Μετάβαση στο περιεχόμενο

tascos

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

tascos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, σχετική ερώτηση για προσωπική μου χρήση. Σε αγρόκτημα που διαθέτω, με κλίση άνω του 40%, αν αποφασίσω να κάνω αναβαθμούς (πχ με ξερολιθιές ή σαρζανετ) καθαρά για διευκόλυνση της προς εγκατάσταση καλλιέργειας, ισχύουν τα όρια που συζητάτε? πρέπει να εκδοθεί άδεια?
  2. Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο επάγγελμα και θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα απλό θέμα. Δεν γνωρίζω αν έχει ήδη απαντηθεί προηγουμένως. Ένας γνωστός θέλει να κάνει αλλαγή του ονόματος του μετρητή ΔΕΗ, ενώ το σπίτι είναι 50ετίας, οπότε μάλλον θα χρειαστεί ΥΔΕ... Δεν έχω πάει ακόμα να δω την εγκατάσταση αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Αν δεν διαθέτει διαφορική προστασία και αν η γείωση δεν είναι <2 ohm, σε αυτή την περίπτωση τί γίνεται ή μάλλον εγώ τι κάνω? Στην ΥΔΕ, δηλώνουμε ότι η εγκατάσταση πληροί τις απαιτήσεις, δηλαδή έχει ΔΔΕ και μικρή αντ. γείωσης. Από την άλλη όμως στο πρωτόκολλο ελέγχου έχεις επιλογή να γράψεις σχετικά με την καταλληλότητα των μέτρων προστασίας και γενικά αν έχουν διαπιστωθεί σφάλματα κτλ. Πως γίνεται λοιπόν στο ένα έντυπο να δηλώσω ότι υπάρχουν ελλείψεις και στο άλλο ότι πληροί τις προδιαγραφές?
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα μπορούσα να βρώ κάπου ένα πρότυπο συμφωνητικού που να περιλαμβάνει μελέτη- επιβλεψη-κατασκευή, ή θα πρέπει να το συντάξω μόνος μου?
  4. Καλημέρα, είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα την βοήθεια σας. Σαν Διπλ. Ηλεκτρολόγος μηχανικός, εχω κάνει έναρξη στην εφορία τόσο για παροχή υπηρεσιων μηχανικού, όσο και για εκτέλεση ηλεκτρολογικων εγκαταστάσεων. Έχω το δικαίωμα να αναλάβω εξ ολοκλήρου την μελέτη-κατασκευή φ/β συστήματος σε στέγη? αν ναι, όταν κλείσω μια δουλεια θα πρέπει υποχρεωτικά να υπογράψω κάποιο συμφωνητικό με τον πελάτη και να το καταθέσω κάπου? οποιαδήποτε πληροφορία θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα!
  5. ηρθαν τεχνικοι της ΔΕΗ και (παρανομως) εβαλαν 40αρα ασφαλεια στον μετρητη και όλα οκ! Ελπίζω να μην πάρει κανα καλωδιο φωτιά... Θέλω να πιστευω ότι σε τετοια περιπτωση θα λειτουργήσει η κεντρικη ασφάλεια του πίνακα
  6. σε ευχαριστώ συνάδελφε, ήσουν αρκετά κατατοπιστικός!!!
  7. επίσης, μπορεί κάποιος να μου στείλει κάποιο link ή σχετική βιβλιογραφία, γιατί είμαι καινούργιος στον χώρο και στην σχολή δεν έχουμε κάνει τιποτα σχετικό...
  8. δηλαδή χονδρικά, οι 2,5 ατμ, που έχει μετρήσει, σημαίνουν 25 μετρα διαφορά υψους των δυο δεξαμενών?
