Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

boss84

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αλεξανδρούπολη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

boss84's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανοιγω και παλι το (πονεμενο) αυτο θεμα, για εμας. Σημερα, μετα απο αίτηση που ειχα κανει στο ΙΚΑ Αλεξανδρουπολης απο τον Αυγουστο του 2016 (!!!!!) φιλοτιμιηθηκαν να μου απαντησουν εγγρραφως και να μου ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ το αιτημα επιστροφης που ειχα ζητησει με την αιτηση μου. Με το σκεπτικο οτι: "συμφωνα με την δημοσια προσκληση (παρ. 10.1) ο ΟΑΕΔ καλυπτει τις ασφαλιστικες εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου" Ειναι απλα τραγικοι....Για αυτο το λογο, φιλε, θα μπορουσες να στειλεις το εγγραφο που σου δωσε το ΙΚΑ; Σκοπευω να κανω ενσταση κατα της αποφασης, εντος 30 ημερων. Επισυνπαντω και καποια χρησιμα αρχεια, που ειχα μαζεψει, αναφορικα με τα εν λογω 5μηνα. oaed-tsmede.pdf Απάντηση Υπουργού Εργασίας.pdf ΒΙΥ0Λ-ΦΔ4.pdf Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.pdf
  2. Παιδια, επειδή δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με το θεμα των εισοφορων απο το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ για τα 5μηνα του 2014, πηγα πληρωσα μερος του χρεους στην τραπεζα και το υπολοιπο θα το κανω διακανονισμο με ρυθμιση σε 12 δοσεις...Τραγικη κατασταση, μου ειχανε κοψει την ιατροφαρμακευτικη καλυψη, οποτε δυστυχως αναγκαστικα να το κανω. Η γραμμη που δινουν ειναι να πληρωσουμε το ΤΣΜΕΔΕ και επειτα να κανουμε μια σχετικη αιτηση στο ΙΚΑ για επιστροφή των εισφορών. Και με το τμημα Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθηνα που καταφερα να μιλησω με εναν τυπο πολυ εξυπηρετικό, αυτο μου είπε. Οποτε προχωράω έτσι κι ο Θεός βοηθός! Καλή συνέχεια παιδιά και μακριά απο τέτοια μπλεξίματα ξανά.
  3. Καλησπέρα, Ειμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα, μηχανικός, ειχα προσληφθεί σε 5μηνο προγραμμα για το 2014. και προσφατα ανακαλυψα, οταν πηγα σε γιατρο για να μου συνταγογραφήσει φάρμακα, οτι μου εχουν μπλοκαρει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. ΕΛΕΟΣ δηλαδή....λες και εμεις τα είχαμε παρει στο χερι τα λεφτά αυτά και δεν τα αποδώσαμε στο ταμειο....με το τοπικο τσμεδε της περιοχης μου (Αλεξανδρουπολη) δεν βγαίνει ακρη, οποτε πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...μια λύση ειναι να βαλω δικηγόρο γνωστο μου να τρεξει το θεμα ....θα δουμε
  4. Καλημέρα, Ενημέρωση απο Αλεξ/πολη: Το τοπικό υποκατάστημαΤΣΜΕΔΕ ειναι απόλυτα ενήμερο για την αλλαγή της νομοθεσίας, που ορίζει πως οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα αναζητηθούν απο τον φορέα. Μου είπανε μάλιστα να μην ανησυχούμε,το θέμα θα τακτοποιηθεί (εδώ γελάμε...). Ζητώντας τους να μου υπολογίσουν τι ποσό ακριβώς θα πληρώσω, μου είπαν πως εκκρεμεί το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, λογω προσφυγής που έχει κάνει το ΤΕΕ. Μου ανέφεραν μόνο πως θα πρέπει να πληρώσω εισφορές τσμεδε για το διαστημα που ακολουθεί μετα την λήξη του 5μηνου και ως τα τέλη Ιουνίου. Εμένα πάντως σήμερα ολοκληρώνεται η 5μηνη σύμβαση στην Περιφέρεια και από αύριο εγγραφή και πάλι στον ΟΑΕΔ. Εδώ ήθελα να ρωτήσω, άν γνωρίζει κανείς εαν δικαιούμαστε κάποιο επίδομα-βοήθημα απο τον ΟΑΕΔ, λόγω ανεργίας. Με μια γρήγορη ματιά, μόνο το "Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ" φαίνεται να είναι πιθανό για εμάς ή τουλάχιστον για εμένα που δεν είχα συμπληρώσει 80 εργάσιμες ημέρες κατα τα 2 προηγούμενα έτη για να δικαιούμαι το "επίδομα τακτικής επιδότησης" (μιας και το διεκδικώ για 1η φορά)
