Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sot-381

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

sot-381's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρέπει κατα την γνώμη μου να γίνει πρώτα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας να μοιραστεί το ένα καταστημα σε τρία όπως υπάρχει και λειτουργεί και μετά ο κάθε ιδιοκτήτης (πια) θα διαθέτει την οριζοντια και ανεξάρτητη ιδιοκτησία του όπως θέλει.
  2. Τελικά πήγα στο ΥΠΕΚΑ και βρήκα μια ουρά όχι πολύ μεγάλη ..αλλά κάλεσαν την κα Γαρδίκη την μοναδική υπάλληλο που έχει ορίσει το ΥΠΕΚΑ στον διευθυντή .....και ξέσπασαν όλοι οι συνάδελφοι και άρχισε ένα πάρε δώσε του τύπου αν δεν θέλετε να δουλέψετε να παραιτηθείτε και να φύγετε θα έρθουμε εμείς που έχουμε ανάγκη από δουλειά .......κλπ όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι τα παράτησα και έφυγα! Μάλλον δικαιώθηκες φίλε Μανώλη.
  3. ευχαριστώ συνάδελφε. Αυριο θα προσπαθήσω να πάω στο ΥΠΕΚΑ να κάνω την ερώτηση εκεί και αν τα καταφέρω και παρω οποιαδήποτε απάντηση θα την αναρτήσω εδώ.
  4. Υποθέτω οτι ΥΔ = υπερβαση δόμησης ΚΧ = κυριας Χρήσης και ΥΥ = υπέρβαση ύψους? Σωστά υποθέτεις ημιυπόγειο αλλα περίπου στο ίδιο περίγραμμα. με κάποια υπέρβαση σε χώρο που εμφανιζόταν στην άδεια ως Μπάζωμα. δηλαδή 1) όλο το υπόγειο μ2 με ΥΥ (κατα 1,5μ) και αλλαγη χρήσης, 2) τα πρόσθετα μ2 του υπογειου (εκτός αδείας) ώς υπέρβαση δόμησης ΚΧ, 3) όλος ο Α οροφος ως υπέρβαση ύψους (στό ίδιο περίγραμμα με την άδεια) κατα πόσο ? την στιγμή πού το ύψος του ορόφου δεν έχει αλάξει αλλα μόνο η στάθμη του απο +1.50 σε +3.10 όπως και το υπόγειο από στάθμη δαπέδου -1.50μ σε στάθμη +0.10.
  5. καλησπέρα συναδελφοι, Μηπως ξέρει κανεις να με βοηθήσει . ένα κτίριο με άδεια που αφορά σε υπόγειο και ισογειο με χρήση κατοικία , κατασκευάστηκε σαν ισόγειο και Α' οροφο. (δηλαδή δεν σκάψανε καθόλου για υπόγειο). εκτός των άλλων παραβάσεων που τακτοποιούνται, το θέμα του υπογείου που έγινε Ισόγειο και το Ισόγειο που έγινε α' όροφος πως τα δηλώνουμε για τακτοποίηση? έχει κανεις καμιά ιδέα? ευχαριστω
  6. Και μια ερωτηση: Εκανα αποτυπωση σε μια τετοια σοφιτα προχθες, χωρις υπερβαση υψους. Αυθαιρετη κατασκευη στεγης και δημιουργια επιπλεον οροφου. Εξω απο το δομημενο χωρο η στεγη συνεχιζεται και δημιουργει μια στεγασμενη "βεραντα" εμβαδου περι τα 15τμ. Στηριζεται σε ξυλινα υποστηλωματα. Η κατασκευη αυτη πως θα δηλωθει? Με αναλυτικο σαν μια παραβαση (500€)??? Εχει επισης και ενα μικρο εξωστη, στον οποιο η στεγη επισης στηριζεται σε ενα στυλισκο. Θα προσμετρηθει η επιφανεια του? Και τελος, για την αποτυπωση που εκανα θα πρεπει να ζητησω extra αμοιβη?? Φίλε όλο το στεγασμένο τμήμα στέγης μαζι με τον εξώστη είναι "Βεράντα" άρα όλο πάει με αναλυτικό. (καλα το λές) και ο όροφος είναι άλλη ή Α' κατοικία ανάλογα και πάει με μ2 Χ Τ.Ζ. Χ ......κλπ. όσον αφορά στην αμοίβη αυτή είναι μια και μοναδική ή ελάχιστη ή εαν η αμοιβη αποτύπωσης βγαίνει μεγαλύτερη τότε πας με την αμοιβη αυτή. Στο κατω κατω όλοι ή οι περισσότεροι που έχουν αυθαιρεσίες είτε τις κάναν οι ίδιοι είται τις αγοράσαν έτοιμες.. το ΣΚΕΠΤΙΚΟ ήταν " Έλα μωρέ και τι έγινε αυριο θα βγεί κάποιος νόμος και θα πληρώσουμε κάποιον να τα νομιμοποιήσουμε " Ε λοιπον κυριοι έφτασε η ώρα .!!!
