμη να φύγει. Από μελέτη του ΙΓΜΕ το έδαφος είναι σαθρό και πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιστήριξεις στις περιοχές που εμφανίζεται κυρίως το πρόβλημα. Άλλοι λένε οτι το φαινόμενο οφείλεται σε κακοτεχνίες έργων πολιτικού μηχανικού, σε μπαζομένα ρέματα που δεν επιτρέπουν τη σωστή αποστράγγιση του νερού και ακόμη στην παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με αποτέλεσμα τα νερά να μην απομακρύνονται σωστά και να δημιουργούν πρόβλημα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εκ μέρους του ιδιοκτήτη μιας παλιάς οικοδομής σε καλή κατάσταση, που βρίσκεται σε περιοχή όπου έχουν εμφανιστεί προβλήματα όπως αυτά που ανέφερα, η οποία ενισχύθηκε με κολόνες, φτιάχτηκε σοφίτα και κεραμοσκεπή (χωρίς μελέτη μηχανικού αλλά μόνο με βάση την εμπειρία μαστόρων...) τι ενέργειες πρέπει να κάνει προκειμένου να σιγουρευτεί για την ασφάλεια του εδάφους και για τυχόν αντιστήριξη αυτού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Ωραία λοιπόν. Ας πούμε να είναι συμφέρουσα κυρίως ενεργειακά και στη συνέχεια όσο γίνεται πιο οικονιμική... Μια ιδέα θα ήθελα τουλάχιστον τι μπορεί να μπει. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.