Μετάβαση στο περιεχόμενο

lac

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

lac's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε,ιδιατερα κατατοπιστικό..
  2. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!Πολύ χρήσιμο!
  3. Σε ευχαριστώ mkalliou!Η αλήθεια είναι ότι αυτό είχα στο μυαλό μου αλλά στην περίπτωση που αρνηθούν να απαντήσουν δεν ξέρω ποιο έγγραφο θα επικαλεστώ(δεν έχω ψάξει τον δημοσιοΥπαλληλικό κώδικα) ώστε να πάρω γραπτή απάντηση..
  4. Συνάδελφοι θα ήθελα τις απόψεις σας για το αν μπορούν οι πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι να υπογράψουν σε βιοτεχνία.Η συγκεκριμένη βιοτεχνία έχει μικτό Η/Μ εξοπλισμό δηλαδή υπάρχουν εγκαταστάσεις με κινητήρια ισχύς κ άλλες με θερμική.Το ερώτημα είναι αν η μελέτη μπορεί να εκπονηθεί από Ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε.Οταν πήγα την μελέτη στο Βιομηχανίας μου την επέστρεψαν γιατί,κατά τα λεγόμενα τους,δεν είχα αυτό το δικαίωμα. Όμως δείτε λίγο την επιχειρηματολογία μου: α)Με τον Ν..3325/05 ‘’Μηχανολογικές εγκαταστάσεις: οι πάσης φύσεως ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις’’ β)Σύμφωνα με το Β.Δ.699/71’’ Εις τους Ηλεκτρολόγους Υπομηχανικούς πτυχιούχους…. παρέχουσα το δικαίωμα μελέτης εκτελέσεως, ως και επιβλέψεως και συντηρήσεως ηλεκτρικών εγκαταστάσεως, Γ’ Ειδικότητος ισχύος μέχρις 75 χιλιοβάτ.'' γ)Σύμφωνα με το Β.Δ.1935''Αι ηλεκτρολογικαι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουσιν εξ ειδικότητας, εκάστη των οποίων διαιρείταν εις κατηγορίας. Γ’ Ειδικότης ηλεκτρομηχανολογικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων βιομηχανικών εργοστασίων και συνεργείων'' δ)Σύμφωνα με το Β.Δ. 24/11/53’’ Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του από 16.3.1950 Β. Διατάγματος «περί διαιρέσεως, κατατάξεως και απογραφής των Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, περί αδειών εκπονήσεως μελετών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, επιβλέψεως εκτελέσεως και επιβλέψεως της λειτουργίας αυτών’’ και συγκεκριμένα στο άρθρο 9 αναφέρει τα εξής:''Προκειμένου περί εγκαταστάσεων παραγωγής και διαμονής ηλεκτρικής ενέργειας προς χρήσιν τρίτων εφαρμόζονται αι ισχύουσαι διατάξεις περί ασκήσεως επαγγέλματος ειδικότητος ηλεκτρολόγου, αι περιλαμβανόμεναι εις τα κατ’ εφαρμογήν του νόμου 6422 34 εκδοθέντα Διατάγματα, προκειμένου όμως περί εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δι’ ιδίαν χρήσιν, ως και περί του ηλεκτρικού μέρους των πάσης φύσεως μηχανολογικών εγκαταστάσεων εφαρμόζονται, πλην των δια του παρόντος θεσπιζομένων διατάξεων, και αι ως άνω μνημονευθείσαι διατάξεις περί ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου.4) Η ιδιότης του υπεύθυνου δια την επίβλεψιν της εκτελέσεως ή την επίβλεψιν της λειτουργίας μηχανολογικής εγκαταστάσεως και του δυνάμει των κειμένων διατάξεων περί ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου απαιτουμένου αδειούχου δια την εκτέλεσιν ή την συντήρησιν του ηλεκτρολογικού μέρους της μηχανολογικής ταύτης εγκαταστάσεως, δύναται να συνυπάρχη εις εν και το αυτό πρόσωπον».'' Με βάση των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει ότι έχουμε το δικαίωμα υπογραφής σε μικτή Η/Μ/ εγκατάσταση,ή κάνω λάθος(?)..
  5. Συνάδελφοι στα downloads ανέβασα το αρχείο''Μετρήσεις'' κ αφορά την μέτρηση της ειδικής αντίστασης εδάφους,της τιμής της αντίστασης του γειωτή. Επίσης υπάρχουν κ κάποιες ενδεικτικές εφαρμογές συστημάτων γείωσης.(Οι σημειώσεις προέρχονται από παλιό σεμινάριο του ΤΕΕ_Οκτ/97).
  6. Από την κάτοψη το κλιμακοστάσιο θεωρείται πυροπροστατευμένη όδευση διαφυγής,οπότε η απόσταση υπολογίζεται μέχρι την είσοδο της σκάλας.
  7. Συνάδελφοι σε μελέτη ξενοδοχείου οι επικίνδυνοι χώροι νοούνται βάση του άρθρου 19 παρ.3.12"τα πλυντήρια,τα μαγειρία,τα εργαστήρια συντηρητών & κάθε άλλος χώρος όπου γίνεται λειτουργία ή αποθήκευση που έχει βαθμό κινδύνου μεγαλύτερο από το βαθμό κινδύνου του υπόλοιπου κτιρίου".Δεν σας φαίνεται κάπως ασαφές το κείμενο?Γνωρίζω ότι συμπεριλαμβάνεται ο χώρος της λινοθήκης,αλλά μήπως από διάφορες μελέτες έχουν προκύψει κ άλλοι παρόμοιοι χώροι? Θα ήθελα επιπρόσθετα να ρωτήσω πως προσδιορίζεται ο δείκτης πυραντίστασης βάση του παραρτήματος Β(κατάταξη εσωτερικών τελειωμάτων)..όταν π.χ. έχουμε "γυψοσανίδα με χαρτόνι κ στις 2 όψεις" με ελάχιστο πάχος 9χιλ. με υδρόχρωμα τοτε? Ευχαριστώ..
  8. Αγαπητέ dinakis θα σε βοηθήσουν οι νόμοι που θα ανεβάσω στα downloads.Αν θέλεις οποιαδήποτε ερώτηση μην διστάσεις. Συγκεκριμένα τα τοποθέτησα στη νομοθεσία της κατηγορίας "Μηχανολόγοι Μηχανικοί"
  9. Πήγαινε στην http://www.fireservice.gr > Νομοθεσία>Εξυπηρέτηση πολίτη>Εντυπα μελετών πυροπροστασίας.
  10. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε GeorgeS(προφανώς έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή,ΤΕΙ Πειραιά)!Έχεις δίκιο ότι η μετατροπή αυτή θα είναι πατέντα,το ζήτημα είναι ότι δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες
  11. Συνάδελφοι αν και ο τίτλος είναι γενικός θα ήθελα τη βοήθεια σας στο ερώτημα:με ποια διάταξη(αν υπάρχει) μπορούμε να καταστήσουμε την λειτουργία της χειροκίνητης γεννήτριας και σε αυτόματη?Δεν γνωρίζω(ακόμα) τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γεννήτριας,ούτε τι φορτία τροφοδοτεί.Το μόνο γνωστό είναι ότι είναι diesel & είναι χειροκίνητη! Αν κάποιος γνωρίζει κάτι... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  12. Θα ήθελα να ενημερώσω τους όποιους συναδέλφους απευθύνονται για ΜΕΕΠ ότι η καταβολή εισφοράς στην ΑΤΕ έχει καταργηθεί και πληρώνεται(δυστυχώς) στην εφορία_ ΚΑΕ 3438(ο κωδικός).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.