Jump to content

doulgerakish

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About doulgerakish

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Για ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου 4495 που έχει γίνει σε μία δήλωση, (ίσως έχει ξαναπαντηθεί εδώ, αλλά δε βρίσκω κάτι) τα δεδομένα είναι τα εξής: Ισόγειο κατάστημα 140 τμ, Α όροφος 140 τμ κατοικία, Β' 140 τμ κατοικία Σύνολο: 140 τμ κατάστημα - 280 τμ κατοικίες Η αναβάθμιση γίνεται στο σύνολο του κτιρίου. Άνω 250 τμ για κατοικίες η έκπτωση ειναι 30% και κάτω από 500 τμ για κατάστημα 50%. Δεδομένου ότι το σύστημα των αυθαιρέτων "διαβάζει" τα συνολικά αυθαίρετα τμ και σου κάνει την ανάλογη έκπτωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που υπάρχουν 2 ειδών εκπτώσεις (30 κ 50%) ποια έκπτωση θα σου κάνει? Έχει κάνει καποιος κάτι ανάλογο?
 2. Επιπροσθέτως, στην παραπάνω ερώτηση, υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ Α' και Β' ΠΕΑ?? Κι αν ναι από που προκύπτει?
 3. Καλησπέρα, Σε ακίνητο 3 ορόφων, ισόγειο 75, Α' όροφς 130 και Β' 130τμ (Α και Β μη αποπερατωμένοι). Ο ιδιοκτήτης ειναι δικαιουχός ΚΕΑ. Υπάρχει περίπτωση η μείωση να εφαρμόζεται και στους 3 ορόφους??
 4. Σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά μου έδωσαν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ 3218/2010 στην οποία βασίζονται, αυτό το βρήκα.. Κυρίως στο εδάφιο 13 και 14. Υπάρχει και το έγγραφο με αρ πρωτ. : 1659/02-02-2006 της Δ/νσης Πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα "Επιτρεπόμενες χρήσεις σε οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 όσον αφορά τις βιοτεχνικές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις" το οποίο θα ναφέρει κάτι σχετικό, αλλά δε μπορώ να το βρω.
 5. Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Η ερώτηση είναι, και αφορά την τελευταία παράγραφο αυτού που με παρέπεμψες ("Εξυπακούεται όμως ότι με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία εργαλεία χωροταξικού σχεδιασμού μπορούν μετά την οριοθέτησή τους να επιτραπούν και μέσα στους οικισμούς τους υφιστάμενους προ της 16.8.1923 καθώς και σε απόσταση 500 μέτρων περιμετρικώς των ορίων αυτών χρήσεις χαμηλής όχλησης που είναι συμβατές με το χαρακτήρα του οικισμού."), ποιές είναι αυτές οι χρήσεις που είναι συμβατές με το χαρακτήρα του οικισμού, ή διαφορετικά, πως μεταφράζεται αυτό? Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να το ορίζει!?
 6. Καλησπέρα Μήπως έχει κανείς υπόψιν του τα παρακάτω, που σχετίζονται με την εγκατάσταση βιομηχανιών σε απόσταση 500μ από οικισμό? έχω ψάξει παντόυ αλλά άκρη δεν έχω βρει.. Εγκ-31255/1550/51/20-5-87 και Εγκ-51/87 ΣΤΕ-1239/87, Περί οχλουσών βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε απόσταση 500 μέτρα από τα όρια οικισμών. Η τοπική πολεοδομία επικαλείται αυτές τις εγκυκλίους (χωρίς να μου τις προσκομίζει) και μου απαγορεύει την εγκατάσταση επαγγελματικού εργαστηρίου χαμηλής όχλησης (δηλ τη χρήση γης), επείδη όπως λέει δε σχτίζεται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων... Πράγμα που δεν το έχω συναντίσει κάπου αλλού, και που μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.. Δηλ πχ ένα επ. εργαστήριο αρτοποιείο (που κατά την πολεοδομία σχετίζεται με τη ζωή τους) εξυπηρετεί μόνο τον οικισμό??
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι! Πρόχειρη κατασκευή (κιόσκι - πολεοδομική παράβαση, δηλ χωρίς Υπέρβαση Δόμησης), τακτοποιείται εντός του ορίου ασφαλείας από την εθνική οδό?
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Πρόχειρη κατασκευή (κιόσκι - πολεοδομική παράβαση), τακτοποιείται εντός του ορίου ασφαλείας από την εθνική οδό?
 9. Καλημέρα Έχω την εξής απορία/ερώτηση. Έχω ακίνητο που έχει μεγαλύτερη απόσταση από την απόσταση ασφαλείας από την εθνική οδο. Γύρω από το αυτό το κομμάτι της εθνικής όδου, υπάρχει απαλλότρείωση, που και πάλι το ακίνητο βρίσκεται εκτός του ορίου απαλλοτρείωσης (μερικά μέτρα, περίπου 3μ). Η τοπική πολεοδομία ισχυρίζεται ότι αφού υπάρχει απαλλοτρείωση γύρω από την εθνική οδό, τότε το όριο ασφαλείας μετράται από το όριο απαλλοτρείωσης και όχι από τον άξονα της εθθνικής οδού και άρα το ακίνητο είναι εντός ζώνης ασφαλείας και δεν τακτοποιείται για αυτό το λόγο. Ισχύει κάτι τέτοιο? και αν ναι ποιος νόμος είναι? Ευχαριστώ
 10. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα ΤΠΥ για μία μελέτη που κόπηκε το 15. Αμέλησα να πληρώσω το ΦΕΜ. Προφανώς η πολεοδομία το ζητάει. Πως μπορώ να το πληρώσω, αλλά να χρεωθεί για το έτος 15 και όχι το τρέχων (16) για φορολογικόυς δικους μου λόγους? Πρέπει να πάω στην εφορία (αν γίνεται) ή γίνεται με κάποιο τρόπο και στο Taxis?
 11. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να πάει στη φορολογία του 15, για να έχω την επιστροφή φόρου φέτος (επειδή θα έχω, κ το ποσό είναι μεγάλο).. Αν το πληρώσω το 16 τότε η επιστροφή θα βγει το 17 κτλ
 12. Οι μελέτες τώρα κατατέθηκαν. Μου ζητάει ΦΕΜ των αμοιβών των μελετών που εγώ αμέλησα να πληρώσω το 15...
 13. Καλημέρα παιδιά και καλό Σαββατοκύριακο Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα ΤΠΥ για μία μεέτη που κόπηκε το 15. Αμέλησα να πληρώσω το ΦΕΜ. Προφανώς η πολεοδομία το ζητάει. Πως μπορώ να το πληρώσω, αλλά να χρεωθεί για το έτος 15 και όχι το τρέχων?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.