  9. απο ότι μου έδωσε να καταλάβω, θέλει εκτος της τροφοδότησης ολων των καταναλώσεων από την β (λόγω βλάβης της γεώτρησης της α) να μπορεί να εφοδιάζεται και η Α από την Β. Επίσης μου είπε ότι η πίεση αυτή την στιγμή στο σημείο των καταναλώσεων Α2 είναι 2,5 atm περίπου. εγώ σκέφτομαι λοιπόν, ότι για να πετύχω τροφοδοσία της α απο την β, πρέπει να καταφέρω να ξεπεράσω αυτή την πίεση συν τις απώλειες. Αρα, έστω υποθετικά ότι υπολογίζω και βρίσκω ότι η αντλία πρέπει να ασκει πίεση 3,5 ατμ για να τα καταφέρω, σε αυτή την περιπτωση πως θα υπολογίσω πόση θα είναι η πίεση στις καταναλώσεις α2? θεωρώ δεδομένη αυτή την πίεση στο σημείο σύνδεσης και προσθέτω την πίεση που οφείλεται στο βάρος του νερού, από το σημείο συνδεσης μέχρι τις καταναλώσεις??? μπορεί κάποιος να μου πεί αν ο συλλογισμός μου είναι ορθός η όχι?
  10. Καλημέρα σε όλους, έχω να αντιμετωπίσω το έξης θέμα: σε έναν οικισμό, υπάρχουν δυο δεξαμενές Α και Β που τροφοδοτεί η κάθε μία τις δικές της καταναλώσεις. Η κάθε μία τροφοδοτείται απο ανεξάρτητη γεώτρηση. Ο πρόεδρος του χωριου θέλει να μπορεί να τροφοδοτεί την Α (αν για καποιο λόγο διακοπει η τροφοδότηση της απο την γεωτρηση) από την Β μεσω αντλίας. Επειδή το κόστος να φτίαξει νέες σωληνώσεις για τον σκοπό αυτό είναι μεγάλο, ρωτάει αν μπορεί να τις συνδέσει μέσω της διακεκομένης γραμμης που φαίνεται στο σχήμα. Θα υπάρξει πρόβλημα υπερπίεσης στις καταναλώσεις Α2? Οποιος εμπειρος έχει λύση ας βοηθήσει...
  11. Καλημέρα σε όλους, Ενας γνωστός μου αντιμετωπίζει το έξης πρόβλημα: εχει έναν διαδρομο γυμναστικής ο οποίος στο προηγούμενο σπίτι που τον είχε, δούλευε μια χαρά. Όταν μετακόμισε και τον έφερε σε αυτό το σπίτι, τις περισσότερες φορές που τον βάζει σε λειτουργία, ρίχνει την ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ. κάποιος ηλεκτρολόγος πήγε και του άλλαξε την ασφάλεια της ΓΡΑΜΜΗΣ που τροφοδοτεί την συγκεκριμένη πρίζα από B16 σε C16, προκειμένου να αντιμετωπισει πιθανό προβλημα, μεγάλων ρευμάτων κατα την εκκινηση. Δεν άλλαξε όμως τιποτα γιατί το πρόβλημα είναι η ασφάλεια του μετρητη η οποία συνεχίζει να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα και να πέφτει πρώτη. Αν το πρόβλημα είναι όντως ρεύμα εκκίνησης, μπορεί να έρθει η ΔΕΗ να αλλάξει την ασφάλεια? Αν το πρόβλημα είναι κάποιο βραχυκύκλωμα του διαδρομου, λογικά δεν θα το ανιχνευε πρώτα η ασφάλεια της γραμμης όταν ήταν B16? οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη...
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, η ερώτηση μου είναι η εξής. Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μπορώ να έχω κάνει έναρξη στην εφορία με έδρα το σπίτι μου, ενώ το γραφείο μου θα το διατηρώ σε μισθωμένο κατάστημα?
  13. κατι αλλο που θέλω να ρωτησω, για να εχεις το δικαιωμα να κανεις η/μ μελετες για ιδιωτικα εργα, οικοδομες κτλ πρεπει να έχει γραφτει στο μητρωο μελετητων του Υπουργείου? η αυτο χρειάζεται μονο για εργα δημοσίου?
  14. Συμφωνω απολυτα με ολα οσα λες... για να σου ερθει δουλεια πρεπει να εχεις καλες δημοσιες σχεσεις, πολλους γνωστους και να ξερουν οτι μπορουν να σε εμπιστευτουν (αρα εμπειρια). Θελω ομως να εστιασω στο εξης. ΕΣΤΩ οτι μετα απο αρκετο καιρο, προσπαθεια και τρεξιμο παιρνεις μια απλη δουλεια (ας πουμε μερος ηλεκτρολογικης μελετης μιας μονοκατοικιας) την οποια στην δινει καποιος συναδελφος γιατι τον πιεζει ο χρονος. Μπορεις να ανταποκριθεις σε κατι τετοιο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.