  5. Σωστά. Δεν σου βγαζει τη βεβαίωση γιατι το σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει πληροφορηθεί/ενημερωθεί για τυχόν απασχόλησή σου. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να προσκομίσεις ο ίδιος την αναγγελία πρόσληψης σου στο ΤΣΜΕΔΕ, καταθέτοντάς την και μέσω αίτησης για να πάρει πρωτόκολλο κτλ , ούτως ώστε να γίνει και αυτή η (γραφειοκρατική) διαδικασία (έτσι πράξαμε κι εμείς στην Αλεξ/πολη).
  6. @ vissaris: στην αρχική αναγγελία πρόσληψής σάς είχαν δηλωμένους ως "υπάλληλοι γραφείου"; Αυτό το χαρτί δεν το είχατε δεί τότε που ξεκινήσατε και πριν υπογράψετε; Είχαμε κι εμεις εδω στην Αλεξανδρούπολη τέτοια θέματα, αλλά διευθετήθηκαν απο την αρχή (σχετικά), μετά απο προφορικο΄αίτημα των παιδιών που τους είχαν δηλώσει λανθασμένη ειδικότητα στην αναγγελία πρόσληψης. Αυτό βέβαια, οπως προανέφερε και η jorgita, απλά είναι ενας τίτλος στην αναγγελία πρόσληψης - δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό όσον αφορά το φλέγων ζήτημα της κάλυψης των ασφαλιστικών μας εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ απο τον φορέα πρόσληψής μας. Ή τουλάχιστον, αυτό νομίζω απο την μικρή σχετικά εμπειρία μου επί του θέματος ( το οποίο μας έχει κουράσει αρκετά είναι η αλήθεια...) Θέλω επίσης να ενημερώσω πως είμαστε 6 μηχανικοί που προσληφθήκαμε κι εμείς με το ίδιο προγραμμα στην Π.Ε. Έβρου και τις επομενες ημέρες θα προβουμε σε μια αντίστοιχη αναφορά προς το Συνήγορο του πολίτη. Επίσης, θα κατεθέσουμε αίτηση στον φορέα πρόσληψής μας με την οποία θα ζητάμε να ενημερώσει, ως οφείλει, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, με τον προβλεπόμενο τρόπο, για την απασχόλησή μας σε αυτόν. Κάποιο απο εμάς έχουμε προσκομίσει προσωπικά την αναγγελία πρόσληψης στο τοπικο υποκατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής μας, και μεσα απο τον ιστότοπο του ΤΣΜΕΔΕ, όταν παμε να ζητήσουμε μια βεβαίωση προυπηρεσίας, μας εμφανίζει οτι απασχολούμαστε απο 23/12/2013 στην ΠΕ Εβρου (φορέας πρόσληψης-εργοδότης). Επίσης, σε εμένα στην ηλεκτρονική μου καρτέλα στον ιστότοπο του ΤΣΜΕΔΕ, στο πεδίο με τίτλο "Ιδιότητα" με εμφανίζει ως "ΔΣ". Ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "ΔΣ"? Μια συνάδελφο εδώ την εμφανίζει ως "ΕΕ".
  7. Είμαστε 4 μηχανικοί που έχουμε προσληφθεί στην Περιφεριακή Ενότητα Εβρου και παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος μέσω του συγκεκριμένου thread. Οι ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί είναι λίγο-πολύ οι ίδιες με αυτές που έχουν προαναφερθεί. Η διαδικασία αυτή μας έχει μετατρέψει σε μπαλάκι μεταξύ του φορέα πρόσληψής μας, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Ο καθένας εξ'αυτών βλέπει το θέμα απο την δική του οπτική γωνία, οπότε καταλαβαίνετε. Το θέμα είναι πως ο καιρός περνάει και οι εισφορές μας καθ΄ς και τα άλλα έξοδά μας τρέχουν. Εμείς προσκομίσαμε την αναγγελία πρόσληψής μας στο τοπικό υποκατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ και τότε και μόνο μπορέσαμε να δούμε την αλλαγή της κατάστασής μας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες/βεβαιώσεις του ΤΣΜΕΔΕ, όπου πλέον φαινόμαστε οτι απασχολούμαστε στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Σημείωση οτι ο φορέας μας δεν έστελνε ο ίδιος τις αναγγελίες πρόσληψής μας στο ΤΣΜΕΔΕ, γιατί όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι υπάλληλοι "...δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό". Θα στείλουμε κι εμείς μια επιστολή στο Συνήγορο του Πολίτη, μπας και μας δουν οτι είμαστε αρκετοί εν τέλει και ίσως προκύψει (ελπίζω) κάποιο αποτέλεσμα. Τέλος, η λύση που προαναφέρθηκε σχετικά με την δημοσιοποίηση του θέματος στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι κακή ιδέα - έχουμε ουκ ολίγα παραδείγματα που η δημοσοιοποίηση λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για εξέυρεση λύσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.