  7. την ίδια απορία εχω και εγω τι είναι το μικρή κλίμακα Νο2. είναι τίποτα διαφορετικό απο την γνωστή Ε.Ε.Μ.Κ ? (Εγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας.) όσον αφορά το κύριο ερώτημα δηλαδη μου λές κανω τις τακτοποιήσεις και μετα προβαίνω στην έκδοση Ε.Ε.Μ.Κ. για το ανελκυστήρα. Και τι γίνεται με την επέμβαση στο Φ.Ο (τρύπα) οπή? 1,20μ χ 1,20μ?
  8. καλησπέρα συνάδελφοι, Χρειαζομαι την βοηθεια σας για μια τακτοποιηση με τον 4014/11 . Σε ένα τριόροφο εκτός των άλλων παραβάσεων έχει κατασκευαστεί ανελκυστήρας εντός του περιγράμματος του κτιρίου (καμία υπέρβαση στο Σ.Δ, Κάλυψη και Σ.Ο). απλώς δεν εμφανίζεται στην Ο.Α που εκδόθηκε το 2009. Αλλά οι οικοδομικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το κτίριο έχει συνδεθεί με την ΔΕΗ. Η ερώτηση είναι : " Τακτοποιείται η θέση του ανελκυστήρα και οι άλλες εσωτερικές διαρυθμίσεις (μετακίνηση του W.C και της κουζίνας σε άλλη θέση? " Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε γνώμη η συμβουλή.
  9. Φιλε, δεν φτάνει η επιβεβαίωση του ιδιοκτήτου πρέπει να βρεθεί βεβαίωση δημάρχου ή κοινοτάρχου, η παλαιο συμβόλαιο, λογαριασμός ΔΕΗ... ίσως βρείς πρώτη σύνδεση πότε έγινε ή κάποια αποδοχή κληρονομιάς που να αναφέρει κάτι τέτοιο και αυτό γιατί εμένα προσωπικά στο ΙΚΑ συγκεκριμένα μου απάντησαν : " ....και που θελεις να το ξέρω έγω? και ποιά υλικά κατασκευής (πέτρινοι τοίχοι) μου λέτε κύριε , δηλαδη τι να κάνω να βάλω ενα κομμάτι απο το τοίχο στο φάκελο ?? μα τι λέτε τώρα..."
  10. Σωστο. Γιατι τελικα τι να κάνουμε όταν η περίπτωση μπορεί να νομιμοποιηθεί με το άρθρο 22 Γ.Ο.Κ/85 ??? και κάτι ακόμα Σε 6 οροφος οικοδομή ο 6ος είναι αυθαίρετο 75μ2 ΑΛΛΑ χωριςυπέρβαση στην δόμηση γιατί όταν το κατασκεύασε αφαίρεσε τα μ2 απο τους υπόλοιπους 5 ορόφους κατασκευάζοντας ενα δευτερο μη υποχρεωτικό κλιμακοστάσιο που δεν μετράει στο Σ.Δ.συμφωνα με παρ. 5 αρθρο 13 του κτιριοδομικου κανονισμου. δηλαδη μ2 καθ' υπέρβαση Σ.Δ.= 0. Καμια αποψη.
  11. Σήμερα πέρασα απο την Σωκράτους και η καταλυψη συνεχίζεται...κανεις δεν μπόρεσε να μου πει μέχρι πότε.
  12. ευχαριστω αρκετα λογική απάντηση. εμένα προσωπικά με καλύπτει. Εαν όμως ο ιδιοκτήτης θέλει να το μεταβιβάσει στα παιδιά του τοτε τι γίνεται με τις δηλώσεις Μηχανικού και Ιδιοκτήτη.
  13. καλισπέρα συνάδελφοι. έχω μια απορία (δηλαδη τι μία αλλα ασ πούμε...) Σε ενα εξαόροφο κτίριο με άδεια του 92' οι τελευταίοι δυο όροφοι (5-6) εμφανίζονται ως κατοικίες και οι αλλοι ως γραφεία . Σήμερα όλο το κτίριο υπ, ισ, 1ος, ....και 6ος λειτουργούν ως γραφεία αυτο τακτοποιείται με τον 4014/11 ή οχι. Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξουν χρήση οι δυο τελευταίοι όροφοι λόγω Πυροσβεστικής διάταξης (υποχρεωτική δεύτερη σκάλα). έχει κανείς καμια ιδέα.;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.